אימון ראשון- מה דעתכם?

• פותח הנושא moich
  • פורסם בתאריך

moich

New member
אימון ראשון- מה דעתכם?

חשבתי על נושא לדיון מעניין, לאחרונה התחלתי לאמן כמה קבוצות MMA חדשות, תמיד נתקלים בשאלה מה כדאי לעשות באימון הראשון להתמקד בעמידה? קרקע? האבקות? שילוב הכול ביחד? תרגילים מורכבים אי אפשר כי הם עוד לא משופשפים
, תרגילים פשוטים מידי אתה פוחד שהם ישתעממו
, מה לדעתכם צריך להיות מתכון לאימון ראשון מוצלח? שגם יתחיל בבניה נכונה וגם ייתן גירוי רציני להמשיך להתאמן, השאלה מופנית גם לאנשים שבכלל לא מתאמנים, אך מה הם חושבים שהיו רוצים שיהיה באימון כזה אם הם היו מתאמנים?

elvis18

New member
אממממ ...

אני לא מתאמן בMMA...(אלא באו"ל אחרת לחלוטין ונגזרת אחרת,לא ספורטיבית) אבל יש לי מספר רעיונות כללים להעלות בנושא ,

בתור התחלה , אתה כמורה צריך לדעת איזה נושאים אתה מעוניין להעביר ביותר דגש על התחלה , ואיזה דברים אתה רוצה לאט לאט להתחיל איתם ולהכניס להם קצת כל שיעור ..
בעיקרון להחזיק כיתבה לשעה וחצי שיעור זה המון המון זמן !

אני חושב שאם הם מתחילים לגמריי ,אימון ראשון, צריך לתת כמה תרגילי בסיס , אבל גם לגוון בתרגיל אחד או שניים מתקדמים יותר מהכי בסיסי .
כי אתה רוצה להראות להם את הרקע ולאן עוד יש להגיע .. בעצם כמו שאמרת לגרות את הרצון שלהם .

בעיקרון בשיעור ראשון , תראה להם איזה מבוא קצר לMMA . באמצעות התרגילים , תשתמש בדברים שהם מוכרים גם כן ..כדי שאם יש להם הקבלות והם צופי MMA ..הם ירגישו וואלה ..זה מה שרצינו !

הכל ביחד בתרגיל אחד וספארינג אין בכלל מה לדבר...
היחידי שהם אולי יעשו איתו ספארינג זה אתה המורה שלהם ..גם בקרקע וגם בעמידה . אני לא הייתי נותן לתלמידים מתחילים לעשות ספארינג אחד עם השני .. אני הייתי לוחק איזה כמה שבועות .. וגם אז מכניס אלמנטים של ספארינג כל פעם זורק עוד אלמנט ..

אהההה.. והכי חשוב , כדי שהם יחזרו אימון הבא , תקפיד לעשות חימום מקצועי בסופו של דבר חימום מקצועי ימנע פגיעות מיותרות ולא פחות חשוב מכך תראה על המקצועיות שלך כמורה .

מורה מקצועי - חימום מקצועי וכושר

אם נגנעו בעניין הכושר ,אני לא יודע כמה מתוך זמן האימון אתה מתכנן לבצע את החימום והריצות\כפיפות בטן\שכיבות סמיכה וכוליי .. אבל רצוי שהזמן שבו אתה מתרגל טכניקות וספארינג יהיה ארוך יותר מזמן הכושר והחימום . כושר וחימום זה דברים סיזיפיים שהתלמידים רק מחכים שיסתיימו , כדי לעבור לתרגל , אל תמשוך אותם עם זה במיוחד לא בשיעור הראשון . אתה גם רוצה שהם יהיו פרשים כדי ללמוד טכניקות .. אם הם יגיעו גמורים לטכניקות הם לא יהנו מהם .. זה צריך להיות בדיוק במידה הנכונה .

