סקר חוצלארץ

Happy Goth

New member
סקר חוצלארץ

רק לי זה מרגיש שחצי מדינה טסה לחו"ל? הרחובות ריקים....
מה היעד האהוב עליכם? ומדוע?
ספרו על מסעדה/דוכן/מאכל מקומי טעים ומיוחד
חנות או מתחם שופינג שווה במיוחד
מלון או אכסנייה מיוחדים או זכורים לטובה
איזור חיי לילה שווה ומהנה במיוחד
מסלול טיולים בטבע מוצלח
אתר תיירותי כייפי
תוסיפו חופשי עוד טיפים, קישורים לאתרים
, תמונות
ועוד!

shmickey

New member
ברחובות כיבו מזמן את הניאוןןןןןןן

היעד האהוב עלי? המממ.. קשה
בכל טיול שעשיתי נהנתי, כל אחד מהם היה בהלך רוח שונה, עם מטרה שונה ואנשים שונים.. אני מאוד אוהבת לטייל, אוהבת אקסטרים, לא מפחדת מלינת שטח ולכן מאוד נהנת בטיולים פיזיים (כמו בטיול של לאוס-קמבודיה-תאילנד) ומצד שני אני גם אוהבת מאוד חיים אורבנים, שופינג, מסעדות ומסיבות ולכן נהנת גם באירופה.
קשה להחליט. אצטרך פשוט לנסוע כל הזמן לכל מקום!
&nbsp
ערמונים קלויים מדוכן רחוב - איסטנבול
שייק אננס to die for - עגלת רחוב בתאילנד
קלצונה אלוהי ממאפיה קטנה - איטליה
תבשיל ביתי מאפונה שגדלה בחצר האחורית - אנגליה
בראוניז משמחים - אמסטרדם
ועוד ועוד ועוד..
&nbsp
תאילנד, מצאתי שוק מדהים שנמצא מתחת לMBK המפורסם, קניתי שם כל כך הרבה מציאות במחירים מגוחכים.
ובכלל, כל השווקים שהיו בדרך היו נהדרים.
אמסטרדם, פריימרק

&nbsp
המלונות באיטליה היו חלומיים, בונציה התגוררנו במלון מעל אחת התעלות ובצפון היינו במלון Pase Sella בין ההרים המושלגים - חלום.
&nbsp
קופצים לי כרגע רק הטיולים האחרונים: איטליה ואמסטרדם. בשני היעדים האלה הגענו לאיזורים מקומיים ממש במקרה, עם מסיבות מעולות

&nbsp
לאוס אהובתי שהיתה יפייפיה, תאילנד בה עשינו טרק של כמה ימים שכלל לינת שטח. זכרונות מהממים.
&nbsp
הונג קונג! הונג קונג כולה אתר אחד גדול, זו עיר מסחררת ומרגשת בלי אף רגע דל. בילינו שם ערב מסחרר אחד בארינה של מירוץ סוסים, האווירה, הגודל, כמות האנשים וההתלהבות השאירו אותנו שיכורים
&nbsp
תודה! איזה כיף לקחת אתנחתא מהעבודה!

Rosie52

New member
מדריך רוזי טורס

מה היעד האהוב עליכם? ומדוע? הערים שאני הכי אוהבת בעולם הן:
ניו יורק - ווייב נהדר ולעולם לא מצאתי רגע אחד של משעמם
אמסטרדם - כלום לא פורמלי ויש הכל מהכל
ברלין - מלכת הפסטיבלים, השווקים וחיי לילה סוערים
פאריז - הכי רומנטית בעולם
לונדון - מוזיקה, שופינג, תאטרון וחיי לילה סוערים במיוחד
קצת אחרי חמשת הערים האלו עוד עיר שהיא פנינה - קייפטאון (דרום אפריקה) - אחלה עיר חופש למנוחה, טיולים

מסעדה קטנה, משפחתית וצמחונית באמסטרדם שנקראת Betty. וואנס יו טריי בטי יו נבר גו בקי
(חובה להזמין מקום מראש).

