ריכוז הודעות קצרות

• פותח הנושא bubny
  • פורסם בתאריך

אופירA

New member
מנהל
כעיקרון יכולים לקבל 5 חודשים פגישות במלב"י יש שם פגישות קבוצתיות עם דיאטניות, עו"ס וכו'. אולי גם פרטניות.
אולי רק לאלו שנותחו באסותא, אולי לכל המבוטחים. פשוט להרים טלפון למכבי ולמזכירות מלב"י ולשאול.

הליווי לא מועיל כל כך, מניסיון של הרבה אנשים.
הליווי המועיל ביותר הוא פה בפורום, המידע שנמצא באתר "טבעת" שבחתימתי, וטלפונים אלי על כל שאלה.

ליבי3617

New member
כן, בהחלט מגיע קודם כל אני מאד ממליצה ללכת לדיאטנית שמתמחה בניתוחים בריאטריים.
מעבר לעזרה בהתנהלות שתקבלי כאן - הכרחי לוודא שאת מקבלת מהמזון כל מה שאת צריכה ושאם יש חוסרים את משלימה אותם.

המטרה היא לרזות אבל בעיקר להיות בריאים.

בהצלחה.

bubny

New member
שלום לכולם

אני חדשה בפורום אבל לא בטבעת...
את הניתוח עשיתי לפני כשנתיים וחצי, למזלי הוא הצליח לי וירדתי ממידה 52 למידה 40 (המספר על המשקל לא ממש משנה לי, המספר על הג'ינס משנה לי אז אני כמעט ולא נשקלת) לא בשביל זה אני כותבת...
יש לי כמה שאלות ומחשבות,
דבר ראשון, מאז ההרחבה הראשונה של הטבעת שאבינוח עושה תחת שיקוף לא בדקתי מה שלומה, האם יש צורך במעקב צילומי אחרי הטבעת עצמה?
חוץ מלהימנע מהקאות, איזה עוד דרכים יש כדי לשמור על אורך החיים של הטבעת כי עד כמה שהבנתי יהיה צורך להחליף אותה בשלב כזה או אחר- אני צודקת?
לפעמים יש לי תחושה כאילו שאני מרגישה את הטבעת, זה לא כאב זה פשוט שאני יכולה להרגיש אותה לפעמים, האם זה תקין?

בנוסף, אני נורא סקרנית לשמוע דווקא ממנותחי שרוול מה תופעות הלוואי אחרי ניתוח זה כי הבנתי שבגלל הכריתה של חלק מהקיבה נוצר גם איזה שהוא שינוי הורמונלי בגוף, פשוט סקרנית לעשות השוואות בעיקר בחסרונות, מבחינתי העובדה שהשרוול הוא בלתי הפיך ולא ניתן "לשחק" איתו כמו ההרחבה בטבעת זה מה שגרם לי לא לחקור אותו לפני שהלכתי על הטבעת. אשמח לשמוע...

תודה

ninjait

New member
התייעצות לגבי פסיכולוג

היי כולם
עברתי את ניתוח השרוול שלי לפני כ7 חודשים, בהם ירדתי כ- 25 קג (תלוי באיזה משקל נשקלים) ונתקעתי, כבר 3 חודשים שכלום לא זז
יש לי עדיין עודף של כ-15-20 שארצה שירדו
אני עושה ספורט פעמיים בשבוע
וחזרתי לדיאטנית המקסימה שלי
אבל אני חושבת שאני צריכה גם איזה ליווי פסיכולוגי כי השריטה במוח לא נעלמה :) וכנראה גם לא תיעלם, אז אמנם אין בולמוסים אבל יש קשיים

אז מה תכלס אני רוצה מכם? :)
אולי מישהו\י מכיר\ה להמליץ על פסיכולוגית המתמחה בהפרעות אכילה, באיזור ת"א-רג-גבעתיים ? פחות מתחברת לקבוצות- קצת טראומטי :)

תודהההה :)

SHIRAI123

New member
היי, שאלה קטנה :)

אני מנותחת טבעת כבר חצי שנה .. בת דודה שלי נותחה ביום שישי והיום כשהיא יום אחרי היא אומרת לי שהיא מקיאה את המים שהיא שותה ... לי זה לא קרה ולא שמעתי על זה ... האם זה הגיוני ? כתוצאה ממה זה ? תודה מראש לעונים :)

סיווו

New member
שאלה-נשים

עברתי לפני שנתיים וחצי טבעת וב"ה ירדתי 50 ק"ג..
עכשיו אני בודקת בקשר לניתוח הרמת חזה ביררתי בכללית אסטתיקה אמרו לי 9.500 וגם במושלם פלטיונום אמרו לי אותו מחיר..
אין איזה וועדה שעוברים דרכה ואז הניתוח עולה פחות?אחרי הכל זה סוג של "נזק" אחרי הניתוח..נישמע מוזר.מישהו יודע משהו אחר??

