RSPA ביקשת-קיבלת

Ofericko

New member
פחחח

מייבאים את הדובדבנים מהגולן ותולים אותם על עצים פקטיביים בפיפת' עבניו רק תבוא ותקטוף....
מה, אני צריך להסביר לך הכל, גידי!

RSPA

New member
איך אתם עוברים את מזג האויר?

עכשיו היה איזה סיכומון בערוץ 2 על אירועים בעולם וזרקו איזה משפט אחד : החלה עונת הטורנדוס בצפון קרוליינה. הצצתי באתרי מזג אויר ואכן ראיתי שיש מזג אויר סוער בסביבתכם.
אתם מרגישים בכלל משהו או שזה דבר שהוא שגרתי ולא מיוחד? חווית בעבר את התופעה? ספר קצת. זה מענין.

Gidi Shemer

New member
אצלנו דווקא אחלה

בדרך כלל הטורנדו עוברים לידינו ואז זה מתבטא ברוחות וגשמים שכל טיפה שלהם מלמליאן. ברור שכזה פוגע זה לא נעים בלשון המעטה, אבל ביחס למזג האויר המשוגע בארה״ב המצב שלנו בסדר גמור.

RSPA

New member
ראיתי באיזה מקום צילומים של כדורי ברד ענקיים

שירדו בשישי בערב ונדמה לי שכינו אותם בשם "כדורי מוות". בכלל, הדבר הזה, שנקרא טורנדו, זו תופעת טבע מרתקת ואני בטוח שאם הייתי בסביבה הייתי מצטרף ל"משוגעים" האלה שרצים לתפוס סופות טורנדו. הנה יש כאן תיעוד של טורנדו אחד ואפשר לראות בכמה אנרגיה הוא טעון ואת הזרמים החשמליים שהוא זורק לקרקע. וזה בלי להזכיר את הברקים האופקיים בתוך הענן שמסביב לטורנדו עצמו. >> http://videos.coolage.in/virals/tho...tornado-rolls-through-washington-nc-518210543
מענין שיש להם עיתוי וגם (כמו שאתה מתאר) נתיב פחות או יותר קבוע. שיחק מזלכם שהם עוקפים אתכם.
פלאי הטבע.

smaak

New member
מה לגבי ניו אינגלנד?

אחד החלומות שלי הוא לבקר שם בסתיו ולחוות את השינויים בצבעים והנשירה..

בניו יורק אבקר יום אחד, אבל עדיין לא.

Gidi Shemer

New member
לנו עוד לא יצא לבקר

מבחינת צבעים, אין כמובן בעיה (השלכת והצבעים לא פחות יפים אצלנו, רק מגיעים מעט יותר מאוחר), אבל כן, בהחלט אזור יפה שיטויל בעתיד.

vegetalien

New member
אם אי פעם

יזדמן לי להגיע לארץ המוגבלויות הבלתי-אפשריות, ניו יורק תהיה אולי המקום האחרון שאחשוב לבקר בו. מגדלים מיתמרים, פקקים אינסופיים ושאון הומה שלא יודע מנוחה? לא בשבילי.

דברו איתי על מדבר נוואדה, פארק יוסמיטי, הרי האפאלצ'ים, התרבויות הילידיות, הוואי ואלסקה...

אה, והבית של גידי והנופים מסביב - שכבודו מעלה מדי פעם בפעם תצלומיהם לפורום ברשעות מקסימה.

העיקר שנהניתם.

Gidi Shemer

New member
ניו יורק היא בהחלט אחד מאותם מקומות

שרובם אוהבים אותם או סולדים מהם. מעט נשארים אדישים אליהם.

אני לא יכול לדמיין את עצמי חי שם, אבל אני מאד נהנה כתייר. אגב, זה גם היחס שלי לתל אביב. אוהב לבקר בה על הכיעור והרעש שבה, אבל למרות שגדלתי שם במשך 18 שנה, לא הייתי מחליף אותה עם מרחבי עמק בית שאן אליהם עברתי לאחר הצבא.

RSPA

New member
נכונה ההבחנה שעשית.

יש לבקר במקום מסוים ויש לחיות בו. אלה שני דברים שונים.

RSPA

New member
לבקר במקום כלשהו זה רק ביקור.

גם אם מלכתחילה נראה לך שזה לא בשבילך וגם אם בסופו של דבר, לכשתבקר שם, תגלה שאכן הביקור הוא חוויה קשה - עדיין תישאר זו חוויה.
אני אוהב לאסוף חוויות. למה שלא תאמץ לך גישה דומה?

Gidi Shemer

New member
חוויות זה דבר טוב

אבל אם אתה יודע כמעט לבטח שלא תהנה חבל על הזמן, במיוחד כשמדובר בטיול יקר כל כך כמו בניו יורק.

אני גם משער שבן מאד לא יהנה מהעיר ודווקא הייתי ממליץ לו על היעדים המועדפים שהוא ציין, ואם הוא כבר באפלאצ'ים- אז כמובן קפיצה לקפה ולשייק קייל בצ'אפל היל.

RSPA

New member
אני מנטרל את הגורמים המשפיעים הסביבתיים

דוגמת עלויות, מהשיקולים שלי לצורך ענין מסוים. אני גם מנסה לנטרל כל תחושה מקדמית לגבי משהו (שאולי היא תוצאה של ניתוח נתונים שגוי) ויוצא לדרך מוכן לכל. גם לטוב וגם לרע.
זו גישתי, וזה כמובן משהו אישי לגמרי, וברור שלכל אחד יש את גישתו שלו לדברים.

למעלה