כשהמחיר לא משחק תפקיד ה- Ka-De-We של ברלין והרחובות מסביב הוא מתחם קניות מדהים

סוויטה במלון רויאל על "הפארק ליין" בלונדון - שבוע של שכרון חושים על חשבון הברונית

אין על ברלין. יש הכל מהכל. חיי הלילה לא מרוכזים באזור אחד אבל בכל אזור אפשר למצא כל מה שתרצו. חוץ מזה ניתן (בלילה) להגיע ממקום למקום בצ'יק צ'אק (במונית)

מסלול טיולים בטבע מוצלח
ספארי וטיפוס על הקילימנג'ארו

אתר תיירותי כייפי
תאילנד כמדינה והאיים בפרט

תוסיפו חופשי עוד טיפים, קישורים לאתרים
, תמונות
ועוד!
אוסיף בפוסט נפרד חייבת לסיים עוד משהו קטן בעבודה להיום

haych

New member
רוזיייייייייייייייייייי

טיפסת על הקלימנג'רו??? גם אני!!!
איזה מדהים זה, הא?

Rosie52

New member
בהחלט היה קושאנגזה (מדהים בסוואהילית)

שבעה ימים של עונג צרוף.
איזה מסלול עשית?
אני עשיתי את machame ואחרי כמה ימי בטן גב ב Dar es salaam המשכתי לטיול ספארי מדהים.
בכלל מאוד אהבתי לטייל באפריקה (עד היום הייתי כמעט בכל מדינות אפריקה - 50 מתוך 54).
יצאתי ללא מעט טרקים נוספים בכל מני מקומות באירופה (גם סקי טרקינג), דרום אמריקה ובמזרח וסה"כ יצא לי לבקר (לפעמים רק לעבודה) ולטייל ב 117 מדינות.

בצעירותי "בזבזתי" את כל החופשות מהלימודים בטיולים וטרקים בעולם.
בשנים הראשונות אחרי הלימודים בחוזה העבודה שלי היה סעיף שאני יכולה לצאת לחל"ת של חודש וחצי + ימי החופשה הרגילים כל שנה וניצלתי את כולם

טיילתי עם אנשים מכל העולם, הגעתי לשבטים ולשמורות שבזמנו לא פגשו יותר מדי מערביים והחוויות האלו ישארו איתי כל החיים.

רוזי

haych

New member
יואו, איזה כייף לך

הלוואי שיכולתי לטייל כל החיים (אבל רק אם הייתי יכולה לקחת את הכלבה שלי איתי כי אני לא יכולה בלעדיה. ואם היה לי אינסוף כסף, כמובן...)
הזמנתי טיסה לספטמבר ואם הבוס שלי לא יאשר לי-אני פשוט אתפטר.

איזה כייף שהיית ברוב אפריקה! ובכלל - העובדה שהית במקומות נידחים - אני אכולת קנאה.
לצערי משנה לשנה האומץ שלי גווע לאיטו...

גם אני בכל חופשה טסה - הטיול הגדול, השנה הראשונה בתואר, השנה השניה, השנה השלישית, סיום התואר... כשחושבים על זה-מהטיול הגדול יוצא לי (555) לטוס כל שנה.

את הקלימנג'רו עשינו בששה ימים. אני חושבת שגם אנחנו עשינו את המצ'מה אבל לא כ"כ זוכרת. אחרי הקלימנג'רו נסענו ישירות לזניזבר. עברנו בדאר רק כדי להפליג משם. הנסיעה באוטובוס מהאזור ש להקלימנג'רו לדאר לקחה לנו 21 שעות בגלל פקק פסיכיייייייי של משאיות. יצאנו בשש בבוקר מהקלימנג'רו והגענו לדאר בשלוש בבוקר... נזרקנו על איזה כסא וחיכינו שיעברו השעות עד שיתחילו המעבורות לזנזיבר. ..
לפני שהגענו לקלימנג'רו עשינו ספארי מהמם בקניה.

