הספירה לאחור ... עוד 100 יום !

הספירה לאחור ... עוד 100 יום !

עוד ...... 100 יום לאולימפיאדת לונדון 2012 !

עוד ...... 133 יום לאולימפיאדת הנכים לונדון 2012 !

עוד ...... 660 יום לאולימפיאדת סוצ'י 2014 !

עוד ...... 1570 יום לאולימפיאדת ריו 2016 !

PRINCER

New member
בהזדמנות חגיגית זו...

רציתי לציין שהיום יותר מתמיד אני רוצה שהאולימפיאדה כבר תגיע. הסיבה לכך היא שכנראה כמו בשתי האולימפיאדות הקודמות הפורום יתמלא בקוראים וכותבים חדשים שאולי יעלימו ולו במקצת את הגועל נפש שקורה כאן בתקופה האחרונה. ואני לא מדבר על ויכוחים שהרי ידוע שלX יהודים יהיו לפחות 2X דעות. אני מדבר על ההתנצחויות ברמה האישית ועל חוסר הכבוד שמפגינים כאן רבים מהכותבים.

מדובר באנשים בוגרים שמתנסחים בצורה יפה ומבינים עניין בתחומם. עם זאת נראה כאילו חלק מהכותבים הם מעט חסרי בגרות ופותחים את הפורום רק לשם ויכוח עם כותבים אחרים והעלבתם.

שימו לב שבימים אלו נערכת תחרות ההעפלה בשחייה אמנותית, בימים הקרובים תיערך אליפות אירופה בטריאתלון (כאן בארץ) ואנחנו מאוד קרובים לאליפות אירופה בג'ודו ולתחרות ההעפלה בסייף. על אירועים אלה בקושי נכתב בפורום (למעט מספר מילים על אליפות אירופה בג'ודו ופוסט קטן על תחרות ההעפלה בסייף, לא נכתב כלום!) - לעומת זאת על הפוליטיקות של איגוד השחייה נכתב גם נכתב, תוך תיבול התכנים ברפש וזלזול של האחד בשני.

בוחרים את הקמע לאולימפיאדה

רעיון מצוין של הספארי.
בחירה דמוקרטית של הציבור מבין חיות שונות בדף הפייסבוק של הספארי.
החי שתצבור את המספר הגבוה ביותר תוצע לוועד האולימפי.

נראה שלמי שיש זמן לקרוא גם כמה משפטים של סיפורה על כל חיה(בלחיצה על התמונה שלה), ולא רק ע"פ המראה החיצוני שלה.

אני כבר החלטתי.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.371034479...

כן. לאור חוסר היכולת למצוא קמע אולימפי

שאיננו חיקוי או פרסומת גלויה לחברה מסחרית בשמך חודשים ארוכים, אני חושב שהבחירה הזו לא רעה בכלל.

אם יש הצעות טובות יותר של הוועד או כל אחד אחר, הרי שהוא מוזמן להעלות.

לא טענתי שזה נעשה על דעת הוועד

הספארי יציע כקמע את תמונת החיה שתזכה למספר התמיכות הגבוה ביותר מבין הגולשים.

הוועד האולימפי יחליט אם לקבל את ההצעה.

עדי פרג

New member
אני בעד שהועד האולימפי יתרכז בתפקידיו

ולא יעסוק בקמעות,
יש דברים הרבה יותר חשובים,
למשל לתמוך בספורטאים שנפגעים כתוצאה מפוליטיקה עלובה של ראשי איגודים.
או לחשוב בגדול כיצד עושים כאן ספורט ברמה בינ"ל גבוהה, במקום לעסוק ביח"צנות.
יותר מדי אנשים בועד האולימפי צריכים "ריענון", כולל ההוא שיושב שם במקביל לתפקידו כיו"ר איגוד השחיה,
וכולל ההוא עם הסיגארים והמרצדס שהתחיל ישר בגדול (בועד האולימפי הבינ"ל) ולצערנו מנחיל כאן את הערכים הרעים ביותר, שחלק מחברי הועד הבינ"ל לוקים בהם זה זמן ממושך.
אני לא פוסל רעיונות אחרים ומוכן להתמודד עם כל אחד שחושב אחרת, אבל מבקש שמי שחושב אחרת בפורום הזה - שינמק במה אני טועה, ולפני הכל, שיקום ויזדהה בשמו המלא, ויפסיק להסתתר מאחרי כל מיני כינויים, שנדע עם מי יש לנו כאן עסק.

