|כל מיני קצרים
|

קוביd1

New member
שלום תאיר

מה הסיבה שהוועדה דחתה את הבקשה שלך ,BMI 38 הוא גבוה העקמת והכאבים בגב הם לפי הבנתי בעיה שקשורה להשמנת יתר ונחשבת בתור מחלה נילוות ,תבדקי האם אפשר להגיש ערעור על החלטת הוועדה

קובי

tzfat

New member
תקחי התרופה כחצי שעה לפני האוכל ויש רופאים

שממליצים גם בלילה לפני השינה.
אולי את צריכה לפתוח הטבעת-תועף תיכנס אופירה להדריך אותך.
אם יש לך נטיה לרגישות לחלב או עונת אלרגיות אז אולי חלבי משפיע לך לרע. אבל נשמע יותר בעיה בפתיחה/סגירה הטבעת.
ירידה במשקל: צריך לשמוע מה וכמויות ותדירות האכילה שלך. גם בזה אופירה יכולה להדריך אותך.
מקימי מצפת

קוביd1

New member
שלום sapirya1

המצב שאת מתארת של סבל מהטבעת לא תקין בכלל שאלה כמה את סגורה ,אולי כדאי לפתוח ב1/2 או אפילו ב1 , הפתיחה הזאת יכולה להיות ההבדל בן חיים נורמליים לחיי סבל אני אומר שלא כל האמצעים מקדשים את המטרה ,השאלה למה את לא יורדת במשקל אולי תפרטי לנו פה בפורום מה את אוכלת במשך היום ,
למה את מתביישת לפתוח ,זה לא נכון שפותחים רק אחרי שמגיעים למשקל הרצוי ,ממש לא .....
תקבעי תור לפתיחה מה שיותר דחוף ,תפתחי ב1/2 או ב1 ויכול להיות שבאם תאכלי מאכלים בריאים ולא עתירי קלוריות תרדי במשקל ,בחיים נורמליים ,ולא חיי סבל

בהצלחה!!

קובי

קוביd1

New member
הסרת עודפי עור

יש בפורום כמה בנות שעשו ניתוח להסרת עודפי עור
ניתן לעשות את הניתוח לאחר 3 שנים
מימון דרך הקופה קשה מאוד לקבל לפי ידיעתי רק מי שעודפי העור גורמים לו לפצעים וגירוי חמור יוכל לקבל השתתפות
בואי נמתין לכניסת המנותחות .

קובי

tzfat

New member
כל הכבוד על הירידה במשקל

בטח אפשר ואפילו דרך הקופה לקבל אישור להסרת עודפי עור
אבל
על קופה והתנהלותה לגבי הניתוחים של הסרת עודפי עור.
במכבי זה לפי וועדה להסרת עודפי עור שנפגשת פעם בחמישה שבועות לכל המטופלים. בקופות אחרות אולי מתנהל אחר.
משכן צריך להיות נדמה לי חצי שנה יציבות על משקל ותלוי מאוד מה המשקל האידאלי לפי המנתח הכירוג פלסטיקה שאת מתייעצת. לא כל רופא מסתכל רק על מספרים שעל צג המשקל במשרד שלהם כדי להחליט אם את מעומדת טובה לניתוח אלא מסתכל על כל הבן-אדם. כדאי לי לציין שאם יש לך פריחה/שפשפת/פטריה בקיפולי העור מתחת לבטן הנפול/שדיים אז ודאי סיכוי יותר טוב לקבל אישור מהקופה שלך.
את מוזמנת ליצור איתי קשר ואשמח לשוחח איתך ולעזור לך בתהליך. הייתי בלאומית ועברתי למכבי. ושלא אישרו לי אז פניתי לקבילות עם עירעור פעמיים (בטן ואחרי שנה לשדיים) וניצחתי פעמיים אחרי מלחמה ארוכה. יש שהצליחו לקבל אישור ללא בעיה.
תלוי אם את רוצה בפרטי ( משלמים כסף חלקי אבל בוחרים את הנתח והתאריך) או רק בב״ח ציבורי.
חלק מהפלסטיקאים המובילים בתחום לשיחזור הגוף לאחר ירידה במשקל הם:
דר׳ בני מייליק בב״ח איכילוב, דר׳ יוסי חייק
בשיבא, דר׳ טלי פרידמן באס״הר.
מקימי מצפת
077-2121-867
052-522-9372

sapirya1

New member
תודה קובי

אני לא אוכלת מאכלים עתירי שומן או מופרזים מדי וכאלה , אני פשוט כבר פחות מקפידה על ארוחות בשעות מסודרות ויותר חוטפת מדי פעם דברים קטנים , מה גם שהפסקתי עם הפעילות הגופנית , בגלל התשישות הפיזית שדיברתי עליה .
אני כנראה אלך לפתוח את הטבעת .. מקווה שזה יקל פיזית לפחות ..