Rosie52

New member
את הדרך מהקילימנגרו לדאר עשיתי ב

בזנזיבר יצא לי להיות כמה וכמה פעמים ובפעם האחרונה שהיתה לי הזדמנות להגיע לשם מהעבודה כבר נמאס לי ושלחתי מישהוא אחר במקומי.
מאחלת לך מכל הלב שתצליחי לטייל כמה שיותר ולא הייתי ממליצה לך לקחת את הכלבה איתך לאפריקה
אלא אם כן זה למדינות כמו:- דרום אפריקה, סנגל, נמיביה או בוטצואנה. בכל שאר המדינות זה מאוד מסובך ומעלה את הסיכון לכלבה לחלות.

אם פעם יהיה לך זמן וחשק לטייל (אם עוד לא היית) אמליץ לך לטייל במוזמביק שהיא מדינה מופלאה ומקסימה וגם אוכל "לשלוח" אותך לשמורות ילידים בסוואנה המוזמביקית ולשבטים נוספים לאורך נהר הזמבזי (עוד טיול אפריקאי מומלץ אם את אוהבת אתגרים של שיט על קאנו).

רוזי

haych

New member
לא באמת התכוונתי לקחת אותה איתי

התכוונתי שהלוואי שיכולתי לטייל כל החיים, אבל רק בתנאי שהיא הייתה יכולה לבוא איתי. ובגלל שהיא לא, גם אם יהיה לי מלא כסף ואפס מחוייבויות לא אנצל את הפריוולגיה הבדיונית הזאת :) הכי הרבה זמן שהייתי בלעדיה היה 3 שבועות במהלכם לא הפסקתי לדבר עליה. בקושי נסיעה באוטו היא שורדת, שלא לדבר על טיסה

מוזמביק
נוספה לרשימה!

אנחנו מתכננים לקחת את הכלב איתנו ביוני

אני ובן הזוג שלי מפנטזים על חודש קורס איטלקית בפירנצה בקיץ הבא, ומתכוונים לשכור דירה שמותר להביא אליה את הכלב (זה די נפוץ באיטליה, לכולם שם יש כלבים, גם בהרבה מלונות מותר להביא כלב).
אבל ברור שלא לכל מקום אפשר לקחת אותו, זה פשוט סוג חופשה כזה שמאפשר, ואני ממש מבינה אותך.
בפברואר למשל אנחנו טסים לארה"ב והייתי שמחה לטוס לחודש או יותר כי אם כבר חוצים את האוקיינוס (מה גם שאנחנו נוסעים כדי לבקר משפחה ואני רוצה כמה שיותר זמן איתם), אבל לא מסוגלת לעזוב את הכלב לכל כך הרבה זמן... נראה לי ששבועיים זה המקסימום שאחזיק

haych

New member
הנושא האהוב עלי!

הדבר שאני הכי אוהבת אחרי בע"ח זה חו"ל

מה היעד האהוב עליכם? ומדוע?
קשה לי לענות בתשובה חד משמעית. יש כמה מקומות אהובים, כל אחד מסיבותיו:
1. ניו זילנד - לשם (בין היתר) נסעתי אחרי הצבא. זה היה טיול ההתבגרות שלי, טיילתי לבד וחוויתי כ"כ הרבה שהטיול הזה השאיר עלי רושם עוצמתי ביותר. וזה עוד לפני שדיברנו על היופי. פשוט מושלם.
2. אנטרטיקה - כי זה היה טיול מיוחד, של פעם בחיים.
3. גאורגיה - מדינה יפהיפיה, עם אנשים מדהימים ונוף משגע. שם גם קיבלתי הצעת נישואין.
4. אתיופיה - כי נסעתי עם אמא שלי ועשינו טרקים יחד - חוויה ייחודית.
5. קלימנג'רו - הטיפוס היה קשה בטירוווווווווווווווווף וכמעט פרשנו באמצע הדרך, ההצלחה בסוף הייתה שווה הכל.
6. איסלנד - הטיול האחרון שעשינו. מאז שהכרתי את בעלי אנחנו מדברים על זה שחייבים לנסוע לניו זילנד ביחד, אבל צריך לנסוע להרבה זמן, אז כנראה שזה יקרה רק בפנסיה.. ביתניים טסנו לאיסלנד - והיא פשוט יפהיפיה והכי קרובה לניו זילנד שיכול להיות.

