סכמ"ש

DAN1EL

New member
לא הבנתי...

תחליט.

בהתחלה אתה טוען שזה ספוילר כי לא מספיק אנשים מכירים את הסיפור.
מכאן המסקנה: אירועי 11 בספטמבר (שמוצגים גם הם באחת הסצנות ב"צלף אמריקאי") הם לא ספוילר, כי כולם יודעים מה קרה שם.

אחר כך אתה טוען שזה לא משנה עד כמה הסיפור מוכר - זה עדיין ספוילר.
מכאן המסקנה: אירועי 11 בספטמבר הם כן ספוילר.

אז תחליט מה הטיעון שלך קודם לגבי למה זה כן ספוילר, כדי שאדע למה להתייחס.

ערן1987

New member
אוקיי, אז ככה

כולם מכירים את פיגועי ה-11/9, אין ספק. אבל כסרט בפני עצמו, שאתה בא אליו "נקי", אתה בד"כ לא תרצה "לדעת" איך סרטים שעוסקים בנושא (כמו "טיסה 93" שהזכרתי) יגמרו. הסיפור של "צלף אמריקאי" הוא אמנם מוכר אבל בעיקר לאמריקאים וגם אני בטוח שגם שם לא כל מי שצפה בסרט ידע עליו את כל הפרטים.
&nbsp
אני למשל לא הכרתי את הסיפור ואם הייתי יודע את הסוף שלו אז הייתי מתבאס על כך. מקווה שהסברתי את עצמי, אם לא תגיד ונמשיך בזה

DAN1EL

New member
אתה מתכוון

שכולם יודעים מה קרה ביציאת מצרים או ב-11 בספטמבר אבל הם לא בהכרח יודעים איך זה יוצג בסרט?

DAN1EL

New member
אז אני טוען:

הם אמורים לדעת שהוא נרצח.
כמו שהם אמורים לדעת מה קרה למגדלי התאומים.
לא יודעים? בעיה שלהם.
&nbsp
אולגה לא כתבה איך הוא נרצח ולא תיארה את הסצנה כפי שהיא הוצגה בסרט. רק אמרה שהיא ידעה איך הסיפור ייגמר כי היא ידעה שהוא נרצח.

ערן1987

New member
אז אתה יכול להגיד את זה על כל סרט

שמבוסס על אירוע אמיתי (או על ספר וכו') כי מדובר במוצר שאמור להיות מוכר לקהל הרחב. אני אישית לא מסכים איתך בכלל.
&nbsp
אולגה כתבה שקרה מה שקרה, כלומר התוצאה הסופית, וזה עדיין ספויילר כי קורה משהו מאוד מהותי לדמות הראשית של הסרט. איך זה לא ספויילר? יש הבדל אם זה היה קורה בדרך שבה זה קרה או מסיבה אחרת לגמרי.

DAN1EL

New member
נכון, ואני אומר את זה על כל סרט שמבוסס על אירוע אמיתי.

אם מדובר על פנטזיה שעושה בלאגן שלם מהאירועים ההיסטוריים - כמו מה שטרנטינו עושה ב"ממזרים חסרי כבוד" - זה משהו אחר.
לגלות למישהו איך נגמר הסרט "ממזרים חסרי כבוד" זה בהחלט יהיה ספוילר.
&nbsp
אבל במקרה של "צלף אמיתי" - אני לא חושב שזה ספוילר.
כנראה שאנחנו חלוקים. :)

ערן1987

New member
אתה יודע מה, כל פרט בסרט כלשהו בסדר גודל כזה

הוא ספויילר מבחינתי, בין אם מדובר בסרט שמבוסס על אירוע אמיתי או מומצא לגמרי.

RTur

New member
מסכמ"ש

משהו טוב שקרה השבוע: 4 הופעות השבוע! + מסיבת פורים של רימון שהייתה ממש כיפית
משהו רע שקרה השבוע: לא קרה
משהו שמצפים/לא מצפים שיקרה שבוע הבא: מתחיל סמסטר ב' וייזמיר
התחדשות השבוע: אין
סרט השבוע: אין
סדרת השבוע: אין
ספר השבוע: אין
שיר השבוע:
Michael Jackson - Unbreakable
Mark Ronson Ft. Bruno Mars - Uptown Funk
אלבום השבוע: Michael Jackson - Invinscible
מאכל השבוע: העוגת גבינה של אמא
ציטוט השבוע: לא עולה לי משהו
תמונת השבוע:
תכניות לסופ"ש: אתמול הייתה לי הופעה בב"ש
אחר (או: מסר חשוב לאומה):

