חג מולד בארופה וארה"ב מושלג וגשום

יוליקה

Member
מנהל
תודה מאיר. כך צריך לכתוב

ולא לתת לנחש למה הכותב מתכוון...

עמיקם10

New member
בתמונת הנוף של איזור תל ערד

לא רואים שהכתמים הכהים הם בעצם מבנים שבנו 'נפגעי חוק פראוור'..אבל הכוונה היתה לתת תמונה שקשורה לתכנית. ולא יותר. לכן לא היה צורך בהסבר. מי שלא יודע מה זה תכנית פראוור..אולי עסוק רק בעצמו.. אז לאלה-שעסוקים רק בעצמם..מצורף קטע ממוסף 'הארץ' על מה עושה פנסיונר..שלא מכיר אף אחד בראשון לציון. [ואם הייתי כותב רק 'בראשון'..האם כולם היו מבינים ?]

יוליקה

Member
מנהל
נו...באמת?

אתה תוקע את חוק פרוובר באמצע בלי שיהיה קשור לכלום...
ואח"כ אתה מתריס...מי שלא מכיר...עסוק רק בעצמו...
טול קורה מבין עיניך... מי בדיוק עסוק בעצמו....

ואיך הקטע שצרפת קשור לחוק פראוור?
הפנאי הפך לעוד פרק זמן דחוס ועמוס שבו מוטל עלינו להפגין התייעלות והשתבחות. ...
או שזה קשור לעיסוק בעצמך???

נסחפת

הגימלאי לא צריך להוכיח שום דבר, הוא את שלו כבר הוכיח, ולא נולד מי שיודע הכל ורשאי הפרסונה לא לדעת דברים אלו ואחרים.
גם אף גימלאי לא עושה בדיוק מה שהאחר עושה. יש מי שכיף לו לא לעשות שום דבר, ועל אלו אני אומר שהם רק מחכים למות, אבל להם זו צורת הבילוי.

יש מי שנהנה לעבוד בגינה ולנהל את יומו בנחת, יש מי שאוהב לעסוק באמנות מגוונת, ובין לבין עושים מה שרוב הגימלאים עושים וזה מתחיל בטיפול בבית ועד ההתעסקות בנכדים, התעסקים שלפעמים היא במקום מה שפיספסו על הילדים בגלל המרוץ לפרנסה.

כשאתה כותב בפורום של גימלאים "...אם הייתי כותב רק "בראשון" ...האם כולם היו מבינים?..." , יש בזה לא מעט התנהגות רברבנית ובוז כלפי אחרים, וזה ממש לא מתאים לפורום חברתי של מבוגרים.
מאידך, אי אפשר לאמר עלי שאני מכונס רק בעצמי אם אני לא יודע מהו חוק פראוור.
נסיון החיים שלי עשיר מאוד, היום כגימלאי אני פעיל מאוד כסופר, קם בשעה 0800 ולרוב הולך לישון לא לפני 0230-0300 לפנות בוקר ועסוק במחקר ובכתיבה, ומידי פעם נוסע עם חברים לבדוק אתרים אלו ואחרים בארץ, גם טס לחו"ל לפחות פעמיים בשנה לתקופות, קורא כל בוקר עיתון ובערב צופה במהדורת החדשות בטלויזיה, ולמרות זאת, עד שלא התחילו לדבר על נושא התיישבות הבדואים, לא התעניינתי בחוק פראוור למרות שאני מכיר את הבעייתיות של התיישבות הבדואים פעם והיום כיוון שהיו שנים רבות שהייתי "שועל מדבר" ויש שטחים מדבריים שאני מכיר טוב יותר מאשר את חולון.

אז מה זה אומר? שום דבר.
זכותו של כל אחד שיהיו לו נושאי ענין משלו , לאו דווקא מה שמתאים לך , והקביעה שלך עושה רושם של אדנותיות משהו.
ואגב חוץ מרפי בורגר אני לא מכיר אף אחד בראשון לציון, ברחובות לא מכיר אף אחד חוץ ממסעדת-"קרל ברג", בנס ציונה לא מכיר אף אחד, וכו וכו ולמרות זאת אני לא נחשב אהבל.....

עמיקם10

New member
אז ההבדל הוא שבערד-פעם כולם הכירו את כולם

לאחר 50 שנה וכשחצי העיר הם העולים מרוסיה..זה השתנה. בכפר סבא-שהייתי שם אתמול אני מכיר יותר אנשים מהעיר שבה אני גר שנה וחצי..[שזה שניים וחצי אנשים והבת שלי..] השניים הנוספים שניהם יוצאי ערד- אחד הוא עוזי חיימוביץ שהביא אותי לערד- והיה מזכיר המועצה המקומית בימי בייגה. וכשאני אומר בייגה- זו דוגמא לשפה לוקאלית..מקומית-מקווה שהבהרתי את עצמי. ואוסיף גם לגבי העברית-שלקיבוצניקים יש שפה משלהם..בגלל שכולם גדלו יחד במסגרת מאוד דומה- כך שבכל הקיבוצים למשל בצהריים אמרו 'עם הפנים לקיר'.. בזה אני נוכח בהתכתבויות- וכמו שהיה אומר שמוליק רוזן: 'ובתקוה שתבין את הרמז'

כולנו מכירים את בייגה

ופעם היו מינוחים אחרים ודומים בכל העיר, הבעיה שאלו שחיו בתוך הקיבוצים, דמו מאוד לחרדים שמכונסים ב-ד' אמותיהם.

"עם הפנים לקיר" היתה אמירה כלל מישראלית של אימהות ישראליות לילד שלא כל כך בא לו לישון , בעיקר ב-"שלאף שטונדה".

סיפרת כמה פעמים שנסעת ברכבת העמק אבל לא ממש סיפורים.
הספר שלי נקרא:"רכבת-העמק - תחנות וסיפורים" משמע, שיש בה שני הדגשים, ואמנם יש בספר כ-890 סיפורים, וגם היום מגיעים אלי עוד חומרים. אבל מה שאני מחפש זה סיפורים מיד ראשונה ולכן גם היו לי המון פגישות עם ותיקים בעמק, ואפילו את סיפורה האישי של האשה שהיתה היחידה שנולדה ברכבת העמק ממש (רוב הסיפורים הם על לידות בדרך אל או בדרך מ).

אז הנה יש לך הזדמנות לספר סיפורים ולהיכנס לביבליוגרפיה של המחקר שלי. אבל ממש סיפורים עם פרטי פרטים הכי קטנים ואפילו שנראים לא חשובים.
לדוגמא:
ישראלי (זה שאבא שלו הביא את התמרים מעירק) סיפר לי שבקרון המחלקה הרביעית לא היה מקום לעבור, אז התקינו לקונדוקטור מדרכה מסביב לקרון והוא היה גובה כסף מהחלונות. לא פרסמתי עד שקיבלתי הצלבה לעובדה הזו ממקור אחר וזו עובדה שלא מצאתי בשום מקום, אין לזה תיעוד. וכך פרטים רבים.

אז הנה יש לך הזדמנות לספר בפרוטרוט סיפורים על רכבת העמק או כאן בפורום או אם יותר נח, במסר אישי.

למעלה