חג מולד בארופה וארה"ב מושלג וגשום

הדסהש1

New member
חג מולד בארופה וארה"ב מושלג וגשום

למרות שזה לר חג יהודי יפה לראות את ססממני החג...

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב אנחנו יכולים להנות מיופי

גם אם זה לא שייך לנו... לא אמרתי לחגוג - רק להנות!!

אתמול ביליתי כל היום עם הנכד שלי...וחזרתי בערב הביתה
כדי להספיק להצביע בבחירות למועצה האיזורית שלנו!!

ואני, יוליקה, ביליתי אתמול עם חמישה נכדים,

חמישה לזוג הורים אחד...

וכולם חמודים, כולם יפים, כולם חכמים...

למרות שצופיה עוד לא בת חצי שנה אבל לפי הצחוקים רואים שהיא פקחית ומבריקה.

מילה של סבתא.

ובדרכינו חזרה הביתה, ראינו את הקישוטים, את האורות המנצנים על חלק מבתי הכפרים הערביים שבדרך, מעיליה, ישכה, כפר יסיף.

בכפר יסיף פגשנו כמה סנטות בדרכם לעבודה. כרכרה ראינו בכניסה לאחד הבתים מחכה לשעה המתאימה...

יוליקה

Member
מנהל
אור, נכון שאין תענוג גדול מזה??

ביום שני בערב הגיעו גם הבת הצעירה שלי עם 2 ילדיה
ועשינו ארוחת ערב משותפת עם המון צחוקים חיבוקים ונשיקות!!!

זהו התענוג הכי גדול שלנו בחיים הבוגרים שלנו!!

כן יוליקה, אין. אין תענוג כמו בילוי עם

הנכדים.
אפילו ספר טוב או פרח יפהפה ונדיר לא ישווה...

אין גבול לטימטום, אין.

אם הייתי כותב לכם מקצת ממשנתם של כל מיני רבנים מנהלי קהילות, או של כאלו שכל המליונרים הולכים אליהם, כמו יאשיהו פינטו שמעורב בפלילים, הייתם נחרדים.

אם היו לי כוחות-קסם , הייתי רוצה שהמדינה תהפוך למדינת הלכה לשבוע אחד בלבד. אבל שאף אחד לא ידע שזה רק שבוע.
מה שהיה קורה כאן אלו מלחמות של ממש בנשק בין אלפי כתות, כל אחת והרב שלה, הציבור היה מדוכא על ידי הבריונים האלימים של "משטרת הצניעות" , היו שורפים בתים כמו שהם עושים במאה שערים ובבני ברק, והמדינה היתה בשחור/אפור כי צבעים אחרים אסור לחרדים.

אין שום ספק שאחרי שבוע כזה, אפילו אלו שקוראים לעצמם מסורתיים (מתוך אמונה תפלה שזה יגן עליהם) יתנערו סופית מהדת.
בינתיים החילוניים ישנים בשמירה, והחרדים כובשים כל יום חלקה, עד שנגלה שהם השתלטו על המדינה.

התחלתי לכתוב את הספר :"ריח הזבל - ניחוח חציר - יבנאל" על ילדותי במושבה ואני מתקשה להאמין. החרדים הבראסלבים השתלטו על החלק המערבי של יבנאל והם היום כ-20% מהתושבים וכוחם הולך וגדל, כאשר הותיקים לא יכולים אלא להאנח ולהתמרמר, אבל לא יכולים לעשות דבר כאשר החרדים משלמים למשפחות צעירות הון תועפות כדי לרכוש מהן את האדמות והבתים שלהם, ויש להם כבר שלושה בתי כנסת עתיקים שם, בדרך להשתלט על המושבה הגלילית ההיסטורית. ולאף אחד לא איכפת.

אני הגעתי לפני כמה חודשים כי שמעתי מבת יבנאל שהיינו בכתה אחת ושגרה כעת בשכנותי, שעומדים להרוס את בית העם ההיסטורי כדי לבנות עוד בית כנסת.
רצתי לשם לצלם ולא האמנתי למראה עיני. הבראסלאבים נמצאים בכל מקום. אפילו על המאפיה של תעיזי הם השתלטו.

