בישולים לסופ"ש

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש


מה בתכנית?
אני הכנתי סיר ענקי של מוקפץ עם ירקות ברוטב אסייתי, זה לצד סלטים טריים בהחלט יספק אותנו לסופ"ש.

מה אצלכם?
 

smaak

New member
קיבלתי מאחד הלקוחות משלוח ענקי

לאות תודה על הלחם הישן שהוא מקבל ממני.

חסה רגילה עגולה, ועוד סוג מיוחד של חסה עם עלים די עבים ובשרניים, מרירה יותר. עוד לא החלטתי מה לעשות איתה.
הרבה גזרים, עגבניות, ותפוחים קטנים וחמוצים מאוד.
לקח המון זמן להוציא את החול מהכל,
אבל החסה הרגילה כבר חוסלה.

בתכנית- פסטה רחבה ברוטב שמנת סוייה ובטטה. מטגנת בצל, שום ועשבי תיבול, מוסיפה שמנת סוייה, בטטה שבישלתי ומעכתי לפירה- ומערבבת עם השמנת ושאר המרכיבים. מלח, פלפל, מוסקט וקצת פפריקה. יוצא מעולה.

תבשיל סייטן וירקות- תפוחי אדמה, גזר, בצל, זה די פופולרי בבית.

יש לי עוד דלעות קטנות שכנראה אכניס לתנור,
שעועית ירוקה שאחלוט ונאכל עם מלח,
עדשים כתומות שאני מבשלת סתם במים ואוכלת עם מלח פלפל כי זה טעים לי וטוב לבריאות. אני צריכה להתחיל לאכול יותר קטניות, כי אני מרגישה עייפות שנובעת כנראה מהחוסר בברזל. אני לא מקפידה לקחת את הברזל וזה לא הכי אידיאלי.

אני מתכוונת לנסות להכין מוצרלה מהספר mouthwatering vegan, חסרים לי רק אגוזי קשיו שאנסה לקנות היום. זה נראה תהליך מעניין למדי. אם הגבינה תצא כמו שהיא אמורה לצאת, אנסה במהלך השבוע להכין פיצה.
 
לגבי הברזל

תוסיפי לך פרות מיובשים כמו משמשים לתפריט, אפונה ירוקה יבשה- מרק, אצות נורי , שמרי בירה.
תכיני לך טחינה ירוקה- עתירה בפטרוזיליה ובמיץ לימון, יש בזה הרבה ברזל.
נבטים בסלט בשלב הצעיר שלהם כולל הגרעין
 

smaak

New member
את יודעת שמעולם לא הכנתי טחינה?

אני נורא אוהבת,
אבל לא יודעת להכין. זה אמור להיות פשוט לא? חצי טחינה, חצי מים, שום כתוש, לימון ופטרו׳?
 


את לא תגלי ואני לא אגלה לאף אחד.
בעיקרון כן, יחס של אחד לאחד מים וטחינה, שום כתוש , מיצלימון סחוטרי
אפשרויות גיוון- כמון- אלוהי.
ירוקים- לטחון במעבד מזון/בלנדר יחד עם צרור גדול של ירוקים- פטרוזיליה, כוסברה, נענע מעט, מעט מרווה...שום כמובן לפי הטעם, מלח לפי הטעם וגם ססמיכות. אם דליל לך מדי תוסיפי בעדינות עוד טחינה, עם במיך- מים אבל הכל בקטנה. בטחינה ירוקה אפשר יותר לימון אם אוהבים.
תתחילים בחצי כוס כזה וכזה וחצי לימון ומשם תמשיכי.
אצלנו זה מאכל יומיומי ממש.
 

Gidi Shemer

New member
תקון לגבי הבמיך

בהנחה שזו לא טעות הקלדה- במיך הוא מצוין לטחינה אבל שומרי כשרות נמנעים ממנו אז כדאי לקחת את זה בחשבון
 

smaak

New member
לא:( לא מצאתי את הצנצנת

אני הולכת לקניות ביום שני, אקנה טחינה גולמית ואנסה להכין. מבטיחה לדווח.

במקום זה הכנתי קנלוני ממולאים ואפיתי עם רוטב עגבניות ושמנת..
 

smaak

New member
נום נום

אני חושבת שיש לי טחינה גולמית בבית ששמרתי לרגע של אומץ. ננסה מחר!
 
