חשבתי אולי הגיע הזמן לשרשור היכרות מחודש

shira3121

New member
מצטרפת לשרשור

אני בת 34, בבית יש ילד שהגיע בהריון ראשון תקין ותמים וכלב. אחרי זה היו גרידה בשליש ראשון, גרידה בשבוע 20 בגלל מומים והפלה טבעית בשבוע 12 כשהדופק הפסיק קודם רק שלא ידעתי ובנוסף הגענו ממצב של להיכנס להריון תוך חודשיים שלושה למצב שהיינו צריכים הזרעה. כרגע בשבוע 32 עם בן בבטן שכשיוולד בתקווה אצא מעולם הילודה ואחיה את חיי בשקט ובשלווה.

שירהד1

Member
מנהל
ל-shira3121-

תודה על השיתוף. טוב, אי אפשר לשכוח אותך, נכון? עם הלשון החריפה והציניות, הה?
אני מצטרפת לתקווה שלך, ונמשיך ללוות אותך פה עד הודעת הלידה המשמחת שלך.
מה לגבי פינוק? יש משהו? או שאת יותר גרועה ממני בזה?

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

shira3121

New member
הפינוק שלי ברגיל זה לעשות ספורט ולנקות את הבית כשאני לבד

בלי אף אחד בבית. כרגע לא ממש יכולה לעשות אף אחד מהם

מסתבר שיש תקווה :)

שלום,
בת 33 עם שלושה ילדים בת 9 ובן 6 והשלישית היא ילדת קשת מתוקה שתכף חוגגת שנה.
שהגיעה אחרי שתי הפסקות הריון בתוך שנה בדיוק בשבועות 19, ו18 בגלל ספינה ביפידה שלוותה בעוד מומים
פינוק מיוחד? לשבת עם כוס קפה ועוגה טובה לחמש דקות של שקט ��

שירהד1

Member
מנהל
ל"ויש תקווה לאחריתך"-

תודה על השיתוף. שיהיה במזל טוב לילדת הקשת המתוקה לחגיגות השנה להיווסדה. אכן דרך מורכבת עברתם עד שנולדה.
האם הרופאים ידעו להסביר את היווצרות הספידה ביפידה פעמיים ברצף? האם היה משהו לעשות בהריון של הקטנטונת או שהיה צריך להתפלל למזל?
(אולי כבר דיברנו על כך בעבר. אני לא זוכרת. חשוב לי לדעת כדי לתת אינפורמציה רלוונטית לבנות אחרות, אם יהיו מקרים נוספים דומים לכך).

הפינוק של הכוס קפה והעוגה- מתחברת לכך מאוד
. אני גם עושה זאת, אבל עם תה (לא אוהבת קפה...).
תהנו מהילדים ושתהיה חגיגת יום הולדת שנה נפלאה.

שירה דוד
09-774902
8

מזל הוא שם המשחק

אחרי בדיקות אצל מומחה לגנטיקה
(הפרופ' מוטי שוחט) הגענו למסקנה שזו היתה "זכיה בלוטו"
והפרופ' הבטיח שמבחינה סטטיסטית יש סיכוי של 98% שזה לא יקרה שוב..
לקח לנו שנתיים להחליט לנסות שוב..

כל ההריון היה לחץ אחד גדול.. כולל סכרת ולח"ד יחסית גבוה

לפני כל בדיקה התפללנו שהכל יהיה בסדר, וברוך ה' כך היה :)

רעיון מעולה! תדה על השרשור

אני אמא לילדת קשת אהובה שחגגה שנה לפני חודש. ההריון הראשון הסתיים בהפסקת דופק בשבוע 7.
מתישהו, כשנעבור את ענייני השיניים-שינה-חרדת נטישה-משברי גדילה למיניהם שצצים כל שני וחמישי, נחזור לעניינים.
והפינוק האולטימטיבי - פעם בשלושה-ארבעה שבועות, אחרי ארוחת בוקר אצל אמא של בן הזוג, להשאיר אותו + הילדה שם, לחזור הביתה לבד ולשבת מול הריאליטי הכי טראשי שאני יכולה למצוא עם כוס קפה

(לפעמים מפעילה את הרומבה תוך כדי, כדי לסמן V על זה שניקיתי את הבית).

שירהד1

Member
מנהל
ל-TheWindCriesMary-

תודה על השיתוף. רוצה לספר כיצד חגגתם את יום ההולדת לדריה?
הצחקת אותי עם ה"כשנעבור את ענייני ה...." לידיעתך- כל גיל והתרגיל שלו. תתכונני
. כל גיל והיופי שלו. כל גיל והאתגרים המלווים לו.

