משנכנס אדר מרבין בשמחה לשרשור פורים?|מס

חנהפ

Active member
ליקר שוקולד


רכיבים
בבלנדר:
2 כוסות סוכר
1 כוס מים רותחים
לערבל
5 חלמונים (אני מוסיפה רק 3-לא אוהבת את טעם החלמונים)
3 כפות קקאו
1 כף קפה נמס
1 כוס אלכוהול
כמה טיפות לימון
לערבל, לבקבק, טוב לשתיה כבר למחרת
הכנה


נשמר זמן רב בארון!
 

חנהפ

Active member
ליקר קפה


רכיבים

הכנה
לכמות של 2 ליטר בערך.
מבשלים ליטר וחצי מים מינרלים עם 900 גר´ סוכר עד לרתיחה ולהמסה מוחלטת.
מכבים את האש.
מיד, מוסיפים קפה נמס הכי משובח שיש, כף אחרי כף עד להמסה של כל כף. ס"ה 15 עד 20 כפות גדושות.
אפשר להניח גם מקל וניל חצוי וכמה מסמרי ציפורן בזמן הזה ישר אחרי הרתיחה.
כשפושר, מוסיפים בקבוק של אלכוהול 95% לאט ותוך כדי ערבוב.
חותמים בבקבוקים.
יישמר כשנה במקום אפל. טעמו משתבח.

אלכוהול לשתיה (בריכוז של 95%) נמצא על מדפי היין והכהילים בסופרים
 

חנהפ

Active member
לימונצ'לו

לימונצ´לו:


קליפות מחמישה לימונים גדולים, יפים וצהובים, עם כמה שפחות מהלבן (שנה אחת עבדתי ממש קשה וגירדתי עם צ´סטר. יצא מעולה).
לשים בכלי אטום יחד עם בקבוק אלכוהול לשתיה 95 אחוז (יש בסופרים באזור המשקאות החריפים)
ניתן לגוון במסמרי ציפורן או בג´ינג´ר, אבל מי שאוהב לימונצ´לו אמיתי יימנע מאלה.
להניח במקום ללא מגע שמש.
אחרי שבוע: מסננים את הנוזל, מוסיפים לו תערובת של ליטר וחצי מים שהומסו בהם בבישול 750 גרם סוכר ואחר כך התקררה (אם זה לא מספיק מתוק - תוסיפו עוד). מסננים לבקבוקים מעוקרים (הדרך הפשוטה: לשים בבקבוק מים רותחים, לנער היטב ולשפוך המים).



לשמור בקירור, ולמהדרין: בפריזר.

יוצא קצת יותר מ2.5 ליטר, בריכוז אלכוהולי של בערך 35 אחוז. זה לא מעט. מי שרוצה לדלל אלכוהול: להוסיף עוד לימון בהתחלה ועוד מים וסוכר בסוף.
 

חנהפ

Active member
ליקר תותים,אבל פה

סוף מעשה במחשבה תחילה...

ליקר תותים של הרברונן

שתי דרכים, הקצרה והארוכה.

הקצרה:

מרתיחים מים מינרלים עם סוכר לסירופ (בין חצי קילו ל 600 גרם לליטר מים) עד המסה סופית ומקררים.
מבלנדרים תותים בשלים כמה שיותר (לפחות 5 דקות) ומסננים היטב.
את התמצית מוסיפים למי הסירופ ומערבבים היטב.
מוסיפים אלכוהול לפי הטעם.
נשמר במקרר או לפחות במקום אפל, לפחות חצי שנה.


הארוכה:

חותכים תותים לרבעים ומניחים בצנצנת.
מכסים בסוכר עד שלא מבצבצים תותים.
מכסים בגאזה ובגומיה.
משאירים במקום אפל, עד שהכל תוסס ונמס (בין שלשה שבועות לחודשיים).
מסננים ומוסיפים אלכוהול לפי הטעם.


