סיכום שבועיייייי

סיכום שבועיייייי

במקום שאלת השבוע, בקשת השבוע.
אלו ימים לא קלים ואנחנו עדים לאנטישמיות שעולה, לתקשורת עוינת מהרבה (אם לא רוב) המדינות, לא בהכרח מהמנהיגים, אלא אזרחים/כתבים שאין להם מושג
מה באמת הולך כאן. ומצד שני אחדות יחסית מלאה מלאה של העם, עזרה הדדית, ושפע של חום ואהבה שמרעיפים על צה"ל.
אז בקשת השבוע היא: תשתפו במשהו (אחד או כמה) מרגש/מדהים/מעודד שקראת או ראיתם, זה יכול להיות תמונה או סיפור, משהו שעשה לכם צמרמורת או ריגש אתכם עד דמעות.

היום הטוב של השבוע:
היום הפחות טוב השבוע:
ציטוט או מצחיק של השבוע:
קניית השבוע:
ספר:
סרט:
תוכנית:
תוכניות לשבוע הבא:

שבת שלום חברים

shirush3

New member

אז בקשת השבוע היא: תשתפו במשהו (אחד או כמה) מרגש/מדהים/מעודד שקראת או ראיתם, זה יכול להיות תמונה או סיפור, משהו שעשה לכם צמרמורת או ריגש אתכם עד דמעות.
יש כמה דברים:
דבר ראשון - באחד מהימים השבוע התפרסם שיש חייל בודד שנהרג ומפחדים שההלוויה שלו לא תהיה מספיק מכובדת והיו קריאות לאנשים (אוהדי מכבי חיפה) להגיע לשם.
לא יכולתי ללכת כי זה היה מאוחר, אבל כשהתעוררתי בבוקר וקראתי שהיו שם 20 אלף איש זה גם לי ממש להתגאות במדינה שלנו. יש דברים שיקרו רק פה.
דבר שני - התפקיד שלי במילואים(ר"מ2/יק"ר) נעשה עוד יותר משמעותי מהרגע שיש חיילים פצועים/הורגים. הרבה בנות שעשו איתי את הקורס מהדרום והמרכז גוייסו למילואים לסורוקה ולשאר בתי החולים בסביבה ולדעת כמה קשה הן עובדות וכמה כוחות נפשיים צריך בשביל התפקיד הזה ושלא מעט לא יודעים שהתפקיד הזה בכלל קיים זה גורם לי לרצות לסגוד להן

בגלל שאני בגזרה של הצפון לא קוראים לי למילואים

וגם, חברה שלי תייגה אותי ואת החברות ששירתו איתי בפוסט שמישהי כתבה על התפקיד שלנו וזה היה ממש מרגש (ועוד יותר עשה לי חשק ללכת למילואים!)
דבר שלישי - בעבודה אספנו כסף מכל הסניף ועם זה קנו מלא דברים (ארגזים על גבי ארגים) שתרמנו אותם דרך האגודה למען החייל וגם היה "פרוייקט" מהבנק שהצטלמנו כל הסניף עם איחולי שקט לסניף בדרום ושלחנו להם פיצות (אני לא יודעת מה סניפים אחרים עשו
)

היום הטוב של השבוע: אמ... יש לי קצת בלאק אאוט לכל השבוע הזה
היום הפחות טוב השבוע: לא היה משה מיוחד
חוץ מהמצב שלשמוע על כל ההרוגים והפצועים ולהציץ לסיפורים האיישים של כל אחד

ציטוט או מצחיק של השבוע:
קניית השבוע: בגד ים
ספר: עדיין ד'ה הוסט
סרט: ראיתי שבוע שעבר, אבל עדיין אקסמן החדש, תקועים בחופשה ומה עוד ראיתי? אה! ריו 2, אבל מהרגע שראיתי חלק מצמח טורף ב3D לא כ"כ יכולתי להמשיך לראות

תוכנית: טבריה עוד כמה שעות...
תוכניות לשבוע הבא: משכורת?

