בוקר אור ליום רגיל אני מקווה לאחר

מינהר

New member
מאיר, הציטוט שלך מדברי הרב עמאר, שמצטט את התנך-

היום שמתי לב לכך.
אז התורה באמת אוסרת נישואים עם עמים זרים.
זה שבני ישראל לא הקפידו על כך זה לחוד.
בעניין הנביאים- הם היו אנשי מוסר, ואין לזלזל בגדולתם. הם היו אופוזיציה אמיצה למלכים, ויש להעריך אותם על אומץ ליבם. אז מה אם דברו על צדק בשם האל? הרי התורה היתה ידועה.

לגמרי לא

התורה מונה את שבעת השבטים איתם אסור להתחתן, הם מנויים בשמותיהם.
ואילו הערבים (שהיו בכלל בערב הסעודית אז) וכל יתר העולם, לא מנויים עליהם, משמע, מותרים. (הכלל- מה שלא אסור, מותר).

לגבי הנביאים. כל אחד יכול להיות מספר סיפורים ולטעון שראה אותם בחלום או דיבר עם "החבר הדמיוני".אלו סיפורים שטובים אולי לספר לילדים לפני השינה יחד עם סיפורי האחים גרים , אולי גם הם יחלמו על משהו ויהפכו לנביאים.....

יוליקה

Member
מנהל
כמו בכל דבר, פרשני התורה הרחיבו את האיסורים

איפה כתוב בתורה שאסור לאכול תרנגולת בשמנת???

אף אחד לא הוסמך מעולם לפרש את התורה. נקודה.

יש מיליארדיי פרשנויות שהומצאו על ידי מליוני אנשים, החל מרבנים וכלה אפילו בסתם אנשים מהשורה, כאשר אף אחד מעולם לא הוסמך לפרש את התורה.
קמו אפילו דורות של פרשנים שכל דור מפרש את הדור שלפניו, החל מהתנאים ודרך האמוראים, הגאונים, הראשונים והאחרונים, כולם מפרשים את כולם. זו לא יכולה להיות תורה קדושה שבה כל אחד מפרש את ואיך שמתחשק לו.
וכולם יוצא מהכלל החל ברבנים וכלה בעיתונאים ובעמך, כולם פרשנים.
כמו שאמרו לי פעם בישיבה:"מה שטוב בתורה, שכל אחד יכול לפרש איך שמתחשק לו".

כשמישהו לא יודע משהו, הוא הולך אל הרב, וזה ממציא עבורו פרשנות ספציפית משלו.
כל אחד מפרש פרשנויות וההזויות ביותר, וכל העדר נוהה אחריהם כאילו אמרו אימרות פנינה, שיקריות לחלוטין:

למשל, הרב הראשי לשעבר עמאר שטוען שאסור להתחתן עם ערבים וזה כתוב בתורה, וזה כמובן לא נכון
למשל, הרב עובדיה יוסף גדול בתורה, כן, זה המקלל , המציא הלכה שאסור לקרוא עיתון בשירותים כי יש בו אותיות עבריות.
למשל, האמוראי שמואל ירחינאי לקח פסוק יפיפה משיר השירים וקבע שזהו איסור לשמוע שירים מפי נשים
למשל, הרבנים אומרים שהאיסור על שירת נשים הוא מהתורה
למשל, הרב הראשי לשעבר יוסף אליהו, טוען שוושתי הוצאה להורג בתליה ערומה, כי לא יכלו להלביש אותה כיוון שגדל לה זנב.
למשל, ויכוח בין רבנים אם כתוב על שמשון "היה טוחן בבית האסורים", האם פירוש הדבר שהוא שכב עם נשות פלישתים כדי שיצא להם ילד גיבור כמוהו, או שהוא רק נוכח כאשר הפלשתי שכב עם אשתו ?
למשל, כאשר כתוב על יוסף "וינהלם בלחם" מה שכל אדם סביר שמכיוון שקנה את כל החיטה, הוא שלט באנשים, הפרשנות אומרת שעשה להם ברית מילה
למשל, כל ההלכות ההזויות של הרב הנערץ פינטו, כמו לא לאכול בצל שאורך גבעוליו פחות מ-24 ס"מ, לא להשאיר כוס מגולה שלא יכנסו בה שדים וכו.

כמובן שלא כתוב שאסור לאכול תרנגולת בשמנת (למשל בשר חזיר צלוי עם יוגורט הוא מעדן אצל מליוני אירופאים, וזה באמת מעדן) כתוב לא לבשל גדי בחלב אמו. ותראו לאן לקחו את המשפט הזה.....
הכלל הידוע בחברה הוא, שמה שלא אסור, מותר.

יוליקה

Member
מנהל
רש"י הוא האורים והתומים שלהם....

חזיר כמובן אסור בפירוש.... כי הוא לא מעלה גירא ולא מפריס פרסה....
אבל עוף - לא מופיע כבשר....

יוליקה

Member
מנהל
לא כתבת סתם...הבאת המון דוגמאות

אבל הכלל המקובל בחברה, אינו חל על החרדים....
אתה מכיר את המינהג שלהם "מראית עין" ???
יש איסורים שלא כתובים בתורה ולא בהלכה.... אבל אסורים
רק בגלל מראית עין... כמו למשל מותר לאכול דגים בשמנת...
אבל צריך לשים משהו ישלול את המראית עין...כלומר שלא יחשבו שזה בשר....

