קוביות טופו בהשראה סינית-תאילנדית
שלום לכולם,
החלטתי לעשות הלילה ליל שימורים של בישולים בלי שהילדים יסתובבו בין הרגליים.
התבשיל הראשון: קוביות טופו בהשראה סינית-תאילנדית.
חתכתי קובית טופו במשקל כ--600-500 גרם לקוביות 1X1 ס"מ.
הכנתי משרה מרוטב סויה, 2 כפיות שום קצוץ, 50-100 גרם זנגביל (ג'ינג'יר) קצוץ דק, חצי פלפל ירוק חריף קצוץ דק וכף ממרח קארי אדום.
השרתי את קוביות הטופו במשרה למשך חצי שעה עד שעה.
במחבת כבדה חיממתי שמן חמניות וטיגנתי בו בחום גבוה חצי פלפל חריף ירוק קצוץ, פרוסות דקות מ-5 שומים טריים וכ-100-150 גרם זנגביל (ג'ינג'יר) חתוכים למקלונים דקיקים. לאחר מכן הוספתי 1 בצל קצוץ גס, 3/4 כרישה חתוכה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ו-2 פלפלים ירוקים חתוכים לקוביות 1 ס"מ. לאחר מספר דקות הסרתי מהאש (הקפדתי ששום ירק לא נשרף או נחרך) והעברתי לקערה.
הוספתי שמן חמניות למחבת, ואז טיגנתי את קוביות הטופו עם המשרה (ולקראת הסוף הוספתי בצל ירוק קצוץ) עד שהשחימו קלות.
ערבבתי יחד את קוביות הטופו עם הירקות, ונדמה לי שהתוצאה טעימה מאד (ופיקנטית למדי).
שנה טובה ומתוקה (אבל עם התבשיל הזה היא תהיה חרפרפה).
בברכה,
אורי.