Rachel47

New member
20

אני שמעתי 40 אלף
וגם 30 אלף...מצחק ששתינו רשמנו את אותו דבר

וואי נכון משכורות
יאי!

shirush3

New member
בכל מקום אמרו משהו אחר

אמרו שגם הרבה לא הצליחו להגיע.
בטח עוד יחשבו על זה גם, זה מקרה מאוד עוצמתי ומאוד מאפיין את הצדדים היפים שיש לתרבות הישראלית שלנו

סופסוף, אחרי תקופה של כמה חודשים, כשתכנס לי המשכורת היא לא תעלם יום אחרי(
) דיי לבזבז!

שתיכן צודקות

בהלוויה של החייל הבודד שון כרמלי בחיפה (שאומץ ע"י מכבי חיפה) הגיעו 20 אלף (שגם שיתפתי בוואטסאפ) וזה היה ממש מרגש.
ואחרי יום הייתה ההלוויה של החייל הבודד מקס שטיינברג שגם לשם היו המון שיתופים ולשם הגיעו 30 אלף.
להורים של מקס אין אף אחד בארץ והם ערכו את השבעה במלון קראון פלזה, בגלל ההמונים שהיו בהלוויה הם ציפו שיהיו המון אנשים בשבעה ואז עשו שוב שיתוף שהם יושבים לבד, יום אחרי הגיעו רבבות אנשים ועמדו בתור בחוץ כדי לנחם אותם, אני כותבת ומצטמררת.

איזה מרגש!

התפקיד הזה נשמע ממש ממש קשה, אתם אלה שהולכים למשפחות?

וריו 2 חמוד!!!
הרגת אותי עם הצמח, לא אמרת שאת בתהליכי התגברות?

shirush3

New member
אנחנו לא הולכים למשפחות

למזלי... לא הייתי מסוגלת לעשות את התפקיד הזה בחיים.
הרופאה שעבדה איתנו הלכה פעם אחת להודיע למשפחה שהבן שלהם נהרג והיא חזרה עם טראומה קטנה מזה

בכל מקרה, אנחנו יושבים בבתי החולים ודואגים שם לכל החיילים שמאושפזים/מטופלים דרכנו
במצבי חירום זה מטורף כי דרכנו בעצם הצבא מתעדכן על מצב החיילים ומה קורה איתם וכמות הטלפונים והדיווחים היא מטורפת...
במקביל דואגים לחיילים עצמם ולמשפחות שלהם (ללינה, לת"ש ולכל מה שעולה על דעתך שאפשר לעזור), מעבר לזה הטיפול הרפואי נעשה ע"י היחידה שלי (מבחינה אירגונית) ואם צריך תביעות למשהב"ט וכל הדברים האלה

אני בתהליכי התגברות, אבל הצמח הטורף הזה הוא צמח טורף בצורתו המקורית וזה עדיין מלחיץ אותי (ועוד ב3D|מת|)
בשניה שקלטתי חלק ממנו כיסיתי את העיניים ואז כל דבר שהצורה הכללית שלו הזכירה לי צמח טורף גרם לי קצת ללא לרצות להמשיך לראות