בפעם הראשונה שמכינים טחינה

נראה ממש מוזר - יש לך חומר גלם נוזלי, את מוסיפה לו נוזלים - מים ולימון - והוא ״מתחזק״ ונהיה פחות נוזלי!ולרגע נדמה שאולי יש פה טעייה או קלקול, אבל אז ממשיכים לערבב והרי זה פלא, מתקבלת פתאום מחית קרמית נהדרת וחלקה... ונוזלית.טיפים: מוסיפים קודם את המים, ושיהיו קרים מהמקרר (אומרים שכך מתקבלת טחינה בהירה יותר, אני בת של כימאי ויודעת שזה לא הגיוני, אבל בכל זאת...).מוסיפים גם מים וגם לימון במידה - ממש קצת כל פעם, ומערבבים ומערבבים.אם במקרה הוספת יותר מדי מים, תמיד אפשר לתקן סהוספת עוד טחינה גולמית (אם יש לך). ממש קל להכין טחינה. אני הרבה פעמים מערבבת בקערית קטנה טחינה מכף אחת, שיהיה לי לסנדביץ לעבודה.זו היתה חפירה קצרה על טחינה.נ״ב לא סובלת שום בטחינה. רק מלח, לימון ומים. קרים
 
אני בטוחה שתצליחי...זה באמת לא מסובך...

רק רציתי להציע לך לנסות את הטחינה הגולמית גם...
אני ואמא שלי מוסיפות אותה לסלט כמו שהיא בתור רוטב...סלט ירקות פשוט,לימון,מלח,פלפל וטחינה...
היא מזכירה טיפה דמנת חמוצה בסלט...
לפעמים אמחנו מוסיפות גם מעט שמן זית לסלט...מאוד טעים...
אני כמעט ולא מכינה טחינה אלא אוכלת את הגולמית כמו שהיא...
ממש נחמד מצד הלקוח דלך....איזה כייף
 

salo22

New member
נו, אולי השלב הבא יהיה חומוס ביתי


טבעונים שלא מכינים חומוס בבית, זה לא מקובל לדעתי
 
מהארגז האחרון של חובזה

במרחשת- הרבה שעועית ירוקה שטוחה , תירס לבן שנושל מגרעיניו לטובת התבשיל, גזר בקוביות, כרשה קצוצנ ובצל יבש, מלח ים, קארי מדרס וטופו בפרוסות דקיקות.
יוגש עם אורז ועדשים חומים אפוי בתנור.
עגבניות יהיו לסלט עם בצל פרוס והרבה כוסברה ופטרוזיליה.
פלפלים אדומי לחי יקלו בתנור ויאכלו בתחמיץ מתקתק.
חסה ופרוץ העונה +בצל ירוק יהיו סלט מרענן בתוספת עלי נענע קצטצים קטן ומיצלימון סחוטרי
דלעת- אני עוד לא יודעת.
כנראה קציצות מקטניות כלשהן, נראה הכיוון של מאש וקמח עדשים כתמתם. מנסה לא לקנות כלום.
טחינה ירוקה.
טחינה רגילה.
מרק מלפפונים ויוגורט סויה

ולקינוח? נראה אולי פאי תפוחים
 
התעליתי על עצמי היום

מקרא- קצוצנ צ"ל קצוצה
ופרוץ צ"ל ופרות
קצטצים (זה אחד היותר טובים
) צ"ל קצוצים
 
האורז ותבשיל הירקות

נעלמו ללא הותיר סימן אי לכך היום הוכן אורז חדש וגם פסטה אורז
לבקשת הקהל צורף תבשיל בולונז משבבי סויה
ענבים כהי עור, נקטרינות ובצל נחתכו קטן עליהם נזרו עלי נענע ופטרוזילה למכביר קצוצים דקדק, מיץ ליים סחוטרי, מלח ים גס וזהו
עגבניות יחד עם מלפפון פלפל אדום ובצל קטן קטן לסלט ישראלי פשוט , מיצלימון ומלח- בלי שמן
גזר בגפרורים יחד עם שני גזרים על זסטר, אגס בקוביות קטנות,בצל חתוך דק, עלי אורגנו טריים, מיץ ליים, תרכיז רימונים ללא תוספות, טיפות אחדות שמן שומשום ומעט פלפלת חריפה
למי מהם שאוכלים סלט ביצים עם בצל קצוץ ורוטב סויה
טחינה ירוקה שאליה הוגנסו גם עלי נענע ומרווה - מהממת
פלפלים קלויים בתחמיץ עדין
עוגת שמרים נ"ג עם גבינת סויה וצימוקים קטנטנים- תענוג צרוף
משארית המלית הכנו מאפה גבינתי במרקם, מתוק ובחוש עם קמח סורגןם, זו לא עוגה יותר דומה לפשטידה מתוקה

ו...זהו להיום מבינות לארגזים שהחלו להעלים בקירבם מוצרי יסוד כמו חיתול להכנת גבינת סויה...
 

smaak

New member
הסלט של הפירות והירקות

לא פעם ראשונה שאני מסתקרנת מהשילובים המעניינים :)
 
גם לי זה תמיד היה נשמע מוזר ואז בפסח האחרון בנות דודות שלי

הכינו סלט מאוד מוצלח עגבניות שרי, מלפפון, פטריות טריות, תותים ותפוחים ובולגרית...
הרוטב היה לימון,דבש, בלסמי ושמן זית...
&nbsp
נשמע נורא אבל הכל התחבר והיה ממש טעים...
&nbsp
ניסית כבר להכין טחינה??....
 
למעלה