הערה על יעדים וציפיות

ראיתי בכתבה במעריב שלוסטיג מדבר על צפי למדליה או שתיים. צפי זה כמובן לא יעד. יעד צריך להיות מספר סופי (מדלייה אחת או שתיים או שלוש לא בין לבין) שאם עומדים בו אז המטרה הושגה בהצלחה ואם לא זה סוג של כשלון. לא אמור להיות ליחידה לספורט הישגי יעד שאי עמידה בו תהווה כשלון? לבריטניה למשל יש יעדים ברורים ודי שאפתניים מבחינת מדליות לא רק ביחס לסך כל המדליות אלא גם בכל ענף. אני לא אומר שקביעת יעד כזאת מאה ימים לפני האולימפיאדה תעזור הרבה, יעד כזה צריך כמובן להיות יעד לאולימפיאדה אחת או שתיים קדימה ועיקר תכליתו לסייע לבניית תוכנית שתראה איך מגיעים ליעד הזה. ואם המצב הוא כזה שמדובר בהישגים (או כשלונות) של כשרונות בודדים ויוצאי דופן שתלויים בעיקר בעצמם וליעדים של היחידה לספורט השיגי אין ולא עשויה להיות שום השפעה עליהם (וזה אפשרי בהחלט) - אז מה התועלת בה?
נדמה לי שכשלוסטיג מדבר על צפי למדליות (והוא מדבר גם על צפי לגמרים) הוא מדבר על משהו שדומה ליעד אבל הוא נזהר להשתמש במילה המפורשת ולא במקרה. ועוד משהו, לוסטיג אומר שם ששני שליש מהמדינות חוזרות בלי מדליות. העניין הוא שחלק גדול מהשישים אחוז האלה (זה שישים אחוז ולא שני שליש) הן מדינות (או ליתר דיוק וועדים אולימפיים) קטנות ולעתים קטנטנות ששולחות בדרך כלל משלחות של פחות מעשרה ספורטאים. לדעתי וממה שראיתי בויקיפדיה משלחות בסדר הגדול של ישראל (ארבעים ומעלה משתתפים) לא רק שכולם חזרו עם מדליות רובם המכריע חזר עם יותר מאחת.

ברוכי2

New member
צפי ויעדים

היחידהויעדים יחידה לספורט השיג מפרסמת את הצפי הכללי למשחקים שמהווים למעשה את יעדי העל של הועד (מדליה אחת שתיים, אישה על הפודיום וכו'). כשתסגר רשימת הנוסעים יקבע יעד ומדד לכל אחד מהספורטאים, יתרה מכך בסוף המשחקים יוצא דוח מסודר על כל משתתף שבו נכתב אם עמד ביעד שהוצב לו ואם לא מדוע. לגבי היחידה לספורט השיג, אחד מתפקידה העיקרים הוא יצירת מעטפת לספורטאי שבלי כל קשר אם הוא לא ספורטאי על עם כישרון רב אז שום יחידה או ועד יעזור לו. לדוגמא, שטילוב, שהיחידה עוסקת בעיקר להביא לו מאמנים ייחודים שיסיעו לו בהכנות לאולימפיאדה מצרפת ורוסיה ובמעטפת רפואית ופסיכולוגית. אין ספק שהכישרון שלו הוא הבסיס העיקרי להצלחתו אך תפקידה של היחידה היא למקסם את יכולותיו ולסייע לו במעטפת טובה ככל הניתן.

