RSPA ביקשת-קיבלת

Gidi Shemer

New member
RSPA ביקשת-קיבלת

אז בהמשך לשאלה על ניו יורק- בעוד מיקי מטיילת לה בטוסקנה, אנחנו שלפנו את הבנות מבית הספר והאוניברסיטה וקפצנו לטוסקנה של ארה"ב- ניו יורק, לסופשבוע ארוך של 4 ימים.

אז כמו בטוסקנה, גם כאן הכל ירוק, מלבלב ופורח.

טוב, האמת היא שניו יורק היא הכל חוץ מטוסקנה. אני מת על העיר הזו, על יופיה ועל כיעורה, על הישן והחדש, על המטופח והמוזנח. אנשים מעשנים (ובכמויות), אנשים מטנפים, מגדפים, ונדחפים, הנהיגה היא מבחן הישרדות, הרעש בסוף השבוע נוראי. במשך השבוע- בלתי נסבל.

ועם כל זה, ובגלל זה- אני מת על העיר הזו. יש כאלו שמתכנסים פנימה במגננה נוכח הכרך המאיים. אני מתמלא באנרגיה. אוהב פשוט להסתובב ברחובות ולהביט באנשים. פשוט לא יאומן איך אפשר לעבור בטיול יומי אחד מאזור הסחר העולמי לצ'יינה טאון, לסוהו, ל lower east village ולצ'לסי. פשוט עולם שלם בעיר קטנטנה אחת.

אבל לא פחות כיף מלנסוע ולבקר זה לנהוג חזרה הביתה, לירוק, לפריחה, לאנשים מנומסים ומחייכים שאומרים לך בוקר טוב ומה שלומך, להיעדר הסיגריות, לשקט, לניקיון,
לקרוליינה.

Gidi Shemer

New member
תפוזזזז

כתבתי ארוך וניסיתי להעלות תמונה של פלאפל ולא הלך. נו מילא, רק נכתוב:

רוב הכלכלה שלנו התבססה על כריכים, ירקות ופירות וארוחה חמה שבישלנו בערב, אבל יצא לנו לאכול פעמיים בחוץ.

כשהסתובבנו בווליאמסבורג שבברוקלין (אחלה בחלה של מקום להסתובב בין חנויות ספרים, בגדים זולים ולהרגיש היפסטר צעיר) אני נדלקתי על מסעדה טבעונית אסיאתית. הבנות לחצו לוותר וויתרתי
, אבל זה היה נראה שווה ביותר. מנות של כ- $7 של מנה עיקרית טבעונית (נראו טוב מהצצה בצלחות) בתוספת של ספרינג רולס, מרק מיסו, ואורז חום.

למי שיזדמן- wild ginger. 212 Bedford avenue, Brooklyn

ומה הבנות הישראליות-אמריקאיות שלי רצו במקום?.......פלאפל

Gidi Shemer

New member
באותו ערב הגיע פיצוי טבעוני בדמות צלחת סושי

טבעוני. מי שמכיר אותי יודע שאני מנסה להתנזר מאורז, אבל טיול זה טיול וסושי זה סושי.

מסעדה יפנית בצומת של 86 והשדרה השניה

RSPA

New member
זו הקטנה? מה זה דובי בכסא השמאלי?

10 שעות נהיגה בסה"כ? נכון. אתה נהגת? שאפו.

Gidi Shemer

New member
דווקא הגדולה

הנה הקטנה בזוית דומה.

ולא, לא נהגתי לבד. התחלפתי עם הגברת שמר. ההלוך היה יותר קצר (בערך 8 וחצי שעות) כי נסענו בלילה (יצאנו קצת אחרי חצות).

RSPA

New member
אואוהו כמעט עשר שעות לכל כיוון...

ואני חשבתי שבאמריקה הכל מהיר נוסף לפאסט פוד. בכל זאת, כבישים טובים, אוטוסטרדות וכאלה.
העיקר שהיה לך עם מי לחלוק את הנהיגה והכי "העיקר" שיש לך בנות חמודות ומתוקות.
רק אוסיף עוד משהו קטן - קלטתי את ה"דובי"...

RSPA

New member
יפה יפה !

מרגש לראות את השדות הזהובים ולדמיין את ריח הכותנה הלבנה הצומחת לה בשערי מנהטן וזאת עוד מבלי שהזכרנו את ציוץ הציפורים - שירת הטבע האמריקאי. אחחח...זו חוויה אמיתית.

האמת שניו יורק, כפי שאתה כותב עולה בדמיוני כמרתקת. אני עוד לא ביקרתי בה מעולם ואני רק שומע עליה כל הזמן: תלי תלים של סיפורים, התרחשויות, ניגודים תרבותיים, ארכיטקטוניים, אקלימיים (בקטנה, כן) ערב רב של צלילים, ריחות, צבעים וטעמים. חור בהשכלה אומרים לי וישנם שגם צוחקים עלי כשמציינים, שהבת הקטנה שלי נסעה לשם לבדה (לא בטיול משפחתי) ושיגרה לי חיוך צילומי מתריס (לא לומר, לעגני) ממרומי אחד ממגדלי התאומים (בערך שנה קודם לאותו יום נוראי). אני מאמין שעוד אגיע לשם אם אזכור לקחת את ה B12 (והסטטינים...
) ואם ירצה השם..

מכל מקום, כיף לכם שנהניתם והייתם ביחד לחוות חוויה "חזקה", וגם שחזרתם בסופו של דבר בשלום אל השקט הקרולייני .
תודה על השיתוף.

Ofericko

New member
יפה מאד!

האמת היא שמזרח ארה"ב נמצא הרחק בהמשך רשימת היעדים המועדפים עלי אבל אולי זה בגלל שמעולם לא הייתי שם.

Gidi Shemer

New member
אתה יודע מה אירוני?

שזה בדיוק מה ששמעתי מלא מעט ניו יורקרים על עין זיון

למעלה