שירן 990

New member
שלושה שבועות

עברו כמעט שלושה שבועות מהניתוח,בימים האחרונים ניסיתי לאכול כל מיני מאכלים,כמובן שאכלתי לאט ולעסתי היטב,חייבת לצין שאני עדין לא מרגישה שום שינוי או מגבלה הכל עובר ואין שום כאב או קושי.וגם אני לא מרגישה שובע קצת מתסכל,
מחכה כבר לשינוי ןלתחושה של השובע.
אשמח לדעת איך אתם הרגשתם אחרי הניתוח?
ועד כמה יש שינוי אחרי הסגירה הראשונה?.(אולי אפשר להקדים את הסגירה....ב23/4).

tziona2

New member
לחצים וכאבים בטבעת-דחוףףף

שלום רב,
אני 10 חודשים לאחר ניתוח טבעת אצל אבינוח. היום נתקפתי עם כאבים נוראיים בטבעת.
לחצים בלתי מוסברים וחוסר שקט.
האם אתם ממליצים לעשות בדיקה מסויימת?

פלפלית79

New member
שלושה שבועות אחרי ניתוח טבעת

היי שוב,

אז עברו 3 שבועות מאז הניתוח.
בשבועיים הראשונים כמעט ולא אכלתי, ירדתי כ-7 ק"ג (כנראה מרביתם נוזלים) ובשבוע שעבר כבר אוכלת רגיל כמעט, ונראה שגם "הצלחתי" להעלות 1.5 ק"ג.
מקווה שלא אעלה את כל מה שירדתי עד לסגירה ו/או עד שתהיה הגבלה משמעותית.

שאלתי נוגעת לעניין ההגבלה - אז נכון שעדיין לא אמורה להיות כל הגבלה, שכן הטבעת עדיין פתוחה לגמרי אבל אני מרגישה תחושה משונה:
כשאני אוכלת אוכל (לא יוגורטים, אלא אוכל מבושל ולחמים וכו'), אני מרגישה בהתחלה קושי כלשהו בבליעה - תחושה שמזכירה בליעה של אוכל כשיש כאב גרון קל, ולאחר מכן האוכל עובר "חלק".
לאחר חצי שעה-שעה, אני מרגישה תחושה כבדה בבטן, כאילו משהו "תקוע" בבטן. וזו תחושה שנשארת למשך כמה שעות.
כך למשל אתמול בערב אכלתי ירקות מבושלים שעברו "חלק", במשך כל הלילה הרגשתי משהו "יושב" בבטן.

האם זו ההגבלה שאמורים להרגיש לאחר סגירת הטבעת או שמא האוכל פשוט "לא עובר"?
שכן אני מניחה שהרעיון הוא להרגיש הגבלה כבר מכניסת האוכל ולא לאחר שהוא כרב בבטן...

תודה מראש :)

קוביd1

New member
ברוכה הבאה לחדשה בפורום

שמח לשמוע שירדת ממידה 52 ל40 וטוב שאת לא מכורה למשקל ,ירידה במידה אינדיקציה מספיקה בשביל לדעת האם יש ירידה במשקל.
לפי דעתי צריך פעם בשנתיים לעשות צילום ושט קיבה לראות מה מצב האינסטילציה ומה מצב הטבעת ,אפילו שלא מקיאים ,הצילום נעשה בבליעת בריום ואפשר לעשות אותו בכל מכון רנטגן של קופת חולים ,בהפנייה של רופא משפחה .
לפי הספר הטבעת יכולה להישאר כל החיים בלי להחליף ,אצלי תודה לאל חמסה חמסה הטבעת מעל 12 שנה והכל תקין.
אני לא מבין מה זה שאת מרגישה את הטבעת ,אולי תסבירי .
"ניתוחים להרזייה כמו שרוול קיבה מפחיתים את יצורו של הורמון בשם גרלין האחראי על תחושת הרעב ולפיכך תורמים לשובע ולירידה במשקל"
את בדרך הנכונה מה שנותר לי לאחל לך הרבה בריאות ובהצלחה בהמשך
סופשבוע נחמד

