אביב הגיע פסח בא.....

Mottek

New member
אכן מזעזע!

זה דווקא אחד מהדברים שאני יותר אוהבת כאן, שהגן מנוהל ע"י צוות שלמד חינוך ומקבל החלטות שנראות לו נכונים/חשובים תוך כדי שהילד במרכז ולא מנוהל ע"פ שיקולי ההורים. מודה שזו רק ההתרשמות שלי, אף פעם לא שלחתי ילדים לגן בישראל.

ווטסאפ פורים
http://www.haaretz.co.il/magazine/.premium-1.2261266

בדיוק קישרתי את זה בפייסבוק

תוך כדי תוספת שאם זה יהיה ככה בקבוצה של הוואטסאפ בגן שלי-אני מתפטרת

לא נעים לומר, אבל תודות לכמה הורים אצלי בגן זה מתקרב לזה...
כבר קיבלתי בקשות הזויות כמו להתאים את הצבע של הבגדים גם למטה וגם למעלה-כלומר גם בבגד גוף וגם בחולצה ומכנסיים מעל שיהיה באותו צבע -גם אם לא הכל התלכלך

איזו מדהימה את

אחלה קישורים

אני חוגגת בארץ, יש לי הרגשה שהסדר הזה יהיה טעון ובחזקת "הסדר האחרון ביחד כי אתם נוטשים אותנו"- אז כמו שאומרים "ביד חזקה ובזרוע נטויה"
.

צריך שניים לטנגו.

שהם יעשו מה שהם רוצים, אתם מצידכם אל תשחקו את המשחק שלהם. לכו ותהנו עם המשפחה.

ברור, אני כבר מזמן לא מתרגשת מזה

פיתחתי חתיכת עור של פיל

חוצמזה,מי אמר שצריך להנות בליל הסדר? אין דבר כזה במשפחה פולנית

noaronen1

New member
את יודעת מתי? כשעברתי לארה"ב

בתור פולניה, שנאתי!!!! את פסח בישראל וגם בעלי, רק רצינו שהחג הזה יעבור. התחלתי להינות מהסדר כשעברנו לארה"ב והתחלנו לחגוג את זה לפי המסורת שיצרתי למשפחה שלי. מאז פסח נעשה חג רגוע ונעים ואני מסיימת אותו עם חיוך ולא עם רק לברוח מכאן...

noaronen1

New member
וואו! כל הכבוד אחלה קישורים. ואצלנו...

השנה נחגוג את הסדר הכי גדול שהיה לנו מזה שנים ואני מקווה שיהיה נחמד.
בתוכנית עוד שתי משפחות, לכל משפחה יש 3 ילדים, בנוסף מגיעה החברה של האמצעית מניו יורק לבקר אותה לכמה ימים (ההורים קנו לה מתנה ליום הולדת 9 כרטיס טיסה לבוא אלינו) כך שגם היא מצטרפת וגם סבא, סבתא ודוד של אחת המשפחות.
בתוכנית: אוכל ואני רוצה לעשות הפעלות שיהיה נחמד. אהבתי את הרעיונות של מותק והולכת ליישם את 10 המכות ומן משחק בין המשפחות - אחת המחשבות זה הורים נגד ילדים... עוד בבישולים בראש.

rona73

New member
השנה אולי נחגוג מאוד בקטן.

תודה על הקישורים

שנה שעברה הינו בארץ והיה ממש נחמד.נשנה נעשה ארוחה קטנה בבית.

een ogenblik

New member
כבר לפני שנה תיכננו

לעבור את ליל הסדר השנה בישראל. חופשת הפסח חופפת השנה את חופשת הפסחא אצלנו, ועונת השנה מתאימה לסיבולת החום של כאוס. אי לכך ובהתאם לזאת נרכשו כרטיסים לשבועיים.
ואז דודתי נפטרה.
ואז חמה של אחות האיש, מישהו שהיווה רוח חיה בלילות סדר בעבר, נפטר.
ואז אני התחלתי קורס מרוכז עם חופשות, אך לא מתואמות לגמרי עם בתי ספר. שיניתי לי כרטיס כך שהאיש וכאוס יסעו לשבועיים המתוכננים, בעוד אני מגיעה רק בשבוע השני.
ואז התברר שמצבו הבריאותי של אבי האיש לא מי יודע מה.

האיש וכאוס נסעו כמתוכנן, מה שלא היה מתוכנן הוא הצנתור שאבי האיש עבר באותו יום. כרגע אני ממתינה לעדכון מהאיש האם אביו חוזר היום הבית, אם לאו. מסיבת יום ההולדת המוקדמת של כאוס לצד המשפחתי של האיש ביום שישי הקרוב בוטלה, גם מפאת מצבו של אבי האיש, וגם מפאת העובדה שגם אחות אבי האיש אמורה לעבור ניתוח ביום רביעי. תוכנית יום ההולדת המוקדם ביום שבת לצד המשפחתי שלי עדין תקפה, אבל כנראה עם שינויי מוזמנים קלים.

אבל, בעיקר, אין לי מושג מה הולך להיות בליל הסדר. היה ברור לכולנו, שכל צדי המשפחה, כולל אחי המגיע מאוסטרליה יום לפני כדי לפגוש אותנו בישראל, מתכנסים אצל הורי האיש לליל סדר גדול וחגיגי. כלומר, יהיה ליל סדר. זה ברור ומובן מאליו במשפחות שלנו. מה שלא ברורה היא המתכונת. אבל אני בבלגיה, הם בישראל, ויש רק מעט מאוד דברים שאני יכולה לעשות בקשר לזה, אז אני עושה אותם. הווה אומר - דואגת אך לא מנדנדת.

rona73

New member
לא פשוט בכלל.

ובכל זאת מאחלת לכאוס יום הולדת שמח (מוקדם).

ולפחות את בארץ בתקופה הלא קלה. וגם בליל הסדר.

mumfor4

New member
איזה תסבוכת

מאחלת לכם הרבה בריאות ושתצאו לחופשי מהמחלות .
אנחנו עושים תוכניות והיקום חושב אחרת ...

מקוה שכולם יבריאו ומהר, ומקוה שלכאוס תהיה

יומולדת כייפית למרות הכל, ושתוכלו להנות עם המשפחה ומזג האויר הישראלי.

een ogenblik

New member
הדברים שילדים נהנים מהם

על פי אסאםאס שקיבלתי הצהריים, היא פשוט נרגשת.
בשבת הם נסעו כמשפחה עם שתיים (או שלוש, חסרים לי פרטים) מכוניות לירושליים. היא ראתה את מגדל דוד ואכלה במסעדה (שאר הפרטים, שוב, חסרים לי).
את הלילה הם עברו במלון בית החולים (כאוס בעיקר שיחקה על מחשבו המנותק מרשת של האיש).
הבוקר היה ארוך ומלא המתנה, ואני מניחה שהאיש ואמו לא נפרדו מאבי האיש לרגע, מחכים כל הזמן למידע האם הם יכולים לחזור הביתה. אבל בשעות הצהריים התברר סופית כי הם יכולים להחזיר את סבא הביתה, וזה הדבר היחידי המעניין את הילדה שלי. זו שבשאר ימות השנה מעמידה פני אגואיסטית חסרת התחשבות.

ועכשיו יש הרבה שאלות חדשות, אבל שוב לא יהיה לאף אחד זמן לענות לי, אז אגלה את התשובות עוד שלושה ימים.
תוכניות הן בסך הכל בסיס לשינויים, וזה מה שאנו עושים עכשיו - משנים.

למעלה