איך אתם מכינים מציות/מצהברייט ?

רזאי

New member
הגיוני שבקיבוץ לא ממשיכים

את מסורת המאכלים המשפחתית. היה מטבח משותף, לא? כל מה שצריך זה מישהי שמכירה את המנהג ועובדת במטבח.
 

mumfor4

New member
הכנתי פיצה מצה

הרטבתי מצות במעט מים , סידרתי שכבה על תבנית אפייה
בקערה נפרדת , רוטב עגבניות סמיך עם כף אורגנו, מלח , פלפל שחור ומעט סוכר .

פיזרתי בנדיבות , עוד שכבת מצות כדי שיהיה בסיס עם מעט עובי והרסק משמש כמעין דבק
עוד שכבת רסק , טבעות זיתים , טבעות בצל , גבינת צ'דר בפרוסות כי זה מה שהיה
לתנור חום בינוני גבוה רבע שעה .

יצא מעולה אני אשתדל להעלות תמונה יותר מאוחר .


מצה ברייט בגירסה שלי

אני מכינה מעין אומלט עבה שמורכב משברי מצות רטובות, ביצים, הרבה שמיר, כוסברה, פטרוזיליה, בצל ירוק ולפעמים פטריות , אבקת מרק, מלח ופלפל שחור
שופעת את הבלילה / עיסה לתוך מחבת רחבה ועל אש קטנה כמעט 15 דקות, הופכת על צלחת ומגלישה שוב כדי שהצד השני יתבשל .

חותכת למשולשים ומגישה לצד סלט עגבניות בצל ופלפל חריף או סלט ירקות .
 
אני מכינה די טעים


שוברת 2 מצות לריבועים, מערבבת עם 2 ביצים ושמה בתוך מחבת עם שמן שרתח.
אחרי שצד אחד מוכן, הופכת ונותנת לצד השני להיטגן גם.
כשיוצא חם מהמחבת- מפזרת סוכר מעל


טעים ומאוד "דיאטטי"
 
למעלה