אז בסוף
סלט כרוב קצוץ דק מאד עם קוביות גזר קטנטנות ובצל בטבעות דקיקות- מיצלימון סחוטרי, בזיק מלח, כמה טיפות שמן זית, פלפל שחור גרוס טרי, כף מייפל.
סלט חתוך גדול מסלקים ובצלים שעמדו בקליפתם בתנור עד שהגירו קרמל . קילפתי חתכתי גדול. מלח, מעט שמן שומשום , פלפל שחורגרוס, עלח בזיליקום ומליסה קצוצים מן הגינה, מירין ומיץ מחצי לימון. משובח.
סלט עגבניות פלפלים אדומים ומלפפונים למי שלא אוכל כזה כזה וכזה שיערבבו באורז הלבן שהוגש גם בקדרה אפוי בתנור.
סלט עדשים חומים ושחורים, בצל חתוך קטן, הרבה הרבה עלי סלרי קצוצים דק, מלח, פלפל שחור, מעט כמון, מיצלימון סחוטרי, מעט שמן זית.
סלט שעועית לוביה ולבנה קטנה שבושלו בסיר לחץ יותר מדי. עורבבו עם בצל, פלפל אדום, שתי עגבניות בקוביות גדולות. מלח , שמן זית, מיצלימון סחוטרי, הרבה עלי קורנית ואזוב מן הגינה
טחינה עתירת לימון
קציצות ממאש ירוק מבושל, הוספתי קמח חומוס, מלח, פפריקה חריפה, כמון ,כורכום ,במעבד מזון טחנתי חצי בצל ופטרוזיליה בכמות נאה . הידקתי וטיגנתי. נראות ממש כמו בשר. רוטב ממיצלימון סחוטרי, ג'ינג'ר טרי מגורר, מעט מייפל, הרבה שום מגורר . יצא מעולה גם שוחרי הבשר אכלו בשמחה.
פשטידה- שני בצלים מטוגנים להשחמה, שני קישואים בקוביות קטנטנות מעל הבצלים, שני שורשי פטרוזיליה כנ"ל, מעורבבים עם שבבי סויה שהושרו במים ונסחטו מהם. מלח, כמון, קינמון, פפריקה חריפה,כורכום. שבבי תפוחי אדמה. בהבזק של רגע במקום קציצות החלטתי לעבור למאפה. במעבד מזון הוכנסה 3/4 כוס קמח טף כהה,1/2 כוס קמח סורגום, כפית שטוחה קסנטן גם, שני חופנים עלי סלרי וטחנתי, אחר כך הוספתי תוך כדי טחינה מלח, 1/3 כוס שמן זית, כוס מים פושרים. נוצר כדור בצק נח לעיבוד.
מתחתי אותו על תבנית פיירקס לכיסוי ד"ק, פחות מחצי ס"מ. עליו הנחתי את התערובת. מעל פיזרתי תערובת של שני חופני שקדים שטחנתי במעבד מזון עם ארבע כפות שמרי בירה. מעל זה זילפפתי חצי כוס סויה נ"ג מעורב רבע כוס מייפל. יצא משובח!
קינוח? אבטיח ותותים, לא היתה לי השראה אחרת...