המושבה הוותיקה ביותר בארץ (1901) שממנה יצאו כל מלח הארץ, כשאני גרתי שם היה מבצע סיני וכל הגברים בכל הגילאים עזבו את המושבה כי כולם היו אנשי סיירות קרביים, והילדים נטלו את השליטה על עבודות המשק והשדה משך כחודש (גם אני, למשל הובלתי את הפרעות למרעה, עסקתי בקטיף תירס ובערב החזרתי את הפרות למושבה) והכל המשיך לעבוד כמו שצריך בזכות זאת, ובסיום המלחמה, השכן (שממנו היינו קונים חלב כל יום במין מיכל אלומיניום על ידית) עשה מסיבה וכל החצר של הבית היתה מלאה בכמות אדירה של ג'יפי סיור.
ובאותה שנה בחג האיכרים (שבועות) היתה המסיבה הגדולה ביותר בבית העם.

המושבה הזו הפכה להיות "יבנאל- עיר בראסלאב בגליל" והם שינו את השם לאחרונה ל-"יבנאל- עיר בראסלאב בישראל".
והחילונים נרדמו בשמירה.

שלשום היה הפיגוע באוטובוס, שם אמר האזרח שהיה באוטובוס שהוא "יכול היה להתרסק", רק לא ברור על מה הוא מתלונן כשיש תיק חשוד והוא פותח אותו.....
חוץ מזה שהוא ראה שהנהג דתי, ואמר לו "אלוהים איתנו". עוד דתי אידיוט. הרי אם אלוהים היה איתם, לא היה בכלל מטען באוטובוס.....

כך מרגיז אותי השיר של איתן מסורי "אלוהים נתן לך במתנה" , כאשר יש שתי שורות חוזרות האומרות:
"אלוהים נתן לך במתנה
את החיים על פני האדמה".
זו ממש אמירה טיפשית מוחלטת של דתי פנאט.
את החיים נתנו לאדם הוריו, אביו ואמו שילדו אותו, ולא איזה חבר דמיוני......

אגב מילים בשיר "הרעות" הוא שיר חזק מאוד, וכל מילה שלו חוצבת בלב כמו אזמל פלדה באבן שיש.
תמיד שאני שומע את השיר, עוברת בי צמרמורת כשאני נזכר בעשרות של חברים שלי שנהרגו במלחמות.
באחד הימים כתבתי על כך לחיים גורי (אני מכיר את אחותו שהיא מראשוני קיבוץ גשר) , אבל אמרתי לו שאני לא יכול לעבור לסדר היום על השורה הלפני אחרונה:"...כי רעים שנפלו על חרבם..." זה מקומם אותי. כיוון שבעברית מי שמתאבד "נופל על חרבו", מי שנהרג בקרב הוא "נופל עם חרבו", הוא התקשר אלי ואמר לי שאני בהחלט צודק , והוא גילה את הטעות לפני שנים רבות וכבר לא יכול היה לתקן כי השיר הפך למיתוס.
חבל.

שפירא, אנחנו מתקדמים בצעדי

ענק למצב הזה. למרות שמתעלמים - יש הדרת נשים בכל מקום. יש כפייה דתית שהולכת וגוברת. והעיקר שאלוהים אתנו..... האם מישהו שאל את אלוהים אם הוא רוצה להיות אתנו? איך אנחנו יודעים שהוא אתנו?

לי ברור שאין אלוהים...

לדתיים, למאמינים ולא חשוב בני איזו דת, ברור שיש אלוהים והוא אתם בכל זמן ובכל מקום...