אופירA

New member
מנהל
את כן יודעת מה לעשות

לפתוח את הטבעת כדי שהאוכל לא ייתקע. כמה? אין לי מושג, אני צריכה לשמוע ממך בטלפון את כל הפרטים. תעשי לי טובה ותתקשרי.
נברר גם למה הפסקת לרדת, למה התחילה עלייה במשקל. אם לא יודעים למה קורה מה שקורה, איך אפשר לעזור לעצמנו?

תשכחי מהמשוואה של ד"ר אבינוח: אם סוגרים יורדים, אם פותחים עולים. המשוואה הזו לא עובדת. עם ההדרכה שלי פותחים ויורדים, לאחר שבסגירה הדוקה היתה עצירה.
לא עושים "הפסקה מהסבל". עושים סוף לסבל. הסבל אינו רק סבל, אלא גם חבלה חמורה מאוד בבריאות (ואת רק בת 20!!!), שאת לא מתארת לעצמך כמה היא חמורה, ובתוך שנים ספורות תצטרכי להוציא את הטבעת (ולהשמין את כל הק"ג בחזרה, פלוס תוספת של עוד כמה ק"ג!).

קראת את הכללים באתר טבעת שבחתימתי, איך לאכול נכון? את מיישמת אותם וזה לא עוזר לך כלל?
מה פתאום לשכב כדי להוריד את האוכל? מזה את לא מתביישת? את מתביישת מהאנשים בתור של הרופא או מהצוות שלו? זה הזוי. מי הם ומה הם בחיים שלך? מה איכפת לך מי חושב מה? אותך מעניין רק דבר אחד - לרדת במשקל בבריאות, ולחייך כל הדרך למכולת/לעבודה/לבילויים.

בבקשה תתקשרי, תני לי פרטים, ונגיד לך מה הבעיה בצורת האכילה שלך, מה לשנות (בכפוף למה שאת מסוגלת לשנות - לא אומרים לך לעשות מה שאינך מסוגלת) וכמה את צריכה לפתוח - לא יותר ולא פחות. יותר מידי לא טוב, פחות מידי גם לא טוב.
03-5781855, לא בשבת, להשאיר הודעה.

קוביd1

New member
שלום לך יסמינה

כל ירידה זה בגדר הסביר ,קצב הירידה תלוי בכמה גורמים .המשקל העודף שיש להוריד ,גם לגיל יש השפעה מה לעשות לפי הכרטיס שלך את בגילי ,וחילוף החומרים יותר איטי ,מה שאני מציע ללכת לדיאטנית ולראות מה עוד אפשר לשפר מבחינה קלורית ,עניין הליחה לא מוצא חן בעיני לא כתבת כמה את סגורה ,באם את סגורה ברמה גבוהה הייתי מציע לך לפתוח או ב1/2 אולי ב1/4 ולראות מה קורה ,ועדיפה שעה אחת קודם

קובי

zasmina

New member
בעיות בבליעה

תודה על התשובה המהירה.
אני סגורה על 10 . ורק כאשר הגעתי ל-10 , לפני 3 חודשים, התחלתי לרדת במשקל. כל שבוע בערך 0.5 ק"ג.
אני רוצה לציין כאן את התפריט שלי, על מנת לשמוע מכם אם אני אוכלת נכון.
בבוקר כוס נס קפה בחלב + 2 פריכיות אורז עם גבינה לבנה, או קוטג'.
בצהריים - אני אוכלת מרק ירקות עם עוף, שטחנתי אותו.
ובערב 2 פריכיות אורז עם גביע של גבינת קוטג'.
במשך היום אני שותה כל הזמן מים.
חוץ מבננות, אני לא מצליחה לאכול אף פרי, אלא אם אני מרסקת אותו בבלנדר.
לפעמים אני חוטאת במנה קטנה של גלידה, אבל זה ממש שולי. אולי פעם בשבוע.
אני חוששת שאם אני אפתח 0.5 , אני אעלה שוב במשקל.

אופירA

New member
מנהל
מהי ירידה סבירה?

