אממממ ...
אני לא מתאמן בMMA...(אלא באו"ל אחרת לחלוטין ונגזרת אחרת,לא ספורטיבית) אבל יש לי מספר רעיונות כללים להעלות בנושא ,
בתור התחלה , אתה כמורה צריך לדעת איזה נושאים אתה מעוניין להעביר ביותר דגש על התחלה , ואיזה דברים אתה רוצה לאט לאט להתחיל איתם ולהכניס להם קצת כל שיעור ..
בעיקרון להחזיק כיתבה לשעה וחצי שיעור זה המון המון זמן !
אני חושב שאם הם מתחילים לגמריי ,אימון ראשון, צריך לתת כמה תרגילי בסיס , אבל גם לגוון בתרגיל אחד או שניים מתקדמים יותר מהכי בסיסי .
כי אתה רוצה להראות להם את הרקע ולאן עוד יש להגיע .. בעצם כמו שאמרת לגרות את הרצון שלהם .
בעיקרון בשיעור ראשון , תראה להם איזה מבוא קצר לMMA . באמצעות התרגילים , תשתמש בדברים שהם מוכרים גם כן ..כדי שאם יש להם הקבלות והם צופי MMA ..הם ירגישו וואלה ..זה מה שרצינו !
הכל ביחד בתרגיל אחד וספארינג אין בכלל מה לדבר...
היחידי שהם אולי יעשו איתו ספארינג זה אתה המורה שלהם ..גם בקרקע וגם בעמידה . אני לא הייתי נותן לתלמידים מתחילים לעשות ספארינג אחד עם השני .. אני הייתי לוחק איזה כמה שבועות .. וגם אז מכניס אלמנטים של ספארינג כל פעם זורק עוד אלמנט ..
אהההה.. והכי חשוב , כדי שהם יחזרו אימון הבא , תקפיד לעשות חימום מקצועי בסופו של דבר חימום מקצועי ימנע פגיעות מיותרות ולא פחות חשוב מכך תראה על המקצועיות שלך כמורה .
מורה מקצועי - חימום מקצועי וכושר
אם נגנעו בעניין הכושר ,אני לא יודע כמה מתוך זמן האימון אתה מתכנן לבצע את החימום והריצות\כפיפות בטן\שכיבות סמיכה וכוליי .. אבל רצוי שהזמן שבו אתה מתרגל טכניקות וספארינג יהיה ארוך יותר מזמן הכושר והחימום . כושר וחימום זה דברים סיזיפיים שהתלמידים רק מחכים שיסתיימו , כדי לעבור לתרגל , אל תמשוך אותם עם זה במיוחד לא בשיעור הראשון . אתה גם רוצה שהם יהיו פרשים כדי ללמוד טכניקות .. אם הם יגיעו גמורים לטכניקות הם לא יהנו מהם .. זה צריך להיות בדיוק במידה הנכונה .
זה המחשבות שלי , מקווה שהרעיונות שלי ימצאו חן בעינייך .