עמיקם10

New member
בשיחתי האחרונה עם צבי ינאי- הוא אמר שהכל מקרה

לכל אחד יש אמונה או עקרונות- שמדריכות אותו. הבעיה של האבות היתה מי ברא את העולם-והאבולוציה כנראה הוכיחה איך קרה מה שקרה. לי יש בעיה אחת..והיא למה רק האדם מדבר בשפה שכולם יכולים להבין ? צבי ינאי כתב על זה - באחד מחמשת הספרים שלו-
מסע לתודעת הטבע.
הוא מאמץ את תורת האבולוציה- ומסביר שם באופן ברור מאוד. [גם אבולוציה היא אמונה]

עמיקם10

New member
ומה ההבדל בית בית וגן ליבנאל ? ובקשר לדת

היינו בכבאביר-שכונה בכרמל שחיים בה האחמדים. הקבוצה הזו מוצאם מפונג'ב בהודו. המייסד שלהם חי במערה ליד מעין ומאז הם התרבו והם 1500 מוסלמים רפורמים. המנהיג הרוחני שלהם-הרצה לנו שעה על עקרונות הכת-שמתנגדת לשימוש בכוח. כמובן שהם מנודים מהמוסלמים בעולם. מתחתנים בתוך המליונים של היום יש בירדן ובגדה- ובעוד הרבה מקומות. זה הזכיר לי את הפלגים השונים- ביהדות.
כולל הברסלבים. הוא הסתמך-כפי שכתבתי ביום ראשון - על ספר דברים יח יח..
שם נאמר שהנביא יבוא מקרבכם..ז"א מוחמד וגם ישו..שהוא אחד מאחיכם. אחינו.[מי שרוצה מבין מה שהוא רוצה.]
השכונה הזו היתה בילדותי כפר בשולי הכרמל וכעת מחוברת לשכונות בכרמל
[ברחוב קדימה גר סבא שלי כשהייתי בכיתה ח' - בביס עממי אחוזה..
למדתי אצל שולמית לבנת-הזמר שהיתה מורה לזמרה ואמא של שרת התרבות והספורט. העולם קטן.]
נ.ב.
שאלתי על בית וגן..כי במצודת שוני- יש מוזיאון של הפסל אחיעם. כל פסליו הובאו מפאריז שם חי. והוא נולד בבית וגן - ליד יבנאל.

יבנאל כמועצה מקומית כוללת:

1. יבנאל המושבה
2. בית וגן מושבה
3. משמר השלושה מושבה
4. סמדר שכונה עירונית

ביבנאל נוסד המפעל של ליפשיץ, הראשון בארץ לבניית עגלות מתכת נגררות ע"י טרקטורים וע"י משאיות .
ביבנאל היה בית המורים הראשון והבנין קיים עד היום.
בית הספר "נפתלי" בו למדתי, לומדים בו עד היום (מ-1908) והוא היה בית האבן הציבורי הראשון אחרי שנבנו כל החכורות שלאורך רחוב המיסדים.
ניסיתי לקבל חומר על חברת "ברט" כיוון שהם התחילו לייצר שוקולד איכותי (לנו שובבי המושבה הריח היה מסריח מאוד עד ש.....שטעמנו) מעולם לפני כן לא ראינו שוקולד (תה היינו ממתיקים בדבלים ועוגות אופים בדבש), אולם הנכדים/נינים טוענים שמעולם לא היו ביבנאל, אבל לא יודעים להסביר את 1955-1956 שהיה מעבר מרמת גן לפתח תקוה ולא ידוע היכן בדיוק. כך עוברת לה תהילת עולם בגלל חוסר בתיעוד.

כל מה שהאחמדים מספרים, הוא שקר אחד גדול. אני בזמנו לקראת הדרכה בנושא דתות בחיפה, לקחתי את הספרים שלהם וקראתי ומצאתי שהם פשוט משקרים והם נגד היהודים ונגד הנוצרים כמו כל הערבים, והם גם מתייחסים לנשותיהם באופן שלילי מוחלט, כמו ביהדות.

עמיקם10

New member
האחמדים- ו'הליפשיץ'

איך האחמדים קשורים לכת שמוצאה מפונג'ב שבהודו. [הוא אמר שהוא נוסע להודו..כאילו יש שם עוד רבים מאיתם.] הוא סיפר שהמשפחה הראשונה בבאה מהכפר נעלין..הכפר שמושך אש..ועשן. כל שבת.
--------------------------------
לגבי יבנאל- בן דוד של ליפשיץ הוא הבן הראשון של רמת דוד.אורי ברפל ז"ל. קנינו ממנו עגלה..קצת גדולה יותר מהקטנות שלנו.
אחרי זה בנו עגלות גדולות [כמו בתמונה] ואז התחיל לייצר מפעל המתכת והכל ממסגריה פשוטה -
[בתמונה הבן שלי בן 5 על עגלה קצת יותר גדולה..משל העגלה שקראנו לה 'הליפשיץ'.]