אני צמחונית, אז לצערי לא יכולה להנות מאוכל רחוב בד"כ. בתאילנד הייתי טוחנת בננה לוטי ושייקים, בגאורגיה חצ'פורי ונראה לי שלא אכלתי דברים יותר מדי מעניינים.

אני לא כ"כ מחפשת שופינג כשאני בחו"ל. אבל פרימרק היה להיט.

גסטהאוס מדהים באיסלנד. המחירים שם מופקעים, אבל נפלנו על מקום שהיה נראה כמו הצימר הכי יוקרתי שיכול להיות, הכל חדש-חדש, ובמחיר הכי זול שהיה לנו כל הטיול - יותר זול מהוסטלים מעופשים שהיינו בהם. יצא לנו לישון שם ביום נישואין אז זה היה מושלם, והיו תנור, שזה מצרך נדיר בגסטהוסים שם, אז יכולנו לחגוג עם ארוחה מושקעת יותר מסלט ואורז.

אני פחות מהבליינים... אבל אם חייבים אז בואנוס איירס ואוסטרליה.

מסלול טיולים בטבע מוצלח
אין סוף!
יש כ"כ הרבה שאני לא מצליחה לחשוב אפילו על אחד

אתר תיירותי כייפי
היינו באקווריום בלונדון, שזו כביכול אטרקציה לילדים, אבל מה זה נהנינו

בספטמבר אנחנו טסים לעשות טרקים ברומניה, שאמורה להיות דומה לגאורגיה. מקווה שלא נעשה השוואות ושלא נתאכזב...

אפשר לינק/שם לגסטהאוס באיסלנד?

מלא חברים טובים שלי טסים לשם בקרוב, כל אחד בנפרד, יימח שמם... סתם, אני כולי פרגון
שיהנו

haych

New member
חחחחח

אני טסה בעוד חודש וחצי - ועדיין מקללת את כל מי שטס סביבי :)

יש לי את הכל במסודר בבית. אחפש אחרי העבודה. האמת שאני יכולה גם לשלוח את כל הקובץ שלי אם הם מעוניינים...

haych

New member
פרטי הצימר

Hella השם של הכפר.
לגסטהאוס קוראים brenna guesthouse.
המחיר היה 8000 לחדר זוגי (אני כבר לא זוכרת את שם המטבע ואת היחס לשקל, אבל זה נחשב לממש זול ביחס להיצע).
יש 2 חדרים בדירה, כך שיש מצב שצריך לחלוק אותה עם מטיילים אחרים, אבל היא בנויה לאורך ומאוד מרווחת ככה שאנחנו בכלל לא הרגשנו את הזוג שהיה איתנו.
יש אפילו מכונת כביסה וג'קוזי! ונראה לי שגם מדיח כלים. ממש לוקסוס!!

ToBat

New member
איזה מקומות מטורפים היית בהם!

אני לא מקנאה, לא מקנאה בכלל....

יוו איזה כיף

מאיפה את בארץ? פה בת"א זה מרגיש הפוך, אמנם יש פחות פקקים בשעות העומס כי יותר הורים בחופשה מהעבודה, אבל העיר מפוצצת עד אפס מקום בטינאייג'רים שלצערי לא נסעו לאילת או חו"ל או מחנה קיץ

&nbsp
עד הקיץ הקודם יצא שלא טסתי משהו כמו שלוש שנים, והתבכיינתי על זה בלי סוף. מאז אני רק בטיסות! אוגוסט 2014, נובמבר-דצמבר 2014, עכשיו (ביוני) הייתי בחו"ל, טסה שוב באוקטובר (כבר יש כרטיסים!), ומתוכננת נסיעה לפברואר 2016 שאנחנו באמת צריכים לקנות אליה כרטיסים כבר כי הם רק הולכים ומתייקרים...
כדאי שאני אחסוך קצת כסף

