אירוח דמויות!

shirusheet

New member
אירוח דמויות!

כבר שבוע שלישי שאנחנו מארחים פה דמויות בפורום, ובינתיים- הולך לא רע בכלל

השבוע מתארחת בפורום דמות, אחת מהראשיות בספרים, שהדעות עליה חלקות ביותר...
פיטה מלארק!

ניתן לשאול את פיטה שאלות עד יום שלישי שבוע הבא. אני מזכירה: לא לנסות לגלות מי משחק את הדמות, ולשאול שאלות נורמליות

נתראה בשבוע הבא, כשכבר נהיה פה אחרי הסרט!

N o R i K o

New member
פיטושששששששששששששששששש

מה דעתך על הכינוי? D:

מה קורה? מה חדש?

נכון שאתה בעצם טים גייל? כי קטניס אוהבת אותו?

האם יש לך אישיות? כלומר... חיים מעבר לקטניס?

מי הבנאדם הכי חשוב לך - חוץ מקטניס?

איך קוראים להורים שלך?

האם אמא שלך נהגה להכות אותך באופן קבוע או שזה היה חד פעמי?

איך קוראים לאחים שלך?

מה היה המקצוע האהוב עלייך בבית הספר?

אם קטניס הייתה אומרת לך שאחרי שתצאו מהמשחקים היא רוצה שתעברו לגור בקפיטול ותהפכו לקברניטי משחק
האם היית הולך איתה?

מה דעתך על ג'וש האצ'רסון? ועל ג'ניפר לורנס?

... תגיד, חוץ מקטניס... אתה נמשך גם ל... גברים?
מה דעתך על פיניק, למשל?

מה המאפה שאתה הכי אוהב לאפות? D:

וזהו! אני סיימתי את המשמרת שלי
ביוששש

Peeta Mellark

New member
היי D:
MJCF

מה דעתך על הכינוי? D:
אני... אני מניח שהוא בסדר, אם ככה את רוצה לקרוא לי.

נכון שאתה בעצם טים גייל? כי קטניס אוהבת אותו?
אממ, אף-פעם לא ממש הבנתי את העניין הזה של 'טים פיטה', 'טים גייל'... חושבים שזו מלחמה, וזו ממש לא. מבחינתי לפחות. אני יודע שקטניס היו רגשות לגייל, אולי עדיין יש, אבל אני יודע שגם יש לה רגשות כלפיי. אני חייב הרבה לגייל, הוא הציל אותי מהקפיטול (למרות שכל הזמן שהייתי ניצוד היה די מטושטש עבורי, את זה לא אוכל לשכוח לו. וכנראה גם לא להחזיר את מה שאני חייב לו על זה. קטניס דיברה פעם על זה שהיא שונאת להיות חייבת. עכשיו אני חייב לגייל. והרבה. אבל אני לא יודע אם מתישהו הוא בכלל יבוא לפדות את החוב הזה ומה יהיו ההשלכות של זה). לקח לי הרבה זמן להרגיש פחות מאוים, להרגיש שקטניס אותי עכשיו ושלמרות הכל, היא לא בחרה בגייל. אני לא מתעסק במניעים. טוב לי ככה. אני יודע שגם לקטניס טוב ככה. גייל נהדר, אני יודע איך קטניס נזכרת בו כל פעם שהיא מחזיקה קשת, או מביטה ליער, או סתם מהרהרת בחלל האוויר. אני יודע שהוא היה כאן לפניי, שהוא החזיק אותה כשאני לא החזקתי, שהוא דאג למשפחה שלה כשאני לא דאגתי. אבל גם אני עשיתי הרבה, וגם אותי היא אוהבת, וגייל בכלל לא פה. אני חושב שזה עוזר לה להרפות ממנו ולהתרכז בעכשיו, בי - ולמרות הכל, אני חושב שגם היא די מאושרת עם זה, עם ההווה שלה.

האם יש לך אישיות? כלומר... חיים מעבר לקטניס?
למען האמת שאלו אותי את זה די הרבה...נוצר רושם שאין לי חיים כל-כך, שאין לי חברים. זה לא נכון... אני לא מתבודד. לא מתוך בחירה, לפחות. יש לי הרבה חברים אבל אף אחד לא ממש קרוב. אני מתחבר, אני אדם שאוהב אנשים, אבל זה אף-פעם לא הגיע לידי חברות מדהימה במיוחד, מעניינת במיוחד... כמו שיש לקטניס ולגייל. במובן הזה אני די מקנא בהם, בזה שהם דומים כל-כך, מבינים כל-כך. לא במובן הרומנטי - אולי גם בו, אבל לא רק - אלא שיש לך מישהו שקורא את המחשבות שלך, שמבטא את הרצונות שלך, שיודע בדיוק מאיפה אתה בא ולאן אתה מגיע.

