ק. מזרע 9.8 מ"צ 83% בשעה 06:00

לכל המחפשי שלג לפנינו..

עוד חודשיים שלמים, אני לא מבין מה כל ההתבייכנות שעד כה זה חורף מעולה+ ולפנינו שבוע עם לא מעט גשם, וגם שבוע הבא נראה רטוב..

Macleod

New member
הגזמת בעניין החודשיים. בחודש פברואר יש סבירות כמו תמיד

אבל במרץ היא פוחתת משמעותית והטמפ' כבר גבוהות יותר.

כן חורף מדהים עד כה..

ואני מדגיש חורף, לא סתיו. אני מבין שאתה בתפקיד טורנדו החדש או מה? ולגבי מרץ, היו לא מעט מקרים של שלג במרץ מציע לך לעבור על הארכיון או על סקירות השמט, חוויה.

Ale Del Piero

New member
מה הקשר לטורנדו? יצאת מפרופורציות

להזכיר לך איזה דצמבר עבר פה? ודצמבר זה לא סתיו, זה חורף. ינואר בינתיים מספק את הסחורה, אבל מפה ועד חורף מדהים...

אתה רוצה את התאריך הרשמי של תחילת החורף?

או שתסיק מכאן לבד את המסקנות.. סתיו עגום ללא ספק אבל (תחילת) חורף מעולה. בחודש אחד נסגרו פערים ואף יש מקומות שמעל הממוצע, אז איך לקרוא לזה חורף מזעזע, חלש? זאת לא ההגדרה מצטער.

Ale Del Piero

New member
דצמבר כולו חורף, לא רק מה-21

ואף אחד לא השתמש במילה מזעזע. אבל גם לא מעולה ומדהים.
&nbsp
עד סוף דצמבר זו הייתה עונת משקעים (קרי, גם סתיו) מחרידה. ינואר מקרב אותה לסבירה (מבחינת כמויות, כן? אני מעדיף שיתפרס יפה על פני תקופה ארוכה ולא פיקים קצרים ועוצמתיים). נקווה שפברואר ומארס יהפכו אותה לטובה.

אין במדינת ישראל עונות מובהקות

קיימות שתי עונות בסיסיות : האחת העונה הרטובה ( ספטמבר - מרץ ); השניה העונה היבשה ( אפריל - אוגוסט ). קורה שהעונות מתרחבות או מתקווצות.
האביב מורגש מעט בגלל הפריחה השופעת ( פברואר - אפריל ); הסתו כמעט ואינו מורגש. מאחר ואין תופעת השלכת - מרבית הצמחיה היא ירוקת עד.

itziky

New member
אלה א"י היא נשירה והיא נפוצה ביותר (בטבע)

מוויקיפדיה:
"...
החברה השולטת בתצורת חורש ברוב אזורי הארץ היא חברת אלון מצוי ואלה ארצישראלית.
תצורה זו, היא התצורה הנפוצה ביותר בארץ והינה חברת הקלימקס באזורים הצחיחים יחסית בחבל הים-תיכוני..."

כל מי שגר פה מרגיש את הסתיו, קצת גשום באוקטובר לא דומה

לגשם וקור בפברואר למשל. סתיו לא חייב להיות עם שלכת.

Macleod

New member
ידוע לכולנו שבמרץ הסיכוי פוחת, אם כי היו מקרים.

למשל 25.3.2003, ומרץ 1998.
אגב ב 2003 זה היה די עלוב בגלל תנאים מקומיים מעל ירושלים (חור בעננים רוב הזמן).
&nbsp

אלון ל 2

New member
עד סוף דצמבר היה מאד מאד גרוע.

עכשיו ינואר מנסה לתקן את הנזק, וזה לא פשוט כלל (אך אפשרי).

ונניח שינואר מסתכם כגשום במיוחד ועבר את העונתי, מי מבטיח שגם פברואר יהיה גשום או לפחות ממוצע?

עד כה הכנרת עלתה ב22 ס"מ מתוך 1.7 מ' בעונה ממוצעת.

Catastrophy

New member
שלישי לפי תחזית חקלאים גשם מקומי לעומת

זאת חמישי גשם לסירוגין

למעלה