![](http://timg.co.il/f/Emo13.gif)
הפעם לספר, לקבל משוב ואולי גם עצה אחת טובה.
די בעצה אחת טובה להשיג מטרות גדולות.
הבן והבת היו בגילאי 6.5 ו-3 כשאימצנו אותם.
היום, הבן קצין בצהל (24) והבת חיילת (20) ולא רוצה קצונה בשום מחיר ("למה לי"?).
היום היתה לי שיחה (נוספת) עם הבן ויצאתי עצוב עצוב!
זה הנושא עליו רציתי לדבר אתכן.
הוא אמר שבחייו לא הרגיש שיש לו אמא.
עד גיל 3 היתה האמא הביולוגית, 3 - 6.5 בבית מעבר ללא אמא, וכשאימצנו אותו - לא נוצר קליק ולבן יש טענות על היחס של אשתי אליו .
הוא אמר בין השאר שאמא:
1. לא הרשתה לו ללכת עם חברים,
2. לא הרשתה לו כדורגל רק כדורסל,
3. התארח אצלם אולי 10 פעמים במצטבר,
4. לא הרשתה לו טלביזיה ומחשב, הענישה אותו תכופות "עד להודעה חדשה",
5. נשלח לחדר כעונש ללא טלביזיה וכשהוא התקרב לדלת כדי לשמוע הורתה לו לסגור את הדלת
איך שאני רואה את הדברים והסיבות לדברים :
1. לבן היו בין השאר 2 שרוב הזמן היה איתם. ואשתי הטילה וטו לכל מגע איתם. היא אמרה ששני אלה ילדים טובים אבל יגדלו ויהיו פושעים "אני מבטיחה לך" אמרה לי בויכוחים/דיונים שתמיד ב- 4 עיניים בחדר השינה ובשקט. השנים עוד בגיל 14 היו כבר עצורים על ידי המשטרה בגין פריצה/הצתה ועוד.
2. אכן כדורגל הוא משחק מלא אגרסיות (ראה מגרשים, דרכי הדיאלקט וכיו"ב) לעומת כדורסל שהוא ג'נטלמני, מכבד לא פחות תחרותי ועוד.
3. כאמא פולניה אדוקה, שראתה את המשיכה של הבן לילדים ללא פיקוח הורים - אסרה התחברות איתם. הבן שיהיה בריא עקשן ועומד על שלו, וכדי לאלצו להתרחק מאלה ולהתחבר עם אלה שמהווים רוב מוחלט באזור מגורנו, אסרה עליו לצאת עם ילדים אחרים. לבסוף מגיל 14 התחבר באמת עם טובי הבנים והוא איתם עד היום ובעתיד בכלל.
4. טלביזיה ומחשב היו מקודדים וכניסה אליהם היתה ע"י קוד. הסיבה הבסיסית היתה שהילדים לא "ייתקעו" במחשב או בטלביזיה, אלא ילמדו לחלק את זמנם, וגם לנטר תכניות וערוצים אלימים למשל.
נכון שהיו גם עונשים כחלק מתהליך התיגמול. הבן אכן היה קשה מאוד. ואכן נענש הרבה. יש מקום לתחושתו. חבל שזה איתו. עצוב לי על זה! מה לעשות?
5. במקרה זה אני הייתי מאפשר לבן להרוויח. כי הוא אילתר משהו מוצלח. יותר מזה : אני הייתי מחזק את התכונה הזאת של מתן פתרונות לבעיותיו. הבעיה לשמוע. הפתרון להתקרב לדלת. הייתי מחזק למרוד שהוא "דפק אותי". אבל אמא עקרת בית לא עשתה כן.
ממש עצוב לי שהבן שלי מרגיש שגדל לא אמא ושאין ממשק בינו לבין אמא.
איני יודע תה לעשות.
מצטער שהארכתי.