BOKER T

Black Stain

New member
הייתי היום בת"א

זו הייתה טעות חיי כי שכחתי שעכשיו פסח וכל פורום כובעי הSWAG נפגשים.. כשעלינו רגע לגג לעשות דברים לא בריאים חברה שלי שאלה אותי בצער אחרי שהיא ראתה מישהי שוכבת על הרצפה ו2 בנות יושבות עליה וצורחות שהן על השטיח המעופף שיקח אותן למזרח אפריקה "גם אנחנו היינו כאלה?" ועניתי לה שחד משמעית כן.
אבל קניתי מלא בגדים ו2 משחקים לאקסבוקס שמישכנתי בית בשבילם וקניתי רמקול בצורת מורט מהפינגוונים ממדגסקר שהופך רישמית לדבר הכי מגניב שבבעלותי!

N o R i K o

New member
וואו, לגמרי 'חד משמעית כן'

יש לי מלא חברים בפייסבוק שאיכשהו עדיין קשורים לילדים בני 13 שעושים מלא רעש ומתנהגים כמו מפגרים והם מעלים תמונות מזעזעות
ואז פתאום אני עושה סדר באלבומי גיל 16 שלי ומגלה שאני לא הייתי הרבה יותר טובה...

Black Stain

New member
סיימי סיימי אותו

אני חייבת לראות את התגובה שלך על ה5 פרקים האחרונים!!

N o R i K o

New member
מה למה

כי הקטע של טוביאס מנסה להרוג את טריס (גאד השמות
) הוא פשוט פיטה מנסה להרוג את קטניס?

