רגעים של הצלחה

avivs

New member
רגעים של הצלחה

כולנו כאן קוראים ספרי מד"ב ופנטזיה, ורובנו לא נתקלים ביותר מדי קשיים בזמן קריאה של ספר או סדרת ספרים.

אבל אני בטוח שלכולנו היו קטעים בהם לא האמנו שנצליח לסיים ספר או סדרה.
האורך הרב, השפה הקשה, התרגום הנורא, האלימות הבוטה... לא חסרים האתגרים.

אתם מוזמנים לחלוק איתנו את המקרים בהם הצלחתם לצלוח ספר או סדרה כנגד כל הסיכויים. הרגעים האלה שיכולתם להביט על ערמת הדפים על השולחן ולומר, "ניצחתי".

וצום קל, שיהיה

restored

New member
לצערי סיימתי את הספר הראשון של מאלאזאן

מה שגרר אותי לשאר, כשבסופו של דבר שני האחרונים הרסו הכל.
נצחון שכולו הפסד.

אבל קראתי ספר של דייויד קק (keck) שכתב שני ספרים מצוינים ומאז נעלם לצערי (דרך אגב, המליץ עליו סטיבן אריקסון).

אם זה קרה

זה היה יותר נצחון של הספר עלי, שלמרות כל מגרעותיו הצליח לגרום לי לבזבז עליו זמן טוב בו היה אפשר...לרבוץ.

subatoi

New member
שר"ה בגרסת הכרך האחד. ו"חולית".

לפני כעשור בחרתי לקרוא את הספר (לראשונה) דווקא בגרסת הכרך האחד, כאתגר.
ואכן היה מאתגר והצלחתי, 990 עמודים של הסיפור נטו, לא כולל נספחים והקדמות. אני מניח שהיום לא הייתי מצליח לעשות את זה.

"חולית" אתגר אותי מבחינות אחרות, בעיקר מבחינת הפונט המזעזע (שהתלוננתי עליו רבות כאן בזמנו). בושה שלא מדפיסים את הספר הזה (ודומים לו) מחדש, במקום ההדפסות הקיימות המגעילות.

כריכרכה

New member
אני מעריץ של סדרת המד"ב של עם עובד

ספרים קומפקטיים שאפשר לקרוא בלי לשבור את המפרקים. לפחות זה מה שחשבתי לפני שעברתי לדיגיטל.

subatoi

New member
יש לי בעיה עם איכות-מכונת-הדפוס-של-גוטנברג

המזעזעת הזו, לא עם הפורמט. הפורמט הקטן דווקא נחמד וקומפקטי.

אגב, ראיתי שגם 1984 בהדפסות החדשות שלו סובל מאותה בעיה. הכריכה החיצונית מבריקה, חדשה, מודרנית ונוצצת, הבפנים נראה כמו ספר מימי הביניים.

כריכרכה

New member
לפני שנים רבות התחלתי להפסיק לקרוא באמצע

בעקבות איזו סימניה מגוחכת של "זכויות הקורא" שנתגלגלה לידי ושבין היתר נכתב בה שזכות הקורא להפסיק לקרוא באמצע. כך שזה באמת לא רלוונטי עבורי, אני פשוט לא קורא מה שלא מעניין ומהנה עבורי, אני לא מרגיש שאני צריך להוכיח משהו לעצמי או לזולת, אני לא בתחרות קריאה עם אף אחד ולא מזיז לי כהוא זה שאעבור מן העולם מבלי לקרוא "קלאסיקות" כאלה או אחרות (למעשה יש לי רתיעה גדולה מ"ספרים שחייבים לקרוא").

לפני כמה ימים הזכרתי את ערפילי אבאלון שהפסקתי בעמ' 90. דוגמה אחרת היא למשל מלכוד 22, ספר קלאסי ומדובר וכולי, התחלתי ובשום פנים ואופן לא התחברתי, זה נראה לי כמו פמפלט פרופגנדה פוליטית עם מעט הומור מאולץ ולא מוצלח במיוחד. לא קראתי יותר מכמה עשרות עמודים, זה בטוח.

אולי טרילוגיית פיונאבאר זו היצירה האחרונה שהתאמצתי לקרוא בשל חיבתי לגאי קיי? לא זוכר, יכול להיות.

restored

New member
הפסקתי לקרוא גם את יצירת האהבה העצמית

המשעממת והשחצנית של היינליין "די זמן לאהבה".
מעולם לא קראתי ספר שממנו הרגשתי שהסופר ממש חושב שהוא החכם באדם שבא ללמד את האחרים מה נכון ומה לא.

rsmb1

New member
כדאי לך לנסות שוב את

מלכוד 22. זה באמת לא ספר שהוא רק "קלאסיקה". אחרי הפרק שמספר את סיפור חייו של מייג'ור מייג'ור מייג'ור מייג'ור קראתי בו בכל שנייה פנויה עד לסיום.

לי יש בעיה עם "כישור הזמן".....

מאחר וקראתי את כל הספרים בזמן אמיתי, אז המירווחים
בין הספרים גרמו לי לשכוח מה היה בספר הקודם בכל פעם
שהתחלתי את החדש שיצא.

עכשיו סוף סוף התחלתי לקרוא את הספר האחרון A Memory Of Light
ויש לי ממש בעיה לחבר את הקצוות.....

