הו - זה עולם ומלואו...
יש עשרות בתי ספר פרטיים, והמון פרטים. הנה כמה קווים כלליים לדמותם - תרגישי חופשי לשאול עוד:
* באופן כללי בבית ספר פרטי מקבלים:
1. כיתות יותר קטנות = יחס טוב יותר בין המורה למס' התלמידים. לדעתי מקסימום גודל הכיתה בבתי ספר פרטיים הוא 18. בבי"ס ציבורי זה יכול להגיע עד 30 בערך [לפעמים זה פחות אם יש מזל.... אצל תלמידת כיתה ב' שלנו, בבית ספר ציבורי, מס' התלמידים הגיע מעל למקסימום אז פתחו כיתה ב' חדשה, ולכן הם רק 23 בכיתה השנה]
2. בחלק מהם מקבלים רק תלמידים מצטיינים/מתנהגים יפה בלי ילדים עם אתגרים לימודדים.התנהגותיים. זה כמובן רק בבתי הספר הפרטיים בהם צריך לעבור בחינת קבלה כדי להיכנס - ו** לא כולם הם כאלה**. זה יוצר סביבת עבודה יותר נעימה לילדים וגם כמובן רמה יותר גבוהה של לימודים.
ולחדד - אין רחמים בעניין הזה. לחברה שלי היה ילד בבי"ס כזה שהידרדר מאוד ביכולותיו בגלל בעיה רפואית (התקפי אפילפסיה מסוג נדיר שלא הצליחו לייצב תקופה ארוכה. וההתקפים פגעו לו ב IQ / יכולת הלימודית, והוא גם נעדר הרבה בגלל אשפוזים וכאלה). ביה"ס הודיע לה ללא כחל ושרק למצוא לו בבקשה מוסד לימודי אחר בשנה שלאחר מכן כי "הוא לא מתאים לרמה שלהם יותר".
3. קורסים/משאבים/בניינים/ציוד הרבה יותר טובים מבבי"ס ציבורי. תראי למשל את ביה"ס הזה כדוגמא (הוא בי"ס לבנים - ולא קשור אלינו - אבל סתם כדוגמא) - מדובר על קמפוס בן מאות דונמים עם בריכה ועוד. וזה לא כי הוא באמצע שומקום.
https://www.landon.net/
או בית הספר הזו שבו לומדות (או למדו - נדמה לי שהן בקולג' כבר?) בנותיהם של מישל וברק אובמה:
http://www.sidwell.edu/
4. בבתי ספר מהסוג של מס' 3 אנשים גם יודעים שילדיהם יתחככו עם ילדים עשירים אחרים וזה המעגל החברתי שאיתו ייצאו לעולם כנקודת פתיחה טובה יותר [יש שיאמרו שזה מגעיל - אבל זו עובדה]
5. להבדיל, יש בתי ספר פרטיים "דתיים" כמו בתי ספר יהודיים או קתוליים (אני מניחה שיש מוסלמיים גם כן). ה"דתיים" הם במרכאות כי אין דרישה מהתלמידים לנהל אורח חיים דתי, אבל כי מלמדים שם תכנים שנוגעים לדת מסוימת. בכאלה, למיטב ידיעתי, אין בחינת קבלה - "רק תבוא"....
לא כל הלומדים בכאלה הם בני עשירים.
אנחנו מתעניינים בכזה מהסוג האחרון כי הילדה מגלה עניין בלדעת קרוא וכתוב בעברית, מה שלא יקרה אחרת [ולא כי לא ניסינו]. וגם כי אמא שלה מגלה עניין שתדע משהו על מקורות יהודיים - כמו תנ"ך.
מחירים - אני לא יודעת את כולם. אני יודעת שסידוול (ע"ע סאשה ומאליה אובמה) עולה 40,000 דולר בשנה. וזה סדר הגודל של רוב בתי הספר שתוארו בקטיגוריה 2-4 -נדמה לי שהאחרים טיפה פחות, נגיד 36,000 בשנה
הדתיים עולים פחות. סדר גודל של 24,000 בשנה וחלק מזה לדעתי יכול לרדת ממס הכנסה בתור הוצאה על מלכ"ר שקשור לדת - זה אומר שליש פחות באופן מעשי. אז נגיד יותר לכיוון 16,000 בשנה. זה פחות ממה שעולה מעון לילדים בגנון ליום מלא [אבל רבאק - עד שגמרנו אם זה....
]. ואפשר גם לבקש סיוע/מילגה - אבל אז צריך לתת להם את כל טפסי המס שלך וכל פרטי ההכנסה
. מה גם שחברים שלנו ששניהם עובדים ולדעתי ברמות הכנסה דומות אלינו הגישו - ויש להם שני ילדים בבי"ס כזה - ונדחו
לדעתי הקתוליים עולים הרבה פחות ואולי קרובים יותר לחינמיים. ככה זה בכל הדברים אצלם (הם נותנים למשל קייטנות בחינם או כמעט חינם - bible camp, ולהיות חבר בכנסיה קתולית עולה פרוטות שגם הם לפי שיקול דעת - להבדיל מחברות בבית כנסת שעולה לפחות 5000 דולר בשנה)
אלה היו 10 דקות על בתי ספר פרטיים.