N o R i K o

New member
טוב סיימתי,

מסתבר שלא איבדתי את היכולת שלי לקרוא ספר ביום

אז טוב, הוא משמעותית הרבההההההההההה יותר טוב מבני הנפילים
ובכללי הוא די בסדר. אבלללל-
- למה לדמויות הראשיות יש שמות של כאפה?!
- לחברה הכי טובה של הדמות הראשית קוראים כריסטינה. המתרגמת בחרה לאיית קריסטינה. גאדדד, את לא יודעת שמתעתקים C ל-כ'?!
- אגב כריסטינה, זה גרם לי לדמיין את הדמות הראשית עם הקול של מרדית' מהאנטומיה של גריי.
- למה לא מספרים לנו שום דבר על העולם הזה? הוא נשמע ממש חסר הגיון. במשחקי הרעב קטניס מסבירה לנו ממש בקטנה שהייתה אפוקליפסה, שהוקמו מחוזות שזה הגיוני כי זה כמו ערים, שאיכשהו מחוז אחד מתוכם הצליח לגבור על כולם ולהיות השולט, היא מסבירה לנו שזה בעתיד... פה פשוט לא ברור איפה זה, למה זה, איך זה קרה לעזאזל.
- איפה ההגיון בכך שאנשים יתחלקו לפי תכונות אישיות לא מוגדרות?! איפה תמצאו בנאדם שכן ב-100% במה שהוא עושה ואומר? למה יש גם הקרבה עצמית וגם אומץ, אם כל הרעיון באומץ הוא שאתה אמיץ מספיק לוותר על האנוכיות שלך ולהקריב את עצמך למען היקרים לך? אהמממ לא קראת הארי פוטר? אה שכחתי, בטח שקראת, טוב שאוריינות לא קראו לעצמם רייבנקלו עם הknowledge is power והצבע הכחול. ומה זה לעזאזל ידידות?!?!?!?!?!?!?!!!!!
בקיצור, לא מצאתי שום סיבה הגיונית לכך שאנשים יבחרו לחיות חיים שלמים לפי הפלגים האלה. בהארי פוטר התלמידים מתפצלים לבתים כי המנהיגים חשבו שכל אחד מהם יוכל לאמץ תלמידים עם תכונות שהוא מעריך ומאמין בהן. עם הזמן זה הפך למקום שהוא משפחה שניה, שאנשים מוצאים בו חברים שדומים להם... אבל הם עדיין מתחנכים על ידי שאר הבתים ויוצרים איתם קשרים ואפילו מתערים ביניהם ומתחתנים איתם והכל... מה זה השטות הזו שלכל פלג יש את המנהגים שלו ואת הלבוש שלו?
והכי נורא זה שכל אחד אחרי המבחן אמור להיות שייך לפלג אחד. מה זו השטות הזו? בהארי פוטר יכולתי לשייך את עצמי ממש מהר לגריפינדור, כי למרות שיש בי תכונות מובהקות של הפלפאף (כנות, אהבה ליושר וצדק) ושל רייבנקלו (כמיהה לידע והערכתו) אני כן מקריבה את עצמי למען אחרים (זה מראה על אומץ@#%@#!!!111111) ורוצה להיות בגריפינדור. אבל שם אשכרה לא היה לי לאן לשייך את עצמי, אני כנה לפעמים באופן חסר טאקט אבל אני משקרת כשצריך, אני ידידותית אבל כלבה כשצריך, אני מקריבה מעצמי אבל גם אנוכית, אני אמיצה אבל אני לא אקפוץ מגג של בניין בלי לדעת אם זה בטוח כי זה מטומטם!!1! זה לא מראה על אומץ!!!11 בכלל בכל השלב הראשון של הספר, לא הבנתי למה מבחני הקבלה לפלג שלהם הם קרבי יריות ואגרופים, כי אין בזה שום דבר הגיוני! אדם שבוחר ליישב את המחלוקות שלו באלימות הוא לא אמיץ אלא פחדן שחושב שרק בכוח הוא ישיג את מה שהוא רוצה. פשוט מפגר. מינוס גדול.
בקיצור, זה נראה לי כמו חוסר הגיון אחד גדול. חוץ מזה, לפיו, כולם אמורים להיות מפוצלים, אבל כווולם. אף אדם הגיוני לא יכול לעבוד כמו מכונה לפי הוראות של פלג אחר. ואם כן, לא היו עריקים לפלגים אחרים. לאורך כל הספר כריסטינה מתנהגת כמו 'כנות' כי משם היא באה, אבל היא עוברת בהצלחה את המבחנים ל'אומץ לב'. איך היא לא מפוצלת?! זה חסר הגיון ומפגר. ממש מפגר.
- אני סוג של מבינה את המסר שהמחברת מנסה להעביר בעקיפין על הנתינה והתרומה לזולת ועל כך שהרצון שלנו לטכנולוגיה ולידע ולקדמה גורם לכל כך הרבה אנשים אחרים לחיות בסבל ובעוני, אבל הסוף היה ממש מפגר ונטול פואנטה. יופי שעצרת את המחשבים אבל עכשיו הכל פתוח. אפילו הסוף של משחקי הרעב יותר טוב כי האפילוג סוג של מסביר שדברים הסתדרו (Just kidding, הסוף חרא). אבל פה זה פשוט... ווט. ולמה היא הייתה צריכה להרוג את שני ההורים שלה? הבנתי את אמא שלה אבל להרוג גם את אבא שלה היה פשוט רע.
- די אהבתי את השיפ, הם היו ממש חמודים. אבל - 1. זה היה סופר דופר צפוי שהוא טוביאס, ועליתי על זה בערך בפעם השלישית שמראים אותו. 2. מה הקטע של הפחד מסקס?!
מילא פחד מהקשר איתו, ממחויבות, מהעובדה שאם היא תתאהב הוא עלול לפגוע בה. אבל מסקס?! פיגור
3. מה נסגר עם השמות שלהםםםםםםם גאדדדד
4. מה שכתבתי לדנה.
מענין אם היא גם העתיקה את השם שלו מאני מספר ארבע...

בקיצור...
יכול היה להיות לזה פוטנציאל וזה לא ספר רע. אבל זה גם לא ספר טוב. חמוד ותו לא.
ועכשיו נמשיך לדוקטור הו

Black Stain

New member
חחחחחחחחחחחח
?

אומייגאד כלכך מסכימה עם הכל

גם מ ה נסגר עם הסופרת בסוף בפרקים האחרונים בסוף הספר? חבר שלה נפרד ממנה והיא הרגישה צורך עז להרוג את כל הדמויות שלה??
המוות של ההורים שלה היה חולני וזה שהיא הרגה את וויל היה פשוט מזעזע, למה היא הייתה צריכה להרוג אותו? היא הייתה יכולה לפצוע אותו וזהו, אחרי איזה 20 שניות היא במילא כיבתה שם את המחשבים

זה כאילו כל הספר הזה נע על פסט פורווארד
והסופרת לא בדיוק הבינה לאיזה קהל יעד היא מכוונת לה שם, מה זה היה הניסיון אונס הזה? זה היה נראה כאילו זה היה לקוח רגע ממשחקי הכס ואז היא הבינה רגע שזה ספר לנוער ואז עשתה אחורה פנה
גם מה נסגר עם האכזריות שלה לכל הדמויות? היא פשוט הרגה אשכרה את כולם חוץ מהראשית, טוביאס ואח שלה

כשסיימתי את הספר פשוט אמרתי בקול רם, "אוקי, דאת' אסקולייטד קוויקלי."

