אז מה קראנו השבוע? או שמענו? או צפינו?

Y. Welis

New member
למרות היחלשות בשניה - זו עדיין הסידרה הבדיונית האימרסיבית

ביותר שיש כרגע - 'משכנעת' מכל בחינה.
&nbsp
הקאסט אדיר - טיפוסים שיצאו מתוך הכרכובים (היהודי הזקן; הנאצי; פט שנראה ונשמע כמו כריסטופר ווקן גבוה וקצת סיני, ההיא עם 15 הטבעות וכמובן הפאה הבלתי אפשרית של קורי סטול - שתרד בהמשך, למרבה השימחה).
&nbsp
גם המבנה - של סרט ארוך שמחולק ל-13 פרקים, מתאים במיוחד לבינג' (בליסה),

מה זה אימרסיבית?

למרתון, המילה האידיאלית לצפיה מסוג זה שכולם שכחו ממנה רק בגלל שנטפליקס נוסדה.
&nbsp
אגב, אילולא ראיתי כבר את הפרק שבו הוא מוריד את הפאה (שהיא הדבר הכמעט יחיד שאני יכול לחשוב עליו כאשר אני צופה בו), זה היה ספוילר רציני. לספר לי שהוא הולך להוריד את השיער בהמשך עונה 2? מזל גדול שראיתי את הפרק ומזכיר לי שעדיף לא לדבר בפורום על דברים שלא צפיתי בהם.
אבל כן, אני נהנה מהסדרה כרגע.

Y. Welis

New member
'משקעת' - כלומר שאתה שוקע לתוכה, ומאמין לכל דבר

תוצאה של יצירת עולם מפורט ומשכנע.
&nbsp
אפשר היה לראות את סטול מתבדח על הפיאה ב'קומיקון' של השנה שעברה... כך שזה כבר רמז. אבל לא עניין מהותי לדמות שלו - לא גיליתי דבר.
&nbsp
הלוואי שהיו עוד דברים ברמה הזו. כרגע המתחרות היחידות לטעמי הן 'שילד' וכן 'בלאקליסט' המצויינת - שממשיכה לשמור על רף גבוה גם בעונה 3.
&nbsp
גם 'לימיטלס' מראה שיפורים (אורצ'י אגב מעורב בכתיבתה + ב-בלאקליסט. ממש דיויד אי. קלי חדש).
&nbsp
'בליינדספוט' לדעתי נחלשת. מסופק אם תחודש, וכן 'מיינוריטי' שאיבדה כיוון למרבה הצער.

הרשימה השחורה, ללא גבולות והנקודה העיוורת בעברית (בשבילי)

כל מראה חיצוני רלוונטי לאיך שתופסים את הדמות או הסיפור וזה ספוילר מעצבן לא פחות מפרט עלילה כלשהו. יש לקחת את זה בחשבון בבקשה.
אני ידעתי על הפאה שלו עוד מההתחלה, אפילו שהיא נראתה משכנעת. זה פשוט היה לי תמוה. אני יודע שעושים דברים כאלו לנשים אבל לגברים? לרוב משתמשים באיפור בשביל להסתיר דלילות אבל פאה שלמה? והכי מצחיק, הוא אומר בסדרה "זה יגדל מחדש". אז אני אומר לעצמי, "לא, זה לא".
ה"משקעת" יותר מתייחסת אלי בענייני פאנלים בכל מיני כנסים ודברים דומים. אני לא רואה אותם כי זה שובר את הפנטזיה שהעולם המפורט קיים באמת.

Y. Welis

New member
לעיתים הפאנלים מעניינים - לראות צד אחר של השחקנים

כמו התייחסות שלהם ל'שיפים' ועוד. לעיתים יש נקודות דמיון בינם לדמויות ולעיתים אין.
&nbsp
בראיון אחד למשל לפני שנה או 2 עם הקאסט של GRIMM, יכולת לראות את ההפרדה הפיזית בין הצמדים שם - הראשי ואשתו בסידרה, לצד סילאס (המזוקן) ובת הזוג שלו שם, ואת המתח בינהם... או הכימיה במציאות בין 2 הראשיים מ'מתחת לכיפה'.

מיכאל ג

New member
אני חייב לשאול, איך זה בדיוק ספוילר?

ספוילר הוא פרט עלילה ש - וזה חשוב - הורס את חוויית הצפיה למי שמגלה אותו מוקדם מדי. למשל, לדעת סוד שמסתירה דמות, לדעת מראש בחירה של דמות באיזו דילמה, או לדעת פתרון לבעיה כלשהי שעולה בפרק מוקדם יותר. אבל איך הידע שדמות מסוימת הולכת לשנות תסרוקת משנה לך כהוא זה את חוויית הצפיה?

זה נותן אינדיקציה מוקדמת....

כמו קדימונים (שגם אותם אני לא רואה), זה חושף פרטי מידע על העתיד של הדמות. אז הדוקטור החליט להוריד את "הפאה". למה? הוא היה חייב? הוא בורח שהוא משנה את צורתו החיצונית? תופסים אותו? כל השאלות הללו צצות אם אני יודע את זה מראש. זה לא משנה שאני לא יודע את התשובה, יש לי שאלה וזו הבעיה. אני מאוד טראומתי עם ספוילרים, ככה שכל גילוי עתידי, קטן ככל שיהיה, מפריע לי מאוד. וזה כולל מראה חיצוני של דמות.

למעלה