"בעבע בתמר"-עוגיות תמרים עיראקיות
שלב אחר שלב
טעים פחד...
בעבע בתמר" - עוגיה ממולאת תמרים עיראקי
מתכון מעודכן הפעם הבצק עם שמן ולא מרגרינה.
הסוד להצלחה הוא כמה שהעוגייה דקה היא יותר מוצלחת.
בעבע בתמר
מקור ותמונות:אילנית12-בלוג מתכונים.
החומרים

מידת הכוס סטנדרטית 250-240 סמ"ק
בערך 35 יחידות תלוי בגודל העוגיה
2 כפות שמרים יבשים (50 גרם)
1 ק"ג קמח לבן רגיל פחות 1/2 כוס
2/3 כוס שמן
3 חלמונים
1.5 כוסות מים פושרים (להתחיל עם כוס)
חצי כוס סוכר לבן
קורט מלח
למלית:
ממרח תמרים בקופסא (450 גרם)במקור משתמשים בחבילה תמרים מעוכים בוואקום (צריך מעט לחמם את התמרים במחבת חמה ולהוסיף קינמון אם אוהבים)
אני הכנתי עם ממרח תמריםהוספתי מעט קינמון (לא חובה)
להברשה ביצה טרופה ושומשום.
אופן ההכנה:
מכניסים את כול החומרים חוץ מהמים לקערה גדולה. מערבבים מוסיפים את המים.להתחיל ללוש כ 5 עד 7 דקות .אם הבצק נדבק לידים להוסיף מעט קמח.
לשים עד שמקבלים כדור בצק רך ונעים
לשמן את הידיים במעט שמן בבצק
לכסות את הקערה במגבת ולשים במקום חם כ30-40 דקות
לאחר חצי שעה בערך להוציא אוויר להמשיך ללוש כ 5 דקות לשים למנוחה של שעה וחצי בערך או עד שהבצק מכפיל נפחו.
מכינים משטח עבודה ומתחילים לעצב מכינים עיגול יוצרים גומא(כמו שמכינים קובה) ממלאים בממרח תמרים.למתוח מעט את הבעבע במערוך,לחורר את הבעבע במזלג על מנת למנוע תפיחה של הבצק . למרוח במברשת חלמון ביצה ושומשום. להכניס לתנור לכ-20 -15 דקות בחום של 180 מעלות שחומם מראש , ולאפות עד שהבעבע מזהיבים.
בהצלחה. /אילנית12
לכל שלבי ההכנה