|קצרים/שונים/תפוזים

אופירA

New member
מנהל
לא סיפרו לי עליו דבר שמעתי את שמו, שהוא מנתח בבאר שבע, ופרטיו מופיעים באינטרנט.
אבל אינני יודעת כלום לא על התנהגותו, אישיותו ויכולותיו כמנתח.
לא עדכנו אותי בזה.

קוביd1

New member
גם אני לא מכיר את ד"ר דוחנו חברים בפורום אם יש כאלה שמכירים את המנתח תעזרו לעופרי

קובי

קוביd1

New member
כיס מרה יש כאלה מנתחים שכורתים את כיס המרה בזמן ניתוח השרוול ,כל זה צריך להיות בלפרוסקופיה ,בתנאי שאין סיבוך בזמן הניתוח .
הרשי להפנות אותך לפרום של בית חולים איכילוב ,שנמצא בתפוז ,תוכלי לשאול את הרופא שמלווה את הפורום
בהצלחה!!

קובי

שלום חברים, מכירים רופא בירושלים שניתן לפתוח

את הטבעת אצלו ברבע בלבד ?
באופן פרטי או דרך כללית.
דיי דחוף הייתי אומרת ובמיון מתפשרים על פתיחה של חצי במינימום

תודה :)
מה קורה איתי אספר יותר מאוחר.....

סלעית7

New member
לפני ניתוח טבעת !

טוב סוף סוף אני אחרי אישור הועדה אני עם bmi 36 ועקב בעיות רפואיות אישרו ליהיה לי עיקוב קטן בגלל בדיקת וושת קיבה שלא ביצעתי אותה והם לא נתנו חותמת עדין אז סוף סוף אתמול קיבלתי תאישור ומחר כבר תרום ניתוח ובסוף החודש אני כבר עושה תניתוח 28 ל3 ואני מוכנה לשינוי מאוד אימי עם טבעת כבר 12 שנה . הייתי כול מס ימים ניכנסת וקורא את השאלות ותשובות ורק לומר שזה מחמם את הלב שיש אנשים שעוזרים בכול התשובות . אז גם לי :) יש שאלות הראשונה היא אני עושה בסורוקה תניתוח ואיך אני יכולה לדעת עם הטבעת היא הטבעת החדשה כאילו את מי אני שואלת? השנייה היא כול פעם אני שומעת סגרתי פתחתי אני רוצה לדעת שהטבעת סגורה הכי כמה מ"ל יש בה וכמה שהיא פתוחה לגמריי? והאם אחרי הניתוח בשבוע הראשון אסור לאכול רק נוזלים האם אני ירגיש רעבה ולא יכולה כי אסור או שתחושת הרעב לא תהיה בשבוע הזה ? השמח לתשובות תודה !!

דאנדרה1

New member
מעוניינת לסגור השבוע...

מישהו יודע אם יש סגירות באסותא ברביעי הקרוב?

בתי בם1

New member
לאופירה

בס"ד.

היי אופירה,עשיתי ניתוח לפני חצי שנה אני סגורה על 7 סיסי ההתנהלות שלי כנראה לקויה כי אני כמעט רוב היום מקיאה ולפעמים אחרי שהקאתי אני יכולה לאכול כמות גדולה..
אני רוצה להתייעץ איתך בטלפון {לא דיברתי איתך לפני זו פעם ראשונה }רציתי לדעת מתי עדיף להתקשר שיהיה לך נוח..כי כנראה זו תיהיה שיחה ארוכה :)

אורן2122

New member
שרוול /מעקף קיבה

שלום לכולם
האם מישהו יודע מה ההבדל בין ניתוח שרוול לבין מעקף קיבה
בתודה מראש

mamasita2

New member
שאלה למעוקפים שביננו

האם תוכלו לשתף מהו תפריט ליום ממוצע כחודשיים שלושה לאחר הניתוח?
אני כחודשיים אחרי (בחו"ל) ואשמח לראות איך אני משתווה לאחרים....

