בדיוק מה שאני מכינה היום לארוחת ערב!
הנה לך 3 מתכונים נורא פשוטים:
מצה בריי:
שוברים את המצות לחלקים קטנים (בערך 6) ושמים בתוך קערה גדולה.
מוסיפים מים חמים (לא רותחים, מים חמים מהברז מספיקים) ומשרים למספר דקות.
מסננים את המים מהמצות.
להוסיף 2 ביצים, מלח/פלפל ולערבב היטב (אם צריך הבלילה יוצאת יבשה מידי אפשר גם 2 כפות חלב).
ולטגן!
ניתן לטגן את הכל בתוך מחבת גדולה ולערבב מידי פעם, ממש כמו ביצה מבולבלת או להכין כמויות קטנות ולטגן כמו לביבות.
להגיש עם סוכר או שמנת חמוצה.
חוץ מזה ניתן גם להרטיב מצה שלמה עם מים ולהניח על מגבת ל10 דקות עד שמצה מתרככת ונהית גמישה (ניתן גם לכסות את המצות בעוד שכבה של מגבת רטובה למנוע התייבשות). לחתוך את המצה לרבעים:
1. ניתן לטבול את המצה בתוך בלילה של ביצים וחלב ולטגן. והרי לך מצה מטוגנת (כמו לחם מטוגן).
2. להכין מילוי (גבינה, תפוחי אדמה) ולשים מעט מהמילוי בתוך הריבוע ולגלגל לגליל. לטבול את כל הגליל בתוך תערובת ביצים ולטגן. והרי לך בורקס.
לזניה
להרטיב את המצות כמו שהסברתי מקודם ולהשתמש במצות במקום השכבות של הפסטה.
להניח מצה בתחתית, מעל זה רוטב עגבניות, תערובת גבינות וירקות, עוד מצה וחוזר חלילה.
בתאבון!