אחת האפשרויות שעלו בראשי זה להתחיל לקרוא את הכל מהתחלה ברצף.
(שכן "ברוך-אשם" כל הספרים זמינים סוף-סוף באופן מיידי) אבל עצם
המחשבה על המשימה הנוראה הזאת גורמת לי לרצות לפרוש לחלוטין
ממלאכת הקריאה.....

מה עושים???......

dingaleboom

New member
הייתי עם אותה בעיה בסדרה

והחלטתי לקרוא מההתחלה. אני בספר הרביעי ובינתיים הכל טוב

kenny66

New member
למה להכריח את עצמך?

למדתי את זה אי-אז כשהייתי בכיתה חי"ת או טי"ת - ספרים שלא נהנים אפשר להפסיק באמצע. יש כל כך הרבה דברים טובים אחרים לקרוא.
בשנים האחרונות לעתים אני קורא ספרים שאני חייב לגמור - ספרים שהייתי צריך לקרוא כדי לכתוב עליהם ביקורת, או לצורך הרצאה וכו' - ואני לא מצליח לזכור אפילו אחד מהם לא הצדיק את המאמץ והוכיח שיש בו אוצרות חבויים.

HH husa

New member
בגלל נסיון ממושך כזה הפסקתי לקרא

וזה לא שאני לא מחפש , פשוט אני מחפש באמת משהו שיהיה שווה את המאמץ והזמן.

יש לכם רשימה של ספרים שאחרי חשבון נפש הייתם אומרים שאכן יש שם אוצרות חבויים ?
או ש אוצרות ו"חייבים לקרא?" הם מונחים יחסיים ?

avivs

New member
הכוונה הייתה יותר

לספרים שבסוף התחושה הייתה חיובית, שעשית בשכל שהתעקשת לסיים אותם.
לא לכאלה שקראת בבאסה וסיימת בבאסה.

ניימן3

New member
מסכים לגמרי.

מספיק לי להתעקש עם קריאה מקצועית. בשעות הפנאי אני מעדיף להנות..

avivs

New member
לפני שנים רבות

כשהייתי עוד בחטיבה, הייתי בספריה וראיתי ספר ענק ומפחיד. זה היה "העמדה" של סטיבן קינג. הכרירכה האחורית נראתה מעניינת, אבל כשהבטתי על כל העמודים ועל הטקסט הצפוף ידעתי שבחיים לא אצליח לקרוא ספר כזה. באותו הזמן עדיין הייתי מסתכל על מספר העמודים לפני בחירה של ספר. אפילו לא הבנתי איך אנשים יושבים וקוראים את "העמדה" ולא משתגעים מהאורך.

אחרי כמה שנים הפסקתי להסתכל על מספר העמודים וסיימתי את "העמדה" בשבוע בערך. אחד הספרים האהובים עליי.

הפעם הראשונה שנחשפתי לאליסטר ריינולדס הייתה עם "עיר הבקיע". בעברית חילקו אותו לשני חלקים. באותו הזמן לא ממש קראתי מד"ב, וגם מה שקראתי היה קליל יחסית. סיימתי בקושי את החלק הראשון של הספר ולא ממש הבנתי משהו. ניסיתי לקרוא את החלק השני בערך ארבע פעמים, ובכל פעם הפסקתי אחרי כמה עמודים. זה היה לי מסובך וכבד מדי. אחרי חצי שנה הייתי במחסור של ספרים (לפני עידן הקינדל) ומחוסר ברירה ניסיתי שוב לקרוא את החלק השני.
בפעם הזו הספר טס לי, וכשסיימתי אותו ידעתי שאני מת על הסופר הזה.

סדרת מאלאזן - את הראשון חיבבתי, לא יותר. את השני התחלתי כמה פעמים ולא הסתדרתי עם האנגלית ועם כל הדמויות. וויתרתי על הסדרה עד שהתחלתי לשמוע עליה מכל מיני אנשים. החלטתי לנסות שוב את הספר השני מתוך ידיעה שאין הרבה סיכויים שאצליח לסיים אותו, וגם אם כן, אין סיכוי שאסיים עשרה ספרים כאלה. (אני די מתרחק מסדרות ארוכות, אפילו אם יש להן כבר סוף).
איכשהו יצא שהצלחתי להתחבר לספר השני וסיימתי אותו בהצלחה. גם בספר השלישי היה לי משבר כי הוא היה המשך של הספר הראשון, ממנו זכרתי מעט מאוד פרטים. אז אחרי שהפסקתי אותו לכמה חודשים ניסיתי שוב ובלעתי אותו בכמה ימים. השאר זה היסטוריה

מיכאל ג

New member
דאלגרן של דילייני

יש בו את כל אלו (חוץ מתרגום נורא) וגם סצינות סקס ברמות הולכות וגוברות של חוסר נוחות.
זה הספר היחיד שבאמת הרגשתי הישג כשהגעתי לסוף שלו. לרוב כשאני מתחיל לקרוא ספר קשה, או שהספר מתחיל לזרום לי בקלות בשלב מסוים (ואז אין תחושת הישג בסוף, רק הרגשה שחבל שאין עוד) או שאני עוזב אותו באמצע.

למעלה