kerensweet

New member
הריון אם טבעת

שלום לכולם אני ממש זקוקה לעצתכם לאלו שוותיקים אם טבעת גליתי לאחרונה שאני בהריון ואני אם טבעת סגורה אומנם לא הרבה על 6 אבל לאחרונה כל מה שאני מכניסה לפה ניתקע וחזק!!! עד שכבר כואבות לי המותניים אני סך הכל רק בתחילת ההריון רציתי לדעת אם יש קשר?? וגם האם אני צריכה ליפתוח אותה ?? או שזה לא מפריע להריון ?? אבל התקיעות האלה גומרות אותי אני מוצאת עצמי גם ניתקעת כל הזמן וגם מקיאה תודה רבה לכם

אופירA

New member
מנהל
טבעת פתוחה לגמרי אין בה טיפת נוזל

טבעת סגורה הכי הרבה - זה תלוי בקיבה שלך ובזווית בה מונחת הטבעת עליה, וזה אי אפשר לנבא, כמובן.
הטבעת יכולה להכיל כ-14-15 סמ"ק נוזל. כמובן שלא ממלאים כמות כזו, גם בשביל לא לפוצץ את הטבעת, וגם בגלל שאף אחד לא זקוק לכמות נוזל כזו. המכסימום שמישהו אי פעם היה צריך זה 13 סמ"ק.
כל אדם סגור מכסימלי בכמות אחרת של נוזל, זה אינדיבידואלי לחלוטין. יש כאלו ש-1CC יהיה המכסימום בשבילם, ויש כאלו שפחות מ-11 לא יספיק להם. וכמובן, כל המספרים באמצע אפשריים ונפוצים.

לגבי הטבעת יש לשאול הן את המנתח ומזכירתו והן את קופת החולים שלך, במשרד. כדאי לשאול לפני הניתוח, כבר היום.

בשבוע הראשון יש לצרוך רק נוזלים - יומיים ראשונים רק נוזלים ללא חלב (תה, מרק מסונן, מיץ צלול), ובימים הבאים גם משקאות חלב, יוגורט, ואפילו מעדן חלק.
לא סביר להרגיש רעב בימים הראשונים לאחר הניתוח, בגלל ההתאוששות מהניתוח. אבל אחרי 3 ימים יש רבים שהרגישו רעב, ואז העצה היא לשתות הרבה מוצרי חלב, מעדנים חלקים, מרק מסונן שבושל בו תפוחי אדמה עם עוף, ולעבור ביום החמישי (אחרי 4 ימים) כבר לכלכלה של שבוע שני - כלכלה רכה. כלומר אם רעבים ומרגישים טוב, מקצרים את השבוע הראשון של הנוזלים ל-4 ימים בלבד.

ממליצה לך בחום לקרוא את כל התוכן באתר "טבעת" בחתימתי, ולשאול כאן ובטלפון כל שאלה הכי טפשית, עד שתהיי מומחית לטבעת.
כי בטבעת מצליחים בתנאי שלומדים את כל הידע הקיים, ומשתמשים בו. מי שחסר לו ידע, עלול להסתבך ולסבול, וזה קרה לרבים - רבים מידי.
טל' 03-5781855 אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי.

שרוול קיבה ומעקף קיבה

שרוול קיבה הוא ניתוח מגביל, זאת אומרת שהוא פועל על ידי הגבלת כמות האוכל שניתן להכניס לגוף, וכך מביא לירידה במשקל. בניתוח שרוול יוצר הרופא/ה המנתח/ת קיבה קטנה בצורת בננה. מתבצעת כריתה של 75-85% מהקיבה. הקיבה החדשה יכולה להכיל כמות אוכל קטנה מאוד. מדוברא ניתוח חדש יותר מניתוחים אחרים, ויש לכך יתרונות וחסרונות. שיעורי הסיבוכים נמוכים יחסית והתוצאות יפות מאוד. לעומת זאת, אחרי כשנה הקיבה מתרחבת, ומי שלא רכש לעצמו הרגלי אכילה ופעילות גופנית בריאים בשנה הראשונה יכול להפסיק לרדת ואף לעלות במשקל.