מי הבנאדם הכי חשוב לך - חוץ מקטניס?
הילדים שלי, מובן מאליו. הם בשר מבשרי, הם אני. הם אני והם גם קטניס... אז מה, שאני לא אוהב אותם בטירוף?

אם את מדברת על תקופות קודמות, הייתי אומר שזה אבא שלי. לא היינו ממש קרובים (גם לפני המשחקים, ובטוח שאחריהם) אבל הוא ידע מה הוא עושה, ותמיד הבטתי בו וראיתי את עצמי; הנפש העדינה בגוף הגס, ריח הלחם שעלה ממנו תמיד, הלב השבור שלו... גם אם לא היינו קרובים - לא במילים לפחות - הוא היה יקר לי.

איך קוראים להורים שלך?
איך קוראים לאחים שלך?

גם אם אני לא תמיד מסכים עם סוזן קולינס - אולי שמעתם עליה, היא זו שכתבה את קורות חיינו - אני לא יכול שלא להסכים עם הבחירה להשאיר את ההורים שלי ואת האחים שלי חסרי שם. למען האמת זו הייתה סוג של בקשה שלי... נחשפתי כל-כך הרבה: בראיונות, במשחקים, בספר, בסרט שעתיד לבוא... אבל אני רוצה שההורים שלי ישארו רק שלי, עם השם שרק אני יודע, עם הזכרון שרק אני מחזיק קרוב אליי. זה הופך את כל העניין ליותר פרטי, ליותר שלי. המאפייה שלנו כבר נהרסה ונבנתה מחדש, הפצצה על מחוז 12 שרפה את כל החפצים שלנו... ורק השם שלהם הוא מה שנותר לי. גם קטניס תומכת בי, אומרת לי שהייתי פגיע מדי מול התקשורת. אז הפעם אני אתעקש. השמות שלהם ישמרו אצלי.
מצטער שאני קצת תוקפני, זה נושא חשוב וכואב
אבל, כמובן, את תמיד יכולה לקרוא להם מר וגברת מלארק...

האם אמא שלך נהגה להכות אותך באופן קבוע או שזה היה חד פעמי?
זה לא היה תדיר, אבל גם לא הפעם הראשונה. זה קרה בעיקר כשפישלנו, אני והאחים שלי. למרות שגם פעם (ובמיוחד היום, בתור אבא) אני יודע כמה זה שגוי, תמיד יכולתי להבין מאיפה זה בא לה. לא היינו משפחה מאושרת. לא היינו מושלמים. אבא שלי היה פגוע, ואמא שלי תמיד שאפה לשלמות... היא לא הייתה מרוצה מהעובדה שהיא לא מספיקה לאבא שלי, מהעובדה שהוא תמיד יזכור את האהבה הראשונה שלו ולא אותה. והכי גרוע - שבגלל האהבה הלא-מושלמת הזו שלהם (של אמא שלי ואבא שלי) יצאו ילדים לא מושלמים. היא לא אהבה טעויות, ואנחנו שילמנו על כל אחת שעשינו.

מה היה המקצוע האהוב עלייך בבית הספר?
אהבתי ספרות. הקטעים היו בדרך כלל מידעיים ומורעלי-קפיטול, אבל הם היו מנוסחים יפה, ברהיטות, לפעמים עם משחקי מילים. הם היו יפים. וכמו שקטניס ניסחה את זה טוב ממני, לא היה לנו הרבה יופי במחוז 12.

אם קטניס הייתה אומרת לך שאחרי שתצאו מהמשחקים היא רוצה שתעברו לגור בקפיטול ותהפכו לקברניטי משחק
האם היית הולך איתה?

הו, אני חש שאת קצת עוקצנית. זו הייתה ציניות, נכון? אני אוהב את זה. קטניס מלאה בכאלו חידודים עוקצניים. בעיקר פעם היא הייתה מלאה בכאלו. עכשיו היא קצת רכה יותר. או אולי שבורה יותר. האמהות הוציאה ממנה חלקים רכים, המלחמה שברה אותה. בכל מקרה, היא כבר לא אותה הקטניס שהיא הייתה פעם.
ורק למקרה שזו שאלה רצינית לגמרי, שלא נועדה ללגלג עליי... אז אני לא חושב שאצטרך לעמוד בפני הדילמה הזו. זה לא נשמע כמו קטניס, כל הבקשה הזו. נראה לי קצת מיותר לתכנן איך לעבור גשר שאני לא עומד לחצות.

מה דעתך על ג'וש האצ'רסון? ועל ג'ניפר לורנס?
אני מניח שהם בסדר. ג'וש קצת נמוך מדי, ויש לו משהו מעט פחוס במבנה הפנים... אבל גם אני לא מושלם. גם ג'ניפר לורנס יפה, אבל היא קצת... נשית? עדינה? קטניס היא לא אף אחת מאילו, לא במובנים הרגילים. אני לא יודע. הם לא בדיוק אנחנו, אבל אני מניח שגם הקוראים לא יודעים איך בדיוק אנחנו. כשאצפה בסרט אוכל להגיד לכם בדיוק מה אני חושב. כרגע הם לא בדיוק אנחנו, אבל אני בטוח שבלי קשר הם יעשו עבודה טובה מאוד.

