בישולים לסופ"ש וט"ו בשבט

ט"ו בשבט! חג מצויין

מזג אויר יפיפה, הפריחה לפחות באזור שלנו מהממת, מלא נרקיסים ורקפות וכרכומים וגם חלק מהשקדים העלו כסות לבנבנה וורודה כראוי לסמל החג שהם.
ומה על השולחן?
צלחת ט"ו בשבט מסורתית עם פרות יבשים ואגוזים
ובמרחשת?
שזיפים מיובשים ממולאים תערובת בצל מטוגן, קינואה ועשבי תיבול, ברוטב עם יין לבן והרבה שום ועשבים.
רבעי דלורית ממולאים ברצועות תמרים, תערובת אגוזים וטופו מגורר גס, מפולפל היטב ורוטב סויה מלווה.
אורז צהבהב מכורכום טרי, מתובל בזנגוויל ושום וגרירת מקל קינמון ומוסקט טרי, מטוגנים ומוספים לאורז.

מתחשק לי טארט פרות מרהיב אז אני בדרך לאפות תחתית בצק פריך, מעליה קרם בהיר עוד נראה על בסיס מה ועליו מסודרים תותים, קיוי וקרמבולה בתקווה שיהיו אצל הירקן האחרונות...

ואתם?
 

Ofericko

New member
אצלנו בקטנה:

תבשיל קינואה וירקות. התחיל כמרק.... המים נעלמו.... הפך לתבשיל

צלחת גדולה של מגוון פירות טריים ויבשים

היה שמייח.

חג שמח לכולם!
 

Ofericko

New member
אז ככה


אמש:
מרק ירקות עם קוסקוס.

והיום בשיתוף עם חברים:
חצילים מטוגנים.
טחינה ירוקה
תפו"א בעשבי תיבול בתנור.
מקלוני בטטות בתנור.
אנטיפסטי כרובית, קישואים, פלפלים, עגבניות שרי, פטריות ושום.
קוביות סלק.
ארטישוק ברוטב לימון.
עגבניות מיובשות.
אפונה וגזר מבושלים.
אורז.
לחמניות ביתיות.
חמוצים.
 

Ofericko

New member
עגבניות מיובשות וחמוצים


כל הארוחה, אגב, ביתית לחלוטין, בעיקר הודות לחברים שלנו
 

ladybug6

New member
וואי, הפלת אותי פה


הכל נראה מעולה,
ובמיוחד מפתיע אותי שרוב האוכל מבוסס על ירקות ולא על פחמימות/קמחים/דגנים למניהם.. לרוב רואים שולחנות כאלה בבתים עם צליאקים..

הבנזוג שלי לא חובב ירקות בכ-לל ודי מפונק באוכל באופן כללי, לא אוהב כמעט שום דבר, והדברים היחידים שהוא אוהב מבוססי פחמימות, כמו אורז, פסטות, תפוחי אדמה, פתיתים וכו'.. אין אצלי מי שיעריך את כל הירקות האלה. אפשר להצטרף אליכם קצת?!!
 

Ofericko

New member
באמת אמרו בשולחן את המשפט הבא:

"יש לנו כאן אוכלי כל, יש שומרי משקל, יש שומרי טבעונות, יש שומרי גלוטן ויש אחת שאף פעם לא אוכלת כלום גם ככה.... ובכל זאת כולם נהנו".

ואת בשמחה מוזמנת צפונה אבל עם סירים ותבניות מלאים..........

 

ladybug6

New member
אם לא היית גר בחלל החיצון

אולי הייתי שוקלת את ההצעה ברצינות!
 

RSPA

New member
מרשים ביותר.

ספר לי עוד קצת על הבטטות...פליייזזזזז.
יש לי 2 בטטות שאני חייב לעשות איתן משהו לפני שהן עוברות לעולם אחר ובא לי להכין את מה שאצלך, כי זה נראה אחלה.
מה לעשות בדיוק ?
 

Ofericko

New member
מקלות עבים יחסית של בטטות, גזרים ופלפלים

אדומים.
שמן זית, מלח גס, קצת פלפל שחור ולתנור.
אפשר בגריל (של התנור).
לוודא שלא נשרף! אבל חריכה קטנה בקצוות משדרגת מאד את הטעם.
 
למעלה