איך אתם מכינים מציות/מצהברייט ?

איך אתם מכינים מציות/מצהברייט ?

באים אלינו חברים לארוחת צהריים ביום ראשון. אני לא מכינה יותר מידי (הם באים כל יום ראשון) אבל חשבתי להכין משהוא עם חבילת המצות שנמצאת כאן ואף אחד במשפחה לא אוכל.

איך אתם מכינים את המציות שלכם?

יש לכם מתכונים אחרים ממצות?

המון תודה
 

me too

New member
מצות.....

מציות - אני מפוררת מצות לתוך קערה, מוסיפה ביצה ומים ומערבבת.
אם זה לאכילה עם מתוק, אפשר להוסיף קצת סוכר וניל.
אם זה מלוח, אפשר להוסיף מלח, וגבנצ לבלילה.

בליל הסדר אכלתי מעין בורקס או פשטידה ממצות, שיכבת מצה, עליה מרוחה בנדיבות שיכבת פירה מטובלת עם בצל ואפשר להוסיף פטריות, ועל הכל עוד שכבת מצות. לדעתי זה גם היה בתנור לאפיה . לא אני הכנתי, אבל זה היה מאוד טעים.
תהנו ביום ראשון
 

me too

New member
כן!

נראה דומה, רק שהיא עשתה כפשטידה, לא כגלילים.
נראה טוב
 

noaronen1

New member
שמו ששירלי ומותק כתבו יש גרסה יבשה ואחת רטובה

אצלנו בבית הרטיבו את המצות עם טיפה מים בברז פושרים. בעלי מכין קראנצ' ולא סובל את הגרסה של המשפחה שלי.
הוא אוהב מלוח עם תבלינים. אני אוהבת עם גבינה לבנה וסוכר.
וחברה פרסמה בפייסבוק עוד גרסאות של כמה עדות. אני מוסיפה את הלינק שהיא פרסמה היא קוראת לזה בורמלוס. מצאתי את הלינק הזה. מצרפת.
http://www.xnet.co.il/food/articles/0,14567,L-3094142,00.html
 

Mottek

New member
בדיוק מה שאני מכינה היום לארוחת ערב!

הנה לך 3 מתכונים נורא פשוטים:

מצה בריי:
שוברים את המצות לחלקים קטנים (בערך 6) ושמים בתוך קערה גדולה.
מוסיפים מים חמים (לא רותחים, מים חמים מהברז מספיקים) ומשרים למספר דקות.
מסננים את המים מהמצות.
להוסיף 2 ביצים, מלח/פלפל ולערבב היטב (אם צריך הבלילה יוצאת יבשה מידי אפשר גם 2 כפות חלב).
ולטגן!
ניתן לטגן את הכל בתוך מחבת גדולה ולערבב מידי פעם, ממש כמו ביצה מבולבלת או להכין כמויות קטנות ולטגן כמו לביבות.
להגיש עם סוכר או שמנת חמוצה.


חוץ מזה ניתן גם להרטיב מצה שלמה עם מים ולהניח על מגבת ל10 דקות עד שמצה מתרככת ונהית גמישה (ניתן גם לכסות את המצות בעוד שכבה של מגבת רטובה למנוע התייבשות). לחתוך את המצה לרבעים:
1. ניתן לטבול את המצה בתוך בלילה של ביצים וחלב ולטגן. והרי לך מצה מטוגנת (כמו לחם מטוגן).
2. להכין מילוי (גבינה, תפוחי אדמה) ולשים מעט מהמילוי בתוך הריבוע ולגלגל לגליל. לטבול את כל הגליל בתוך תערובת ביצים ולטגן. והרי לך בורקס.


לזניה
להרטיב את המצות כמו שהסברתי מקודם ולהשתמש במצות במקום השכבות של הפסטה.
להניח מצה בתחתית, מעל זה רוטב עגבניות, תערובת גבינות וירקות, עוד מצה וחוזר חלילה.

בתאבון!
 

Mottek

New member
במילה אחת: פסח

או במילה אחרת: עסוקים.
גיסי הגיע לביקור מארץ הקודש, אז אירחנו אותו וגם עשינו ארוחת ערב משפחתית ביחד עם הגיס שגר כאן לידנו וזה בנוסף לליל הסדר.
חוץ מזה הפינה היתה מאוד שקטה בשבועיים האחרונים, ומכיוון שכבר העליתי את כל המתכונים שאני לרוב מבשלת ולא היו לי מתכונים חדשים שהספקתי להכין לחג, לא היה לי מה לחדש (ולהעלות מתכון שמכיל חמץ ממש לפני פסח לא נראה לי לעניין). אז עם זה שבעצם הרצתי שתי ארוחות משפחתיות שאחת מהן היתה הסדר, החלטתי לא לפתוח את הפינה השבוע כי שיערתי לעצמי שכולם יהיו עסוקים עם הסדרים והבישולים שלהם.
מבטיחה לפתוח את הפינה הבאה בזמן, ואני מצפה להשתתפות פעילה מכולם ובשיתוף של מתכונים חדשים ומוצלחים!
 
לגמרי מותר לך. לא בכל פינה את חייבת לעלות

מתכונים. כל פעם אני חושבת כמה חידושים יש אצלך. אצלנו אוכלים הרבה פחות מגוון. אוכלים מה שאני יודעת לבשל, ולעיתים רחוקות אני עושה נסיונות חדשים.

את גם יכולה לעלות נושאים לדיון בנושא.
 
אני דווקא אוהבת פריכות במצהברייט שלי

אצלנו המתכון הוא פשוט: היחסים הם מצה אחת על ביצה אחת וקצת חלב.
שוברים את המצה ביד לתוך קערה (החתיכות נעות בין פירורים ל- 2cmx2cm). מוסיפים ביצה ומערבבים היטב. מוסיפים קצת חלב ומלח לפי הטעם.
מחממים מחבת ומטגנים. יוצא רך ופריך בו זמנית וזה סוד הקסם. אוכלים עם שמנת וסלט/ירקות חתוכים.
אגב, אצלנו אוכלים מצהברייט כל השנה. זו ארוחת ערב מאוד מקובלת.... מאוד אוהבים!
 

רזאי

New member
אתם ייקים?

בסקר שנעשה בפורום אחר, גילינו שרק אצל הייקים משתמשים בחלב לריכוך המצה במקום במים.
גם הייקים מתפצלים בין מצה בריי מתוק למלוח
 
אננו גם תמיד מוסיפים חלב לביצה

בבלילה למקושקשת או חביתה.
להוסיף מים לביצה? מי שמע כדבר הזה? רק כשזה לדלל אותה מעט להברשה של מאפים!
 

רזאי

New member
באופן מפתיע אנחנו בודדים בהעדפותינו.

כולל בחביתה, לא מסוגלת להבין את אלה שמדללים את הטעמים במים- אבל מסתבר שהם הרוב
 

רזאי

New member
ובטח יותר טעים.

אבל אני מתכוונת בעיקר לחמאה שמאלץ ושמנת. מאכלים טבולים בשמן (יש גם כאלה) לא עושים לי את זה.
 
אני לא יקית

ואצלנו מרככים עם חלב ואוכלים מתוק ומלוח. אני גם אוהבת שזה קרנצ'י.
אבל אני קיבוצניקית (לא קיבוץ יקא), אז אולי זה לא נחשב.
 
למעלה