קצרים ושונות

אופירA

New member
מנהל
הצפי הוא שבוע של התאוששות רצינית ועוד כשבועיים/שלושה שצפויים כאבים שמקשים על תפקוד של 100%.
בשבוע הראשון, אני לא אומרת שתשכבי במיטה כל השבוע, ברור שלא, תקומי ותעשי דברים, אבל תרגישי חולה. וגם אי אפשר לצפות את ההתאוששות שלך, כי זה אינדיבידואלי לכל אחד.
להרים את התאומות את צריכה לצפות שיהיה לך קשה איזה 3 שבועות. אולי יהיה פחות, אולי יותר, אבל שתהיה לך אופציה לעזרה על כל מקרה.

מרים 882

New member
להתאושש ממש זה בערך 10 ימים ,שבועיים. עם התינוקת תצטרכי עזרה לפחות של חודש.
כשאני נותחתי התינוקי שלי היה בן שנה וחודש.

shilgiya

New member
זה מחשיד לפעילות יתר של בלוטת יותר הכליה מה שנקרא קושינג ושהוא סיבה אחת להשמנה (בד"כ השמנה בטנית עם גפיים יחסית רזות, סימני מתיחה סגולים על הבטן, נטיה לשטפי דם, עור דק יבש שנחבל בקלות וכו).

אבל יתכן עוד סיבות לעליה ברמות הקורטיזול
א. איסוף לא נכון
ב. שימוש בסטרואידים
ג. לחץ נפשי/מצוקה/חולי
ד. גלולות
סיבות נוספות

לכן מומלץ שתגשי לרופא המשפחה בהקדם ובמקביל תקבעי תור לאנדוקרינלוג (בכל מקרה צריך המלצה ממנו לניתוח והתורים אליהם לרוב ארוכים)

בהצלחה
קרן

טבעתשלי

New member
אכילה לפי כללי הטבעת

שלום רב
אני מנותחת מאז סוף ינואר וכעת כבר שבוע וחצי סוגרה על 9
התחלתי להרגיש הגבלה ולרדת במשקל רק מאז הסגירה האחרונה..
סוף סוף מתחילים לראות ולהרגיש... (גם אני וגם אחרים..)
רציתי לשאול - איזה כללי אכילה צריך לקחת בחשבון מעבר למה שאני עושה כיום?
שותה לפני האוכל, ואוכלת עד כשעתיים לפני השינה ולא בסמוך לשינה
מעבר לזה הכל רגיל..
אני לא אוכלת כל שעתיים שלוש כי אין לי תיאבון בכלל.. ומתחילה לאכול רק בשעות הצהריים..
האם זה בסדר בהתחשב בכך שאני לא מרגישה רעב ומרגישה חסומה?
מאז הסגירה התחלתי להקיא באופן די קבוע וידעתי שזה לא אמור להיות כך אז גיליתי שאם אני שותה דיאט ספרייט אני יכולה לאכול מנה קטנה ללא הקאה...
מה דעתכם?
האם יש עוד כללים חשובים? האם צריכת המשקה המוגז לפני האוכל הגיונית? בריאה?
תודה מראש

nony4

New member
שלום לחברי הפורום המקסימים..

נכון שקצת נעלמתי לאחרונה אבל הכל בסדר
קצת עסוקה בכל מיני דברים כך שלא כל כך יוצא לי להיכנס לכאן.
מקווה שכולכם בסדר
נשיקות

רעותי48

New member
המתנה לניתוח

שלום חברות וחברים! האם מישהו יכול לספק מידע כמה זמן המתנה יש בין התור הראשוני אצל ד״ר בגלייבטר עד ניתוח השרוול?

shilgiya

New member
ובדיקות חוזרות בכל מקרה הייתי מבקשת לעשות איסוף חוזר כאשר הרופא מסביר לך בצורה ברורה איך לעשות נכון ולוודא שלא לקחת סביב זה סטרוואידים כלשהם (כדורים/משחה)
בנוסף מבקשת בדיקת דם שנקראת מבחן דיכוי דקסמטזון - בו לוקחים בחצות ואז בבוקר מודדים רמות קורטיזול (נצפה שרמתו תרד), במקביל תבדקי גם את רמת הסוכר (קושינג הולך עם סכרת) ופרופיל שומנים ותפקודי כבד

אם צריכה את הבדיקות לניתוח אז גם תוסיפי שם בדיקת שתן, בדיקת תפקודי תריס, INR ותפקודי כליה