Rachel47

New member
דברים מתחילים לזוז

לגבי בקשת השבוע..את יודעת..אני צריכה לחשוב על זה..כי קראתי וראיתי כל כך הרבה דברים מרגשים השבוע...
אני חושבת שאני אבחר את הדבר החזק ביותר שקראתי אבל שאר הדברים לא נופלים ממנו
אז כולכן בטוח שמעתם על שון כרמלי החייל ה"בודד" שנהרג ופרסמו ברשתות שאנשים יבואו ללוויה. בסופו של דבר, הגיעו 40 אלף איש.
רוב המערכה הזו ניסיתי להיות מאוד אדישה, להתעניין כמה שצריך אבל לא יותר, לא להכנס לשיחות ולדכאונות
אני קצת מאלה שחושבות שלדבר שלוש וחצי שעות על כל חייל הרוג מחליש אותנו בתוך מלחמה..כן, מלחמה וזה אמנם הכי עצוב בעולם אך מצד שני לא לגיטימי להתעסק בזה בצורה כזו. אנחנו נלחמים באוייב ומגנים על הבית, וכל כתבה וכל אמא שבוכה בטלוויזיה, שכמובן מצולמת בשביל רייטינג, מחלישים אותנו כעורף וכעם. המבצע הזה צריך להמשך והוא צריך להסתיים רק כשנשיג את המטרות שלנו, לצערי זה אומר הרוגים משני הצדדים, אבל כל מלחמה אומרת את זה. אז אני מנסה להיות חזקה מול הסחיטה הרגשית בתקשורת, לרוב זה עובד.
אבל בבוקר שאחרי הלוויה היו המון פוסטים לגבי העניין הזה, ולא יודעת, אולי קמתי יותר רגישה באותו בוקר (אני בכל מקרה מהבכייניות אז להיות איתנה וחזקה מול הרצון של כל העולם שאפרוץ בבכי גם ככה קשה לי) אבל קראתי מעט את הפוסטים, רק את הקצרים כי לארוכים לא היו לי כוחות והתחלתי לבכות.
זה כאילו לא דבר מרגש יותר מתמונה של אדם זר שמגן על אב ותינוק, או תמונה של בית קברות לכלבי עוקץ, או תמונה של חייל שבוכה כשהוא מחזיק את הרך הנולד שלו, או ממפקד פצוע שחוזר עם הפצעים על הפנים שלו לגדוד, או מזה ששני חיילים פצועים ברחו מבית החולים כדי לחזור לעזה..
זה בכלל לא מרגש בדרגה יותר, הכל כל כך מרגש, אבל משום מה, זה כן הצליח לשבור אותי
סטטוסים מצייצים העלו סטטוס:
"צה״ל יקר, אולי תשנה סופסוף את המונח ״חייל בודד״. הוא כבר לא רלוונטי. הוא מעולם לא היה רלוונטי. אולי ׳חייל עולה׳, אולי ׳חייל עם מבטא׳, אבל בודד? מי בודד פה בעם הזה?"
וזה קצת גרם לי לחייך וקצת גרם לי לבכות..

היום הטוב של השבוע: עקרונית אתמול היה יום סבבה, לפחות התחיל, הייתי בשטח (פעם שניה) עם מישהו שהוא פשוט אני בגבר..היה לנו ממש כיף יחד ודברים ממש זרמו, עשה לי ממש הרגשה טובה
היום הפחות טוב השבוע: החצי השני של אתמול כשהייתי במשרד למלא איזה טופס מיותר וגם אמרו לי שבגלל ההשקה אני אאלץ לעבוד רוב הזמן בירושלים..שזה..ביאס אותי לחלוטין, ירושלים זה המון נסיעה ואני תכלס לא ממש מחבבת את העיר הזו

ציטוט או מצחיק של השבוע: אני מאוד נהנית מההומור המלחמתי, העם שלנו הכי שנון כשהוא תחת אש..
קניית השבוע: איזי פארק
שאלתי לגבי החזרי הוצאות על חניות ואמרו לי שאני קונה כזה ומביאה קבלות על הטעינה וזה יותר סבבה מפנגו שאני ממש צריכה לכתוב בטבלה כתובות מדוייקות ובלאגנים. ומסתבר שזה מכשיר די גאוני.
ספר: אין לצערי
סרט: שלשום ראיתי מפוצלים כי הבנתי שלהתקדם עם הספר הזה לא יקרה..לא נפלתי האמת...
תוכנית: רק צ'ירס במעט זמן שאני אכן רואה
תוכניות לשבוע הבא: מבחן בגנטיקה של דגים ביום שני, שאני ממש בפיגור בלימודים אליו, וביום ראשון יש לי שתי פגישות לעבודה שגם אליהם צריך ללמוד
לא רואה את עצמי מספיקה את כל זה...וגם כנראה סופסוף אקבל את האייפד מהעבודה וככה תהיה לי גישה יותר מהירה למיילים וזה לא יהיה מעצבן..

shirush3

New member
בהצלחה במבחן ובעבודה!

נשמע ממש עמוס

כמה זמן תצטרכי לעבוד בירושלים?

אני לא רוצה לראות את הסרט של מפוצלים

אני בטוחה שהוא פחות טוב מהספר

Rachel47

New member
אהבת את הספר?

התחלתי אותו ואני לא סגורה על זה שהפסקתי כי לא אהבתי או רק בגלל חוסר הזמן..