N o R i K o

New member
*דיליי*

זהו, שתחילת הספר התקדמה לי ממש ממש לאט. זה כאילו היא חפרה מליון פרקים על כמה שהמחוז\פלג\שקר שלהם אלים ומרושע... אבל בו בזמן היא גם התחפרה נורא לאט על האישיות של הדמות הראשית ועל הרומן שלה עם ההוא, אז זה כאילו התאזן בסדר... ואז פתאום, הופהופ! גילינו את הכל, בואו נגרום להכל להיגמר תוך 5 דקות וממצב של "אומגד אני נדלקת על המדריך שלי זה כל כך לא בסדר" לעבור אוטומטית ל"אז אני עדיין לא ממש מוכנה לסקס אבל תכף, בסדר?". ווטפ

אני פשוט לא הבנתי מה הולך שם...
ואתמול מצאתי את הספר השני באנגלית בחנות ואמרתי "המממ אולי אני אקח לקרוא" וקראתי מאחור שכתוב "עשיתי דברים ואני אשמה ויש לי דם על הידיים!!!1
" וזה היה כזה... טוב נראה לי שאני יכולה לחכות לתרגום, זה לא שוה את זה

Billy Shirs

New member
אני סיימתי אתמול.

ממש אהבתי את ההתחלה של הספר. כן, העולם הזה לא הכי הגיוני, אבל נראה לי ממש מעניין איך כל אחד לוקח רעיון אחד וחי איתו בקיצוניות מטורפת כזאת.
רוב הדברים שאומץ עושים סתם נראים לי מפגרים - לקפוץ מרכבת זה לא אמיץ, זה פשוט מיותר ומסוכן. ההגדרה שלי לאומץ זה להתגבר על פחד בזמן סכנה, לא לדחוף את עצמך לעשות דברים שיהרגו או יפצעו אותך אנושות בלי שום צורך. גם לא ממש הבנתי את ההוא שבחר באומץ ואז פחד לקפוץ על הרכבת - לאן נראה לך שהלכת בדיוק? ידוע שהם עושים את זה כל פאקינג יום-_-
האימונים - מילא, לא מזיק. אהבתי את החברות שלה עם וויל וכריסטינה... אהה, רגע היא הרגה את וויל><
המלחמה הזאת הייתה די מיותרת בעיניי. הייתי מעדיפה שהיא תגלה שהמנהיגים בהקרבה עצמית באמת מושחתים וסתם העמידו פנים ויעצרו אותם בדרך נורמלית כלשהי. ואם כבר שתהיה מלחמה, שלא כולם יהיו זומבים כך שלא תהיה סיבה למצוא הצדקה למה הם נלחמים (ז"א, הם לא נלחמים מתוך שנאה, הסתה, אלימות - הם פשוט לא יודעים מה הם עושים!), או שלא תהרוג את הידיד שלה, או שלפחות תרגיש אשמה על זה יותר מדקה וחצי.
היא יורה לכל העולם ברגליים ובכתפיים, אבל החבר הכי טוב שלה? לאאא, היא תירה לו בראש! פור פאקס סייק><
ואם כבר פור, כמובן שהוא מצא דרך להתגבר על הפאקינג נוזל הפאקינג שוטף מוח שהחדירו לו ולעצור את כל ההדמיה ולהציל את כולם. עכשיו הם הומלסים והולכים לעשות סליפאובר אצל ידידות. יאי.
Worst ending ever.
נראה מה יהיה בשני.

Black Stain

New member
חחחחחחחחחח

כלכך נכון!!!!
שכחתי לגמרי את הקטע שפור מצליח להתגבר על הנוזל שטיפת מוח בגלל אהבתו

Billy Shirs

New member

"פור! איך הצלחת להתגבר על הנוזל הזה?"
"פשוט... ראיתי אותך."

True story

ellendili

New member
נוי רוצה המלצות לספרות נוער מפי קרן לנדסמן?

שהיא מגניבה. וקטניס זו הדמות האהובה עליה והכל...
.

אז אתמול בהרצאה היא דיברה על משחקי הרעב, על מעוף הדרקון ועל הטירה הנעה (הספר!). אה וגם על דמדומים. אם לרדת על בלה בכל דרך אפשרית בערך נחשב לדבר
. אולי תאהבי אותם יותר מכל הסדרות החדשות והדי אוברייטד האלה...

אלא אם כן את מרגישה חובה מוסרית לקרוא את אותן סדרות כדי לדעת אם להמליץ או לא להמליץ לקונים. שזה מאוד אצילי מצידך
.

למעלה