פנייה לחברי הפורום
חברי פורום יקרים:
שמי גלית רובנר- לב ואני עצמי עברתי את ניתוח הטבעת הראשון שלי תחת ידיו האמונות של ד"ר אליעזר אבינוח לפני כעשור. במשפחתנו אנו תמיד מתבדחים ואומרים שיחסיי עם ד"ר אבינוח הנם בגדר מערכת היחסים הארוכה ביותר שהייתה לי בחיי....
על כל פנים, לאחר שביקשתי וקיבלתי את רשותו של קובי אני מעלה כאן את פנייתי. אני מבקשת ליצור סרט תיעודי שיעסוק בסיפוריהם האישיים של אנשים כמונו, כאלה העומדים בפני ניתוח לקיצור קיבה וכאלה שעברו אותו. כאשר המטרה הנה בעצם ללוות באמצעות המצלמה את חייהם של אלה, אשר יסכימו ליטול חלק במיזם.
אני יודעת שאני בעצם מבקשת מעין בקשה בלתי אפשרית, להעניק לי את הזכות להיות אורחת לרגע בחייהם של אנשים העומדים בפני החלטה אמיצה המשנה את חייהם.
מספר סיבות מובילות אותי אל הפרויקט הנ"ל, שעבורי מהווה מסע אישי, הראשונה בהן הנה לנסות ולנתץ דעות קדומות ותפיסות שגויות אודות אלה הפונים אל הניתוח כאמצעי לשינוי ושיפור חייהם- עדין עשור לאחר הניתוח שלי אני מודה כי אני לא פעם נפגעת כאשר אנשים להם אני מספרת אודות היותי מנותחת פוערים זוג עיניים ומעלים בפניי את המשפט "האלמותי": "אבל ממש לא רואים עלייך", או אמירה נוספת בדמות "תגידי, לא יכולת לבד לעשות דיאטה ולרדת במשקל?" "לא יכולת לגייס מספיק כוח רצון להפסיק לאכול, מדוע ניתוח?"....
אני מבקשת ליצור מסמך תיעודי שיפנה ברגישות אל אנשים, לא מתוך שיפוטיות, שכן אני עצמי הייתי שם, אני עצמי גם לאחר הניתוח נאבקת עדין עם יחסיי המורכבים למזון. אמנם מבחינתי ההחלטה לעבור את הניתוח שינתה את חיי לטובה, העניקה לי את המשוכות לחיי, את האפשרות להיטיב עמם ולחיות חיים הרבה יותר מלאים מאלה שהיו נחלתי כאשר שקלתי מספר תלת ספרתי וחשתי כלואה בתוך גופי.
אני מבקשת יחד עם מי שיסכים לחשוף את הלבטים, את הקשיים המלווים את ההחלטה, המניעים המובילים אליה, את העובדה כי זהו אמצעי להרזיה, אך אנו שעברנו את הניתוח כן מחליטים לשנות את חיינו, שמושקעת עבודה מצידנו.
אני מאמינה אדוקה במה שרופאי אז אמר לי בהתייעצות הראשונה טרם הניתוח, עבודתו כמנתח שהתקין לי את הטבעת, מעבר לליווי הצמוד לו אני זוכה ממנו, למפגשים לפתיחה וסגירה, לתמיכה העצומה לה אני זוכה ממנו עד היום, הצריכה מידיו המיומנות כשעה לאחר שהורדמתי, העבודה האמתית, ההחלטה לשנות את חיי, לסגל לעצמי אורח חיים שונה, החלה באותו הרגע והיא תימשך לכל החיים.
אשמח באם יהיו כאן אנשים שיהיו מוכנים להירתם למסע הזה, אני יודעת שהוא יוכל לתרום לא רק לנו שהחליטו על השינוי הזה בחייהם אלא גם להעצים אחרים.
פרטי התקשרות עמי, לכל שאלה והבהרה הנם:
[email protected].
וכפי שציינתי בתחילת דבריי, אני מודעת לעובדה שאני בעצם מבקשת הרבה מאוד וכל היענות מצדכם באמת שאינה מובנת מאליה בעיניי.
חג שמח ותודה על הזמן אותו הקדשתם לדבריי,
גלית