אביב הגיע פסח בא.....

אביב הגיע פסח בא.....

ערב פסח השנה יחול ב-14 לאפריל.

כמו לפני כל חג אני מעלה כמה קישורים, בשביל לעזור לנו לחגוג את החג. בקישורים יש עבודות יצירה, פעילויות, משחקים והמון רעיונות בנושא החג. הקישורים מתאימים לגילאים השונים.
אשמח עם תשתפו בקישורים נוספים שנראים לכם.

קישור לסרט נסיך מצריים באנגלית. אם מישהי מוצאת קישור בעברית או משהוא יותר מוצלח אני אשמח לקבל.
קישור לרינת ויויו על פסח.
קישור לסיפור יציאת מצריים. באנגלית

אז איך אתם מתכוונים לחגוג את פסח השנה?

חג שמח לכולם

אחד החגים שהכי קשה לי איתם פה זה פסח.

אין לי קהילה יהודית, בעלי סקוטי לא יהודי, משתף פעולה אבל לא יותר מזה, אני צמחונית וחילונית לחלוטין - אז...

לרוב אני מלמדת את בוני כמה שירי פסח, בליל הסדר אני עורכת שולחן חגיגי, מכינה אוכל חגיגי (לא בהכרח של פסח) בוני מקבלת מתנות מאיתנו וכאלה שנשלחות מישראל, ואז מתישבים לראות את הסרט נסיך מצריים.

אני הולכת לחרוש את האתרים ולחפש רעיונות מתאימים לעשות מהחג קצת יותר, ואשמח לשמוע מה אתם עושים ולקבל רעיונות.

השנה הבית הישראלי של משרד העלייה והקליטה שלח לנו מעטפה עם חומרים לפסח. יש שם את סיפור החג, משחק זיכרון בנושא פסח, מבוך, שירון עם 4 שירים ושני מתכונים לפסח.
אתם יכולים לפנות אליהם. באתר האינטרנט שלהם לא מצאתי את זה. אני הגעתי אליהם דרך פייסבוק.

חג שמח

סיפרתי לבתי את סיפור המכות והיא נחרדה

זה באמת סיפור די נוראי וגם ממש לא משתלב עם החינוך שלה - שלא פותרים בעיות באלימות, ומאלהים היינו מצפות ליותר. לי לא אכפת כי אני לא מאמינה, אבל הילדה דווקא מאמינה באלהים ולכן הסיפור נתפס בעיניה כמצמרר ממש. נאלצתי לומר לה את דעתי, שזה מיתוס ולא סיפור אמיתי, וזה הרגיע אותה.
מבחינתי פסח הוא חג משפחתי - זה החג האהוב עלי בחיק המשפחה, הסדר שלנו תמיד כייפי. אני מתגעגעת לסדר רק בגלל המשפחה ולא בגלל החג. מאז שאנחנו כאן יצא לנו פעם לעשות סדר עם רחוקי משפחה - אבל יחד עם אחי, שבא במיוחד מישראל! - והשנה נלך לסדר אלטרנטיבי ביום אחר, סתם כי חברה הזמינה אותנו. עכשיו צריך ללמד אותה את מה נשתנה מחדש!
כמו רוב החגים היהודיים, אני לא אוהבת את הסיפור והמסר וברוב המקרים אין לי רצון או סבלנות להתפתל ולסובב את הסיפור כדי למצוא בו לקח שמתאים לימינו ולתרבותנו, כמו שעושים החברים הרפורמים שלנו פה.

R750-Girl

New member
אז אם חילונים - מה יש לחגוג?

לפני אלפי שנים היה להם רע. ובמקום לשמוח על כמה טוב יותר עכשיו, בוא נחיה את הרע כל שנה מחדש.

דווקא כחילונים יש לנו את הפריווילגיה

להחליט לבד איזה תוכן אנחנו רוצים לצקת לתוך חגים. בפסח אפשר להתמקד במושג החירות, להיות חופשי, מה זה אומר להיות חופשי, באתגרים שעומדים בפני החופש שלנו. אמנם נדמה לנו שזה מובן מאליו, אבל אם נסתכל קצת מסביב אפשר לראות כמה זה מושג שברירי.

אני קיבוצניקית, והקיבוץ לימד אותי שאפשר

לבחור את התכנים שמתאימים לנו ולעשות מזה מה שנכון לנו. מי שלא יודע, לקיבוצים (לפחות לאלא בתנועת השומר הצעיר) יש הגדה של פסח שבחרה את התכנים שמתאימים לקיבוץ.
שורה תחתונה, כל אחד מאיתנו מעביר תכנים שנראים לו ומתאימים לתפיסת עולמו.

לי מאוד חשוב להעביר את המורשת שלי לבוני וחשוב לי לציין את החגים בבית בשבילי. חשוב לי שיהיה לבוני משהוא משותף עם ישראל, שלעובדה שהיא יהודיה תהיה משמעות. נכון, לא משמעות דתית, כי אני לא מתחברת לזה, אבל משמעות.

R750-Girl

New member
בכנות, אני לא מבינה.

