הודעות קצרות

קוביd1

New member
פתיחת התפרים כמו יהודי אענה לך בשאלה ,אחרי כמה ימים הוציאו לך את התפרים ,ומי החליט שהגיע הזמן להוצאת הסיכות?
הרופאים לא מתרגשים מנפיחות באזור התפרים, או מיציאת מוגלה ,מה שאני אומר זה לשמור על מקום נקי שלא יהיה זיהום ,
הכל בסוף ייסגר הסירי דאגה מליבך

הרבה בריאות

קובי

אופירA

New member
מנהל
מי הוציא לך את הסיכות? אחרי כמה ימים הוצאו הסיכות?
איזה רופא אמרה שזה בסדר? האם היא גם אמרה לחבוש את הפצעים?

תמרחי משחה אנטיביוטית פשוטה כלשהי על החתכים, ותחבשי כדי למנוע חיכוך מהבגד ולמנוע הגרת נוזלים על המצעים והבגדים.
האם את רואה היסגרות איטית של החתכים? מה המצב היום?

פלפלית79

New member
אחרי ניתוח טבעת

בוקר טוב,

ביום רביעי אחר הצהריים עברתי ניתוח טבעת אצל אבינוח.
אני חייבת לציין שיש לי כאבי תופת - גם בגב ובשכמות (כנראה מהכנסת הגז לבטן) וגם במקום בו הוצבה הטבעת.
קשה לי לנשום, מפחדת להשתעל, לא מצליחה להזדקף - בקיצור, לא כיף גדול, אבל אחרי ניתוח אי אפשר לצפות להרגשה מעולה ישר... בתקווה שהיום כבר ארגיש טוב יותר.

יש לי תחושה משונה - זו לא תחושת רעב (למרות שהטבעת לא סגורה) אלא תחושת ריקנות. ויש רצון למלא אותה...

שאלה לי - לפי האתר של אופירה ולפי הנחיות הדיאטנית של הועדה באסותא, אחרי יומיים אפשר להתחיל עם שתיית חלב ולאחר מכן עם יוגורטים.
השאלה היא ממתי סופרים יומיים - מיום רביעי? מיום רביעי אחה״צ? מיום חמישי?

תודה מראש!!

galitro1

New member
פנייה לחברי הפורום

חברי פורום יקרים:
שמי גלית רובנר- לב ואני עצמי עברתי את ניתוח הטבעת הראשון שלי תחת ידיו האמונות של ד"ר אליעזר אבינוח לפני כעשור. במשפחתנו אנו תמיד מתבדחים ואומרים שיחסיי עם ד"ר אבינוח הנם בגדר מערכת היחסים הארוכה ביותר שהייתה לי בחיי....
על כל פנים, לאחר שביקשתי וקיבלתי את רשותו של קובי אני מעלה כאן את פנייתי. אני מבקשת ליצור סרט תיעודי שיעסוק בסיפוריהם האישיים של אנשים כמונו, כאלה העומדים בפני ניתוח לקיצור קיבה וכאלה שעברו אותו. כאשר המטרה הנה בעצם ללוות באמצעות המצלמה את חייהם של אלה, אשר יסכימו ליטול חלק במיזם.
אני יודעת שאני בעצם מבקשת מעין בקשה בלתי אפשרית, להעניק לי את הזכות להיות אורחת לרגע בחייהם של אנשים העומדים בפני החלטה אמיצה המשנה את חייהם.
מספר סיבות מובילות אותי אל הפרויקט הנ"ל, שעבורי מהווה מסע אישי, הראשונה בהן הנה לנסות ולנתץ דעות קדומות ותפיסות שגויות אודות אלה הפונים אל הניתוח כאמצעי לשינוי ושיפור חייהם- עדין עשור לאחר הניתוח שלי אני מודה כי אני לא פעם נפגעת כאשר אנשים להם אני מספרת אודות היותי מנותחת פוערים זוג עיניים ומעלים בפניי את המשפט "האלמותי": "אבל ממש לא רואים עלייך", או אמירה נוספת בדמות "תגידי, לא יכולת לבד לעשות דיאטה ולרדת במשקל?" "לא יכולת לגייס מספיק כוח רצון להפסיק לאכול, מדוע ניתוח?"....
אני מבקשת ליצור מסמך תיעודי שיפנה ברגישות אל אנשים, לא מתוך שיפוטיות, שכן אני עצמי הייתי שם, אני עצמי גם לאחר הניתוח נאבקת עדין עם יחסיי המורכבים למזון. אמנם מבחינתי ההחלטה לעבור את הניתוח שינתה את חיי לטובה, העניקה לי את המשוכות לחיי, את האפשרות להיטיב עמם ולחיות חיים הרבה יותר מלאים מאלה שהיו נחלתי כאשר שקלתי מספר תלת ספרתי וחשתי כלואה בתוך גופי.
אני מבקשת יחד עם מי שיסכים לחשוף את הלבטים, את הקשיים המלווים את ההחלטה, המניעים המובילים אליה, את העובדה כי זהו אמצעי להרזיה, אך אנו שעברנו את הניתוח כן מחליטים לשנות את חיינו, שמושקעת עבודה מצידנו.
אני מאמינה אדוקה במה שרופאי אז אמר לי בהתייעצות הראשונה טרם הניתוח, עבודתו כמנתח שהתקין לי את הטבעת, מעבר לליווי הצמוד לו אני זוכה ממנו, למפגשים לפתיחה וסגירה, לתמיכה העצומה לה אני זוכה ממנו עד היום, הצריכה מידיו המיומנות כשעה לאחר שהורדמתי, העבודה האמתית, ההחלטה לשנות את חיי, לסגל לעצמי אורח חיים שונה, החלה באותו הרגע והיא תימשך לכל החיים.
אשמח באם יהיו כאן אנשים שיהיו מוכנים להירתם למסע הזה, אני יודעת שהוא יוכל לתרום לא רק לנו שהחליטו על השינוי הזה בחייהם אלא גם להעצים אחרים.
פרטי התקשרות עמי, לכל שאלה והבהרה הנם: [email protected].
וכפי שציינתי בתחילת דבריי, אני מודעת לעובדה שאני בעצם מבקשת הרבה מאוד וכל היענות מצדכם באמת שאינה מובנת מאליה בעיניי.
חג שמח ותודה על הזמן אותו הקדשתם לדבריי,
גלית