עמיקם10

New member
הכשרות הגיעה והנמען הוא ח-ל-ב עם צירה בח' הלשד ולא חלב האם

כמו כל דבר לקחו את זה רחוק.
הרבנים לקחו את הנשואים ואת האבלות והשתלטו עליהם כדי לשמור על עם ישראל. סכנת ההתבוללות היא הדגל של הקיצונים אצלנו ובארה"ב בינתיים חצי מהצעירים היהודים מתחתנים עם לא -יהודים. אבל שם הם לא יעיזו להפגין. ובעת חרום במדינות רבות אוסרים על הפגנות בכלל.

מינהר

New member
מאיר, אדם זקוק לאמונה שאיזה כוח חיובי או צודק מנהל את העולם.

ז"א שכולם חלשי אופי ומחפשים במי להיתלות ?

זה היה פעם כאשר אנשים היו בורים ולא הבינו שום דבר מהמתרחש סביבם ואפשר היה למכור להם סיפורים.
אבל היום בעידן הטכנולוגי, כאשר אנחנו יודעים שלכל דבר יש סיבה ומסובב, הרי גם אם לא פתרנו את רוב הדברים, אנחנו יודעים מה קורה ומה המניע לכל מיני אירועים ותופעות.
היום אנחנו כבר לא חושבים שהסנה הבוער הוא נציג אלוהים, אלא יודעים שזו תופעה מדברית שמספיק נציץ קטן לגרום לשריפה של שיח חצי יבש (ראיתי כמה אירועים כאלו בסיני).

הדבר הזה כבר לפני מאות שנים התגלה ככלי ניהולי מצויין לשליטה באנשים , ועובדה שהכלי המצויין הזה עובד עד היום.
אז במקום לפתח אצל האנשים את המודעות העצמית ויסמכו על עצמם ויהיו בטוחים ביכולותיהם כשהם רוכשים יכולות, הטוב ביותר הוא להפנות אותם אל הבלתי נודע ("החבר הדמיוני") ואל שליחיו עלי אדמות, וכך באיומים והבטחות להחזיק במליוני אנשים.
וכך הופכים אנשים לתלותיים, ואלו בעלי המחשבה העצמאית שסומכים על עצמם ומסרבים להכיר ביישות דמיונית מומצאת עם מליוני שליחים פרשניים, הם נחשבים לחריגים.
רק שהחל מהמאה ה-16 כשהומצאה החילוניות, החילונים לפחות בארץ הם הרוב, כאשר מספר הדתיים בעצם הולך ומצטמצם, אלא שהם מצאו גם פה שיטה איך לנסות להשתלט על הארץ שאמצעות ייצור משפחות גדולות של מאמינים.
ביום שהמדינה תהפוך למדינת הלכה, יבינו כל אלו שישבו על הגדר איזה אסון זה, רק שזה יהיה מאוחר מידי.....

מינהר

New member
מאיר, אין קשר בין הדברים. אדם זקוק לאופטימיות כדי ליצור

ולשרוד. באמונה בטוב ובצדק.
זה שהממסד הדתי משתמש בדת כדי להפחיד ולמשול זה דבר אחר. והוא פסול. מזל שהם מפורדים ורבים ביניהם.

אדם יכול להיות אופטימי ולהאמין בעצמו וביכולותיו

לא צריך איזה "חבר דמיוני" לשם כך, בטח לא עם כל התעשיה שהולכת מסביב.
התלות הזו היא המצאה של הדתיים, ויש מי שלא יכולים לצאת מהמחשבה הזו לדרך מחשבה עצמאית.

אני מאמין ביכולותיי ופועל כך במעשיי ומאמין במדע, אני מאמין במשפחה שלי, אני מאמין גם באנשים (לא בכולם כמובן), אני מאמין שאפשר לשאוף לחיים טובים יותר ועושה מה שיכול בנדון, ולא מסתמך על איזה יציר דמיון שהוא המצאה של מי שרצה להשתלט על האנשים בעולם, ועובדה שמצליח לו, אפילו בשיח הזה כאן.....

זה בכלל לא משנה שהדתיים ובעיקר החרדים מפולגים בינם לבין עצמם ויש בהם מאות כתות, הם כולם יד אחת נגד החילוניים.

מינהר

New member
עמיקם, אז מה אם פרשת נוח, פרשת מגדל בבל

ועוד כהנה וכהנה קדמו להיות ישראל לעם.
מה מפריע לך בזה?
דינה לא היחידה שנאנסה, היה סיפור פילגש בגבעה, והיו הרבה סיפורים על מלחמות אחים , רציחות וכו. התנך לא מייפה המציאות. זה לזכותו.

עמיקם10

New member
כל אחד ממציא סיפור..ויכול להמציא סיפור אצלנו האמינו בשוויון

בשיתוף ובחברות. חלק מזה עבד וחלק לא. באלהים אף אחד לא האמין. האמינו במסורת ובחשיבותה לעם ישראל. אני חושב שאהבה היא חשובה-אבל אף אחד לא יכול להסביר אותה. כמו אצל ביאליק.

עמיקם10

New member
14 שנה מטפטפים על הדרום.ומדברים בשני קולות

קול אחד שאין שיחות עם החמאס.הקול השני הוא בשקט. למנהרות יש פתרון אחד-מים מהים של עזה. כמו שפתחו את קו בר לב. המשאבות עדיין במצרים.

למעלה