תלוי במשקל ובגובה. עפ"י הגיל, יש סבירות גבוהה שהירידה סבירה, ושכנראה היא תתרחש אצלך לאט אבל בעקביות, בע"ה.

ליחה צמיגית זה לא תקין. אומפרדקס אינו התשובה לבעיה זו. כל מה שקורה בקיבה ובוושט קשור לטבעת ולא שייך לתחום הבנתו של רופא משפחה או גסטרואנטרולוג. הם לא מבינים כלום בטבעת.
צריך לפתוח את הטבעת ולתת לזה להחלים. זה לא יתרפא מאליו, אלא יילך ויחמיר עד שיהיו צרות. בטבעת צריך למנוע את הצרות בהתחלה, לפני שהן מחמירות. אח"כ כבר הרבה יותר מסובך לטפל, ויש מחירים כבדים.
לפתוח 1/4CC או 1/2CC. אין לי מושג כמה, אם אני לא שואלת אותך הרבה פרטים נוספים על התנהגות ורואה מאיפה באה הבעיה בדיוק. זה יכול להיות כמה סיבות, ואני צריכה פרטים. כדאי שתתקשרי לייעוץ. (03-5781855, לא בשבת, להשאיר הודעה).

מה שלא נראה לי זה הגישה של "רק כשהגעתי ל-10 התחלתי לרדת במשקל". עם בעיה כמו שלנו, ועוד בגיל מבוגר, אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו מצב שהירידה במשקל "קורית לנו", ואנו לא יודעים למה.
לא סוגרים טבעת עד שמתחילים לרדת. זו שיטת ד"ר אבינוח, אבל זו שיטה שמביאה לצרות צרורות. ההשלכות של צרות צרורות (מלבד סבל, נזק לבריאות ועוד) הן השמנה גדולה בשנים הבאות. נקודה.
אז מי שרוצה לעשות שינוי בחיים, לרזות בבריאות ולשמור על ההרזיה, צריך להבין מה קורה לו בגוף, ממה הוא מרזה, למה הוא מרזה לאט ואיך מתנהגים נכון עם הטבעת כדי למנוע צרות מלכתחילה. ירידה במשקל זה לא רק הטבעת. זה בעיקר עבודה שלנו. הטבעת באה לעזור לנו במקום שאיננו מצליחים, שהוא הרעב והכמויות. אבל היא לא מתכננת מה נאכל, איך נפזר, כמה נשתה וכמה פעילות גופנית נעשה. את זה אנחנו חייבים לעשות. הרזיה אמיתית ונכונה חייבת להיות מושכלת, במודעות, ולא אקראית כזו.

מה שמפריע לי בתפריט שלך שהוא מחולק ל-3 ארוחות. כשחילוף החומרים פגום, בריא לחלק את המזון ליותר ארוחות קטנות, כל 3 שעות מכסימום. חלק יכולות להיות רגילות, וחלק קטנות, אפילו 2 ביסים. זה גורם לזירוז חילוף החומרים, כאשר אין לגוף יותר מ-3 שעות בלי אכילה. זה גם מונע מהטבעת להיסגר, ומאפשר אכילה בריאה ותקינה יותר.
חשוב להכניס בתפריט גם ביצים ודגים, לא רק גבינה. כדאי להכניס קצת קטניות במרק הירקות (עדשים). אם אפשר להכניס מעט ירקות חיים - זה מבורך.
פעם בשבוע מנה מותרת בכמות סבירה - זה תקין לחלוטין ואף נחוץ.

תותי1310

New member
סירוב הועדה

קובי שלום, הם כתבו שקיים סירוב כי זה לא נחשב בסל. תירוץ לא מובן שכזה... לגבי העקמת תמיד הייתה לי אבל ככל שאני משמינה הכאבים מחמירים.

אופירA

New member
מנהל
כתבתי לך בפורום ניתוחי קיצור קיבה

האם האורטופד כתב לך מכתב רפואי רציני שמדבר על כך שהכאבים בגב וברגליים נובעים מההשמנה?
אם לא - אז זה בדיוק מה שחסר לך. הטריגליצרידים וההיסטוריה לא מהווים מחלות נילוות, גם לא העקמת.

מדובר בקופ"ח כללית - מקווה שנציגת הכללית תיכנס לפה במהרה מחר. אם לא, אני אחפש אותה ואבקש ממנה להיכנס ולעזור לך.