... תגיד, חוץ מקטניס... אתה נמשך גם ל... גברים? מה דעתך על פיניק, למשל?
אני... אני לא הומו. כלומר, אין לי שום דבר נגד כאלו. כל אדם מוזמן לחיות את חיו על פי אמונתו ואהבתו, אבל אני פשוט לא נמשך לגברים. אני כן יכול להגיד שפיניק היה גבר יפה מאוד, היה סביבו קסם, מן הילה... אבל לא, לא נמשכתי אליו. אני מניח שהייתי מרוכז מאוד בקטניס שפגשתי אותו. בכלל, גם לאהוב נשים אחרות לא היה לי המון זמן. אבל גם אם היה לי, אני לא חושב שהייתי נמשך אל גברים. בעצם, אולי... מי יודע...? אבל יש לי את קטניס. אני לא רוצה להתעסק באולי.

מה המאפה שאתה הכי אוהב לאפות? D:
לחמניות גבינה. הן מתפצפצות בפה, והבצק הקריספי מתערבב עם הגבינה הרכה, המלוחה-מתוקה, וזה פשוט מעדן. חוץ מזה, קטניס ממש אוהבת את זה.

מקווה שעניתי על השאלות שלך בפירוט מספיק!
מצטער, כשזה נוגע לכתיבה, אני נוטה להיסחף...

N o R i K o

New member
אוי פיטה אתה כזה גיי
MJ

כלומר, אני יודעת שטענת שאתה לא נמשך לגברים, אבל זה פשוט משהו בהוויה... אולי פשוט העובדה שאתה מגולם ע"י אישה

תודה על התשובות המפורטות

משעשע, קטניס התארחה פה לפני שבועיים והיא הכחישה כל קשר לסוף שלטענתך הוא הנכון... מעניין אם קטניס באמת מכחישה, או שדווקא אתה נהנה מהסוף שקולינס יצרה לך

N o R i K o

New member
או ע"י שוהם... או על ידך

הו גולן ברוך השב! אני תהיתי לאן נעלמת >;

GolanBerlin

New member
תודה, חחחח, אגב כבר ראיתי את הסרט

בס"ד

הייתי אתמול בטרום בכורה של מסטיק 5... אני אכתוב חוות דעת מאוחר יותר.

אבל לא הבנתי למה רשמת שפיטה מגולם על ידי אישה? חחחח.

N o R i K o

New member
כי מי שמגלמת אותו פה

היא סביר להניח חברת פורום. ממין נקבה.

Peeta Mellark

New member
אממ

למה כולם ממשיכים לחשוב שאני גיי!

ולמה ע"י אישה? אני מכיר את עצמי. אני בחור.

קטניס... המצב הנפשי שלה לא בשמיים. הוא השתפר, אבל לפעמים היא קצת מעורפלת.

Mrs Wing

New member
שאלות נורמליות?

נהההה...

פיטה, התינשא לי?
זה יהיה פשוט, תשאיר חבל תלייה בחדר של מה-שמה, והיא תעשה את השאר. זה עמד לקרות במילא בסוף השלישי, קולינס פשוט לא זרמה עם הרעיון. נרגג.

שאלות נורמליות, לכאורה:
לא הפריע לך שהמשפחה שלך התפוצצה לה במחוז 12 בזמן שאתה נפשת לך בקפיטול?

למה כתום?

למה קטניס?

למה לא גייל?

פיניק?

מה המחשבות שלך בנוגע לג'והאנה? ואיך היא בדיוק צורחת?

מה אתה הכי אוהב לאפות?

למה לכפות על אישה שבבירור תהיה אמא לא יציבה את הרצון בילדים?

וזהו.

Peeta Mellark

New member
שלום D:
MJCF

אני... אני לא ממש יודע איך להתייחס לפיסקה הראשונה שלך. אני יודע שמדובר בצחוק, שאת לא באמת מתכוונת לאף-אחד מהעניינים (לא להצעת הנישואים ובטח שלא להערה על ההתאבדות של קטניס) אבל אני פשוט לא יכול שלא להירתע. את אולי יודעת הרבה עליי, אבל אני לא כל-כך הרבה עלייך (אם בכלל), וההערות כאלו גורמות לי להרגיש מעט חשוף. קטניס והמשפחה זה ממש חשוב עבורי. ההערות שלך משעשעות (הן מזכירות את קטניס בחדות שלהן! ואני יודע שאולי בשבילך זו לא נשמעת כמו מחמאה - מי יודע איך זה יכול להיות, אבל שיהיה - אבל מבחינתי זו בהחלט כן), אבל הן נוגעות בנקודות מעט רגישות.

