שרשור מתכונים לחג

שרשור מתכונים לחג


היי
אני מכינה בעצמי את ארוחת החג,
ומחפשת מתכונים קלים וחדשים לקראת החג.

אז חשבתי אם כבר
אז לפתוח שירשור וכל אחד יכול להוסיף פה מתכון שלו + תמונה
או לינק לפורומים\בלוגים
עם מתכונים צמחוניים או טבעוניים.
 
תבשיל קינואה ב3 צבעים

היום קיבלתי מייל עם רשומת התפוצה בבלוג שנרשמתי בו ושכחתי
-דברים בעלמה-
אני מאוהבת בבלוג הזה, בעיצוב, ברעיונות המקוריים

&nbsp
אני שונאת קינואה
גם את זה אני רוצה לנסות
מקווה שהמתכון הזה יסתום\יעלים את הטעם של הקינואה
http://www.dvarimbealma.com/2014/03/4683
 

ladybug6

New member
אני מכינה פלפלים ממולאים

ריזוטו לימוני-מתקתק עם הרבה עשבי תיבול,
סלט חסה ברוטב מיוחד עם קרוטונים,
ושתי מנות נוספות בסימן שאלה ובהתאם לזמן/אנרגיה - או קינוח כלשהו על בסיס עוגת תפוחים עם קרם, או סלט עדשים ורימונים עם שלל ירוקים ונענע.
בינתיים נראה שלא יהיה לי אפילו גז בדירה (אנחנו עוברים יום לפני החג..) אז אצטרך לבשל בדירה של אמא שלי וזה פחות נוח מן הסתם.. אבל נראה.
 
שעועיות

1. שעועית (אני עושה לוביה) ברוטב עגבניות (עם קצת צ'ילי חריף)
2. סלט 3 שעועיות עם פטרוזיליה, לימון, שמן זית וגמבה- ממש מוצלח!
3. חוזרת להמלצת האורז הפרסי- עם גזר ושעועית
&nbsp
אה ויש גם סלט קינואה עם עדשים שחורות, חמוציות ואפשר להוסיף גרגרי רימון- מוסיף המון
 
אני החלטתי בסוף על

2 לזניות:
1. רגילה.
2. תרד ודלורית.
וגם עוגה בחושה.
מקווה שלא יצא לי יקר מדי בקניות
 
טוב אז זו הייתה מציאות קשה


גם הארוחה עלתה לי המון כסף [כמעט 200 ש"ח, ועוד לא התחלתי לבשל], וגם זה שקל כמו החיים שלי, והיות שאני גם ככה מעבר לתקציב [ואין רכב היום] אז החלטתי ללכת עם הכל הבייתה ברגל
. מזל שאני טבעונית וספורטאית ולכן לא נרשמו נזקים גופניים

לפחות השבוע הזה מחשבים רק 3 ימים "רגילים" ואני מתארחת [כל זה רק כדי להתארח, כן? לא חלילה מארחת או משהו] בחג, אז הרשתי לעצמי לחרוג מהתקציב על חשבון האוכל שמתוכנן לשבוע רגיל, גם מזל שרוב החבר'ה בכלל לא פה השבוע.
לא עשיתי קניות לבית ב-כ-ל-ל [כי היה גם ככה כבד ויקר], אז עכשיו נמשוך עד החג עם כל מיני שאריות, ואז נפצה
 

Gidi Shemer

New member
רק לא לשכוח

מרבה נכסים מרבה דאגה*




*ככה לפחות אומרים. פעם אולי אני אבדוק את זה. בינתיים פשוט אאמין כי זה נוח.
 
כן כן

גם היה מישהו פעם בכנס תרבות רשמי כזה של המדינה שאמר משהו כמו "אתם אמנים- אתם אמורים ליצור מהאין".
תשובה חכמה ענו לו שם האמנים: "יש לנו מספיק אין, אולי ברשותך יהיה לנו גם קצת יש"...
 
קישואים עגולים

אצל פייסל יעלו על שולחננו ממולאים באורז בר עם שבבי סויה , ברוטב משמשים מיובשים מתקתק עם הרבה שום ועשבי תיבול
יש סיכוי שהרוב יאכלו את זה
תפוחי אדמה אפויים בקליפתם בתוספת רבעי בצל
חושבת על קציצות מפרסה ואגוזים
בלינצ'ס נ"ג ממולאים טופו קדיתא בתכונת כבד קצוץ חריף במידה ברוטב סויה וסילאן ושברי פקאן מסוכר מעל
סלט דלעת עם שמן שומשום , מירין וחומץ אורז, מייפל, קליפת לימון ובצל ירוק
קרפצ'יו סלק אפוי
סלט כרוב עם תפוחי עץ , גזר וחמוציות, בצל ,שמיר קצוץ ונענע
סלט עגבניות עם פלפלת חריפה , פטרוזילה, כוסברה , שמן זית מלח
מתחשק לי פתאום מאד מרק חומוס עם הרבה כתומים וכוסברה, מתובל צהבהב, להגיש עעם תמר ופרוסת לימון
סלט של פרות כלשהם עם בצל סגול וזרעי רימונים
טחינה ירוקה ולבנה
חצילים אפויים ילוו כנראה את הטחינה
 
אה ולקינוח

טרפלס טבעוניים
ופאנה קוטה טבעונית, עם פרות מעליה ומעליהם פיסטוקים קלויים- כל הזכויות לחברתי אסיה המהממת שטיבענה עבור אחיין יקר.
פנה-קוטה - 11/2 כוס רוזטה 11/2 כוסות שמנת מתוקה - אלפרו 1 שקית ג'לטין - יש כזה שהוא לא דגי ואני שוקלת להשתמש בכלל באגר אגר להרתיח את השמנת והרוזטה, להמס את הג'לטין, לערבב, להקפיא בתבנית שטוחה ולפרוס לריבועים. אפשר להוסיף כף סוכר אבל זה כבר מתקתק.
ואז מלמעלה אופציה 1- חבושים, כמו ריבה - כמות פלחי פרי על כמות סוכר לבן, חום יהרוג אותו ויהיה דוחה, שתי כפות מיצלימון, להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה כמה שלוקח. הסירופ צריך להיות ענברי וסמיך מאד והחבושים ספוגי רוטב ולעיסים, לא מושי.
או זה- אגסים מבושלים בסירופ סוכר ויין לבן יבש - קלילים, ספוגים, עדינים מאד.
 
מה זה ג'לטין לא מדגים?

תבדקי שלא ירמו אותך, יש כזה שהוא פשוט מבעלי חיים אחרים...
עדיף ללכת על בטוח ולשים אגר-אגר.
 

ladybug6

New member
זה אכן דמוי ג'לטין עשוי מאצות :)

יש בחנויות טבע בצורה של פתיתים שצריך להמיס בבישול. פעם גם היה באבקה וכבר אין אז הזמנתי לי מחו"ל.
זה מתנהג בדיוק כמו ג'לטין אבל המינונים לא בהכרח זהים אז כדאי לדעת לעבוד איתו שלא יצא מרקם פלסטיקי.
 
למעלה