קובי

טיפול פסיכולוגי

חברה שלי שעברה לפני שנה את הניתוח נעזרת בדליה פלג שמטפלת בהתמכרויות, גם לאוכל וטוענת שהיא מדהימה. שווה לך לנסות לאתר אותה אולי דרך האינטרנט

קוביd1

New member
פלסטיקה

קופות החולים לא מאשרות ניתוח פלסטיקה ,רק כאשר הדבר גורם לפצעים כתוצאה מעור עודף
שוק הפלסטיקה פרוץ וכל אחד מבקש סכום כלבבו ,עדיף לפעמים לשלם יותר ולעשות אצל רופא ידוע ,מאשר ליפול על רופא לא מקצועי.גם בפורום יש כמה מנותחות פלסטיקה נקווה שהן יכנסו ויתנו לך עצות.

שמעתי על ד"ר טלי פרידמן מנתחת טובה וגם בן אדם.

קובי

קוביd1

New member
שירן 990

את יכולה לאכול כרגיל בגלל שהטבעת פתוחה לגמרי ,מצב זה ישתנה לאחר סגירות ,לא יכול להגיד לך באיזה שלב של הסגירה זה יקרה.יכול להיות שאחרי הסגירה הראשונה לא תחושי שום הגבלה.
המצב לא צריך לתסכל אותך ,זה דבר זמני ,צריך סבלנות בפרויקט הזה של הירידה במשקל
בדרך כלל סוגרים סגירה ראשונה 4 שבועות אחרי הניתוח כדי לתת למקום להתרפא

קובי

אופירA

New member
מנהל
ממליצה להתקשר אלי ולברר אם זו לא תזוזה

וכן אם יש צורך לפתוח את כל הטבעת או לפתוח חלקית או שאין צורך.
כי אין לי מושג מה זה כאבים נוראיים, מה זה לחצים ומה זה חוסר שקט.

היי

לא יודעת לגבי ההרגשה שאת מתארת על קושי בבליעה כשעוד לא סגרת כי לי זה לא היה...
ההגבלה היא בעצם לאחר שאת סוגרת..את מרגישה לאחר שאת בולעת ממש בוושט קושי לאוכל לרדת....ולא אחרי שזה כבר בבטן...ברוב המקרים ( סליחה על התיאור) זה ממש עולה ויש רצון להקיא...תרגישי כמו " מלחמה" בין האינסטינקט הטבעי של הגוף לדחוף את האוכל פנימה לבין הטבעת שלא נותנת לזה להיכנס...זה ההגבלה וזה המשמעות של " לא עובר" ואז את הולכת לבקר בשירותים....בכל מקרה הרבה הצלחה והרבה בריאות

אופירA

New member
מנהל
לא, זה לא כך אצל כולם. יש אצלך משהו שונה

קודם כל ההחלמה שלך היתה יותר איטית, והתזונה ההדרגתית היתה צריכה להיות ארוכה אצלך יותר מהרגיל. דיברנו על כ.
וזה אומר שאחרי 3 שבועות, בתחילת השבוע הרביעי, את עדיין לא אמורה לאכול לחם. איך הגעת ללחם?
היית צריכה להיות עכשיו בכלכלה רכה במשך שבועיים, ורק אח"כ לנסות את כל המאכלים מלבד לחם ושניצל, ורק אחרי שניסית את כל המאכלים אפשר לנסות לחם ושניצל.

אם יוגורטים, שתייה וגבינה עוברים לך טוב ולא גורמים את התחושות האלה, ואין לך כאבים באופן כללי ואת כבר לא מרגישה חולשה - אז כנראה שיש לך הגבלה כבר מעצם הנחת הטבעת על הקיבה (צריך להגיד למנתח בזמן השיקוף שיסתכל היטב אם היא מונחת בסדר, כי היו לך הרבה מאוד קשיים).