לא הפריע לך שהמשפחה שלך התפוצצה לה במחוז 12 בזמן שאתה נפשת לך בקפיטול?
אני... טוב, זו שוב פעם אותה הנימה. זה קצת מבלבל. אני רוצה להתייחס לזה ברצינות, אבל הטון הלגלגני קצת מעיק עליי. אני מרגיש מותקף. זה מעורר בי דברים ישנים שאני לא רוצה שיתעוררו.
ולשאלה... ה'נורמלית', לכאורה (דגש על הלכאורה
). העינויים בקפיטול היו קשים. מכות, מכות חשמל, דם, בדידות, הצרחות ששמעתי תמיד, הריגות מזעזעות אל מול העיניים שלי... אני לא יודע איך אפילו להגדיר את זה, כי חלק מה'נופש' הזה אני מנסה להדחיק וחלק אחר אני פשוט לא זוכר (בגלל כל התהליך של הניצודות. עדיין לא הכל חזר עליי. אני מניח שיש חלק שלא יחזור לעולם), אבל זה לא היה כיף או מהנה. ואחרי שחולצתי מהקייטנה הנהדרת הזו בקפיטול המורדים התייחסו אליי כאילו בגדתי בהם. ובאמת בגדתי בהם, באיזשהו מקום. הייתי מפלצת הרג משוגעת בתוך החזות התמימה שלי. הייתי משוגע. נאבקתי ולא הבנתי למה, שנאתי ולא ידעתי על שום מה. נשלחתי להרוג את זו שתמיד אהבתי, ותמיד אוהב.
גם בשיקום היה קשה. השיקום לא היה ארוך, וגם לא כל-כך אפקטיבי, וכבר נשלחתי לקרב. זה היה... מטורף. הכל הסתחרר סביבי באותה התקופה; שמות, מראות, משימות. ורק שם אחד הבהב מול שדה הראייה שלי כל הזמן... 'קטניס'. כאילו בין כל הבלאגן הזה הייתה לי מטרה. כבר אמרו לי בתקופה הזו שהמשפחה שלי 'התפוצצה' (כדברייך), אבל התגובה שלי לזה הייתה ריקה מרגשות. שמות ומילים לא התקשרו לי לרגשות, למחשבות. הכל היה קשור בקטניס, הכל היה אשמתה, הכל היה מלא נקמה ושנאה יוקדת, ולא היה לי זמן להתאבל ולבכות. המלחמה הייתה מטושטשת מרוב שהיא הייתה מהירה. לא היה לי זמן לנשום.
הפעם הראשונה שקלטתי שהם מתו הייתה כשחזרתי למחוז 12. ההבנה חילחלה קצת לפני, אבל הכל היה עצוב, והכל היה מלחמתי, והכל היה מלא אבל ויגון... וזה לא בלט מעל כולם. אבל כשהגעתי למחוז 12 שוב זה הכה בי. זכרתי את המקום של המאפייה כאילו אפילו יום אחד לא עבר מאז הפעם האחרונה, כאילו אני אותו הפיטה. ואז בכיתי. בכיתי כל-כך חזק וכל-כך הרבה שכבר הרגשתי מיובש, כאילו לא אוכל לסחוט עוד טיפה אחת. זה שבר אותי. זה הרג אותי. זה לא רק 'הפריע לי', זה טלטל אותי.
אני לא יכול שלא להאשים את עצמי במוות שלהם. בזה שההפצצה על מחוז 12 הייתה כתוצאה מהמעשים שלי בזירה. אני לא משתחרר מזה. לא מהאנשים התמימים שהרגתי - כמעט במו ידי, בעצם - ולא מהמשפחה שלי, ההורים שלי, האחים... שפוצצתי אותם. פשוט ככה. זו אשמתי, אני יודע. אבל קטניס לא מפסיקה להזכיר לי שזו לא *רק* אשמתי. שיש חיים אחרי זה. שהמלחמה גרמה כל-כך הרבה סבל אבל גם כל-כך הרבה טוב. היא - יותר בעצם קיומה מאשר במעשים - מזכירה שיש לי משהו אחריהם, שאנחנו ניצלנו, למרות הכל.

למה כתום?
דווקא את זה נדמה היה לי שסוזן קולינס הסבירה כמו שצריך. נו, את יודעת, סוזן קולינס? זו שכתבה את קורות החיים שלנו? היא השמיטה די הרבה פרטים חשובים, אבל דווקא את זה היא הוסיפה.
כתום מזכיר לי שקיעה. שקיעה עדינה כזו, בהירה ומתוקה, שמסמלת סוף של יום, אבל סוף שהוא גם התחלה חדשה... כי יש לילה אחרי השקיעה, אבל אחריו יש יום חדש. לא ראיתי הרבה זריחות בחיי, אבל ראיתי הרבה שקיעות. הם מסמלות ארוחת ערב. הם מסמלות את המשפחה שאני כל-כך רוצה. כתום השקיעות הזו הוא כל הטוב שרציתי, כל היופי המועט שהזדמן לי במחוז 12.