בהצלחה ועדכני אותנו

קרן

123yar

New member
גוש שומני בבטן עליונה

שלום!
היום אני חוגגת שלוש שנים לשינוי,הורדתי עם טבעת 50 קילו.
לאחרונה בחודש אחרון יצא לי מתחת לטבעת בצד שמאל בבטן מין בבליטה בבטן ולא ידעתי מה זה,
השבוע הייתי אצל ד"ר שחר והתברר שזה גוש שומן שהצטבר מהירידה הגדולה במשקל,היפנה אותי לכירורג.
זה מאד מציק לי ומאד מודאגת האם מישהו נתקל בזה?
המשך יום מקסים לכולם

Jacob Grave

New member
איפה עושים

שלום לכולם,

אני מעוניין לעשות ניתוח בריאטרי. איפה מומלץ לעבור אותו? האם יש בעיה עם בתי החולים הציבוריים וכדאי לעבור במקום פרטי? או שגם זה וגם זה בסדר? מבין בתי החולים הפרטיים והציבוריים, יש מקום שעדיף?

בקיצור, אין לי מושג לפי מה לבחור את המקום. אשמח לעזרה.

תודה מראש.

sunshine2013

New member
ניתוח שרוול

הי, רציתי לשאול אם ידוע לכם על רשימת בתי חולים שקופ"ח כללית עובדת איתם ומממנת ניתוח זה.
תודה

שניOK

New member
אכילת בשר

שלום לכולם,
יש לי שאלה, כמה ממנותחי הטבעת מצליחים לאכול בשר, כמו סטייק , חזה עוף, חתיכות בשר בתבשיל וכדומה.
תודה.

נועה442

New member
היי לכולם :)

הייתי חייבת לשתף , לפני 3 ימים חגגתי מסיבת סיום בבית ספר , כן כן גם אני סיימתי 12 שנה במערכת החינוך :)
אני חייבת להגיד שהייתי נראית מדהים הוקסמתי מעצמי , אפילו עליתי לשיר את הסולואים שלי בלי לפחד מה יחשבו , אני מאוד מרוצה !
יש לי שאלה אחת משהו שלא מסתדר לי , כשאני מרגישה את השובע בשרוול אחרי שעה בערך אני יכולה ללכת לאכול מה שבא לי מוזר לי ..
ולגבי השובע , לא תמיד יש לי אותו (במיוחד בימים שלא אכלתי כלום כל היום )
ולגבי צרבות כשלא אוכלים הרבה זמן - מישו נתקל בזה במקרה?

אופירA

New member
מנהל
מוגז לפני אוכל - הגיוני, כן. בריא? לא ידוע

אני יודעת על כמה אנשים שדיווחו שהם אוכלים רק לאחר שתיית מוגז.
המשקה המוגז מפעיל לחץ על שרירי הוושט ולכן מתאפשר מעבר לאחר שתייתו.
אם זה בריא? אין לי מושג. לא ראיתי מעולם קשר ישיר בין התנהגות זו לבין בעיות סציפיות.
ברור לי שזה לא מומלץ למי שיכול לאכול בצורה אחרת, כי לא כדאי להכביד על הוושט עם מוגז, כי לחץ על הוושט מחליש אותו לאורך זמן.
אבל אם להגיד למי שזה עוזר לו לא לעשות את זה - אני לא חושבת שזה נכון.

בררי אם שתייה חמה או קרה במיוחד לא עושה אותה העבודה.
אכילת כמויות קטנות עם הפסקות ולאט רצויה מאוד.
יתכן שכדאי לאכול כלכלה רכה במשך היום, ולעבור למוצקים יותר לקראת הערב, כדי לא להפעיל יותר מידי לחץ על הוושט.
חשוב לצרוך מרק ירקות במשך היום, וירקות חיים קצוצים במידת האפשר (בערב).
חשוב מאוד, החל מהבוקר, לשתות משקה חלבי, אפילו בהדרגה במשך כל הבוקר (כגון שוקו הדיאט שלי בבקבוק של ליטר, או משקה יוגורט, או יוגורט/מעדן דיאט ואפילו רק חצי מעדן). לנסות אם עדיף קר או חם. זה עשוי למנוע חולשה, חסרים קיצוניים בהמשך, דחק של מערכת חילוף החומרים ונעילה של הטבעת.

