שרשור
בוש

ייסאן

New member
שרשור
בוש

כי הקודם מזמן לא קופץ יותר...
וכי אנחנו כולנו כאלו יפים ויפיפיות עם כזה טעם מהמם בביגוד ואבזרים,
שפשוט חובה לחלוק

סוף שבוע שמח, חסר כאבים מלא חיוך וחיבוקים ארוכים,
כיף ופאנן באופן כללי...

תפציצו!!

ואל(יס)

ייסאן

New member
-לוליטה על גלגלים...

כתבתי כך בפוסט הקודם שלא קפץ:
"נראה לי שעבר נצח מהפוסט האחרון שלי כאן, ובכלל לא היה לי למה ולאן להתלבש יפה בזמן האחרוןף הגיע הזמן לשנות את זה ולהתחיל לפרסם שוב ולו רק לעיתים רחוקות (כי כשמתלבשים יפה=מרגישים יותר טוב=מבואסים פחות מהמצב הפיזי= מתלבשים יפה ושוכחים מעט מהכאב=וחוזר ושוב) ואני חייבת לומר שכל העקיצות הסנארקיות המרושעות שהייתי מקבלת ברחוב מאנשים ראנדומאליים בנוגע ללבוש שלי פשוט איבדו את הפואנטה מבחינת המגיבים ופתאום כנראה גם לוליטה וגם על כיסא נוסע זה יותר מדי -CAN.....NOT..T...TTT... COMPUTE!
לא יודעים איפה להתחיל LOL אז פשוט בוהים בי בשקט...

השמלה מבית AP האהובים, מקולקציה עתיקה מ2005 או 2006 אם איני טועה. צריך לחפור בHELLOLACE לוודא.
Angelic Pretty - אחחח אז איפה איפה הם העיצובים הישנים והטובים ההם כמו זו למשל,
בלי כל ההדפסים הרדיאקטיבים והשמלות הסוווווווופר קצרות קצרות קצרצרצרצרות מהסטייל החדש....
מזל שמשובץ זה נצחי- ועוד ורוד אז בכלל.
המינוס היחידי בשמלה הזו זה שאין לה רוכסן- צריך להיות בהזיה רצינית לתפור שמלה מחוייטת
בלי רוכסן או כיווצים מאחורנית...
בכל אופן- אחת השמלות יש לי עוד אחת (חדשה לחלוטין עם הטיקט) באותו הצבע,
אם מישהי מעוניינת (תמונות ברורות יותר על בובת דיגום יצולמו לפי דרישה)

וזה מה שנקרא FRILLS ON WHEELS או WHEELOLITA
סטייל חדש??

מעלה דיון בשאלת לבוש אלטרנטיבי- רק להולכים או גם לנכים? ~ מה דעתכם?
ואל(יס)

Aussie Girl

New member
מגניב וחמוד!

ולשאלתך, אני אישית לא רואה למה נכים לא יכולים ללבוש מה שבא להם כולל סגנונות אלטרנטיביים. מוגבלות בדרך כלל לא מונעות פיזית לבישה של סגנון מסויים ואני פשוט לא רואה למה שלא ילבשו מה שהם רוצים. יש אנשים שיגידו דברים מגעילים בלי קשר לנכות, מי שרוצה להיות מגעיל תמיד ימצא מה להגיד ואיך להעליב.

ייסאן

New member
תודה רבה!