למה קטניס?
קטניס... היא תפסה את העין שלי כשהיא שרה באותו היום, מזמן-מזמן. היא תפסה לי את העין אז, לוכדת אותי ברשתה. שמתי לב כמה היא חזקה, כמה היא שורדת. אבא שלי סיפר לי אז על אמא של קטניס, זו שהוא אהב. הבנתי למה. למרות כל השוני ביניהן, בין קטניס לאמא שלה, אני חושב שהן היו גם דומות. הן היו נשים חזקות. הן עדיין נשים חזקות, רק שהן עברו הרבה יותר.
בכל מקרה, הבנתי כמה היא חזקה ביום שאבא שלה נפטר בפיצוץ במכרות. צפיתי בה... איך היא הפכה לאמא של הבית שלה, איך ניסתה לעשות כל שביכולתה לפרנס את המשפחה... שנינו עדיין לא היינו בני 12 באותו הזמן, שני יצורים קטנטנים. ואז ראיתי אותה. בשלולית ליד הבית שלי. היא הייתה צנומה כל-כך... כן, רעב זה לא דבר נדיר במחוז 12, להיפך, אבל היה לה את המבט הזה בעיניים, המבט הזה שאמר שהיא מתייאשת ועוד שנייה היא הולכת לשבת בשלולית הזו בלי שיהיה לה כוח לקום. אי-פעם. ראיתי את זה מחלון המאפייה, וגם ראיתי את אמא שלי אומרת לה להסתלק. אני לא יודע מה קרה לי אז, אני חושב שזה היה איזה כעס על אמא שלי יותר מאשר מעשה צדקה בשביל קטניס. איך אמא שלי יכולה לראות אותה, את קטניס שלי, בקושי ילדה בת 12, גוועת ברעב עם המבט הזה בעינים?! איך בן-אדם בכלל יכול לסבול את המחשבה...?! להניח לה למות ככה, לגווע ככה...?!
אז שרפתי את הלחם. וזרקתי אותו אליה. והתפשטה בי איזו חמימות שאומרת שהיא תהיה בסדר בינתיים. ואז... ואז הבנתי שאני מאוהב.

למה לא גייל?
פיניק?

אממ, אני חושב שכבר עניתי על זה לזאת עם השאלות החמודות מעלייך, אבל אני לא נמשך לגברים. כלומר - שוב - אין לי שום דבר נגד זה או משהו כזה, אבל אני פשוט לא כזה. אני חושב. בכל מקרה, כבר אמרתי שגייל הוא בחור נהדר, חזק ועוצמתי שאני חייב לו הרבה, ושפיניק היה פשוט כריזמטי והקסים את כולם. שניהם גברים מדהימים, אבל אני לא מרגיש אליהם שום דבר מיני. למען האמת, אני לא חושב על אף-אחת או אחד מלבד קטניס. היא תפסה את המחשבות שלי, ומאז היא ממאנת לעזוב.

מה המחשבות שלך בנוגע לג'והאנה? ואיך היא בדיוק צורחת?
ג'והאנה היא... היא נפש אבודה, אני חושב. בן-אדם שפשוט התפוצץ לרסיסים קטנים של עצמו. אני לא חושב שהיא בכלל זוכרת את עצמה. אין לה כלום. כואב לי עלייה כל-כך. אני וקטניס מצאנו אחד את השני, מצאנו על מי להשען, והיא... והיא נותרה לבדה. אני חושב שזה החלק הכי עצוב, שהיא פשוט בודדה. חוותה כל-כך הרבה סבל, שני משחקי רעב נוראיים, עינויים אולי אפילו גדולים משלי, פחד נוראי ממים, רצח של כל המשפחה שלה... ואין לה אף אחד לחלוק את זה איתו.
בהתחלה ג'והאנה נהגה לצחוק אחרי שהיא צרחה. זו הייתה צעקה חדה כזו, של כאב נקודתי שלה, ואחרי זה היא צחקה. כדי לשכנע את עצמה שהיא בסדר, כדי להראות לקפיטול שהם לא שברו אותה. אבל זה היה בימים הראשונים. אחרי זה אני חושב שהם התחילו עם מכות החשמל. הצרחות שלה הפסיקו להיות נקודתיות, עם סוף והתחלה, הפסיק להיות לכאב זמן מוגדר. הכאב שלה פשוט נמשך ונמשך והיא המשיכה לצרוח ולצרוח בעוצמות משתנות. היא גם הפסיקה לצחוק.
אבל היא לא בכתה. היא רק צרחה ויבבה וצעקה ונאנקה. אבל היא לא בכתה. כן, את זה אני יכול לומר לזכותה. אני בכיתי, כמה שבכיתי. אבל היא לא בכתה. והיא גם לא צחקה יותר.

