איך אתם קוראים ספרים בימינו

haimgds

Member
באנגלית רק עם קורא אלק' (NOOK HD+)

ובזמן האחרון גם לא מעט בעברית.
הקריאה באנגלית (ספרים, לא טכנית) לא הייתה לי נוחה בעבר בגלל הצורך במילון (שהחיפוש בו משבש את מהלך הקריאה) ועקב איכות ההדפסה של הספרים (יד שניה, כריכה רכה ופונטים זעירים...). השינוי החל כאשר התחלתי לקרוא במחשב, השתמשתי באופיס היישן (2003) לקריאה ונהנתי מתצוגה נוחה ומילון מובנה. לפני מספר שנים עברתי לקורא אלקטרוני של BOOX ומאוד התאכזבתי, למעט איכות התצוגה של הדיו האלקטרוני הוא התגלה כנחות מאוד בהשוואה למחשב. כיום אני קורא עם NOOK HD+ של B&N ומאוד נהנה מהמסך הנוח (10") מהיכולות שלו כקורא.
כיום הקריאה שלי בעברית קטנה מאוד (הרבה יותר מהר/נוח/פשוט/זול לקרוא באנגלית) אבל עדיין אני קורא פה ושם את ספרי הנייר שיש לי. הקריאה בעברית בקורא האלקטרוני הייתה בלתי אפשרית בהתחלה ולאחר מכן הפכה לסתם בעייתית (הספרים בעברית שלי נרכשו מ"מנדלי" ורק תוכנת הקינדל הדפוקה יכולה להציג אותם כראוי). בכל מקרה, כיום יש לי לא מעט ספרים אלקטרונים בעברית תודות למבצע של "מנדלי" (6 ספרים בחינם כל יום למשך חודש) שגם קיימים אצלי בנייר (כל אסופת פרסי גפן למשל) ושמתי לב כי למרות הכל נוח לי יותר לקרוא אותם בקורא האלקטרוני.
&nbsp
ד"א, רק לי זה מוזר כי כיום מופיע איזכור/הדגש על "נייר" כאשר מדובר על ספר?....

dude101

New member
מילא "ספר מנייר",

"סרט על דיסק" נשמע הרבה יותר מוזר אם חושבים על זה. עניין של הרגל.

D O 7

New member
ספר מנייר נשמע דווקא יותר מצחיק ממוזר

אני יותר מעדיף להגיד ספרים מודפסים, אבל גם אני לפעמים אומר ספרים מנייר :)

dude101

New member
לספרים רק סמארטפון

משתמש באפליקציה moon+ reader.
טכנית, תוך 5-6 שנים החלפתי 3 מכשירי קריאה.
לפני כמה שנים קניתי את הדור השני של הקורא של סוני, והשתמשתי בו עד שלפני כ-3 שנים גיליתי שיותר נח לי לקרוא בגלקסי S1 שהיה לי דאז (עם מסך של ארבע ומשהו אינץ'. לא אידאלי, אבל ממש לא נורא כמו שזה נשמע). לפני שנה-שנתיים קניתי note 1, בעיקר בגלל השיקול של מסך גדול יותר לקריאה, ומבחינתי זה הקורא האולטימטיבי. מספיק גדול שיהיה נח לקרוא ממנו (ואני קורא בפונט די גדול) אבל מספיק קטן כדי לשים בכיס, תמיד לידי, יכול לקרוא כל פורמט והתוכנה ניתנת להתאמה מבכל בחינה אפשרית.
עברית אני בד"כ לא קורא בדיוק בגלל שהם לא ניתנים להשגה בפורמט דיגיטלי (אפילו קראתי את התרגום האנגלי של "קיצור תולדות הזמן" למרות שהיה לי עותק "אנלוגי" בעברית כי העדפתי לקרוא בסמארטפון).
יום אחד אאלץ לקרוא ספר נייר ולא אבין למה העמוד לא מתחלף כשאני נוגע בחלק התחתון של הדף...
&nbsp
אגב, יצא לי לנסות אפליקציה לקריאה מהירה בשם balto. אפליקציה די מעניינת, בה המילים מוצגות אחת-אחת על המסך אוטומטית. בהתחלה הייתה הרגשה לא נעימה, כאילו יורים עלי מילים, אך לאחר תקופת הסתגלות של חצי שעה הקריאה המח מסתגל והקריאה הפכה לדי נעימה - פשוט בהיתי בנקודה בצג והמילים זרמו לראש שלי. לא הייתי קורא בו ספרים עם הרבה משחקי מילים או רעיונות מסובכים, אבל היא די טובה לספרים קלילים ופשוטים שלא דורשים מחשבה.
&nbsp
לקומיקסים אני משתמש בד"כ במחשב, ומדי פעם בטאבלט.

avivs

New member
אני מכיר אפליקציות כאלה.

