בוקר אור ליום רגיל אני מקווה לאחר

הדסהש1

New member
בוקר אור ליום רגיל אני מקווה לאחר

יום שדובר ברובו על החתונה ...והנה נעצר הרוצח.
הזמר יגאל בשן נדקר והכל באפלה...מקווה שהיום יהיה בהיר יותר...
עיני כולם נשואות למצריים...הלואי ויגיעו למשהו שיהיה מוסכם
על כולם.יוליקה ראיתי את הכתבה עך הרופא הערבי שרוצה
לבנות את ביתו בנורית.אם לא הייתי מכירה את מקום מגורייך
לא הייתי יודעת כלל היכן זה גן-נר....נקווה שהסכסוכים האלה הסתיימו
וכולם יחיו בשקט

עמיקם10

New member
אתמול תהיתי על מקור ספר בראשית.

קראתי בויקיפדיה-שלמשל פרשת נוח מתוארת בעלילות גלגמש.שיעקב הלך לחרן-לקחת לו אשה..והביא את רחל ולאה ושתי פילגשים. שדינה בת יעקב נאנסה-האם זה העם שלנו ?.
ועל זה מחנכים דורות על דורות בחדר,בבית הספר ובישיבה. ואף אחד לא שואל.אף אחד לא רוצה רפורמה. אבא שלי גדל בבית של חזן-בוינה ובברנו צ'כיה.ובתנעות הנוער 'תכלת לבן' הבין שזה הכל כולום פאדי. ספורים חורנים.

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב, אתם אוהבים סיפורי תנ"ך?

סאיב עריקאת, הטיח בציפי ליבני
שהוא ובני משפחתו הינם כנענים וגרו ביריחו 3,000 שנה לפני שהגיעו
לעיר בני ישראל בהנהגת יהושע בן נון.

"וַיַּחֲרִימוּ,אֶת-כָּל-אֲשֶׁר בָּעִיר, מֵאִישׁ וְעַד-אִשָּׁה, מִנַּעַר וְעַד-זָקֵן; וְעַד שׁוֹר וָשֶׂה וַחֲמוֹר, לְפִי-חָרֶב. ..וְאֶת-רָחָבהַזּוֹנָה וְאֶת-בֵּית אָבִיהָ וְאֶת-כָּל-אֲשֶׁר-לָהּ,הֶחֱיָה יְהוֹשֻׁעַ, וַתֵּשֶׁב בְּקֶרֶב יִשְׂרָאֵל, עַד הַיּוֹם הַזֶּה: [ יהושע ו]

אז: מר סאיב עריקאת היקר
אינני מקשיב ידידי, לנאומיהם של שכני המכובדים. אבל הבוקר, ידידי הטוב, סטיתי ממנהגי המגונה.
פתחתי את ספר התנ"ך, ספר יהושע פרק ו' קראתי שוב ושוב, עם ניקוד וגם עם כל הטעמים, את סיפור הכיבוש של יהושע שאתה מצטט. לא נעים להזכיר, אבל כך נהגו פעם כובשים. כן, הם הושמדו שם כולם מזקן ועד טף, עד שה וחמור לפי חרב. את העיר שרפו והרסו ואף קללה מפורסמת הטילו עליה.
רק משפחה אחת ניצלה, האם ובני משפחתה....
אין לי מה להוסיף שהרי התנ"ך ידוע בדרכו החכמה לקצר את סיפוריו ורק אומר שאני לא הייתי מעלה נשכחות...
מכיוון שהשורדת היחידה מהקרב של יהושע ביריחו הייתה רחב,
ישנן 2 אפשרויות לגבי עריקאת: או שהוא שקרן או שהוא בן זונה.

מסכימה עם עמיקם - ספר התורה ברובו

מבוסס על סיפורים עתיקים שהיו נפוצים בעולם העתיק. העיקר שמספרים לנו שזו התורה שלנו....
ובאשר לסיפור ההשמדה שבוצע על ידי בני ישראל - מסתבר שגם הם לא היו טלית שכולה תכלת. והגזענות אצלנו - שוכחים את דוד הצאצא של רות המואביה ששכבה עם בועז בגורן כדי לתפוס אותו. נו באמת....

מינהר

New member
יהודית, דווקא סיפור טוב על רות ובועז,

טוב גם לבנות זמננו, שרוצות לתפוס חתן טוב.