מה אתה הכי אוהב לאפות?
אממ, אני חושב שזה כבר היה פה, גם! אבל לחלוטין לחמניות גבינה. יש בהם ניגוד מעניין כזה, בין הבצק הקריספי והמתפצפץ לגבינה הרכה-רכה, בין הבצק המלוח לגבינה המתוקה. וחוץ מזה, זה המאכל האהוב על קטניס!

הו, ציניות שוב? כבר חשבתי שעברנו את החלק הזה!
ולשאלה - קודם כל, אני חייב להגיד שזו לא הייתה כפייה. כן, הרעיון בה מהכיוון שלי, אבל גם היא נתפסה לזה בסופו של דבר. אני מניח שהיא הבינה שאנחנו חיים בעולם טוב יותר עכשיו ושהילדים שלנו לא יהיו צריכים להתמודד עם משחקי הרעב האיומים האלו יותר. לוקח זמן להבין את זה, להיפטר מהפראנואידיות שעוטפת את כולנו מאז המשחקים. בסופו של דבר כל ההריון הזה מצריך שותפות די גדולה מצידה (
) והשותפות הזו הגיעה. אחרי הרבה זמן, אבל זה כנראה היה הזמן המתאים. שנית, אני חושב שהיא דווקא אמא נ-ה-ד-ר-ת. היא מגוננת, שזה משהו שנדמה שהיא מאוד אוהבת לעשות, אבל היא לא חונקת. חשוב לה שהילדים שלנו יהיו עצמאיים. אנחנו לא רוצים לומר את זה בקול, אנחנו לא רוצים לחשוב על זה, אבל אם יהיה מצב מסכן-חיים נוסף, אנחנו רוצים שהילדים שלנו יהיה מוכנים. אנחנו רוצים שהם יהיו מוגנים. אנחנו רוצים שהם ישרדו, ושיעשו את זה עם פחות צלקות מאיתנו.
חוץ מזה, אני חושב שהמצב של קטניס השתפר מאוד בחמש-עשרה השנים האלו עד הלידה הראשונה. הפצעים לא נעלמו, אבל הם התאחו והפכו לצלקת דקה בלבד. קטניס אוספת את עצמה בידיים. והיא עושה את זה מעולה. עברו עליה דברים קשים... שני משחקי הרעב, מחוז 13, המוות של פרים, קוין... יחסית למ

Peeta Mellark

New member
אני מניח שחפרתי יותר מדי!
MJCF

עד שזה לא שלח את הכל!
הנה ההמשך, מצטער על האורך :\

הו, ציניות שוב? כבר חשבתי שעברנו את החלק הזה!
ולשאלה - קודם כל, אני חייב להגיד שזו לא הייתה כפייה. כן, הרעיון בה מהכיוון שלי, אבל גם היא נתפסה לזה בסופו של דבר. אני מניח שהיא הבינה שאנחנו חיים בעולם טוב יותר עכשיו ושהילדים שלנו לא יהיו צריכים להתמודד עם משחקי הרעב האיומים האלו יותר. לוקח זמן להבין את זה, להיפטר מהפראנואידיות שעוטפת את כולנו מאז המשחקים. בסופו של דבר כל ההריון הזה מצריך שותפות די גדולה מצידה (
) והשותפות הזו הגיעה. אחרי הרבה זמן, אבל זה כנראה היה הזמן המתאים. שנית, אני חושב שהיא דווקא אמא נ-ה-ד-ר-ת. היא מגוננת, שזה משהו שנדמה שהיא מאוד אוהבת לעשות, אבל היא לא חונקת. חשוב לה שהילדים שלנו יהיו עצמאיים. אנחנו לא רוצים לומר את זה בקול, אנחנו לא רוצים לחשוב על זה, אבל אם יהיה מצב מסכן-חיים נוסף, אנחנו רוצים שהילדים שלנו יהיה מוכנים. אנחנו רוצים שהם יהיו מוגנים. אנחנו רוצים שהם ישרדו, ושיעשו את זה עם פחות צלקות מאיתנו.
חוץ מזה, אני חושב שהמצב של קטניס השתפר מאוד בחמש-עשרה השנים האלו עד הלידה הראשונה. הפצעים לא נעלמו, אבל הם התאחו והפכו לצלקת דקה בלבד. קטניס אוספת את עצמה בידיים. והיא עושה את זה מעולה. עברו עליה דברים קשים... שני משחקי הרעב, מחוז 13, המוות של פרים, קוין... יחסית למה שעבר עליה, היא השתקמה בצורה מהירה. היא לא נוגעת הרבה בקשת, אבל כשהיא כן זה מזכיר לה דברים טובים ורעים, ולרגע אני רואה את הקטניס הישנה. היא מוצאת את הדברים הטובים בכל יום, את כל מעשי החסד, את המאכלים שהיא אוהבת, את כל הריחות שהיא מסמפטת. שנינו משתקמים. שנינו הורים אוהבים מאוד. לשנינו טוב ככה, עם האושר הקטן והרגעי שלנו.