אינני יכולה לומר לך אם זה טוב או רע כרגע לאכול לעיתים רחוקות, בגלל שאת לא רעבה.
יכול מאוד להיות שתקופה של כמה חודשים זה דווקא טוב בשבילך, ויכול להיות שלא.
העצה שלי, שאם את אוכלת כמה קלוריות ביום, ויש בהם מוצרי חלב, ביצים, חלבונים בריאים וירקות - תמשיכי כך תקופה, אם טוב לך כך. תלכי כמה שיותר על אוכל רך כדי לא לגרום להקאות וללחץ על הוושט.
בכל מקרה, זו לא תהיה ההתנהלות שלך כל החיים. אבל זה יכול לעזור לך להוריד את המסה הגדולה של המשקל, ובהמשך לנקוט בטקטיקות אחרות - בהתאם לנתוני הבריאות שיתפתחו (מה יגידו בדיקות הדם על חוסרים תזונתיים, האם תהיה עצירות, האם יתפתחו בעיות בוושט - אפילו בעיות קלות, האם איכות החיים שלך תהיה גרועה, חולשה וכו').

כמו כן, אני מסתמכת על הנתונים שכתבת, והגיל הצעיר, ולא מביאה בחשבון נתונים שלא כתבת לגבי איכות החיים, צרכי העבודה וכד'.
אז תלמדי את עצמך בתשומת לב, תעקבי הן אחר הירידה והן אחר ההרגשה, ותעדכני, ותהיי מוכנה להחליף התנהגות במשך הזמן, כי לאורך שנים התנהגות זו בוודאי תגרום לצרות, מאחר שבד"כ אי אפשר להתנהג כך אלא רק בשנה הראשונה, כששרירי מערכת העיכול עדיין חזקים.

קוביd1

New member
שלום לך

שמח לשמוע על חגיגת יום ההולדת השלישי של הטבעת וירידת 50 ק"ג והשינוי שחל בעקבות זה .
גוש שומני האמת שלא שמעתי על זה ,אבל לא נראה לי שאת צריכה להיות מודאגת בואי נחכה למה שהכירורג יגיד
אשמח לשמוע מה התשובה שלו ,תעדכני אותנו בבקשה

קובי

shilgiya

New member
עם שלהם בטוח

משערת שעם כל בתי החולים של הכללית....
מאיר בלינסון כרמל העמק קפלן סורוקה וככו

קוביd1

New member
אהלן שני

אני 12 וחצי שנה אחרי הטבעת ,אולי את יכולה להזכיר לי איך נראה סטייק

אני אוכל קבבים המבורגר ,חזה עוף לא יורד , חתיכות בשר בתבשיל בקטנה .....
חברים בואו נשמע מכם מה קורה עם הבשר הסטייקים יורדים נתקעים

קובי

אופירA

New member
מנהל
אם לא תאכלי כל היום - ברור שלא תהיי שבעה...

ממה בדיוק את אמורה להיות שבעה?
מהאוכל שלא אכלת?

הניתוח מיועד כדי להרגיל אותך לאכול ארוחות קטנות מאוד, מפוזרות על פני כל היום.

תסבירי יותר טוב את השאלה לגבי השובע והיכולת לאכול לאחר שעה. למה שלא תוכלי לאכול לאחר שעה? את לא רעבה ואת לא צריכה לאכול כל שעה, אבל מה מוזר בכך שאת מסוגלת לאכול אחרי שעה? האם את מסוגלת לאכול כל כמות שהיא?

לגבי צרבות - זו תופעה שהרבה מנותחים נתקלים בה. הסיבה - הקיבה שלך קטנה ומוחלשת, ועובדת לא בצורה התקינה שבה היתה מיועדת לעבוד מטבע בריאתה. המבנה שלה מתאים לאכילה קטנה כל 3 שעות בערך. אם לא אוכלים כלום, סביר שהצרבות הן בגלל המבנה הזה (הגם שאינני יודעת איך בדיוק הן נגרמות. מיצי העיכול שאין להם מה לעכל, עולים במעלה הקיבה מסיבה כלשהי, וזה מרגיש צרבת).

אם את רוצה להישאר רזה כל החיים, ולא לשוב ולהשמין בגיל צעיר - כדאי שתתרגלי מהיום להרגלי אכילה בריאים ותקינים. אכילה כל כ-3 שעות ממריצה את חילוף החומרים ומאפשרת לשמור על הרזון.
אי אכילה במשך שעות רבות גורמת להאטת חילוף החומרים, ולהאצת התהליך בו משמינים בקלות ממעט מזון, ומרזים בקושי רב למרות שמפחיתים את כמות המזון...
זו הטכניקה של מתאבקי הסומו להשמין השמנה גדולה - לעשות הפסקות של הרבה שעות בין הארוחות. אנו צריכים לעשות את ההיפך הגמור, כדי למנוע השמנה גדולה.

למעלה