אז ככה
אנחנו גרים בעיר שבה הקהילה היהודית אינה גדולה. מעט הישראלים שגרים כאן הם שליחים מהעבודה. ומעט משפחות קבועות. שכונות יהודיות דתיות אפשר למצוא בריכוזי ערים גדולות כמו ניו יורק, לוס אנג'לס. ריכוזי ישראלים גדולים, מה שנקרא גטו, ואפשר להשיג שם ידיעות אחרונות, חומוס של צבר וקרמבו יש גם בריכוזי ערים גדולות, קרוב ליהודים, אבל לא תמיד באותה שכונה. בעיר שלנו יש חב"ד, ובערים השכנות יש בתי כנסת. עוד לא ביקרנו באחד, בעיקר כי להשתייך לבית כנסת כאן זה מאוד יקר, ויכול להגיע למאות $$ בשנה (ואפילו יותר)
כן, אנחנו שומרים על החגים היהודים בבית, אנחנו לא דתיים והאספק הדתי של החג לא מדבר אלינו, אלא המסורות ומנהגים. אנחנו מלמדים את הבנות, והן זוכרות גם מהארץ. לחנוכה למשל הכנו סיבובנים תלויים, שמענו את שירי חנוכה, יש לי מצגת של החג באנגלית ובעברית, ולביבות זה מאכל קבוע אצלנו בלי קשר לחנוכה.
היום אני מכינה גם סופגניות ואנחנו מארחים חברים לנר ראשון.
השכנים, החברים ובבית הספר יודעים שאנחנו יהודים. היו כל מיני תגובות, אבל לא תגובות עוינות, אני חושבת שבגלל שזו עיר קטנה (במושגים אמריקאים) ודי נפוץ שיש כאן מהגרים מארצות שונות (בין אם הם כאן שנה או 30 שנה או דור 4 למהגרים). השאלה שלך מעניינת כי שאני אומרת שאני מישראל אני לא מקבלת שום תגובה, לפעמים שאלה אבל לא משהו מיוחד, דווקא שאני אומרת שגדלתי במקום אחר בארה"ב מציפים אותי בשאלות.
אני חושבת שאני גרה בוויסטריה ליין, השכנים נחמדים, אומרים שלום, כמעט כל הבתים בשכונה כבר מקושטים לכבוד החגים. נראה לי "השכנים קרירים" זה תלוי בשכנים ופחות בארץ מוצא. השכנים שלי בישראל היו מזעזעים....... קרירים תהיה מילה נדיבה מידי עבורם.
מקווה שעניתי לך על השאלות