שבוע חדש-סיבות חדשות לחייך

מחייכת בלי הפסקה היום

אתמול קנינו תיק ג'נספורט ממש יפה, אני חייבת תיק נורמלי להתנדבות להוביל את הדברים שמכינה. חבל שהוא קצת נרטב וטיפה התלכלך אבל לא נורא

&nbsp
עוד שבוע החברה הכי טובה שלי מגיעה לביקור- איזה כיף!

&nbsp
היום העברתי בפעם הראשונה שיעור עברית בהתנדבות שלי (בד"כ עובדת איתם על סיפורי התנ"ך בדרך יצירתית של משחקים, הפעלות וכו' סביב כל סיפור) והיה מאוד מוצלח. לצערי הופסק באמצע אבל להבא אני פשוט אהיה מוכנה. גולת הכותרת היא שכשסיפרתי להם שאני אלמד אותם מהיום את שיעורי העברית- הם צרחו בהתלהבות וסיפרו את זה בהתרגשות להורים כשבאו לאסוף

&nbsp
קיבלתי הצעה לכתוב בלוג בנוגע לרילוקיישן באיזה אתר שלי אישית מאוד עזר בהכנה הנפשית לרילוקיישן- ממש מרגש וכבוד גדול!
&nbsp
פתחתי קבוצה בפייסבוק (קבוצה למורים לעברית) והקבוצה ממש מצליחה

&nbsp
מצאתי חנות שמוכרת גבינות ממש שוות והתפנקתי בקניית גאודה ועוד איזו גבינה ששכחתי את שמה, שהמליצו לי עליה והיא ממש שווה וגם זיתים שחורים סורים ממש טובים.

elena20

New member
קצת מהימים האחרונים

*קיבלתי ביום חמישי את התיק שהזמנתי מאלי אקספרס ואני ממש מרוצה ממנו וכולה ב20 שקל.
&nbsp
*היום קיבלתי פתק ללכת לדואר לאסף את החולצה שהזמנתי שגם אמורה להיות יפה.
&nbsp
*היה לי סופ"ש ממש נחמד עם הרבה מנוחה במהלכו עשינו מרתון של הסדרה "נעלם",מעולה!
מתה על סדרות בריטיות.
&nbsp
*בעלי
סתם כי הוא ממש מצחיק וחמוד!
&nbsp
&nbsp
&nbsp

haych

New member
יום א

1. אז אחרי שאמרתי שהמצב של הכלבה השתפר-מסתבך ששמחתי מוקדם מדי והוא החמיר שוב. הייתי ממש מודאגת כל היום ובקושי ישנתי בלילה... רק חיכיתי לתור שלה אחה"צ. והנה אנחנו חוזרים מהעבודה-ויש כלבה חדשה! כזאת שוקפצת משמחה וטורפת את האוכל שלה. וגם הבוקר היא נראית מעולה-אז הכל מאחורינו! הלוואי שהייתה יכולה לדבר ולספר לנו מה קרה לה...

2. בחור זר נתן לי באוטובוס פרח מאוריגמי שקיפל מהכרטיס נסיעה. לא בקטע של פלירטוט, סתם בקטע חמוד. זה היה ממש נחמד.

3. דיברתי עם ידיד שלי שלא דיברתי איתו מאז שעזבתי את העבודה הקודמת והתגעגעתי ממש.

נראה לי שזהו... לא מצליחה לחשוב על עוד.

הפורומים לא עבדו אתמול בערב שלי, אז מעדכנת עכשיו

היה פה אתמול יום זיכרון למרטין לותר קינג אז היה פה סופשבוע ארוך ואחרי שכל השבוע בקושי ראינו אחד את השני, היה נחמד שהיה את יום החופש הזה ביחד

&nbsp
לימדתי את עצמי לקחת דברים בפורפורציות והנה ההוכחה- מאוד חששתי מכל הביורקרטיה פה אבל במקום להלחץ אני בוחרת לקחת את זה לאט בקצב שלי ולא לפחד לעשות דברים כמו להוציא רישיון פה. אז מתחילה ללמוד לתיאוריה פה ויאללה בקרוב יהיה גם רישיון ניו יורקי
.
&nbsp
עוד כמה ימים והחברה הכי טובה מגיעה לפה- מתרגשת