הפינוק נשמע לי אחלה. טוב שאת עוד מפעילה את הרומבה. אצלי הרובוט כבר מאופסן בגלל חוסר שימוש. הוא איטי לי מדי, נתקע, מעצבן והרגשתי שאני יותר עובדת עבורו מאשר הוא עבורי
.

שירה דוד
09-7749028

חגגנו די בקטנה

משפחה קרובה וחברים קרובים בפארק, כ-15 איש בסה"כ. קנינו במקס סטוק הפעלות קטנות לילדים (בועות סבון, גירים לציור וכו') והתמקמנו בפארק הירקון בין פינת החי לגינת משחקים, אז הילדים הגדולים יותר לא השתעממו ואנחנו, המבוגרים, אפילו הצלחנו לשבת קצת ולדבר לאיזה, המ... 2 דקות ברצף

יום קודם קנינו מלא פירות וירקות שווים (למי שגרה באזור ישובי גדרות - המלצה חמה על משק קירשנר! זו מכירה ישירה מהחקלאים והכל איכותי וטעים וזול בטירוף) והכנו מגש פירות ומגש ירקות, תיגברנו בקצת אוכל קנוי אך איכותי (חומוס שווה ובורקס איכותי מהכרמל), חתכנו איזה 3-2 סלטים לגדולים והדבר היחיד שממש השקעתי בו היה העוגה.
כמעט הצלחנו להגיע בזמן, אבל אז נעלמו לי המפתחות (החבאתי אותם מדריה כי שלא יאבדו ושכחתי איפה
).
היה נחמד, ובעיקר דריה נהנתה מתשומת הלב והסתובבה בגאווה עם הזר על הראש.

וכן, כל גיל זה אתגר, אבל יש כמה משוכות שאנחנו יודעים שאנחנו צריכים לעבור - קצת תוספת למשכורות, קצת מנוחה לאמא שלי (שהיא המטפלת של דריה ואני מקווה שתהיה גם המטפלת של הילדים הבאים), קצת יותר שעות שינה עבורנו. נתחיל מלאמץ כלב ונמשיך משם.

snoopy96

New member
מצטרפת

12 הריונות, ילדה מדהימה בת 7 בבית, כל ההפלות בשליש ראשון, ניסיתי את כל שלל האפשרויות שיש לרפואה לתת, הכל כשל, אבל העוברים תקינים.
כרגע בהריון פונדקאות, שבוע 32, בת בדרך. מנסה לצלוח את הימים עד ללידה ולייצר חלב למרות שזה כמו להכות על סלע ולצפות שיצאו מים...
&nbsp
לא חזקה במיוחד בלפנק את עצמי... פעם בשבוע אצל הפסיכולוגית, כותבת בלוג על התהליך , עובדת קשה וישנה מעט. מפנטזת על יום ים עם עצמי וספר טוב בתחילת ספטמבר....

שירהד1

Member
מנהל
לסנופי-

טוב, את הסיפור שלך אני מכירה היטב. מיותר לציין שסופרת את השבועות יחד איתך, כן?
הפנטזיה על ים ים עם עצמך וספר טוב- נשמעת לגמרי ברת השגה. אם הצלחת להשיג הריון תקין (טפו טפו טפו)- אז מה זה בשבילך לארגן לעצמך ים וספר?

לגבי ההנקה- את יכולה להתייעץ עם "טוליתי", מנהלת פורום פוריות בתפוז. היא מניקה תינוק (סליחה- או תינוקת- אני לא זוכרת) לאחר תהליך פונדקאות.
אגב, אני מאוד יכולה להתחבר לרצון שלך להניק, ולחוות משהו פיזי.
יחד עם זאת, אני רוצה לכתוב לך שאני לא הנקתי את שלושת ילדיי, מבחירה.
יכול להיווצר קשר נפלא ונהדר ומיוחד במינו- גם בלי הנקה.
גם מבחינת התפתחות ובריאות- תינוק יכול לגדול נפלא גם עם סימילאק או מטרנה. בחיי.
תגידי, איך מייצרים חלב ללא הריון? מדובר על הורמונים שלוקחים?
מה אתם עושים לגבי הלידה? האם אתם תהיו נוכחים? ואיך עושים זאת פיזית- האם תסעו למספר שבועות? (סליחה- לא זוכרת היכן אתם עוברים את התהליך. עד כמה שאני זוכרת- לא בארץ, נכון?).