אפשר לערער על ההחלטה. בתנאי שיש לך מכתב טוב מאורטופד ומכתב המלצה מהדיאטנית.
אפשר גם להגיש בקשה חוזרת בעוד כמה שבועות (כמו שאמרתי לך), ולהגיע לוועדה לשקילה עם "בגדים כבדים". בגדים כבדים זה אומר ששמים בבגדים הפנימיים הרבה שקלים, משקלות קטנים וכבדים שקונים בחנויות ספורט, חול רטוב, וכאלה. בנוסף, שותים ליטר מים לפני השקילה ולא הולכים לשירותים. אפשר גם לאכול את הסנדוויץ הכי גדול שאת רגילה לאכול לפני השקילה. מתווספים לך שם לפחות 4 קילו אם לא יותר. את צריכה רק עוד 5 קילו כדי להגיע ל-BMI40. תדגישי בפני חברי הוועדה שרק לפני כמה שבועות היית 5 קילו פחות, וזה רק יתקדם קדימה כל הזמן, כי זה מה שקורה בשנה האחרונה.
אין מצב שלא יאשרו לך.

תעדכני אותנו.

אופירA

New member
מנהל
יש כמה סיבות

סיבה אחת שאוכל נתקע במעבר וחוסם אותו.
סיבה שנייה שהטבעת סגורה מידי, ופשוט נסגרה מאליה עוד.
אינני יודעת מה מצב הטבעת שלך וההגבלה שלך וההתנהלות שלך איתה.

אם את משערת שהסיבה היא שנתקע משהו, צריך לשתות כל הזמן, ולהקיא.
לשתות חם וקר לסירוגין, ולהקיא (אם לא עובר).
לשתות חם וקר לסירוגין + לאכול בייגלה שמיניות קטן ולהקיא אם צריך.

אם את מרגישה שמשתחרר לאט לאט, תמשיכי כך.
אם את לא מרגישה שינוי, תלכי מיידית לפתוח 1/2CC, ואחרי 3 שבועות אפשר ללכת לסגור 1/4CC, ואם צריך עוד 1/4CC אז אחרי 3 שבועות נוספים.

אם את לא יודעת לשער מה הסיבה שנתקע, אני אשמח אם תתקשרי ותתייעצי ייעוץ מקיף יותר - 03-5781855 אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי.

אופירה וקובי תודה ענקית!!!!

תודה על העזרה והתמיכה מצדכם , לא הצלחתי להגיב בשרשור,
תודה רבה אנסה היום ואעדכן

אופירA

New member
מנהל
אי אישור בוועדה ל-BMI32 - סטנדרטי ותקין

את האישור לבעלי BMI מ-30 עד 35 למי שיש לו סכרת לא מאוזנת לא נותנים לעולם בוועדה הרגילה במכבי.
BMI כזה תמיד יידחה בוועדה הרגילה, כי היא מוסמכת לקבוע אך ורק לפי הקריטריונים הישנים, של BMI35 ומעלה.

וועדת חריגים היא המוסמכת לקבוע במקרה של BMI 30-35, אצל אנשים עם סכרת כרונית שלא מתאזנת באמצעות תרופות. ואכן, עפ"י ההוראות של משרד הבריאות, שיצאו רק בשנה האחרונה, אבל הן מאוד ברורות - אין מצב שלא יאשרו לך בוועדה המתאימה את הניתוח. את בפירוש נמצאת בקריטריונים שלהם.

כך שחבל שלקחת את התגובה של הוועדה לתחושת דיכאון. זה סתם אי הבנה שלך של תגובת הוועדה.
אין שום קשר לניסיון. הוועדה הזו פשוט לא מוסמכת מינהלית לתת אישור למי שה-BMI שלו נמוך מ-35. זה עניין פרוצדורלי בלבד.

אני לא זוכרת איזה ניתוח התכוונת לעשות.

א ו ר 34

New member
ליבי שלום

אני לא הצלחתי להירשם לפורום שלך.
רשמית את המייל שלי והכל, אבל לא קיבלתי הודעה למייל על המשך ההרשמה.

מרים 882

New member
אני כבר שנה לא מצליחה לגלוש שם

יעלי אם את לפני שרוול מציעה לך לחרוש ולחפור במשורוולים
כולל בארכיון.

שמחה37

New member
ואת גם יכולה לחפש אותי בפייסבוק

ואצרף אותך לקבוצות מדהימות שמספקות המון ידע

תמיכה ועידוד

שמחה גניאר בפייסבוק.

שמחה