העם היהודי - התקשור

סתם מחשבה שעלתה לי

איזה תכנים עולים בתקשור של אנשים מדתות אחרות עם ישויות שונות.
האם גלשתם באתרים כאלה?
האם גם הם מקבלים תכנים כאלה שהעם היהודי הוא באמת גורם מאיים בגלל עליונותו- הוא סיבה ותוצאה ומקור כל הצרות והאוצרות?
כמה ניתן לסמוך על כל תקשור שכזה?
ובשורה תחתונה- האם בעצם אנחנו לפי נטייתנו מזמינים את סוגי התקשור והתכנים שעולים בו...?

אני באמת שואלת את הדברים מתוך תמימות רבה ובלי הרבה הבנה בנושא של תקשור:)

רותי 11

New member
בהחלט - ראשית יש את התקשורים של קריון

שמי שמתקשר אותו הוא נוצרי וגם הוא כל הזמן אומר
לאן שילך העם היהודי ילך העולם.
ויש עוד תקשורים של כל מיני שבהחלט מדברים על
העם היהודי כמוביל.
ראשית אנחנו לא מאיימים ואין קשר לעליונות זה קשור
לתפקיד שבחרנו - ובחרנו בגלל שידענו לשרוד טוב יותר
מעמים אחרים אז בחרנו לשמש "אור לגויים" וזה יכול
לקרות רק אם אנחנו נהיה באור רק אם אנחנו נהיה
מאוזנים אנחנו לא צריכים לשמש מנהיגים אנחנו צריכים
לדעת לחיות באיזון עם עצמנו ואז נוכל להפיץ את האור

באיזה אופן הלכה למעשה

אנחנו אמורים לשמש "אור לגויים"?
ולמה את חושבת ששרדנו יותר מעמים אחרים?
זה אמנם נכון שהיהדות קדמה לשאר הדתות, אבל תמיד היו עמים אחרים מקבילים בזמן שהפכו בסופו של דבר לאומות ששרדו באיתנות עד היום.
אני חושבת שהמושג "אור לגויים" יש בו הרבה יוהרה והוא מהווה מתכון לצרות- והוא גם לא משהו שנראה בשטח באופן מובהק על פני עמים אחרים שגם יכולים מן הסתם לקחת קרדיט על הצלחות שלהם בתחומים שונים על פנינו ועל פני האחרים.

אני מבינה שאת מפרשת את הביטוי באופן אחר- כסוג של הדרכה רוחנית שאנחנו אמורים להעניק לאחרים, אבל בקונוטציה היומיומית שלו הוא סופח אליו הרבה אש- יש בו משהו כוחני כי הוא מציג עמדה שמראש שמה את היהדות במקום נשגב שיוצר משחק לא הוגן. גם אם זה שריד מתוך כתבים קדומים עושים בזה שימוש לא נכון לדעתי שבסופו של דבר תוקע גול עצמי לדימוי שלנו בעולם- כי הוא שוב מעורר את תורת הגזע מתרדמתה (היא ישנה שינה קלה, אין מה לעשות:) וגורמת להרבה אנשים פה להתנהג באופן מזלזל ופוגעני כלפי עמים אחרים. אז על ביטוי בעל סממנים גזענים סמוים מגיעה אנטישמיות בוטה, ואנחנו לא רוצים הרי להגיע לשם...

snoopytush

New member
הו שלום לך.

אין לי מושג אם זה נכון או לא
אבל לדעתי תורת הגזע או הגזענות
אף פעם לא ישנה לגמרי כשיהודים בתמונה
אוהבים לשנוא אותנו

מישהו תקשר מסר דומה מאוד

שהשורה התחתונה היא כאשר יהיה שלום ביננו יהיה שלום בכל העולם

למעלה