מינהר, היום בחורה שמקיימת יחסים עם

בחור, הוא עדיין לא מתחתן איתה, זה לא כמו פעם !
לפעמים שנודע לו שהיא בהריון, הוא מקבל רגליים קרות !
זה קרה לבחורה שאני מכירה, הור רצה שהיא תעשה הפלה, היא גירשה אותו ונתקה איתו כל קשר, היא לא רוצה ממנו שום דבר, לפני שבועיים הוא שמע שהיא ילדה, זה בן,
זה כנראה עשה לו משהו, טילפן אליה שהוא רוצה לראות את הילד,
היא אמרה לו שקודם יעשה בדיקת אבהות, כדי שיהיה בטוח שזה שלו,
הוא שלח חבר שיקחו רוק מהתינוק, התשובה תהיה בעוד שבוע !

כן , "כולו קאלאם פאדי" (הכל סיפורים ריקים)

התנ"ך הוא אוסף של סיפורים לילדים להפחדה לפני השינה (אינשטיין).

מי שהמציא את המושג "אלוהים" ל-"חבר הדמיוני" הוא פשוט חכם מבריק שמצא דרך להמציא מושג ערטילאי לצורך שליטה באנשים.
מלחמות הדת הן המלחמות עקובות מדם בכל הדורות.

אנשים שאולי יש להם בעיה בבטחון העצמי שלהם, מחפשים במה להיתלות כדי להאשים אותו או כדי להודות לו, אפילו אם זה משהו שהם עשו.
מצחיק אותי לראות מישהו ש-"רק" נפצע בתאונה, הולך להודות לחבר הדמיוני, במקום לכעוס עליו- הרי אם הוא מאמין בו, לא היתה צריכה בכלל להתרחש תאונה.....
אבל תמיד הוא יוכל לקבל תשובה הזויה באחד או יותר ממליארדיי הפרשנויות המומצאות המצודות מהדמיון.

התנ"ך מלא סיפורים שרובם קישקושים גמורים, או שהם דמיוניים לחלוטין, או שהם סותרים אחד את השני, הכל מלא באיומים של החבר הדמיוני להשמיד את העם אם לא יעשו בדיוק מה שהוא מצווה עליהם (ספר שלם, דברים, כתוב כך).

הרבנים גם מהגדולים ביותר ממציאים שקרים ללא הנד עפעף, החל מהטענה שאיסור שירת נשים הוא מהתורה, שאסור להתחתן עם ערבי, שעשרת הדיברות שמלמדים הן הנכונות כאשר זה שקר מוחלט, ועוד ועוד.
הם מנצלים את העובדה שהרוב המוחלט של הציבור לא מכיר את התנ"ך, וגם צלא חלק מהחרדים, ולכן מקיעים משקל רב על לימודי כל מיני ספרים החל ממליארדיי הפרשנויות ועד הגמרא והקבלה, הכל, רק שלא ילמדו מה באמת כתוב בתנ"ך.

מי שלומד את התורה, מגלה שכל הזמן החבר הדמיוני מאיים להשמיד את העם אם לא יעשה מה שאומרים לו,
בתנ"ך מספרים שקרים כמו הסיפור על קורח ובני עדתו שנבלעו כולם באדמה אבל כמה פרקים אחר כך הם מופיעים שוב, שבפעמיים שמדובר על מתן תורה יש גירסאות שונות באותו הספר. בכלל עשרת הדיברות שמלמדים את כולם הן כלי מצויין להפחדה ציבורית רק שאלו אינם עשרת הדיברות שניתנו לעם, ועוד ועוד.

מנהיגי העם התנהגו בצורה מנוולת ביותר, למשל כמו אברהם שהיה מוכן לתת למלך את אשתו, פעמיים, כי פחד על התחת שלו, וגם הבן שלו למד ממנו. מנהיגים רימו שיקרו רצחו בלי הכרה.

בקיצור, קאלאם פאדי, עליו מנהלים מלחמות חורמה ורוצחים מליונים בכל העולם.

עמיקם10

New member
אלהים לא הומצא בתנ"ך.אצל הסינים קיים בודהה.