סלעית 7

New member
סוף סוף אחרי הניתוח טבעת

אופירה היקרה שלום ושבוע טוב ומבורך טוב יום רביעי אחרי אישפוז ויום חמישי שנייה בתור ברוך השם אחרי ניתוח ממש לא היה קל והיה מאוד עד עכשיו כואב בצד שמאל ואיפה שהכפתור יושב ממש קשיים בלשבת לקום ועוד... אני בשבוע של הנוזלים כבר ביום כמעט רביעי ואני רעבה :) קשה לא קל עם הנוזלים וכמו שאני מבינה מהרקע אני ימשיך ויעקוב אחר תהליך התזונה הנכון לפי הדיאטנית למרות הקושי השאלה שלי היא שאני עקב ריבוי מיומים שלאחר הניתוח חמישי ושישי ביום השיחרור ידעו למלות אותי במורפיום רבות שזה הקשה עליי ושתבדה לחיים ארוכים אימי שעם טבעת כבר 13 שנה לא וויתרה והקימה אותי מהמיטה דעגה שהגוף יחזור לאט עצמו אני מים שישי לא לוקחת כלום למרות הקושי ללא משככי כאבים כי קניתי אופטלגין נוזלי ופעם אחת שניסיתי לקחת ישר אחרי מס דק רפלקס הקאה אני לא מסוגלת להכניס לגופי את האופטלגין הנוזלי ואני מפחדת אחרי כמעט 4 ימים אחרי ניתוח לשתות כדור אז השמח לתשובה מה יש אפשרות לעשות? ושאלה נוספת כמו שציינתי אמי עם טבעת 13 שנה ומתנהלת מצויין ולא משחקת איתה והיא אמרה שלדעת שאני אמורה לסגור 5 אחרי 4 שבועות אחרי הניתוח דעתה היא לסגור קצת יותר מ4 שבועות כמו6 שבועות מה דעתך על זה? ולקבל קצת עידוד :) כי כואב לי מאוד תודה שבוע וחג מלאים בשמחה ובשורות טובות לכולם אמן !!

פלפלית79

New member
שבועיים אחרי ניתוח טבעת

מרגישה מצוין :) אפילו קולת להתחיל בשבוע הבא לעשות שפורט

הבעיה (או שלא) היא שאני לא רעבה ולכן כמעט לא אוכלת, למרות שהטבעת עדיין לא סגורה.
אני שותה יחסית המון מים (כ-2 ליטר), שותה קפה עם חלב פעמיים ביום, ועוד יוגורט וממש מכריחה עצמי לאכול עוד קצת גבינה או ביצה אבל אני כאילו מלאה כל הזמן.
ירדתי כבר למעלה מ-7 ק"ג.
השבוע אני אמורה להתחיל לאכול כבר בשר ודגים ואני לא רואה איך אני עושה את זה.