ערן1987

New member
בהצלחה בסמסטר חח

איפה ההופעות האלה? זה בשביל הפאן או שזה גם בתשלום? *ערן חטטן*

RTur

New member
>>

קודם כל הכל זה פאן, אני אוהב את זה.
הופעה אחת הייתה ברימון עם האנסמבל שאני נמצא בו השנה, אנסמבל פרוייקטים, שמפיקה אותו רעות יהודאי (שנה שעברה היא עשתה את דיסני שגם בו הייתי) והופענו עם מופע מחווה לאהוד מנור. השנה יהיה 10 שנים למותו והוא היה אחד המורים ברימון בעבר ואנחנו נופיע עם המופע הזה בכל מיני מקומות במהלך השנה. זו לא הייתה הופעה בתשלום.
הופעה שניה זה במסעדה בבאר שבע שנקראת "הספריה" שאני מופיע שם קבוע כל יום שלישי ביחד עם עוד זמרת ואנחנו עושים קאברים לפי בקשות הקהל. כמו Jukebox אנושי. אנשים בוחרים שירים מתוך רשימה שאנחנו גם מעדכנים כל כמה זמן, כותבים הקדשה ואנחנו מקריאים ומבצעים. השבוע יהיה בדיוק 3 שנים מאז שהתחלנו להופיע שם ככה כל שבוע. זו הופעה בתשלום, וזו תכל'ס העבודה העיקרית שלי מאז שאני סטודנט. שאר הדברים שאני מרוויח מהם הם לא קבועים (גיג חד פעמי פה, חתונה שם, להקליט שיר במתנה למישהו, להפיק פלייבק או משהו כזה).
ההופעה השלישית שהייתה לי הייתה בבית אבות פרוטיאה בכפר בתל מונד. אני ועוד זמרת, גיטריסט ואקורדיוניסט עשינו מופע שירי ארץ ישראל כזה (שירי חלוצים, יהורם גאון וכאלה חח) לכבוד פורים בשבילם. הופעה בתשלום.
וההופעה הרביעית הייתה במסעדה רוסית בבאר שבע
. כשרוסים חוגגים/מציינים כל מיני אירועים (חתונות, בר/בת מצוות, ימי נישואין, ימי הולדת וכו') הם בדרך כלל אוהבים שתהיה להקה שתשיר/תנגן לייב ולא דיג'יי. אני כנראה מתחיל גם להופיע במסעדה הזו באופן קבוע, הם רוצים להחליף את הזמר שיש להם עכשיו ובודקים אם אני מתאים להם (מבחינת רפרטואר ושילוב עם הזמרת וכו'). אני מופיע שם גם בשישי הקרוב שוב. גם זה בתשלום כמובן.
&nbsp

DAN1EL

New member
מסכמ"ש (כולל סופ"ש)

משהו טוב שקרה השבוע: לא זוכר משהו ספציפי.
משהו רע שקרה השבוע: כנ"ל.
משהו שמצפים/לא מצפים שיקרה שבוע הבא: חוזר ללימודים - סמסטר ב', שאני קצת חושש מפניו.
התחדשות השבוע: אין.
סרט השבוע: המשכתי את מרתון טרנטינו שלי עם "קיל ביל 2", "חסין מוות", "ממזרים חסרי כבוד", "ג'אנגו ללא מעצורים", "רוצחים מלידה" (של אוליבר סטון - טרנטינו כתב ומכחיש) ו"מצאת החמה עד צאת הנשמה" (הסרט הכי אדיר של רוברט רודריגז. טרנטינו כתב ואף כיכב בו לצד קלוני). ראיתי שוב גם את "סין סיטי" המדהים של רודריגז, שאף פעם לא נמאס. ראיתי גם (במסגרת "פסח אקשן" של הוט
) את "משאלת מוות 2", "רמבו 2" ו"סיפורו של שוטר" של ג'קי צ'אן.
סדרת השבוע: אין.
ספר השבוע: סיימתי לקרוא את "צורות" המדהים והמעיף והמאתגר של יונה וולך. בנוסף, קורא במקביל את יומנה של אנה פרנק, הספר של לינה דנהאם וספר ויקרא.
שיר השבוע: אין אחד ספציפי. שמעתי הרבה קרולינה, אל גרין, בובי וומאק, ביץ' בויז, אטה ג'יימס ועוד.
אלבום השבוע: כנ"ל.
מאכל השבוע: שבוע אחרון (?) לאוזני ההמן (
)

ציטוט השבוע: ---
תמונת השבוע: הפוסטר של "Police Story" של ג'קי צ'אן.

תכניות לסופ"ש: ---
אחר (או: מסר חשוב לאומה): ---

DAN1EL

New member
הוא טוען שעשו לו כל כך הרבה שינויים בתסריט

שהוא כבר לא יכול לקרוא לזה "התסריט שלו" (למרות שזה התסריט שלו).
זה הגיע למצב שהוא לא רצה בכלל לקבל קרדיט על הסרט הזה כתסריטאי, ובסוף הוא קיבל רק את הקרדיט על הסיפור (Story by Quentin Tarantino) ולא על התסריט (Screenplay).
לא לגמרי ברור מה הלך שם, אבל עד היום כשהוא מדבר על הסרט הזה (והוא לא מרבה לדבר עליו) אפשר להרגיש אצלו המון מרירות כלפי כל הפרויקט והוא די מתכחש אליו.
מבחינתו הדבר היחיד שנשאר כמו שהוא רוצה בסרט זה השמות של הדמויות.

אבל עדיין, כשרואים את הסרט, חלק מהתסריט מרגיש מאוד "טרנטינואי", ולגמרי קשה להאמין שהסרט הזה היה יכול לצאת לפועל בלעדיו.
ובלי קשר - זה סרט אדיר! ואני ממש מחבב את אוליבר סטון וחבל לי שככה עבר חתול שחור ביניהם (כי אני יודע שגם טרנטינו גדל על הסרטים שלו וראה בו השראה גדולה).
מבחינתי "רוצחים מלידה" זה אחד הסרטים הכי אדירים שיצאו מארה"ב בניינטיז. פנינת ניינטיז אמיתית. סרט מגניב ביותר ונותן בראש, שלוכד בצורה מושלמת את כל הווייב הקולנועי והתרבותי של התקופה.
ויש מצב שהוא הסרט הכי "קולנועי" של הניינטיז.

ערן1987

New member
בהצלחה בסמסטר! :)

"סין סיטי" הוא, כנראה, אחד הסרטים הכי אובררייטד שראיתי.

למעלה