יהדות היא דת. אם את יהודיה לא דתית - זה לא אומר, פשוט, ישראלית?

אצלנו פסח תמיד מנוצל לשיחה על המשמעות של

להיות חופשי. וחופשי זה בגוף ובמחשבה. תמיד זה ממשיך לדיון בנושא של חשיבה עצמאית, של לחץ סביבתי, של אינדיבידואליזם.
מעבר לכך שגם חוגגים את בוא האביב

Mottek

New member
אני מאוד אוהבת את פסח

החלון כבר מקושט עם עשרת המכות (אני אעלה תמונה יותר מאוחר) ואנחנו מקשיבים למוזיקה של פסח באוטו. הילדים כבר שרים את 4 הקושיות, אחד מי יודע ודיינו בעל פה!
אני לא עושה ניקיון יסודי, אני מנקה כרגיל ופשוט לא נוגעת בחמץ. אני אף פעם לא הבנתי את הקטע שצריך להוציא את כל החמץ מהבית (בזבוז כסף) ויש לי מספיק כוח רצון לא לגעת בדברים לא כשרים. אני כן שומרת סט צלחות וקערות שאותם אני מוציאה רק בפסח, אבל זה יותר בשביל הסמליות כי תמיד אהבתי את לנקות כל כלי הכסף עם אמא שלי כשהייתי קטנה. אני לא מחליפה סכום או מגעילה כלים.
בליל הסדר אני אערוך את הסדר אצלי בבית עם גיסי ומשפחתו. בערב השני של החג יש סדר קהילתי בבית הכנסת שאנחנו משתתפים בו, לא כי אנחנו צריכים עוד סדר (אחד מספיק לי) אבל גם אני לא צריכה לבשל וגם מפני שאני רוצה להראות לילדים שהם חלק מקהילה ושכולם עושים את זה. הילדים נהנים וזה מה שחשוב. אגב לגבי הסדר,
הקטנים כבר רואים פרפר נחמד ושלום סומסום של פסח. אתמול ראיתי את הסרט על יוסף של דיסני (זה שמגיע לפני הנסיך מצריים שמתאר את הסיפור של יוסף ואיך בני ישראל הגיעו למצריים). עם הגדול אני בטח אראה את הסרט של עשרת הדברות.
חוץ מזה בסדר אני ממחיזה את המכות
דם - אני שמה קצת צבע מאכל אדום בתוך כוס ומוזגת מים. הפלא ופלא המים הופכים לאדומים.
צפרדע - זורקת צפרדעים מפלסטיק על הילדים
כינים - נמלים קטנות מפלסטיק
ערוב - כל מיני חיות פלסטיק של נמרים, אריות, דובים וכדומה
דבר - מצאתי כמה חיות מפלסטיק שלוחצים אותם יוצאות להם העיניים. נשמע לי מחלה!
שחין - נותנת לילדים לפוצץ שקיות ניילון עם בועות bubble wrap (איך בכלל קוראים לזה בעברית?)
ברד - זורקת כדורי פינגפונג
ארבה - מלאי של צרצרים בכל מיני צבעים וגדלים
חושך - מעבירה משקפי שמש
מכת בכורות - שלדים
הילדים מתים על זה כל שנה מחדש ואחר כך נהנים לאסוף את כל הפעצקס ולעזור לי להפריד כני שנוכל להשתמש בזה שוב בשנה הבאה.

אני מתכוונת להכין עוד משחק Jewperdy על פסח לילדים בבית הכנסת, אז אם מישהו רוצה אני אוכל לצרף את הקובץ.

והנה אתר עם עוד רעיונות ומידע על החג וגם סיפור החג מוצג ברפסודיה מצרית!

Mottek

New member
שיחקתי את זה בבית כנסת ביום ראשון

עשינו קבוצות של הורים וילדים. חלק מהשאלות היו קשים אפילו להורים.
מושגים כמו ביעור חמץ היה להם חדש, שאלות על שמות ההורים של משה ושם אשתו הם לא ידעו לענות (בהתחלה חשבתי לשאול מה היה השם של בת פרעה ומאיזה שבט היה משה, אני שמחה שהחלטתי להוריד אותם). השאלה על שלושת הרגלים היתה קשה, ואפילו השאלה של איזה דברים נמצאים על צלחת הסדר הם לא הצליחו לענות (חלק אפילו רשמו מי-מלח בתור אחד מהדברים).
בכל מקרה היה נחמד וכולם נהנו. מה שבטוח שהם גם למדו דברים חדשים. אם הם יזכרו אותם עד לליל הסדר זה כבר סיפור אחר...
בהצלחה.

"עבדים היינו לוואטסאפ בגן פשוש".

אני לא יודעת עם זה אמיתי, אבל להיות גננת זה לא פשוט, היום בעולם דיגיטלי זה נראה לי מאוד מאוד לא פשוט

לא אמיתי, זה טור הומוריסטי בהארץ

אבל אם הוא משקף את המציאות, וכולם טוענים שהוא משקף את המציאות, זה מזעזע ואני שמחה שלא היה ווטסאפ שגרנו בישראל....

למעלה