מצד שני - אני מרגישה שהגוף נחלש, יש לי קצת סחרחורות במאמץ קטן יחסית (כשאני מרימה אן משחקת עם הילד), אז אני מקפידה לקחת ויטמינים.

האם זה סביר?
האם זה אמור להשתפר?
אם זה לא ישתפר - האם ללכת לסגור את הטבעת?

תודה מראש :)

פורומים חדשים ב
|תפוז|

|*|
אם אתם מנהלים או שיש אנשים אחרים שמכנים אתכם "בוס", תוכלו בוודאי למצוא נושא טוב לשיחה בפורום מנהלים ובוסים בעבודה.זה המקום להעלות לדיון את כל הנושאים הקשורים לניהול כגון עובדים, התנהלות במקום העבודה, תרבות אירגונית ועוד... http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?forumid=2357
|*|
קיבלתם דו"ח לא הוגן ואין לכם מושג מה עכשיו לעשות? חייבים לדחות את הצו הדחוף? צריכים עזרה ולא יודעים למי לפנות? פורום סיוע וייעוץ לפניות אזרחים הוקם במיוחד בשבילכם! בפורום תוכלו לקבל הפנייה והכוונה לגורמים הרלוונטים במשרדי הממשלה, עירייה, בריאות, צבא, דיור, צרכנות, רווחה, עבודה, תחבורה, כלכלה, חינוך ועוד... http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=2358

סלעית 7

New member
7 ימים אחרי ניתוח טבעת

אני אחרי הניתוח כבר 7 ימים יום חמישי נותחתי וברוך השם הלילה ישנתי טוב יותר מבלי להרגיש את הכאב שממוקם הכפתור מה שהפריע מאוד .אני כבר 3 ימים אוכלת כלכלה רכה פירה פתית חציל במיונז טחינה ורצה לישמוע עוד כמה מאכלים שאפשריים לאכול? ובנוסף עד איזה יום הכלכלה הרכה ומה בהמשך תודה :)

Betzefer

New member
טבעת-הכוונה תזונתית

אהלן,

אני מטובע כ-5 חודשים, סגור על 8cc, ירידה של כ-6 ק"ג עד כה.
החל מהסגירה האחרונה שעשיתי, לפני חודש, התחלתי להרגיש הגבלה.
לא יודע עדיין אם זו ההגבלה הרצוייה, אך בינתיים מתקשה לאכול כמויות כמו מקודם אבל עדיין מצליח במקרים מסויימים, וכן חווה הקאות לימודיות לפעמים...
מרגיש לי קצת כאילו אני מנסה להלחם בטבעת והחלטתי שהגיע הזמן לשנות פאזה.
אני מחפש הכוונה תזונתית כדי "להזיז עניינים" בירידה במשקל,
אם מישהו יכול להמליץ על דיאטנית בריאטרית שעובדת עם מכבי, באיזור ראשון לציון, אשמח לדעת.

תודה,
אלון.

קוביd1

New member
פלפלית 79

כנראה את מהאנשים שההחלמה אצלם יותר קשה ,זה עניין של כמה ימים הכל יעבור ושתתחילי לראות תוצאות תשכחי את הכל תיקחי כדורים משכחי כאבים לסבול פחות.
תנסי להתנהג לפי ההוראות לחצי יום או יום אין משמעות. הכל בזהירות
החלמה מהירה וחג שמח

קובי

אופירA

New member
מנהל
בקושי הבנתי מה כתבת

לגבי כדור משכך כאבים - תתקשרי למנתח/לצוות ותשאלי. אני לא רואה את הבעיה, אבל אני לא לוקחת אחריות לתת תשובה כזו 4 ימים לאחר ניתוח. זה באחריות של המנתח להחליט אם הוא מאפשר לך לבלוע כדורים או לא.

התור שנותן המנתח לסגור את הטבעת, ממילא אינו לאחר 4 שבועות אלא אחרי 5 שבועות.
כעיקרון לא כל כך משנה מתי לסגור, מ-4 שבועות ומעלה.
מה שכן משנה, זה אם עד לתאריך הסגירה את כבר מיומנת באכילת כל המאכלים, ואת יודעת להעריך את יכולת האכילה ואת מידת ההגבלה שלך. אז אם אינך בשלב זה אחרי 4 שבועות, מאוד לא כדאי ללכת לסגור.
כמו כן משנה מצב ההחלמה והכאבים. לא אמורים להיות כאבים כלל. מי שמרגיש חלוש במיוחד שלא יילך לסגור, אלא ייתן לעצמו זמן להתאושש.
אם יש ירידה מתמשכת במשקל, לא כדאי ללכת לסגור, כל עוד הירידה הזו לא נעצרת.
אם יש הגבלה מסוימת באכילה, בשום אופן לא לסגור 5CC למרות שהמנתח יגיד שאין בעיה. יש בעיה!!!
רצוי מאוד מאוד להתייעץ איתנו לפני הסגירה, אם מרגישים הגבלה מסוימת או חולשה וחוסר כוחות, או אם יש ירידה גדולה במשקל בלי סגירת הטבעת.