&nbsp
מה היעד האהוב עליכם? ומדוע? איטליה. אין לזה באמת הצדקה, מאז ומתמיד הייתי מוקסמת ממנה, למדתי איטלקית לבד מדיסקים של ברליץ כשהייתי בצבא... הייתי בטוחה תמיד שאני אתחתן עם גבר איטלקי. אז אין לי גבר איטלקי אבל תארו לעצמכן כמה התלהבתי כשגיליתי במקרה אחרי כמה חודשים עם בן זוגי שהוא למד איטלקית בתיכון ושהוא ממש מת על איטליה! בנובמבר ודצמבר היינו והיה מדהים. אם למישהי מכן יוצא לעבורבעיר קטנה בשם ברגמו, ליד מילאנו, לא לוותר על יום בה. היא מהממת. במקום השני סן פרנסיסקו, שהייתי בה רק לסופ"ש ארוך אבל התלהבתי מאד מהצבעוניות והכיף והשיק והכל.
ספרו על מסעדה/דוכן/מאכל מקומי טעים ומיוחד- בפריז השיטה שלנו לטייל הייתה להכין רשימה של שוקולטיירים ופטיסריז מומלצים, חרשתי את האינטרנט שבועות בשביל זה, ואז טיילנו ביניהם. אם היה משהו קרוב לראות אז כבר ראינו- למשל, שער הניצחון היה מול הhttps://www.laduree.com/en_int/ אז כבר עלינו אליו. מה שלא היה מול שוקולטייר, ויתרנו... האהוב עליי היה אקלייר קפה מאיזה שוק קטן שם, האקליירים הפריזאים פשוט ברמה אחרת

חנות או מתחם שופינג שווה במיוחד- טוב, אני התלהבתי לגמרי ממישיגן אבניו בשיקגו ומהMacy's הגדולה בניו יורק, וכמובן מגלרי לה פייט בפריז... לא שיש לי תקציב אפילו להריח את הבגדים שם
לא מנע ממני לעמוד במחלקת הנעליים למעלה משעה וללטף נעליים יפהפיות.
מלון או אכסנייה מיוחדים או זכורים לטובה- בטיול הגדול בנובמבר לנו בצרפת בארמון אמיתי ומדהים, זאת הייתה ממש חוויה. רק 120 יורו!!!! אמג!!! בלונדון במחיר הזה מקבלים בקושי כוך... http://www.booking.com/hotel/fr/cha...group_rooms=1;group_adults=2;group_children=0;
איזור חיי לילה שווה ומהנה במיוחד- מודה, לא החלק החזק שלי בטיולים. אני מהמטיילות כל היום עד שקורסות וזוחלות למיטה בלילה... יצא לי לצאת רק בניו יורק ושיקגו, כי שם הייתי בביקורי משפחה ולא כתיירת.
מסלול טיולים בטבע מוצלח- כל האיזור של הר רייניר, ליד סיאטל, הוא יפהפה וכיפי ועם מלא דובדבני רייניר.
אתר תיירותי כייפי- טוב הוא לאו דווקא אתר תיירותי, אבל פארק שעשועים נהדר בספרד בשם Port Aventura גרם לבן זוגי לעסות את הלחיים שלי, כי בחיי שנתפסו לי השרירים מהחיוך שלא הצלחתי למחוק.

לי וולף

New member
איזה יופי!!

קודם כל היי!
אני עדיין פה ומתנצלת שלא ממש פה
. שוב סדרה של ימי עומס ומקווה לחזור לשפיות בקרוב.
קראתי הכל בשקיקה ואני ברגיעת-חו"ל ריגעית בזכות השרשור הזה ומודה לכן כל כך!
היה משעשע לחשוב כמו פיה ואז לקרוא את התגובה שלה
הייתי היום באיסופי בגדים בתל אביב ונדמה היה שסגרו את יתר החנויות ביתר הערים כי כולם הגיעו אליה

אנסה לחזור עם קצת המלצות משלי, כרגע נאלצת לנקוט במדיניות נגעת-נסעת

למעלה