מוגז לפני אוכל - הגיוני, כן. בריא? לא ידוע
אני יודעת על כמה אנשים שדיווחו שהם אוכלים רק לאחר שתיית מוגז.
המשקה המוגז מפעיל לחץ על שרירי הוושט ולכן מתאפשר מעבר לאחר שתייתו.
אם זה בריא? אין לי מושג. לא ראיתי מעולם קשר ישיר בין התנהגות זו לבין בעיות סציפיות.
ברור לי שזה לא מומלץ למי שיכול לאכול בצורה אחרת, כי לא כדאי להכביד על הוושט עם מוגז, כי לחץ על הוושט מחליש אותו לאורך זמן.
אבל אם להגיד למי שזה עוזר לו לא לעשות את זה - אני לא חושבת שזה נכון.
בררי אם שתייה חמה או קרה במיוחד לא עושה אותה העבודה.
אכילת כמויות קטנות עם הפסקות ולאט רצויה מאוד.
יתכן שכדאי לאכול כלכלה רכה במשך היום, ולעבור למוצקים יותר לקראת הערב, כדי לא להפעיל יותר מידי לחץ על הוושט.
חשוב לצרוך מרק ירקות במשך היום, וירקות חיים קצוצים במידת האפשר (בערב).
חשוב מאוד, החל מהבוקר, לשתות משקה חלבי, אפילו בהדרגה במשך כל הבוקר (כגון שוקו הדיאט שלי בבקבוק של ליטר, או משקה יוגורט, או יוגורט/מעדן דיאט ואפילו רק חצי מעדן). לנסות אם עדיף קר או חם. זה עשוי למנוע חולשה, חסרים קיצוניים בהמשך, דחק של מערכת חילוף החומרים ונעילה של הטבעת.
אינני יכולה לומר לך אם זה טוב או רע כרגע לאכול לעיתים רחוקות, בגלל שאת לא רעבה.
יכול מאוד להיות שתקופה של כמה חודשים זה דווקא טוב בשבילך, ויכול להיות שלא.
העצה שלי, שאם את אוכלת כמה קלוריות ביום, ויש בהם מוצרי חלב, ביצים, חלבונים בריאים וירקות - תמשיכי כך תקופה, אם טוב לך כך. תלכי כמה שיותר על אוכל רך כדי לא לגרום להקאות וללחץ על הוושט.
בכל מקרה, זו לא תהיה ההתנהלות שלך כל החיים. אבל זה יכול לעזור לך להוריד את המסה הגדולה של המשקל, ובהמשך לנקוט בטקטיקות אחרות - בהתאם לנתוני הבריאות שיתפתחו (מה יגידו בדיקות הדם על חוסרים תזונתיים, האם תהיה עצירות, האם יתפתחו בעיות בוושט - אפילו בעיות קלות, האם איכות החיים שלך תהיה גרועה, חולשה וכו').
כמו כן, אני מסתמכת על הנתונים שכתבת, והגיל הצעיר, ולא מביאה בחשבון נתונים שלא כתבת לגבי איכות החיים, צרכי העבודה וכד'.
אז תלמדי את עצמך בתשומת לב, תעקבי הן אחר הירידה והן אחר ההרגשה, ותעדכני, ותהיי מוכנה להחליף התנהגות במשך הזמן, כי לאורך שנים התנהגות זו בוודאי תגרום לצרות, מאחר שבד"כ אי אפשר להתנהג כך אלא רק בשנה הראשונה, כששרירי מערכת העיכול עדיין חזקים.