משום מה יש איזה קיבעון בנוגע לאופנה כשהלובש/ת נכה או מוגבל בתנועות, או במראה הפיזי, נראה לעין או לא...
כביכול מצופה מנכים להיות בלתי נראים בעליל, לא להתבלט ולא להשקיע, כי עצם הישיבה בכיסא גלגלים, מעידה על פחיתות כלשהיא בגישה המקובלת על פי רוב לצערי, כאילו שמה שמשנה הוא האם חובב/ת האופנה עומד/ת או יושב/ת, ואם יש איזה מקל הליכה חלילה שעוקב שם מאחור או בצד, או עיוות כזה או אחר באחד או יותר מאברי הגוף, אזי מדובר באדם שהוא בוודאי דכאוני, אפרורי, עצוב, חסר מעוף או יכולת ביצוע, ובוודאי שונא את עצמו לגמריי כי מי לא ישנא את עצמו עם כזו *נכות*,
ודאי נחות ואינו מעוניין להבליט את אופיו ו/או יופיו החיצוני והפנימי, כדי לא למקד את תשומת הלב בו מתוך בושה או ביישנות מחוייבת, או פשוט כי בטח "האנשים מהסוג הזה, לא מעניין אותם בכלל מה הם
לובשים ומה באופנה או מחוץ לה, אין לאלו הצהרות אופנתיות ובכלל, אינם אחד האדם ה"נורמטיבי".
מה שהכי מפתיע אותי שזו גם הגישה הרווחת אצל הרבה מאוד אחוזים מה"נכים" עצמם, ומרבה הצער ישנם שמתייחסים לעצמם כמצופה מהם מתוקף גישה זו, ואינם מקבלים בכך את עצמם במישורים בעיתיים ואישיים מאוד, מה שמשפיע על מהלך חיהם הכללי והלוואי ולא היה כך... חשבו על זה: כמה "נכים" אתם מכירים שמתלבשים אלטרנטיבי, או שונה וייחודי,
ונזכרים בראשכם כמלאי השראה ותעוזה?? כמה שאינם "נכים", עונים לקריטריון זה בחיוב?
יש לשנות זאת, ובהדרגה תשתנה החברה ויחסה בהבנה שכולנו שונים, ולכולנו אכפת מה חושבים עלינו וכולנו רוצים אהבה וכבוד ויחס ותשומת לב כלשהיא במינונים שונים, ושזה בכלל לא משנה אם עומדים או יושבים, אם יש רגל אחת קצרה מהשניה או איזה מקל משתרך אחריך, אם הרגע חזרת מלייצג אותנו באולימפיאדה או מלהתקרחן בטירוף במסיבת ריקודים סוערת- או עם את כל זה עשית על כסא עם גלגלים... כולנו "נכים" כך או אחרת, מנטאלית נפשית או פיזית, או גם וגם לפעמים
ואז בתקווה, גם המילה הזו, נכות, תשתנה- ולא אצטרך לכתוב אותה בסוגריים
כדי להזכיר שלא לטעות ולחשוב שמדובר באחותה הצולעת- נחוּת...

זו דעתי האישית בנושא.

מבחינתי המצב אחר מעט כי גם קודם לכן הייתי מאוד אקסטרווגנטית ומוחצנת,
בלוליטה או לא, ואם אוהבים או שונאים אותי- דבר אחד בטוח וזה שלעולם לא יוכלו להתעלם ממני

תודה על דעתך! ועל המחמאות!
מוסיפה תמונה נוספת מאותו היום... מבסוטה למרות הכאבים, למרות המחלה, חיה בוורוד, עם תחרות ומלמלה, ומאושרת.

Aussie Girl

New member
העלת נקודה חשובה

האמת היא שאני לא מכירה הרבה אנשים עם נכויות פיזיות. במרפאה אורתודונטית איפה שעבדתי הייתה פציאנטית עיוורת בת 40+ והיא ממש השקיעה בעצמה, הייתה לבושה מאוד טוב ויפה והייתה מאוד מטופחת. כולנו במרפאה ממש התגאנו באיך שהיא נראתה, התנהגה וכ"ו למרות המגבלה שלה.

אני מניחה שלאנשים עם מגבולויות יותר קשה להשקיע בעצמם ובלבוש שלהם ומשם זה מתדרדר כי כמו שכתבת בעצמך כשאנחנו משקיעים בעצמנו אז אנחנו גם מרגישים יותר טוב לגבי עצמנו וזה משדר לסביבה ואז מה שהסביבה משדרת משפיע עלינו... אני לגמרי בעד נכים שישקיעו בעצמם בין אם זה ללבוש משהו כיפי ואלטרנטיבי או משהו טרנדי או אולי סתם משהו משוגע שעושה להם טוב.

לצערי, הרבה אנשים גורמים לעצמם להרגיש טוב בכך שהם משפילים אנשים אחרים. זה פאטתי אבל לא חסר אנשים כאלה. בהקשר של לבוש אלטרנטיבי, לא צריך להיות נכה בשביל שיסתכלו עליך מוזר או שיגידו משהו לא נעים. עם זאת, אני בטוחה שהרבה אנשים בוהים דווקא עם מבט חיובי ולא בזלזול.