זהו! שוב, אני מצטער על התשובות הארוכות כמו הגלות עצמה. הכתיבה תמיד סוחפת אותי, ואני פשוט לא יכול לעצור. להתעסק עם המילים האלו, לנסח משפטים... זה תענוג ממכר כזה.
אה, ואני מצטער עם התשובות שלי יצאו תוקפניות במעט. לרוב אני לא כזה. פשוט... פשוט המעמד הוא קצת חשוף, וציניות כזו מזכירה לי את קטניס הישנה. היו כמה נגיעות בנקודות רגישות שלי... שזה כואב, ולא משנה כמה זמן עבר. אבל היו לך שאלות נפלאות, והיה לי הכבוד לענות עליהם.

N o R i K o

New member
באמת חפרת

אם לא היית כל כך טים פיטה עוד הייתי חושדת שזו אני!

אבל אחלה תשובות, באמת

Mrs Wing

New member
טוב,

אתם מדברים על המשחקים לפעמים?
אתה חושב שהיא מתגעגעת לגייל? ואיך זה משפיע על מערכת היחסים שלכם עכשיו כשהוא במחוז 2?
כמה ממה שקרה אתם מספרים לילדים? והאם אתם באמת זוכרים את הכל לפרטי פרטים? כי דווקא הייתי מצפה ממכם (וממך במיוחד אחרי העינויים בקפיטול) לעבור תהליך קטן של הדחקה כדי להמשיך בחיים. לפי מה שקראתי אנשים שחוו טראומה פחות נוראה מזו לא יכולים לדבר עליה, פשוט מפני שהם בעצמם לא כל כך זוכרים.

E l S i

New member
פיטה

אתה יודע שלפני שהופעת "אתה נראה כמו פיתה" העליב בנים, ועכשיו זו דווקא מחמאה?
איך זה גורם לך להרגיש ששופטים אותך לפי המראה החיצוני?
אתה ידוע בבחירת מילים שלך וניסוחן. אתה בקטע של בלשנות?
אם יכולת ללמוד כל שפה (גם שפות מתות כמו אכדית) איזו היית לומד?
אגב, בתקופה שלך- איזה שפות שרדו? האם אנגלית היא שפה מתה?
שאלה אחרונה בקשר לשפה- אתה חושב שיכולת לכתוב את הספרים טוב יותר מקולינס?
האם אפיית עוגות וקישוטן היא באמת התשוקה שלך בחיים, או שזהמרגיש ויתר כמו ירושה מאשר ייעוד?
איזה אוכל הכי טעים לך?
פסח מתקרב. איך אתה מסתדר בפסח?
האם יש לך כישורים נוספים מלבד אפייה שאתה רוצה לספר עליהם?

Peeta Mellark

New member
היי! D:

אתה יודע שלפני שהופעת "אתה נראה כמו פיתה" העליב בנים, ועכשיו זו דווקא מחמאה?
באמת? דווקא לא ידעתי את זה. דווקא פיתה זה מאכל די יפה... מילא סחוג או משהו כזה, אבל פיתה?!
טוב, אני שמח ששיפרתי את מעמדה

איך זה גורם לך להרגיש ששופטים אותך לפי המראה החיצוני?
אני חושב שזה עושה לי מה שזה עושה לכל אחד. זה מרגיש לא הוגן, כי הרי שופטים אותך על משהו שלא בשליטתך, אבל אחרי הכל - אם יש משהו שהחיים בפאנם לימדו אותי, זה שהחיים לא הוגנים. אני מנסה לחשוף בפני אנשים את האישיות שלי, ולא להשאיר אותם רק עם המראה החיצוני. לרוב זה עובד.

אתה ידוע בבחירת מילים שלך וניסוחן. אתה בקטע של בלשנות?
למען האמת יצא לי לקרוא ולשמוע בנושא. אין לנו פה הרבה ספרים ומקורות מידע, אבל אני אוגר מה שאני יכול. בינתיים אני מתעניין בשני תחומים שונים לחלוטין בתוך הנושא הכללי הזה של בלשנות: חקר השיח ואטימולוגיה. חקר השיח הוא נושא מרתק, שמסביר לך לפי איזה כללים משפטים משתלבים לכדי קטע בעל משמעות, לפי איזה כללים בני-אדם מנהלים דיאלוג בר-הבנה. חקר השיח גם חוקר את הפרת הכללים האלו, ולמה זה גורם. זה מרתק, וזה עוזר לי בשיחות עם אנשים... עוזר לך ללמוד להקסים אנשים, להצחיק אותם, לומר את הדבר הנכון בצורה הנכונה. הנושא השני הוא אטימולוגיה, שחוקרת את המקור של המילים בשפה. גם זה מרתק; מאיפה המילים שאני מדבר בהן באו? מה השורש? או שפת המקור? ואם הייתה להם פעם משמעות אחרת, שונה? זה גורם לי להרגיש את המילים שאני מדבר בהם בדרך אחרת לגמרי.
אבל, כמובן, אני לא עוסק בתחום באופן מקצועי או טוטאלי. זה תחביב שיכול להיות לעיתים מרתק ומסקרן, ולפעמים מעייף. אני נשאר עם אפייה

אם יכולת ללמוד כל שפה (גם שפות מתות כמו אכדית) איזו היית לומד?
לטינית, כנראה.