בספציפית שדיברת עליה אתה מזין לו טקסט/ספר והוא מעביר אותו?

dude101

New member
כן

מה שכן, הספר מוקרן (אם כבר דברים מוזרים לומר על ספר...) כטקסט נטו, בלי עיצוב פונטים מודגשים, נטויים וכו'.

pix37

New member
נסיתי כמה פעמים לקרוא דרך האייפון 4 וזה לא היה מאוד נוח

קיבלתי כל מיני ספרים בעברית דרך headstart של קדמת עדן (משהו למימון המאבק המשפטי שלהם) וקניתי את הסקאלזי הקצרים שיצאו על מנת לתמוך באיזו הוצאה חדשה. אבל חווית הקריאה לא היתה משהו - המסך קטן מידי ואתה חייב להתרכז בלהעביר עמודים במקום בקריאה.

dude101

New member
אייפון 4 קצת יותר קטן מ-S1, אבל בכל מקרה מדובר בהעדפה אישית

אני מכיר אנשים שמתפלאים על מי שקורא מקינדל עם תאורה אחורית, ובנאדם שמשתמש באייפון 3 כמכשיר קריאה ומרוצה עד הגג.

avivs

New member
המחשבה על לקרוא על אייפון 4

מפחידה אותי. אולי כתבות, אבל ספרים?
אני יכול להבין איך זה נוח יחסית לקרוא על מסכי 5 אינץ׳, עם עלייה משמעותית בחוויה עם מסכי ה6 אינץ׳ של הקינדלים.
הייתי בכל זאת שמח לראות קינדל עם מסך של 6.5 או 7 אינץ. כולם נעצרו על ה6, ולא נראה שמישהו מנסה לשחק עם הגודל הזה.
כמובן שיש טאבלטים במגוון גדלים, אבל המסך של הקינדל המסורתי לא בא במגוון גדלים.

subatoi

New member
רק בעברית, רק על נייר. אם כי אתמול במקרה קניתי

ספר באנגלית יד שניה, באופן נדיר מאוד.

Y. Welis

New member
יש אייפאד מיני, אבל משמש רק בנסיעות

על הסמרטפ' - פחות, למרות שאפשרי והמסך סביר (4.5 אינץ' ו-IPS).
&nbsp
אילו *כל* מה שרציתי לקרוא היה אלקט', הייתי עובר סופית. אין סיבה שלא. אבל לאור המיעוט של העבריים, עדיין עם נייר.
&nbsp
הדבר הבא שצריך הוא להמיר ספרים ישנים לאלקט'. נקוה שיש יוזמות בתחום - יהיה חם.

haimgds

Member
בסמרטפון זה אפשרי אך קשה.

גם עם הנקסוס 5 (שהוא 5 אינץ' כמשתמע) קשה לי לקרוא הרבה זמן בגלל שהוא קטן, היתרון הוא בכך שהספר תמיד זמין לקריאה (תודות לג'י-דרייב) ומאפשר לנצל את הזמנים המתים (תור בסופר בחמישי בערב, האישה קונה בגדים ב"מבצע" בקניון וכו') בצורה טובה יותר.
אחת ההוצאות (אאל"ט "כתר") סרקה ספרים מודפסים ישנים כדי כדי להדפיס עותקים בודדים לפי הזמנה, פוטנציאלית הם יכולים לבצע OCR והמרה בקלות יחסית (בניחוש פראי הייתי מעריך את עלות המרת ספר כ 150-200 ש"ח) כך שדיי מהר הם יוכלו לההפך לשחקן מוביל בשוק .
למרבה הצער אני לא מאמין כי זה יצליח כאן. אפילו אם נתעלם לרגע מכך שישראל היא "מדינה של דיסקט אחד" כפי שאמר פעם מישהו ממיקרוסופט אז קהל הלקוחות הוא דיי קטן. החובב הממוצע הוא משכיל ובדרך כלל משתמש באנגלית במקום עבודתו כך שקריאה באנגלית מהווה תמיד את הפתרון המהיר לספרים לא מודפסים, לא מתורגמים או לא נמצאים.

Y. Welis

New member
אני חושב שזה יתבקש בעתיד. צריך רק חברה שתוביל

כמו גוגל בעולם שהחלו בפרוייקט כזה, בלי לשאול אף אחד.

Y. Welis

New member
איזה דגם? יש קינדל חדש - Voyage

שעליו נאמר שהוא shockingly good (מסתגל לעיניים ומוריד את הבהירות בלילה, לסייע להירדם).

למעלה