אני אצטרך לעבוד בירושלים כמה חודשים טובים, אפילו משהו כמו חצי שנה
אני מאוד מאוד מקווה שהם לא מתכננים שזה יהיה קבוע
חוץ מירושלים יש לי מעט מאוד רופאים יותר קרוב אליי בדימונה ערד וקצת בפזורה הבדואית (מצחיק שזה נשמע לי אפילו פחות גרוע מירושלים) אבל זה יהיה בעיקר שם וזה מבאס אותי רצח

ראית שיצא הספר השלישי בעברית?

אני עכשיו בדיוק מנסה לקנות אותו לאייפד (פעם ראשונה שאני קורא אלקטרוני, אבל מנהלי תפוז קיבלו מתנה ממש מדליקה, 100ש"ח לאתר עברית אז חשבתי לנסות).

חייל בודד זו הגדרה מאוד נכונה

למרות שטכנית אין חייל שהוא באמת לבד, הרבה מהצעירים חוזרים עם גרעין לקיבוצים, אז הם לא באמת לבד, יש להם משפחות מאמצות, ולחלק גם משפחות מורחבת, מלא חברים מהצבא, אבל בסוף היום, החייל נמצא לבד בארץ ולכן הוא בודד. ומתוקף ההגדרה מקבלים המון תמיכה מהצבא (ותנאים קצת אחרים מחיילים רגילים) ומהסביבה שלו

המון בהלחמה במבחנים ובעבודה

Rachel47

New member
וול

לא באמת ציפיתי שישנו את השם ובטח לא את ההגדרה..

תודה

וואי איזה סטאטוס מרגש!!

חייכתי ובכיתי בו זמנית!

כל מה שכתבת כ"כ מרגש, חלק ידעתי וחלק חדש לי, לא ידעתי שיש בית קברות לכלבי צבא
אבל במקרה היום ראיתי תמונה של כלב פצועה על אלונקה וחיילים סוחבים אותו והוא נראה הכי סבבה, זה גם ריגש אותי.
אני בכלל מוצאת את עצמי בוכה, מורגשת, נורא אמוציונלית בימים האלה (כמו רובנו אני משערת).

Shiri from the block

Active member
היה לי שבוע פורה במיוחד! אז בקשת השבוע היא: תשתפו במשהו (אחד או כמה) מרגש/מדהים/מעודד שקראת או ראיתם, זה יכול להיות תמונה או סיפור, משהו שעשה לכם צמרמורת או ריגש אתכם עד דמעות.
כל הסיפורים על החיילים הבודדים, וסיפורים מטאפורים יפים על המדינה, על החוזק שלה והחשיבות שלה.. אין לי כוח לחפש עכשיו דוגמאות.. אם אני אתקל במשהו אני אעלה.

היום הטוב של השבוע:
חגגתי יומולדת ביום שני
אני בת 27 עכשיו.. איך זה קרה?? חחחח אז חגגתי יום שני עם 2 חברות (דילן שאתן מכירות ודנה) ויום שלישי עשיתי לעצמי מתנת יומולדת- קעקוע חדש!
רביעי במספרו. מתוך שר הטבעות. רציתי לעשות את זה כבר 10 שנים בערך.. הגיע הזמן שזה יקרה!! ויום רביעי חגגתי עם שאר החבר'ה שלי ישבנו במסעדה והיה ממש ממש נחמד! וגם בעבודה קישטו לי את העמדה עם בלונים וזה... אז היה כיף כיף כיף (בין כל הסיפורים על החיילים שמתו ברקע.. אבל חייבים להמשיך לחיות אין ברירה).

היום הפחות טוב השבוע:
אי אפשר להגיד שהיה משהו רע במיוחד, חוץ מהמצב הביטחוני..

ציטוט או מצחיק של השבוע:
כל מילה שיוצאת מהפה של מקס במרוששות
אני צריכה באמת להתחיל לשמור את הציטוטים שלה בצד.. אבל יש כל כך הרבה מהם!! חח זה כאילו לצוטט את כל הסדרה!

קניית השבוע:
קעקוע!

ספר:
סרט:

תוכנית:
מרוששות
ובאפי! התקדמתי 2 פרקים חח.. סיימתי פרק 18 של עונה 6.. מתקרבת לסוף העונה!! והיפים והאמיצים.. סוף סוף הולך לקרות משהו שחיכיתי שיקרה בסדרה כבר 13 שנה
איזה כיףףףףףף

תוכניות לשבוע הבא: המממממממ לא ידוע!

למעלה