&nbsp
מפגש עם זוג חברים- בית קפה שווה ונחמד, חברה נעימה ואיכותית

&nbsp
&nbsp

elena20

New member
למה את צריכה להוציא רישיון מחדש? הרי הוא בנלאומי

כשבעלי היה שם בנסיעת עסקים, נהג בלי לעבור כלום (כנ"ל גם חברה שלי)

מותר לנהוג עם רישיון בינלאומי עד חצי שנה

מהכניסה לארה"ב, אחרי זה מותר לנהוג רק עם רישיון מקומי של ארה"ב.
&nbsp

elena20

New member
איזו באסה, יש חובה לעבור גם כמה שיעורים או

שפשוט את יכולה ישר לגשת לתיאוריה+טסט?

בעיקרון יש כמה שלבים

זה קצת כאב ראש...
&nbsp
צריך לעשות תיאוריה ואם עוברים אותה מקבלים רישיון תלמיד, ואז צריך לנסוע עם מלווה (לא זוכרת את התקופה). בגלל שיש לי רישיון כבר לפי מה שקראתי, אני לא צריכה את המלווה.
&nbsp
אני צריכה לעשות קורס של 5 שעות נהיגה מונעת ואז לעשות טסט שאמור להיות מאוד פשוט ברמת הסיבוב והחנייה- 5 דקות טסט.
הבעיה היא שאני לא נהגתי כבר כמה חודשים טובים וגם לפני זה לא נהגתי יותר מידי כך שהחלטתי לקחת איזה 2-3 שיעורי נהיגה לפני זה כדי לא להיות בלחץ היסטרי בזמן הטסט וזה יהרוס את זה.
&nbsp
אחרי שממלאים את כל השלבים האלה מקבלים רישיון קבוע ל-5 שנים,כמדומני...
&nbsp
האמת שלא בטוחה עד כמה אני אנהג פה כי קל להתנהל עם הרכבות וזה מאוד נוח ואין לי ממש לאן לנהוג פה
אבל זה סוג של תעודה מזהה וזה משהו שחבל שלא יהיה ויש לי זמן אז אמרתי יאללה נעשה את זה...

Ginger L Honey

New member
התאוריה קלה באופן מטופש

רמת השאלות במבחן לדוגמא.
כאשר הולך רגל חוצה מעבר חציה האם עליי:
1. לעצור ולתת לו לעבור
2. להאיץ ולדרוס אותו
3. כל התשובות נכונות
יש רק כמה דברים קטנים שצריך לזכור, כמו מרחק חניה מברז כיבוי, חוקי מהירות בסקול זון, עצירה מוחלטת משני צידי הכביש בכל פעם שסקול באס מוציא תמרור עצור, ומה אחוזי האלכוהול בדם הנחשבים לעבירה.
&nbsp
מבחן הנהיגה גם הוא קל, אך אם אין מישהו מקומי שיכול להדריך אותך לפני המבחן באמת רצוי שתקחי לפחות שיעור אחד, כי הם מכשילים על דברים מאוד ספציפיים.
בכל מבחן נהיגה צריך לעשות three point turn
ואם אין לך מושג מה זה בכלל, זה כבר נכשל..
&nbsp

elena20

New member
מוזרים, לא מבינה אז מה הפואנטה בזה שכן אפשר

לנהוג חצי שנה ואז לעשות טסט?
&nbsp
בכל אופן בהצלחה!

talilula1

New member
למה מוזרים ?

ככה זה גם בישראל.
מי שעובר לגור בישראל רשאי לנהוג שנה עם רישיון זר
ואז חייב על פי חוק לעשות רישיון נהיגה ישראלי.

מחייכת

כמה זמן שלא כתבתי, אני פשוט עמוסה בהרבה בלגנים אבל כל הזמן קוראת.
ולענייננו:
&nbsp
* בן זוגי השתחרר מבית חולים אחרי שבוע שם שהיה מאוד לא קל לשנינו. כל כך התגעגעתי שהוא יהיה בבית, לישון איתו וכו'
* במהלך האשפוז גילינו כמה אנשים וחברים מקסימים אספנו לנו עם השנים, שבאו, ביקרו, התקשרו והיו מאוד אכפתיים ומקסימים.
* גם המשפחה שלי הראתה בגדול כמה הם אכפתיים ונהדרים, בניגוד ל(רוב) המשפחה שלו שהתנהגו בצורה מחפירה.
&nbsp

למעלה