שרשור מתכונים לחג

מנסה פעם אחרונה זה סיוט כאןעם התמונות ואין לי כל הלילה

להעלות בקצב צב מציק

 

marx04

New member
קוביות טופו בהשראה סינית-תאילנדית

שלום לכולם,

החלטתי לעשות הלילה ליל שימורים של בישולים בלי שהילדים יסתובבו בין הרגליים.

התבשיל הראשון: קוביות טופו בהשראה סינית-תאילנדית.
חתכתי קובית טופו במשקל כ--600-500 גרם לקוביות 1X1 ס"מ.
הכנתי משרה מרוטב סויה, 2 כפיות שום קצוץ, 50-100 גרם זנגביל (ג'ינג'יר) קצוץ דק, חצי פלפל ירוק חריף קצוץ דק וכף ממרח קארי אדום.
השרתי את קוביות הטופו במשרה למשך חצי שעה עד שעה.
במחבת כבדה חיממתי שמן חמניות וטיגנתי בו בחום גבוה חצי פלפל חריף ירוק קצוץ, פרוסות דקות מ-5 שומים טריים וכ-100-150 גרם זנגביל (ג'ינג'יר) חתוכים למקלונים דקיקים. לאחר מכן הוספתי 1 בצל קצוץ גס, 3/4 כרישה חתוכה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ו-2 פלפלים ירוקים חתוכים לקוביות 1 ס"מ. לאחר מספר דקות הסרתי מהאש (הקפדתי ששום ירק לא נשרף או נחרך) והעברתי לקערה.
הוספתי שמן חמניות למחבת, ואז טיגנתי את קוביות הטופו עם המשרה (ולקראת הסוף הוספתי בצל ירוק קצוץ) עד שהשחימו קלות.
ערבבתי יחד את קוביות הטופו עם הירקות, ונדמה לי שהתוצאה טעימה מאד (ופיקנטית למדי).

שנה טובה ומתוקה (אבל עם התבשיל הזה היא תהיה חרפרפה).

בברכה,

אורי.



 

marx04

New member
אורז מלא עם תרד ופטרוזיליה

שלום לכם,

התבשיל השני הוא פשוט יותר: אורז מלא מבושל עם תרד ופטרוזיליה.
שטפתי במים 2 כוסות אורז מלא.
חיממתי שמן זית בסיר, טיגנתי קלות את האורז, ותיבלתי במלח ופלפל שחור.
הוספתי 4 כוסות מים והבאתי לרתיחה.
בישלתי כ-20 דקות, ואז הוספתי 1/2 ק"ג תרד קפוא מופשר ופטרוזיליה קצוצה (כחצי צרור), וערבבתי היטב.
בישלתי עוד כ-25-30 דקות, ולאחר ההסרה מהאש השארתי בסיר הסגור עוד 10-15 דקות..

מחר בכוונתי להגיש את האורז בתרד עם פרוסות/שבבי שקדים, אגוזי מלך כתושים או צנוברים קלויים וכן גבינת מנצ'גו מגוררת. למי שירצה, אפזר מעל גרגירי רימונים.

לילה טוב.

אורי.

 


בגלל ההקשר המזרח רחוק של התבשיל השני לא הייתי מוסיפה גבינה כי אם מניחה ליד בוטנים שבורים, בוטנים/ אגוזים מקורמלים שבורים
שומשום שחור ובהיר, רוטב סויה אולי מוסיפה לו מתוק וחריף
בכיוון הזה
 

marx04

New member
בכל מקרה התבשילים לא מתאימים יחד

שלום מיקי וכולם,

כן, את צודקת.
שני התבשילים לא מתאימים יחד באותה ארוחה (גם אם מורידים את הגבינה מהתשבשיל השני). הראשון הוא בהשראה סינית-תאילנדית, והשני בהשראה תורכית.
אני פשוט הכנתי מראש לכל ה-3-4 ימים הקרובים.

אינני אוהב מאכלים שיש בהם מתיקות (שאינם קינוח), ולכן אין סיכוי שאוסיף בוטנים/אגוזים מקורמלים או רוטב סויה מתוק (או טריאקי או רוטב מתוק אחר). גם תוספת הרימונים שאני מציע לתבשיל הזה היא רק "למי שירצה", משום שאני מבין שיש אנשים שהשילוב הזה עושה להם את זה, אך מבחינתי זה לא חלק מהגדרת המנה, ואני מתכוון להגיש אותה ללא רימונים משולבים בתוכה (אלא רק כתוספת על פי בקשה).
בכל מקרה, תודה על ההתייחסות ועל העצות הטובות.

בברכה,

אורי.
 

marx04

New member
וכך נראית המנה להגשה

שלום לכולם,

לאחר שהכנתי את הבסיס של תבשיל הארז המלא בתרד, שידרגתי את המנה לצורך ההגשה:
קצצתי שני בצלים, חצי פלפל ירוק חריף ושלושה שומים וטיגנתי אותם במחבת גדולה עד שקיפות. לאחר מספר דקות הוספתי חבילה של עלי מנגולד קצוצים גס (רק העלים, בלי השדרה) עד שהנפח שלהם הצטמצם משמעותית. תיבלתי במלח ופלפל וקצת מיץ לימון. הוספתי למחבת שתי כוסות מתבשיל האורז בתרד, ובישלתי לעוד מספר דקות.

העברתי הכל לקערת הגשה. קליתי במשך כדקה צנוברים ופרוסות שקדים, וכתשתי חופן קטן של אגוזי מלך, והוספתי גם אותם לקערה. לבסוף גיררתי בנדיבות גבינת מנצ'גו מעל הכל (לא היה לי כבר זמן ולא כוח להוסיף רימונים).

הנה התוצאה.

בברכה,

אורי.



 
נראה מצויין וכמה הצעות

ראשית כרשה כדאי לאדות לחוד שתתרכך כי זמן הבישול שלה הרבה יותר ארוך משל השאר ולכן היא עלולה להיות סיבית ללא בישול מוקדם
כמה טיפות שמן שומשום יחזקו את הקשר המזרח רחוק
כוסברה גם
בתאבון זה נראה מעולה!
 

marx04

New member
תודה


שלום מיקי וכולם,

כן, השמן שומשום בהחלט אמור להוסיף.
כוסברה לא עוברת את המחסום של בת-זוגי, אבל למי שאוהב זו בהחלט תוספת מתאימה.

לגבי הכרישה, היא נטעמת לי רכה וטעימה גם בסדר הפעולות שתיארתי, אבל אין מניעה לטגן ולאדות אותה לחוד למי שרוצה להיות בטוח.

בברכה,

אורי.
 

marx04

New member
קינוח של ראש השנה - קרמבל תפוחי עץ

שלום לכולם,

הנה הקינוח (הצמחוני, כי יש בו הרבה חמאה) שהכנתי לסעודת החג - קראמבל תפוחי עץ.
לדעת כל הסועדים - יצא מדהים.
מתכון בהמשך.

שנה טובה,

אורי.

 
למעלה