ערב ויום השואה בפורום

חגית, ענבלון, חבובית ורוני היקרות

חייב להודות שזה נותן סיפוק לדעת שהחומר והקישורים בשרשור נגעו בכן, העשירו ועוררו עניין!
ובעיקר תודה לכן על התגובות!!!
כפי שכתבתי לורד, לצערי הרב הרוב בוחרים, באופן די קבוע, שלא לעשות זאת \:
אני מודה שקיוויתי שהיום והנושא יביאו עימם יותר תגובות שאולי גם יפתחו דיון מעניין ושאולי אפילו יהיו כאלה שיוכלו לשתף אותנו בסיפורים ובחומרים שלא נחשפנו אליהם.

יצא לי לקרוא את הכתבה על ספרי הילדים

יש לנו ספר שקוראים לו "סבתא סורגת" של אורי אורלב. שלא מדבר ישירות על השואה ומעביר את המסר...
יש לנו גם את הספר על צ'יקה....
אין לי ספק שאחשוף את בתי (10.5) לקרוא את הספרים האחרים המומלצים בכתבה.בחירה שלה אם לקרוא או לא. עדיין מונעת ממנה את אנה פרנק...
בני (13.5) סיים לא ממזמן את עבודת השורשים ונחשף לשואה מהצד המשפחתי.קרא לפני כשנתיים את אנה פרנק ושנה שעברה את "האי ברחוב הציפורים".
כמו ורד בזמנו , כשהם היו צעירים וגרנו בארה"ב גוננתי....עכשיו הם מספיק בוגרים להכיל כל אחד בהתאם לגילו...

משהו שהפתיע גם אותי...

למרות הדעה שהבעתי לגבי חשיפת הילדים לנושא השואה, הן בהודעה הראשונה שלי בנושא והן בתגובה שהוספתי הלילה,
אפילו אני הופתעתי כשגיליתי את הקטע שיצורף כאן בהמשך.
מסתבר שלא ידעתי, כפי שלא ידעו גם אחרים שלא צפו בסרט המלא על הבובנאית ברכה גילאי "תעשי את" שברכה ממשיכה להופיע מדי פעם ודווקא בהצגה שעוסקת בילדות בתקופת השואה, אבל לא זה מה שהפתיע אותי...
כשצפיתי בתחילת הקטע חשבתי שהיא מעלה אותו בפני ניצולי שואה או בני נוער ואז הופתעתי לגלות שזה הוצג בפני ילדים ובעיקר הופתעתי ממבע הפנים והעיניים שלהם!
שלא לדבר על התגובות...בעיקר של יהלי - הבן לבית סביר - ארכוני...שזה איכשהו לא ממש מפתיע אותי
כתבה על הסרט "תעשי את" ששודרה בחדר החדשות.

למעלה