ולכן את צריכה לאכול כמו אדם שיש לו הגבלה - לשתות מים לפני אכילת מוצק. לאכול את הביסים הראשונים לאט ולעשות הפסקה קטנה. לאכול ארוחות קטנות כל 2-3 שעות.
כאשר את מתחילה להרגיש את התחושה הכבדה בבטן (אחרי חצי שעה-שעה, ולפחות רבע שעה אחרי האוכל), תשתי מים/מים עם תרכיז דיאט/משקה חם בלי סוכר. התחושה הזו אמורה להשתחרר מיידית.

סמוך לשינה או לשכיבה אסור לאכול לפחות חצי שעה - שעה. כלומר צריך לסיים את האכילה מספיק זמן לפני השכיבה, ולא לאכול ארוחה כבדה וגדולה בלילה. אחרי לפחות רבע שעה מסיום הארוחה האחרונה, יש לשתות מים עד שמרגישים ששום דבר לא יושב בבטן, והלילה עובר חלק.

את צריכה לעדכן אותי טלפונית מה קורה, עד שהדברים מסתדרים לגמרי, כדי שאוכל להבין מה קורה אצלך ולעזור לך.
קשה לדעת איך להדריך אותך, כשאין לי משוב על מה שאמרתי לך בפעם הקודמת, אם זה עזר או לא.

פלפלית79

New member
תודה אופירה

לאחר שיחתנו הטלפונית, בהדרגה התחלתי להרגיש הרבה יותר טוב, ולכן גם התקדמתי עם התזונה.
אלא שכנראה התקדמתי מהר מדי.
אני אמלא אחר הנחיותיך בתקווה שהדברים יסתדרו.
אמשיך לעדכן.

שוב, תודה רבה

קוביd1

New member
כאבים בטבעת

לא מבין מה זה כאבים בטבעת ,איך את יכולה לדעת שזה מהטבעת ולא ממשהו אחר מעניין לשמוע

קובי

קוביd1

New member
שלום ציונה

כתבת בפורום שאת צריכה עזרה דחופה ,מה מצבך היום

קובי

אופירA

New member
מנהל
למה אנשים מצפים להרגיש שובע מיד אחרי הניתוח?

95% מהאנשים לא מרגישים שום הבדל עם טבעת שאינה סגורה, שרק הונחה על הקיבה. יש חודש החלמה, מתוכו שבועיים של למידה אינטנסיבית איך אוכלים את כל המאכלים, כולל לחם וסטייק, כולל בשעות הבוקר, כדי שתדעי אם יש לך מידה מסוימת של הגבלה.
אם הכל עובר ואין הגבלה (כמו 95% מהמנותחים), איך תרגישי שובע?

אני הרגשתי כמו שאת מתארת, בהבדל אחד ויחידי: לא הייתי כלל מתוסכלת, כי זה מה שציפיתי לו. אז שמחתי שהכל הולך לפי הספר.

אחרי הסגירה הראשונה לרוב האנשים (75%) אין תחושה של הבדל, אולי אולי משהו זעיר וחסר משמעות. צריך לחכות בסבלנות לסגירה הבאה.
יש אנשים שמרגישים תהליך הגבלה שמתפתח בהדרגה. ואילו אנשים שכבר קודם לסגירה הראשונה הרגישו הגבלה, ירגישו הגבלה משמעותית יותר בסגירה הראשונה.

תאריך הסגירה הוא 5 שבועות אחרי הניתוח. זה זמן חשוב ואין לקצר אותו (אלא אם כן את שוקלת 200 קילו ובסכנת חיים מהיום למחר). חשוב מאוד בשבועיים שלפני הסגירה להתנסות בכל סוגי המאכלים שאת רגילה לאכול אותם.
חשוב מאוד אם את מרגישה איזו הגבלה, אפילו קטנה, שתעדכני אותנו ונמליץ לך אם לסגור 2CC או פחות כדי לא להסתבך.

בטבעת צריך סבלנות.
לכל התקדמות בתהליך יש את הזמן המתאים לה. ואצל כל אחד זה שונה. בדיוק כמו תינוק שנולד ולוקח זמן עד שיחייך (וכל תינוק בזמן שלו), ועד שיילך (כנ"ל), ועד שיחשב נוסחאות טריגונומטריות בע"פ. אי אפשר להאיץ את התהליכים אם לא רוצים להרוס לתינוק את הבריאות.

למעלה