מעקף קיבה הוא ניתוח המשלב הגבלה משמעותית על כמות האוכל הנכנס לגוף עם תת-ספיגה קלה של אנרגיה מהמזון. מדובר בניתוח וותיק שנחשב לניתוח הסטנדרטי להשמנת יתר חולנית בארה"ב. במעקף קיבה המנתח/ת יוצר/ת כיס קיבתי קטן, ועוקף את שאר הקיבה על ידי חיבור, או השקה, של המעי הדק לכיס הקיבה החדשה. החיבור עוקף לא רק את מירב הקיבה, אלא גם את החלקים הראשונים של המעי הדק, כך שבחלקים אלו לא תתבצע ספיגה. השילוב בין תת-הספיגה להגבלת הכמויות מביא לירידה משמעותית במשקל העודף. מעקף קיבה נחשב לניתוח אמין עם תוצאות טובות. לעומת זאת, מדובר בניתוח קשה יותר מניתוח שרוול או טבעת, עם יותר פוטנציאל לסיבוכים ויותר תופעות לוואי גם אחרי הניתוח. הניתוח דורש משמעת עצמית ברמה גבוהה כדי למנוע תופעות לוואי כואבות ולא נעימות, או כשלון הניתוח (אי ירידה או עליה במשקל).

כדי לבחור בניתוח המתאים יש לברר כמה שיותר על הניתוחים השונים ולהתאים את אופייך והסיבה להשמנת היתר לניתוח.

קוביd1

New member
הריון עם טבעת

בזמן ההריון יש צורך לפתוח את הטבעת ,באם הכל נתקע לך תפתחי קצת ,העובר חשוב הרבה יותר מעלייה של כמה ק"ג ,חשוב מאוד שתקבלי את כל אבות המזון.
שמירה על המשקל אחרי הלידה בעזרת השם .

קובי

אופירA

New member
מנהל
ברוווווווור שיש קשר!!!

וודאי שצריך לפתוח את הטבעת. יש לחץ על הטבעת, והמעבר נסגר, וחייבים לפתוח.
לא משנה תחילת הריון סוף הריון. בהריון צריכים להרחיב את הטבעת כל אימת שנהיית הצרה קלה.
ההרחבה צריכה להיות בהדרגה רבה, לפי עוצמת ההיצרות.
צריך להגיע למצב שאת יכולה לאכול אוכל בריא ומזין, ובכמות מספקת לבריאותך.

יש רופאים שמתעקשים לפתוח את כל הטבעת בבת אחת לנשים בהריון (לא סומכים עליהן, ודי בצדק). אבל זה גרוע מאוד מאוד לבריאות, ולכן כדאי ללכת לפתוח כל פעם כמה שצריך כדי שתרגישי טוב (ואם פתחת וראית שזה לא מספיק, מיד ללכת ולפתוח עוד קצת, עד שאת מרגישה טוב ואוכלת טוב).
חשוב מאוד לא להזניח את התזונה הבריאה, כי עלולים להיווצר מומים בעובר בתחילת ההריון, אם יש חוסרים תזונתיים בגוף האם.

את מוזמנת להתקשר בכל שאלה בנוגע לפתיחה בהריון, כמה שאת רוצה ומתי שאת רוצה, ולהתייעץ.
טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת ובחג, אפשר בחול המועד, להשאיר הודעה בתא הקולי.

קוביd1

New member
מועקפות השמיעו קול

כיון שאף מעוקפת לא נכנסה לעזור הרשי לי להפנות אותך לקומונה של המעוקפים פה בתפוז ,אולי משם תצמח הישועה

קובי

קוביd1

New member
תשובה טובה ומפורטת

אין לי מה להוסיף ,כל אחד יתאים לעצמו את סוג הניתוח ,מה שמתאים לראשון לא יתאים בהכרח לשני

קובי

קוביd1

New member
בתי בם

אל תתביישי להתקשר לאופירה, מקסימום תשאירי הודעה בתא הקולי ,כמובן לא להתקשר בשבתות וחגים ,לאופירה יש המון סבלנות ואני בטוח שתלמדי ממנה רק דברים טובים.

קובי

למעלה