אגב, בתקופה שלך- איזה שפות שרדו? האם אנגלית היא שפה מתה?
אנגלית היא השפה שמאחדת את כולנו. יש מחוזות שמטפחים בהם שפה נוספת, שנייה ואופיינית, אבל לא בכולם. כמובן צריך להבדיל בין אנגלית במבטא הפשוט של אנשי המחוזות, לבין האנגלית של הקפיטול - שכולנו נסכים שהיא מגוחכת.

שאלה אחרונה בקשר לשפה- אתה חושב שיכולת לכתוב את הספרים טוב יותר מקולינס?
אני לא בטוח בכלל. קולינס היא כותבת במקצועה, ויש לה משפטים קצרים וחדים, כתיבה סוחפת, משפטי מחץ... היא כותבת בצורה חדה ומושחזת, עם רבדים ועומק רגשי. אני לא בטוח בכלל שהייתי מגיע לרמתה. ושנית, כמובן, היא כתבה את הדברים מנקודת מבטה של קטניס, ואם אני הייתי כותב אותם (כנראה מנקודת מבטי-שלי) הם היו נראים אחרת לגמרי! זה יכול להיות מעניין, אבל אני בספק אם זה יתקרב לרמת העניין שהצילחה קולינס ליצור בעזרת סיפור החיים של קטניס.

האם אפיית עוגות וקישוטן היא באמת התשוקה שלך בחיים, או שזהמרגיש ויתר כמו ירושה מאשר ייעוד?
ההורים שלי התרכזו באפייה עצמה - אבא שלי שרף את הידיים שלו עד לבלי היכר, אמא לשה בצק - ואני יותר בקישוט שלה. כמובן שגם אני עשיתי עוגות, לחמים, עוגיות... אבל הכיף האמיתי היה לקשט ולהפוך את הדברים ליפים יותר. החלק הזה באפייה, החלק של הקישוט, ממש לא הרגיש כמו ירושה... פשוט כי זה פחות עניין את בני המשפחה שלי. זה היה החלק שלי, הפתח שלי לעולם הציור והקישוט שתמיד קסם לי יותר מאשר האפייה המסיבית עצמה.

איזה אוכל הכי טעים לך?
לחמניות חמות ופריכות, רכות ורגילות. הן לא מפוארות ואני לא מרגיש עליהם רע, אבל הן עדיין טעימות בטירוף! רכות כאלו, נמסות... אם משעמם לי אני מצייר עליהן, הופך אותן ליפות והדורות יותר. ואז אני אוכל אותם, והטעם של הלחמניה החמה מתמוסס לי בפה, וכבר לא ממש איכפת לי אם ציירתי עלייה או לא. חוץ מזה, יש להן ריח של אפייה. זה ריח משכר כזה.

פסח מתקרב. איך אתה מסתדר בפסח?
שמעתי עליו! זה החג השנוא עליי. כל המצות וזה... ברצינות!? בלי שמרים וחומרים מתפיחים ב-כ-ל-ל?! איך אפשר...?
אבל בכל מקרה, אני לא חוגג אותו. מלבד החלק הזה עם המצות וכל זה, הוא נשמע חג מגניב למדי. אבל... כמו שאמרתי - אני לא חוגג אותו, אני לא יהודי.

האם יש לך כישורים נוספים מלבד אפייה שאתה רוצה לספר עליהם?
אני מאוד אוהב לצייר... אבל אני חושב שכבר ידעתם את זה, לא? זה הופך דברים אפורים ליפים יותר, ליותר קלים לעיכול. ובלי קשר, זה דורש ריכוז וזה 'מנקה' אותי. אני נושם עמוק, רושם רישומים או מצייר בצבעים... ופתאום הכל טוב יותר. זה פותח לי את העיניים. דווקא בתוך השלווה הזו, בתוך חוסר-הרצון לקבל החלטות, בתוך אני והצבעים והקנבס... אני מבין כל-כך הרבה דברים וכל-כך הרבה רגשות. זו פעילות רגשית הרבה יותר מפעילות פיזית, בעיני.

שוב, חפירות ענק... הכתיבה... סוחפת אותי? אני מצטער, זה כבר לא נשמע כמו תירוץ מספק...
אבל היו לך שאלות מעולות!

למעלה