שירה דוד
09-7749028

snoopy96

New member
תמיד שמחה לענות

היתה לי שיחה מדהימה עם טוליתי שבוע שעבר, למדנו והשכלנו אחת מהשניה :)
&nbsp
כמובן שעם הרקע שלי לא רציתי לקחת עוד שום הורמונים, אני לוקחת רק תוספי מזון טבעיים. ייצור החלב מתחיל בעקבות שאיבות תכופות, ״על ריק״, אני שואבת שבע פעמים ביום כבר שמונה שבועות, כרגע ללא ייצור של כמות משמעותית, אבל יש כמה מ״ל בודדים ביום שאני אוגרת. האמת שיועצת ההנקה שלי מדהימה והיא רוצה שאני אניק עם צינורית ואשתמש בתחליף חלב ולא אקרע את עצמי על שאיבות. אני חושבת שזה נהדר ושאני צריכה להנות מהלהתחבר ואיזה חלב ספציפית עובר שם זה פחות קריטי.
הפונדקאות בגיאורגיה, צפויה להיות בעוד חודש בקיסרי, יתכן ואני אהיה נוכחת בניתוח, ומקווה גם לאשפז את עצמי לביות מלא, בתקווה שיהיה מקום. אנחנו נשהה כחודש + שם עד קבלת הדרכון של הקטנה. כולנו נוסעים, כולל הבת שלי. וכמובן שזה אומר שצריך להערך עם הכל קודם, ככה שאני צריכה להפרד מהחרדות, או לפחות לתפקד לצידם.
אני חייבת להגיד לך, שאני לא יודעת אם הייתי יכולה כבר נפשית ופיזית לשאת את ההריון הזה, מאוד מרגיע אותי שזאת מישהי אחרת שאצלה עד היום הכל היה בסדר. משנה מקום משנה מזל ;)

שירהד1

Member
מנהל
לסנופי-

אז עוד כמה שאלות, מתוך עניין שלי:
1. מה זה להניק עם צינורית. לא כל כך הבנתי את מה שכתבת על ההמלצה של יועצת ההנקה. אודה להבהרות.
2. למה הפונדקאית צריכה לעבור קיסרי? העוברית לא התהפכה? או שזה מסיבה אחרת?
נשמע מבצע מבצע הסיפור הזה. יאללה- שתגיעו כבר לרגע ותהיו אחרי, עם הקטנטונת בידיים.

שירה דוד
09-7749028

snoopy96

New member
אכן מבצע :)

יש צינורית דקה שאפשר להכניס לפה של התינוק בזמן שהוא יונק מהשד, שמובילה חלב מבקבוק אל הפה שלו והוא למעשה שואב בעצמו את החלב. זה מאפשר חווית הנקה גם בלי שיש בפועל חלב בשד.
&nbsp
הפונדקאית עברה קיסרי בעבר מרצונה, ולכן מלכתחילה סוכם שהיא תעבור שוב קיסרי, היא לדעתי גם מעדיפה את זה. בלי קשר יש לה גם שיליה נעוצה ככה שאין הרבה ברירות. מקווה שיעבור בשלום.
&nbsp
ואכן, לארגן את כל זה לפרטי פרטים.... ולקחת הכל מפה זה אכן מבצע צבאי קטן, אבל משמח!
אחרי שעברתי לפני 4 שנים גרידה ראשונה(שלאחריה הגיעו עוד רבות) בארצות הברית בערב ראש השנה לבד לגמרי, אני מקווה שזאת תהיה סגירת מעגל ואני אוכל סוף סוף לשמוח בחגים

רונית 294

New member
אין לי מילים!

את מדהימה. אני חסידת תמל ידועה והילדים שלי כמו דבק אליי. אומנם הנקתי חלקית פה ושם את הבנות. אבל את התינוק הנקתי 3 ימים וגם זה היה טו מאצ'. תעשי מה שטוב לך! בהצלחה בדרך שתבחרי. וכמובן בהצלחה רבה ושתחזרו בידיים מלאות.

snoopy96

New member
תודה רבה! לפעמים אני שוכחת כמה הדרך הזאת ארוכה ומורכבת

שירהד1

Member
מנהל
לסנופי- תודה על המידע המעניין-

בתור מי שעברה שלושה קיסריים, יכולה להעיד שהשד לא כזה נורא, בכלל בכלל.
סתם שאלתי כדי להבין למה קיסרי.

מי יתן ואכן תתרחש סגירת המעגל המיוחלת ותזכי לשמוח בחגים- מעתה ועד עולם.

שירה דוד
09-7749028

למעלה