עצוב לי מאוד לשמוע שנכים מקבלים את עצמם בשלילה אבל זה גם לא מפתיע אותי. אם אדם לא גדל בסביבה שעוזרת לו לקבל את עצמו כמו שהוא אלא גדל בחברה של ימינו, איפה שצריך להיות "מושלם" בכל צורה אפשרית, אז ברור שזה לא עוזר לבטחון עצמי במיוחד של אדם עם מגבלה פיזית שאי אפשר להסתיר.

זה נהדר שאת מעלה את הנושא הזה לדיון ומעלה את המודעות

דרך אגב, עם חיוך מקסים כמו שלך את צריכה לחייך כמה שיותר!

מאחלת לך המון ימים וורודים

Blue Emptiness

New member
אליס!

אני מסכימה איתך מאוד, אני לא חושבת שמגבלה כלשהי, פיזית או לא, צריכה למנוע מבן אדם לשמוח וללבוש כל העולה על רוחו.
לא ניתן תמיד לראות, אבל אני נחשבת מאה אחוז נכה, ככה שאני בהחלט יכולה להבין על מה את מדברת, למרות שאציל זה שונה כי באמת אי אפשר תמיד לראות עליי חיצונית.

השמלה מקסימה! היא כה זוהרת גם במציאות? אני בטוחה ללא ספק שאילו הייתי רואה אותך ברחוב הייתי שמה לב ישר, באופן חיובי כמובן, כי דברים כאלה גורמים לי לחייך.

innocence

New member
את מהממת,

ואני מעריצה את האופטימיות והחיוביות שלך כלפי החיים, גם כשהם לא תמיד מסתדרים כמו שרצית או חשבת שיסתדרו.

ואני שמחה שהכסא גלגלים הגיע סוף סוף!

MeshiNS

New member
בדיוק השבוע הייתי בנוקס.

והמוכרת סיפרה לי על מישהו שהוא על כיסא גלגלים שהוא פשוט קונה שם קבוע.
אין סיבה למה להיות מוגבל בסגנון לבוש אם אתה נכה. נכות לא עוצרת את החיים.
בדיוק כמו שנכה יכול ללבוש חולצה של קסרו, ג'ינס של קרוקר וחגורה של באקלס ככה הוא גם יכול ללבוש חולצת מטאל, מכנסיים של ניו יורק טריפ וחגורת ניטים

MacabreDoll

New member
*שולחת לקידום*

ואני באמת מקווה שהפעם תפוז ינידו עפעף ויקדמו את האשכול המקסים הזה
כל הכבוד לך ייסאן, את נהדרת!

באשר לאופנה אלט' ונכויות, תמיד זכור לי שסביבי היו אנשים עם אי אילו מוגבלויות וזה לא הפריע להם במיוחד
אולי אפילו להיפך, לנו יש את הכוח להפוך עזרים כאלה לחלק מהסטייל שלנו, הגבס שלנו יהיה מגניב יותר, המקל הליכה שלנו יהיה קשור לסטימפאנק
ולא לשכוח את הguro לוליטה

הרטייה הזו- אביזר הכרחי או פריט אופנתי?

ייסאן

New member
ואוווו זה משגע!!!
קריפי/חמוד ומתקתק,

ובהחלט שימושי במידת הצורך... עבודה מהממת, לא נתקלתי בה ברחבי הרשת עוד,
יש מישהי יפנית מקסימה שפעם (עוד לפני שצמחו לי גלגלים LOL) נתקלתי בתמונות שלה בסופר סופר SWEET LOLITA, ואני זוכרת שאמרתי לעצמי שאם אי פעם אגיע להעזר באביזר כלשהו, מקל הליכה או כס"ג למשל, אז שלא אתן למראהו ולנוכחותו להשמיד את הסטייל שלי, אלא אעשה כל שביכולתי לקשטו היטב שיתאים (אם אפשר באופן מתחלף שיאפשר לשנות בהתאם למלתחה המאסיבית חחח
)וישתלב כחלק אינטגראלי בחיי, ובעיקר יתאים לי ומעל לכל ישמח אותי ולא ידכא אותי שעלי להעזר בו ולהתמך בו וגם להתפדח מהציון האפורפואי המובהק והנצחת הקשיים שלי.
כמוה. אז זה היה רק מחשבה חולפת ותו לא, היום אני נזכרת בחיוך בהשראה שקיבלתי מהתמונה הזו שלה,
ושמחה שכך קרה
ועדיין מקווה שיום אחד אדע מה שמה,
ואוכל לכתוב לה או לומר לה בעצמי כמה עזרה לי לשנות גישה.
הרי כל אלו שם כדי לעזור לנו לחיות חיים טובים יותר, קלים יותר ומאושרים ומלאים יותר,
אז אם כבר- אז בסטייל
ועד הסוף!! בלי מבוכה או פחד, ע ד ה ס ו ף ~ הטוב!