זה המחשבות שלי , מקווה שהרעיונות שלי ימצאו חן בעינייך .

moich

New member
מסכים איתך כמעט בהכול

לגבי כושר וחימום, בכוונה לא התייחסתי כי זה דברים ברורים, חימום חייב להיות קפדני כדי להכין את הגוף לאימון כמו שצריך וכושר לא יותר מידי כי זה לא מטרת האימון, ברור שצריך להיות שילוב של תרגילי יסוד ותרגילים מענינים, אני אבל כן הייתי מכניס סוג של ספארינג, אבל מאוד מאוד ספציפי, יותר נכון לקרוא לזה התמודדות מסויימת, כגון קרבות על מצב בקרקע, קרב עם אגרופים לבטן וכו. כמובן בביקורת מלאה, היות וההתמודדות עושה גם המון חשק להמשיך לנצח אם ניצחתי או לנצח פעם הבאה אם הפסדתי,
מה דעתכם מעניין יותר אנשים בשיעור ראשון שלהם עמידה, האבקות או קרקע? ברור שזה משתנה מאדם לאדם, אך מה פונה יותר לחתך של רוב האנשים?

moriarty

New member
לא הייתי נכנס לקרבות ביום הראשון

למרות שהתלמידים לא יאהבו את זה, הם חייבים ללמוד בסיס במשך 3-4 שיעורים, שזה ג'אב קרוס מול המראה, ואולי קצת ספרול.
לשאלתך, לדעתי עמידה פונה יותר לרוב האנשים. אנשים שלא ראו ולא למדו מעולם MMA או BJJ יודעים מה זה לתת אגרוף או בעיטה כי הם רואים בטלוויזיה.
אולי אתה יכול לאפשר להם להכות אותך בבטן או לתת לך לואו קיקים, כדי שיהנו קצת. באיזה גילאים מדובר?
אגב, בהצלחה

moich

New member
יש טווח גילאים דיי גדול

יש נערים 12-15 יש נוער עד 18 ויש גם בוגרים שזה בעיקר שנות ה20 המוקדמות,

moriarty

New member
אל תעשה קרבות בין התלמידים

אתה יכול להדגים ביחד עם תלמידים מתקדמים או מורה חבר, אבל זה ממש מוקדם לקרבות.
אולי תעשה ספארינג קל קל קל קל ברמה של נגיעות אחרי 3-4 שיעורים, 5-10 דקות לפני סוף השיעור, רק כדי שיתרגלו את זריזות הידיים.

moich

New member
שוב המילהקרבות לא הייתה נכונה

התכוונתי להתמודדות מסויימת בדרך כלל על שליטת מצב מסויים, ללא מכות בכלל, על זה אין מה לדבר לפני פרק זמן הכרחי להשתפשפות וכמובן מיגון מלא.

moriarty

New member
אם כך זה משהו אחר

ספארינג מוגבל הוא חיובי מאד בתהליך הלימוד, ולדעתי יש לשלב אותו כמעט בכל שיעור.

moich

New member
ספארינג מלא אפילו רק של עמידה,

זה לא משו שקורה אצלי בחודש חודשיים הראשונים של האימון.

moriarty

New member
מצוין

בטיחות מעל הכל. אין ספק שמתחילים לא בשלים לזה.

נפילות והורדות פשוטות לקרקע + גילגולים בסיסיי

ם

דאבל לג עדין, סינגל לג, וכמובן תרגול של נפילות על המזרן עם הכאפה על המזרון. הטלות ג'ודו פשוטות גם אפשר..

זה חשוב מאד כי בנאדם שלא יודע ליפול ויפילו אותו למשל על הצד, יבלום את הנפילה אינסטינקטיבית עם יד ישרה על המזרון והכתף תצא לו מהמקום. חשוב להרגיל אותם ליפול נכון.

moriarty

New member
הייתי מוסיף להם מור"קים

מספר להם על לוחמים מהעבר או מההווה כדי להרעיל אותם.

זקס11

New member
שתי רעיונות

1. לפני שאתה מתחיל תרגיל קצר, תראה איפה הוא יכול להכנס כחלק מקומבינציה יותר ארוכה, ותסביר למה חשוב לדעת לעשות אותו טוב, כדי שהקומבינציה תצליח.
2. סוג של קרב שראיתי פעם- קרב סטירות. כל אחד צריך להגן על עצמו מסטירות, והוא צריך לתת לשני סטירות. אתה יכול להגיד שהגנה יותר טובה היא עם מרפקים למעלה, לעומת מרפקים למטה, שמאפשרים להוציא התקפה מהירה יותר. ואז לפי העמידה הראשונית תוכל לעשות התאמה בין הרמות, ורמת הפחד.