יוליקה

Member
מנהל
אתה מזכיר לי את האח הגדול

ששם האב והבת...קראו לכל האשכנזים "פרידמנים"

כמי שגרה במועצה אזורית גלבוע... מפריע השם "אחמדים"...

עמיקם10

New member
הם קוראים לעצמם ככה. הכפר כבאביר לשעבר

ברחוב מוריה..קצת אחרי מרכז הכרמל-יש שלט שמורה ימינה ועליו כתוב כבאביר. רחוב קדימה שיורד לשכונה-שנראית כמו כל שכונה- ישנם שני מגדלים מעל למסגד..למה שניים..רק האל שלהם יודע. אולי הוא הסביר אבל לא הקשבתי.
---------------------------------
וכאן קצת מתולדותי בגיל 13-14 בכרמל.

ברחוב קדימה נסעתי להביא פרחים- כשליח מחנות פרחים במרכז הכרמל. הייתי בכיתה ח'..וב-31 בדצבר 1951 נסעתי באופנים של החנות-והיה בהם מעצור טורפדו רגיש שעצר על המקום. וברוח הגדולה-שנשבה לי בגב לא השתלטתי והכידון נע בפראות והגעתי למהירות גדולה-עצרתי על המקום ועפתי מעל לכידון. חטפתי מכה בראש ואוטו האשפה של העיריה לקח אותי לבי"ח כרמל שהיה אז בי"ח קטן ברחוב חורב.
הפסדתי חדש אחד מתמטיקה..בכיתה ח' עם כל המשוואות..ומאז אני לא יודע מתמטיקה..או שאין לי לזה כשרון אומרים שזו הבעיה-לילדים שלי יש ..הם עברו ב-5 יחידות.
סבא שלי גר בדיוק איפא שעפתי אם כי לא היה לי איתו בכלל קשר..רק בהלוויה שלו הייתי. סבא שלא כמונו..לא שמר על קשר לא עם הילדים שלו ולא עם הנכדים שלו..כשהוא בא לבת שלו- דודתי לגור איתה היא שלחה אותו חזרה הביתה..והכל היה בגלל הכסף שלו שהוא קימצן.
ה'טיסה' שלי מעל לכידון היתה ברחוב קדימה 34..ולימים ראיתי שסבא שלי גר שם. אז תפרו לי את הצלקת וזה הכל.
באותה שנה רצו לתת לי מילגה להמשיך בתיכון 'חוגים'..אבל לא היה לנו כסף גם להתחלה..ונאלצתי להשלים את הבגרות בקיבוץ..שבעצם הציל אותי מחיי עוני..[את אבא שלי פיטרו מצבא קבע- שעבד בו כאזרח- כשמרדכי מקלף מונה לרמטכ"ל לצמצום הצבא. אחרי זה מקלף היה מנכ"ל מפעלי ים המלח..שלי..ואני 27 שנה עבדתי והפנסיה אמיתית..מה שמראה שלמדתי משהו]

יוליקה

Member
מנהל
כרגיל, אני לא מצליחה למצוא קשר

מה הקשר לכך שעפת מהאופניים לזה שאתה קורא לערבים "אחמדים".....

עמיקם10

New member
הקשר הוא רחוב קדימה שמוביל אליהם

בסיפור שלי פירטתי באופן די ברור..מה הקשר.
א' יוםהשנה מתקרב. ב'- באותו יום נולדה לי נכדה- לפני 10 שנים בסילבסטר.
וג' ביום האחרון של שנת 51 כמעט החזרתי את נשמתי. נפלתי בדיוק ליד הבית של סבא שלי.
כשלמישהו קורה דברים - הוא מחפש סיבות. כנראה שאין סיבה- והכל מקרה..זה הכל.
ואסטרולוגים עושים מזה כסף..

למעלה