והיום למשל- הייתי בהפנינג התרמה לבית המחסה לאמסטפבולים של יובל מנדלוביץ', ובעודי נהנית מליקוקי הכלבים ושיחות החברים, נגש אלי מלצר או ברמן במקום, מסתכל עלי בבחינה מדוקדקת ואומר:"את ממש לא נראת אחת...כזאתי."
כשלא הגבתי הוא ניסה שוב: "מה את כאילו, מתאונה? או שזה סתם רק בשביל החנית נכים הא? חבל עלך ככה,(הטעות במקור) מזה ככה יושבת, הנה יש לך אפילו נעליים," (?????
אהה....כן...?ו?) "בשביל מה לך להמשיך לשבת -קומי!"
התעלמתי מהנאום חוצב המוחות של הבחור שהמשיך לברבר, אבל תהיתי לעצמי למה התכוון שאני לא נראת....כזאתי... מה?איזו? נכה??- איך נראה נכה, או אמור להראות נכה?? אני מבינה שהיה לו מזור לראות צעירה חייכנית ולבושה בהקפדה ואופנתיות מיישירה אליו מבט כנה, ולא מתביישת- להיפך!
מה שכן, באמת שאיני מפסיקה להדהם לעתים מהחוצפה של אנשים כאשר משהו לא מסתדר להם בראש
מבחינת ציפיות להן הורגלו שהשתרשו להן בראשם-
פשוט מרקיעה שחקים לפעמים... ואולי זו לא רק חוצפה, אלא תמימות דעים מתוך חוסר מודעות,חוסר נסיון ותחושת האשמה הבלתי מודעת שמוסקת בנוגע לעצמם הם-הדימוי העצמי האישי שלהם, כשהם נתקלים ב"שגיאה" הזו בתפיסת המציאות שבה הם מתקיימים.

הדרך היחידה לשנות זאת לדעתי, הינה חיובית ומטמיעה באופן תדיר את העובדה שמותר אפשר רצוי וכדאי "להסתגל" כראוי לקשיים הנערמים בדרכך מבחינה בריאותית נראית או לא נראית לעין זר, ומבחינה נפשית ומנטאלית (ולעיתים אף רוחנית) וחלק מהטרנפורמציה הזו, השינוי הזה, הוא לקבל את עצמך כפי שאתה באמת- על שלל המגבלות,
ומצד שני לא לאפשר לאותן המגבלות לקבוע לך מי אתה(שכל מה שמייצג אותך בעצם זו המחלה/ההפרעה/המכאוב/הקושי, יהיה אשר יהיה) ובהחלט לא איך ובאיזה סגנון תתלבש, דווקא לאלו שלחברה יש לעיתים נטיה להתעלם מהם ו/או להתייחס באופן מוגזם ולא נעים או מתקף, הייתי ממליצה לבחור סגנון לבוש שונה וייחודי, ולהמציא עצמם מחדש,
לומר בהכרזה זו באופן ברור ופתוח- שימו לב, אני כאן!! אני קיימ/ת בזכות עצמי כאדם תשוקתי ונלהב ואוהב/ת את החיים עצמם, אני כ א ן!!ואני בהחלט לא זקוק/ה לרחמים מכם!
כך יצא, כשהדבר שיבוא קודם לשימת הלב למצב הבעייתי הקיים יהיה היחס והעניין והפירוט לגבי הלבוש והאיבזור,
ואז בעצם יראו קודם את האדם והאופי האישי שלו/שלה, ורק אחר כך (אם בכלל) את ה"נכות".
כי לעיתים קרובות קשה לשבור את התקיעות המחשבתית הזו, כדי להתחיל את השינוי בכלל.