מקור המתכון: הרברונן, פורום תפוז
 

חנהפ

Active member
ליקר דבש

מבשלים כוס מים עד סף רתיחה
מערבבים פנימה דבש הדרים בכמות של קצת יותר מחצי כוס
שמים כפית אחר כפית ודואגים שכל כפית תימס לגמרי לפני שמכניסים את הכפית הבאה
לערבב כל הזמן על אש נמוכה מאד
לערבב עוד כמה דקות
להכניס פנימה כמה מסמרי ציפורן ומקל קינמון
להניח להצטנן במכסה סגור
להעביר לצנצנת עם 10 תמרים מיובשים קצוצים ומגולענים
וגם 3 כוסות ברנדי
וגם חצי כוס סוכר

להניח במקום מוצל במכסה סגור היטב במשך 10 ימים
לערבב פעם ביום את הצנצנת

לסנן, לטעום ולהחליט אם צריך להוסיף אלכוהול (עדיף ברנדי או רום) או דווקא מים (ואז להכין סירופ דבש כמו בהתחלה

הסינון צריך להיות טוב מאד

נשמר במקום מוצל כשנה, בבקבוק מעוקר
 
ליקר
(מתאים גם לפ...)

2 כוסות סוכר
2 כפות גדושות קקאו
2 כפות גדושות קפה נמס
2 כוסות מים

מביאים לרתיחה על אש נמוכה עד שהסוכר נמס.

מקררים.

מוסיפים כוס כהל 95.

בד"כ מכפילה ואפילו משלשת כמויות...
 

22BB

New member
אם כך צריך להשתדל ולהוסיף עוד ועוד מתכונים...

 

אילנית12

New member
"בעבע בתמר"-עוגיות תמרים עיראקיות

שלב אחר שלב

טעים פחד...

בעבע בתמר" - עוגיה ממולאת תמרים עיראקי

מתכון מעודכן הפעם הבצק עם שמן ולא מרגרינה.

הסוד להצלחה הוא כמה שהעוגייה דקה היא יותר מוצלחת.

בעבע בתמר
מקור ותמונות:אילנית12-בלוג מתכונים.

החומרים :( מידת הכוס סטנדרטית 250-240 סמ"ק
בערך 35 יחידות תלוי בגודל העוגיה

2 כפות שמרים יבשים (50 גרם)
1 ק"ג קמח לבן רגיל פחות 1/2 כוס
2/3 כוס שמן
3 חלמונים
1.5 כוסות מים פושרים (להתחיל עם כוס)
חצי כוס סוכר לבן

קורט מלח

למלית:

ממרח תמרים בקופסא (450 גרם)במקור משתמשים בחבילה תמרים מעוכים בוואקום (צריך מעט לחמם את התמרים במחבת חמה ולהוסיף קינמון אם אוהבים)

אני הכנתי עם ממרח תמריםהוספתי מעט קינמון (לא חובה)

להברשה ביצה טרופה ושומשום.

אופן ההכנה:

מכניסים את כול החומרים חוץ מהמים לקערה גדולה. מערבבים מוסיפים את המים.להתחיל ללוש כ 5 עד 7 דקות .אם הבצק נדבק לידים להוסיף מעט קמח.

לשים עד שמקבלים כדור בצק רך ונעים

לשמן את הידיים במעט שמן בבצק

לכסות את הקערה במגבת ולשים במקום חם כ30-40 דקות

לאחר חצי שעה בערך להוציא אוויר להמשיך ללוש כ 5 דקות לשים למנוחה של שעה וחצי בערך או עד שהבצק מכפיל נפחו.

מכינים משטח עבודה ומתחילים לעצב מכינים עיגול יוצרים גומא(כמו שמכינים קובה) ממלאים בממרח תמרים.למתוח מעט את הבעבע במערוך,לחורר את הבעבע במזלג על מנת למנוע תפיחה של הבצק . למרוח במברשת חלמון ביצה ושומשום. להכניס לתנור לכ-20 -15 דקות בחום של 180 מעלות שחומם מראש , ולאפות עד שהבעבע מזהיבים.

בהצלחה. /אילנית12

לכל שלבי ההכנה
 
למעלה