עם פירוש אחר. אצל היוונים היו אלים ולכל אחד יש אודיסיאה משלו. אל המלחמה אלת היופי אל הים ואל האמו.בתנ"ך הכל התחבר ובתהילים י"ז נאמר בפירוש שהאלהים הוא מעל לאלהים האחרים. כשהכונה לאלים של האמורי של האדומי ושל הכנעני. מעניין שדוקא האלים של יוון לא מוזכרים בתנ"ך- כאילו שתקופת יוון היתה מאוחרת יותר. מה שלא נכון בעליל.
ואילו הפלישתים והאלים שלהם הקבילו לאלהי ישראל וכל סיפורי ארון הברית שהלך לפני העם במדבר-ובכיבוש הארץ-שידוע שלא היה אלא בצורת הסתננות אטית שהפכה לסיפורי אברהם יצחק ויעקב ויוסף..יתר על כן פרט לתל של העי..אין שריד ארכיאולוגי לכיבוש. אמנם בחצור אם כל הממלכות ישנם שרידים מאחאב-ושער זהה לשער בגזר-שמצויין שלא נכבשה-ולשער מגידו ובית שמש. אבל זהו. וחרס אחד עם שם בית דוד ולוח גזר. וכתובת מתל יבנה-ים. אבל התנ"ך מספר ומספר ומספר.
[זהו סיכום פחות או יותר של הטיולים בחמש עשרה השנים האחרונות שלנו בפנסיה הנדיבה שהעניקו לי מ.י.ה.[מפעלי ים המלח] ]
התנ"ך הוא ספר נהדר- יפה ומשכיל- ואני נהנה מדי פעם למצוא ולחפש בו ומאיר מביא משיר השירים..ממש את קטעי הזימה לגברים.
אלא מה - להגיד שלימוד התורה -הוא הוא המטרה והאמצעי לשמור על עם..כשידוע לנו שהעם הושמד-ורק הציונות הצילה אותו..ואותי דרך אבא שלי..אז מה התכלית. ? יופי של ספר..אבל כמה יש ללמוד בו כל כך הרבה ? שהוא נותן המון פרנסה..להמון אנשים. ומספר בס"ה על תקופת עמרי ואחאב. ושלזה יש שרידים- כמו מצבת מישע שהיא בירדן..ונקבת השילוח..אצלנו -ושפה שאין בילתה..זה נכון.
והיתר כמו שנאמר-קאלם פאדי. סליחה ומאיר שלו שעושה מזה קריירה תנ"כית.

עמיקם10

New member
שני דברים. אחד שבכל ספר תהילים הפלישתים האוייב העיקרי

של דוד מוזכרים פעם אחת. ותיקון לזה:
פרק צ"ז..
ו הִגִּידוּ הַשָּׁמַיִם צִדְקוֹ; וְרָאוּ כָל-הָעַמִּים כְּבוֹדוֹ.
ז יֵבֹשׁוּ, כָּל-עֹבְדֵי פֶסֶל-- הַמִּתְהַלְלִים בָּאֱלִילִים;
הִשְׁתַּחֲווּ-לוֹ, כָּל-אֱלֹהִים.
ח שָׁמְעָה וַתִּשְׂמַח, צִיּוֹן, וַתָּגֵלְנָה, בְּנוֹת יְהוּדָה--
לְמַעַן מִשְׁפָּטֶיךָ יְהוָה.
----------
ט כִּי-אַתָּה יְהוָה, עֶלְיוֹן עַל-כָּל-הָאָרֶץ;
מְאֹד נַעֲלֵיתָ, עַל-כָּל-אֱלֹהִים.

משמע, שהאלוהים היהודי הוא אלוהים מספר 1...

יעני, אלוהים שלי יותר גדול מאלוהים שלך. אני אמרתי ראשון, א-בה-ציגלה-מה, אן-דן-דינו-סופלה-קטינו......
וכל היתר: אללה, מאניטו,בודההא ואחרים, הם אלוהים ברמה ב'......
ושמשתמשים בכלים לתפילה זו לא עבודת אלילים, וכשמתפללים לתמונה של באבא זה או אחר, גם זה לא עבודת אלילים...
איזו רברבנות עלובה.

מינהר

New member
עמיקם, האמונה, שאלוהים הוא נסתר, והפסלים אין בם

כלום. היתה התקדמות רוחנית משמעותית בימים ההם.
אם אתה רוצה -אתה יכול להאמין באיזה פסל.
בקוריאה ראיתי פסלים של בודהא נמכרים ברחוב עד היום הזה. גדולים וקטנים. מי שמאמין, לבריאות לו.

מינהר

New member
הנביאים, מאיר, דורשים בשם האל טוהר מידות, הגינות,

חמלה, משפט צדק. מה רע בזה?
ואם מאיימים בעונש אלוהי על הלא מאמינים מה רע בזה? זה לא עונש מעשה אדם כמו דאעש.

"הנביאים דורשים בשם "החבר הדמיוני" ?

בעיני אין שום הגיון במשפט הזה.
כל אחד הוא השליח שמדבר בשם "החבר הדמיוני" ?
הנביאים הם הפרשנים ומספרי הסיפורים הקדומים, כל אחד ממציא סיפורים, בשם "החבר הדמיוני" -

למעלה