זה אפשרי!!
באמת~
יהיה מסקרן לראות למשל (ועוד לא נתקלתי ולו בתמונה!) בחור/ה גוט'ים, או פאנק או סייבר סטייל, בכסא גלגלים או נעזרים בעזרים אחרים- אם תמצאו תעלו לכאן??

בינתיים- הנה התמונה ההיא ששינתה לי את הגישה

אולי היא תשנה גם למי מהקוראות והקוראים בפורום...

ייסאן

New member
אייי...

לא יכולה לישון, כואב... אין לי משהו יותר טוב לעשות, ואם כבר הפכנו את שרשור ה
וש לדיון חשוב ומעניין כזה-
למה לא להוסיף לבוש יומי של לוליטה נוספת, רק לא מישראל

יש לי גם אחת יפה מאוד גוט'ית, אני אראה אם אמצא אותה כאן- מסט צילומים בפסטיבל הגוט' בגרמניה(אני חושבת)
יהיה מגניב לראות תמונות השראה אופנתיות ומדליקות, וקצת....שונות...
לא רק לוליטה- אני פשוט פריקית של הסגנון הזה באופן ספציפי, גם לבוש מעניין באופן כללי,
על "נכים" או בעלי רקע "נכה" (אם איני טועה גם ליידי חומד בעניין כסאות מתגלגלים, לא??
)~

והרי איפה יותר מתאים- מבפורום אופנה אלטרנטיבית
!

ייסאן

New member
עוד אחת שלה, בלי פיאה

חמודה ממש!! ויש לה כל כךךךךךךך הרבה שמלות ושילובים שזה מדהים!
לפי מה שהבנתי זה בעלה, הוא מתלבש איתה לפעמים בסגנון משלים- אווווווו

ייסאן

New member
לגוון קצת~

בחור גוט'י זועם וצעיר על גלגליו, היחיד שמצאתי בשלל חיפושי כדי לגוון את הדיון ולתת דוגמאות לאיך אפשר בכלזאת~

ייסאן

New member
כיסטימפאנק
שימושי מדליק והזוי

בו זמנית! וזה לטענתו הכיסא הפשוט שלו ליומ-יום ~הוא בנה אותו בעצמו כשנמאס לו שהאופציות משעממות תמיד...
החבוב המעניין הזה, אני סקרנית לדעת איך נראים הכסא החגיגי ובגדי השבת שלו ...

ייסאן

New member
|אקשם|
לוליטה נחה לה...

ויושבת, במקום לעמוד...
עניין של נוחות, וכיף,ויכולת לשחרר דימוי מוקדם שך דיעות קדומות,
ולהינות!!

ייסאן

New member
אני.... עם אחד המקלות האהובים עלי

בפסטיבל טראנס, ברגע של יכולת מפליאה, ועמידה ואפילו קיפצוץ שמח במקומי וסיבובי המקל מעל ראשי...

שכחתי את השם של הפרינט הזה...
ואני מתעייפת להקליד ומתקשה בגלל ההכאבים, אז זו האחרונה בינתיים, ברשותכם

ייסאן

New member
טוב נו עוד אחת,ישנה מעט- שלי...

מדגימה היטב איך ניתן לקחת מקל הליכה שחור משעמם מאוד, ולצבוע אותו בפשטות עם מעט נייר דבק וספריי בצבעים- בכל שילוב שרק מתחשק- וניתן אף לשנותם מעת לעת כשנמאס ורוצים לחדש- כאן הלכתי על מראה מקל הסוכריה,
להתאים לשמלה האהובה עלי מסדרת הורטיקאל לייס של AP הוינטג'י
חולמת על להשיגה בתכלת ובשחור גם!
מלבד המקל הזה, יש באמתחתי 15 מקלות רגילים כביכול אך מעוצבים- חלקם מתקפלים ובעלי תוספות מגניבות(אפילו חרב, בצורת דרקון אבל הוא לא נוח להליכה) והכי הכי הכייייייייייייייי אהוב ומתאים לכל הבגדים והלבושים שלי-
מקל שקוף ל ג מ ר י!!!!! באמת! לחלוטין! נראה כמו קרח או איזו זכוכית עדינה,
מדליק! ונוח בטירוף למתלבשים אוהבי אופנה.

למעלה