לגבי- עמידה או קרקע, אני חושב שיותר כדאי להתחיל מעמידה, כי זה אינטואיטיבי יותר, והרבה יותר מהר לוקח להגיע לתוצאות.

JayneCobb

New member
לפני מספר שנים

הייתי במספר אימונים אצל קבוצת פריינטה

אומנם לא החזקתי מעמד (בעיקר כי אני פדלעה, אבל גם כי קרעתי את ה ACL ברכיבה על אופניים), אבל במספר השיעורים שהייתי, אני זוכר את קריעת התחת של החימום, שכמעט גמרה אותי מראש, אבל אז, את תחושת הכיף העילאי שמילאה אותי ברגע שלימדו אותי בריחה אחת אפשרית מ HIGH GUARD והצלחתי לעשות אותה כמו שצריך...הדבר הראשון שעבר לי בראש היה "אז זה מה ש GSP עשה בקרב הזה..."

moich

New member
בואו אני אזרוק לכם עוד נתון למשוואה

כמו שכבר סיפרתי לכם אני עושה כרגע שירות לאומי עם נוער בסיכון גבוה וחלק מהאימונים האלה הם במסגרת פרוייקט מיוחד של משרד הרווחה של קורסים לנערים האלה, הם באמת הלכו הרבה מכות בחיים שלהם אבל הם אף פעם לא ראו איך אגרוף צריך להראות, איך מטילים נכון ובטח שלא ראו בריחים או הכנעות, הם לא ראו קרבות משום סוג, ושמות הלוחמים לא אומרים להם כלום, כך שאינסטינקט המשיכה שלהם לספורט הוא דיי טהור, באמת באחת הקבוצות האלה שאיתם התחלתי זה פשוט התחלק, חלק אהבו את מכות הידיים חלק התלהבו מההטלות וחלק התאהבו בבריחים והחניקות, זה היה מבחינתי דבר מדהים, שכמו באוכל גם בספורט לאנשים יש טעם מגוון, שחלק נמשך לזה וחלק למשו אחר לגמרי. הייתי מספר לכם גם על התוצאה המדהימה שהניבו מבפר אימונים בודדים, אבל זה כבר לפוסט נפרד.

moriarty

New member
אז אולי הייתי מדגים להם את חשיבות ההגנה

הייתי נותן לאחד מהם להתקיף אותי, ורק מתגונן בלי להכות אותו חזרה.
ראיתי פעם באחד מסרטוני היוטיוב של גרייסי ברייקדאון את אחד האחים מתרגל גראפלינג על הקרקע עם תלמיד שלו (חגורה כחולה אם אני זוכר נכון), כשהידיים שלו היו קשורות!
גרייסי כמובן הכניע אותו בחניקת משולש, בלי צורך בשימוש בידיים בכלל.

S1ndrome

New member
דעתי

לאחר הוספת הנתון הנוסף הנה דעתי.
אני לא מתאמן ב MMA אלא באומנות לחימה אחרת אבל בזמנו לקחתי באוניברסיטה קורס של BJJ.
השיעורים הראשונים הסתובבו סביב משחקי שליטה קלים כאלו, לדוגמה אחיזה בקלינץ' גבוה/נמוך וחילופים כאלה, את משחק "הסטירות" כמו שהציעו פה מעליי וגרסאות פשוטות של בריחים (זאת המילה? מצטער עבר הרבה זמן) על הכתף.
בגדול ידעתי לקראת מה אני הולך ונהניתי מזה, אבל היו גם חבר'ה שלא ממש ידעו מה קורה ואפילו דיי השתעממו ועברו לשבת בצד על הספסל.
מה שאני בא להגיד, נראה לי שעמידה זה באמת מושך את העין יותר מאשר קרקע, אז כן לעשות מעט אגרופים ואולי בסוף האימון טעימה של האפשרויות של עבודת קרקע.
אישית אני יותר מתעניין בהתחמקויות מחניקות ובריחים אבל אפשר גם ללמוד איזה בריח או שניים.

moich

New member
ותודה ענקיתל צחי

אני מאוד חששתי מהפרוייקט הזה והתייעצתי עם צחי שאמר לי לקחת את זה בשתי ידיים, אני לא מתחרט לרגע על זה, למרות שזאת חתיכת קריעה, אבל שווה, אני רק בתחילת הדרך איתם, אבל מבטיח לעדכן בהתפתחויות מענינות בנושא.

למעלה