אני מאוד אוהבת את פסח
החלון כבר מקושט עם עשרת המכות (אני אעלה תמונה יותר מאוחר) ואנחנו מקשיבים למוזיקה של פסח באוטו. הילדים כבר שרים את 4 הקושיות, אחד מי יודע ודיינו בעל פה!
אני לא עושה ניקיון יסודי, אני מנקה כרגיל ופשוט לא נוגעת בחמץ. אני אף פעם לא הבנתי את הקטע שצריך להוציא את כל החמץ מהבית (בזבוז כסף) ויש לי מספיק כוח רצון לא לגעת בדברים לא כשרים. אני כן שומרת סט צלחות וקערות שאותם אני מוציאה רק בפסח, אבל זה יותר בשביל הסמליות כי תמיד אהבתי את לנקות כל כלי הכסף עם אמא שלי כשהייתי קטנה. אני לא מחליפה סכום או מגעילה כלים.
בליל הסדר אני אערוך את הסדר אצלי בבית עם גיסי ומשפחתו. בערב השני של החג יש סדר קהילתי בבית הכנסת שאנחנו משתתפים בו, לא כי אנחנו צריכים עוד סדר (אחד מספיק לי) אבל גם אני לא צריכה לבשל וגם מפני שאני רוצה להראות לילדים שהם חלק מקהילה ושכולם עושים את זה. הילדים נהנים וזה מה שחשוב. אגב לגבי הסדר,
הקטנים כבר רואים פרפר נחמד ושלום סומסום של פסח. אתמול ראיתי את הסרט על יוסף של דיסני (זה שמגיע לפני הנסיך מצריים שמתאר את הסיפור של יוסף ואיך בני ישראל הגיעו למצריים). עם הגדול אני בטח אראה את הסרט של עשרת הדברות.
חוץ מזה בסדר אני ממחיזה את המכות
דם - אני שמה קצת צבע מאכל אדום בתוך כוס ומוזגת מים. הפלא ופלא המים הופכים לאדומים.
צפרדע - זורקת צפרדעים מפלסטיק על הילדים
כינים - נמלים קטנות מפלסטיק
ערוב - כל מיני חיות פלסטיק של נמרים, אריות, דובים וכדומה
דבר - מצאתי כמה חיות מפלסטיק שלוחצים אותם יוצאות להם העיניים. נשמע לי מחלה!
שחין - נותנת לילדים לפוצץ שקיות ניילון עם בועות bubble wrap (איך בכלל קוראים לזה בעברית?)
ברד - זורקת כדורי פינגפונג
ארבה - מלאי של צרצרים בכל מיני צבעים וגדלים
חושך - מעבירה משקפי שמש
מכת בכורות - שלדים
הילדים מתים על זה כל שנה מחדש ואחר כך נהנים לאסוף את כל הפעצקס ולעזור לי להפריד כני שנוכל להשתמש בזה שוב בשנה הבאה.
אני מתכוונת להכין עוד משחק Jewperdy על פסח לילדים בבית הכנסת, אז אם מישהו רוצה אני אוכל לצרף את הקובץ.
והנה
אתר עם עוד רעיונות ומידע על החג וגם סיפור החג מוצג ברפסודיה מצרית!