לא מצליחה להבין למה כל המנותחים שכותבים בתקופה האחרונה סובלים כל כך מכאבים אחרי הניתוח. בתקופה שלי היו הרבה מנותחים שלא היו להם שום כאבים.
לי לא היו כאבים, רק תחושה של בוקס בבטן.
בכל אופן, שתתעודדי, גם אלו שדיווחו על כאבים חזקים, שכחו מהם לאחר כשבוע. מכסימום המשיכו להרגיש כאבים הולכים ופוחתים עוד כמה זמן. אם הכאבים לא מתגברים, אלא הולכים ופוחתים, הכל בסדר ואל תדאגי. סבלנות ותשכחי מה שהיה.

הניתוח היה בסורוקה? תמיד יש לי הרגשה שבבתי החולים הממשלתיים מוסיפים פרוצדורות שגורמות לעינוי המנותחים, רק בגלל יתר זהירות. גם האשפוז יום לפני כן, שמיותר לחלוטין למנותח עצמו (נחוץ לבירוקרטיה של ביה"ח). בכל אופן גם מנותחי אסותא דיווחו על כאבים מעצבנים ביותר, ולכולם זה עובר בסוף.
תדווחי כל הזמן על מה שאת מרגישה. אם את רוצה - תתקשרי, בשמחה.

אופירA

New member
מנהל
לא נשמע לי בכלל

נשמע מאוד לא טוב.

תתקשרי. אלי, או לאסנת, או למנתח.
אין לי בעיה שתתקשרי למנתח, אבל הוא יפטור אותך בתשובה שהכל בסדר. ואני בטוחה שכדאי לבדוק לעומק אם הכל בסדר, לכן אני ממליצה שתתקשרי דווקא אלי. כמובן שאינך חייבת לקבל את דעתי, אבל כדאי מאוד לשמוע גם אותה, כי היא בודקת גם היבטים התנהגותיים ונפשיים, ולא רק שיקול ניתוחי.

אין שאלה שלא הולכים לסגור את הטבעת בשום אופן כל עוד לא חזרת ליכולת אכילה רגילה לחלוטין. את יכולה ללכת לביקורת שאחרי חודש, כי עושים בה צילום ורואים אם הטבעת במקום וכו' (לא תמיד רואים הכל בצילום), אבל לא לסגור בשום אופן (אם את לא מעוניינת להתאבד).

03-5781855, אופירה

א ו ר ח ת

New member
כלכלה רכה

כלכלה רכה:

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾

בשבוע השני מוסיפים כלכלה רכה, מן הקל אל הכבד, לפי הסדר הבא, כאשר כל מאכל חדש ייאכל בנפרד:
פירה תפוחי אדמה, מוצרי חלב, ירקות מבושלים מעוכים, דייסות חלב (סולת / קורנפלור / קוואקר / אורז), מרקים טחונים, ממרחים: חומוס / טחינה / אבוקדו / טונה, ממרח ביצה קשה מעוכה עם שמן או מיונז, ירקות חיים מקולפים, פתית או פריכיות, פסטה ואורז מבושלים רך מאוד ומעוכים.

בשבוע השלישי מוסיפים גם קציצות מדג טחון ומעוף או בקר טחון.

אם מרגישים צורך, אפשר לקצר גם שלבים אלו ביום או יומיים.

מהבלוג http://www.g-band.co.il/

אופירA

New member
מנהל
הכוונה תזונתית

אני לא מכירה דיאטניות, ומקווה שאחרים יפנו אותך לשמות של דיאטניות.
אני יכולה להציע לך את ההכוונה התזונתית שלי, בהדרכה טלפונית. להזיק היא לא תזיק, זה מידע מאוד חיוני בנוגע לתזונה מתאימה לבעיית חילוף חומרים איטי, שעזר להרבה מאוד אנשים.
מדובר בהדרכה חד פעמית של כשעה. ואם יש צורך ולמי שזה מתאים, אפשר תמיכה טלפונית קבועה, כל כמה שבועות.

טל' 03-5781855, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי.

למעלה