מה שמחזיר אותי לטענה הראשונה שלי

יעד בין אם הוא סתם יעד ובין אם הוא יעד על צריך להיות מספר סופי ולא בין מדליה לשתיים. כשהצפי שלך הוא בין מדליה לשתים אז עמדת ביעדים גם אם השגת מדליית ארד אחת וגם אם השגת שתי מדליות זהב. אפשר להגיד כבר בין אפס לשלוש ולהיות מכוסים לגמרי. אני יודע שזה נשמע קטנוני אבל ככה זה צריך לעבוד. אגב, אם אכן יוצא דו"ח מפורט כזה אפשר היכן שהוא לראות את הדו"ח על בייג'ין? מעניין אותי כמה מהספורטאים עמדו ביעדים שנקבעו להם, באמת מתוך סקרנות ולא מתוך איזו כוונה להוכיח משהו.

עדי פרג

New member
אתה בכלל לא פסימיסט, אתה ריאליסט

ואל תצפה מהם לשום דבר אחר חוץ מאשר כיסוי הישבן.
זה ממש לא מקרי שהם לא מגדירים יעדים ברורים,
הם אף פעם לא עשו זאת, וכנראה שלא יעשו זאת - אין עליהם שום פיקוח ושרת הספורט מפחדת מהצל של עצמה.
אני הייתי מסתפק ביעד אחד ואם יעמדו בו - דיינו: אנא תנהלו את העסק בהגינות, אחר כך נתחיל לחשוב על מדליות.

מדינות בגודל של ישראל

גם שולחים הרבה יותר מ40 ספורטאים (פרט למדינות ממש מפגרות כמו סומליה, תימן וכ'ו )
המדינה הכי קטנה באירופה עוברת את ה40 בקלות

אתה שואל אותי?

כל אחד יש לו תפקיד בחיים ואני התפקיד שלי להסתכל על חצי הכוס הריקה :)

שמע עכשיו יותר ברצינות, זה לא שאני הולך לכנסת וצועק שם זו שערורייה או שיש לי איזו תוכנית בטלויזיה שמישהו רואה ואני נכנס שם בכולם, בסך הכל פה ושם כאן בדיונים בפורום יחד עם עוד כמה שבעה שמונה עכברי ספורט דעתניים, רובם דעתניים ממני (לפחות עד שתתחיל האולימפיאדה ויתמלא כאן) אני לפעמים נותן פרספקטיבה קצת יותר ספקנית - הרי לא יהיה אפשר באמת לקיים כאן דיונים ארוכים בימי חול בלי שיהיה איזה נודניק שיביא עמדות יותר ביקורתיות.

אבל ברור שבאופן כללי אני חיובי, נראה לך שהייתי כאן והייתי עוקב אחרי כל ספורטאינו באוויר בים וביבשה כולל בכל מיני תחרויות שיט וג'ודו במהלך השנה שהציבור הרחב לא מתעניין בהם אם לא הייתי מקווה בכל ליבי שהם ינצחו? בסך הכל פה ושם מנמיך ציפיות ובאמת שאשמח להתבדות. אני הראשון שאקפוץ באוויר עם כל מדליה.

אבל אם אתה חושב שאני מעכיר את האווירה, אני מייד משתתק. לא רוצה לקלקל לאף אחד את ההתלהבות.

עדי פרג

New member
you are my hero

התשובה שלך לאהרוני פשוט נהדרת ואני מוריד את הכובע בפניך !!
אם אהרוני רוצה ששנינו נלך מפה אין לי בעיה - זה הוא שישאר עם פר אקסלנס ואלכס...
רק דבר אחד קטן, יש כפתור בפורום שמחליף את שמך, במקום להיות "פסימיסט" פשוט תהיה מי שאתה באמת - אתה מספיק טוב בשביל להיות גאה בשמך המלא.
כשאומרים אמת לא צריך להתחבא!

למעלה