שאלה לדיון - האזנה ראשונה

Music Man XD

New member
שאלה לדיון - האזנה ראשונה

כאנשים שאוהבים מוזיקה, כולנו יודעים שאין תחליף להרגשה הזו. אתה רוכש דיסק חדש שחיכית להאזין לו המון זמן (או "משיג" אותו בדרכים אחרות - אם כי אנחנו לא בעד, נכון?
), וסוף סוף הוא בידך. סוף סוף תוכל לשמוע אותו, ולהוסיף אותו לפלייליסט שלך.

אז, השאלה שלי אליכם היא:
איך נראית "האזנה ראשונה" טיפוסית אצלכם? האם יש "מנהגים" שאתם שומרים עליהם? האם יש דרך קבועה שבה אתם עושים זאת, או שזה משתנה מפעם לפעם? האם חשוב לכם לקרוא את מילות השירים? האם אתם משתמשים באוזניות, במערכת?

בקיצור - תארו את חווית ההאזנה הראשונה שלכם!

*ההודעה מנוסחת בחלקה בלשון זכר, אך היא מופנית לשני המינים באותה המידה

Music Man XD

New member
אז... אני אתחיל.

בעקרון, יש לי נהלי "האזנה ראשונה" קבועים. אני תמיד מאזין לדיסקים חדשים במערכת, וזה תמיד מלווה בקריאת המילים מהחוברת / מעבר עליה. חשוב לי מאוד לחוות חוויה מוסיקלית מלאה (נשמע פלצני, אבל זה משדרג את ההאזנה תמיד). חשוב לי להקדיש את מלא תשומת הלב ליצירה שאני מאזין לה באותו הרגע. אז זה ריטואל קבוע.

כן קורה לי שאני מאזין לדברים חדשים דרך נגן/מחשב, אבל זה כמעט ולא קורה עם אלבומים חדשים.

עוד דבר, אני לא עושה דברים תוך כדי האזנה ראשונה, זה סוג של "big no" אצלי.

ערן1987

New member
מה זאת אומרת לא עושה כלום?

סתם יושב על הכיסא/המיטה שלך ושומע? זהו?

DAN1EL

New member
תלוי.

אם זו האזנה ראשונה של אלבום שסתם בא לי לבדוק אותו ולתת לו צ'אנס - התנאים יהיו פחות מחמירים.

אם זה אלבום שציפיתי לו הרבה זמן והלכתי וקניתי במיוחד - אז כן, תהיה טקסיות.
אני אשב ואקשיב לו, לפעמים עם המילים ולפעמים בלי (לפעמים אני מעדיף להשאיר את המילים להאזנה שנייה או שלישית, וליהנות קודם כל מהמוזיקה לבד), לפעמים אפילו עם אורות סגורים (ככה שמעתי את האחרון של ה-XX, שהוא לדעתי אחד האלבומים שהכי חיכיתי להם בשנים האחרונות), ובלי לעשות שום דבר אחר חוץ מלשבת/לשכב על המיטה ולהקשיב לדיסק.

תמיד במערכת.
תמיד בווליום גבוה.
ברמקולים איכותיים - לא באוזניות.

Music Man XD

New member
ממש מתחבר לפסקה על ה"טקסיות"

גם אצלי זה ככה. חוץ מהעניין עם החושך, אני באמת צריך לנסות את זה.

איך אני זוכרת ששמעתי את האלבום הזה בהסעה

לדיוטי פרי (כשעבדתי שם) בשתיים בלילה, זה היה פשוט תענוג.

Music Man XD

New member
גם זה רעיון טוב לדיון, אגב,

חוויות מיוחדות עם אלבומים. יש מלא כאלה לכולנו - אני בטוח.

ואנסה!

אצלי זה קודם כל הסגנון וההפקה כי זה בתכלס

הכי בולט וקליט ונתפס. אחר כך לחנים. אם אני מתחברת ללחנים (אחרי שהתחברתי להפקה), אז אני פונה לקרוא את המילים וכו'.
יש מצבים חריגים שבהם אני לא אוהבת את ההפקה או לא מחברת בשניות הראשונות אבל הלחנים ככ תופסים אותי שאני נשארת.

למשל האלבום של Howling Bells

Radio war שכמעט כל ההפקות הם הפקות הרוק הכי סטנדריטיות ומשעממות, גיליתי בתוכם לחנים יפהפים.

וזה גם אלבום שהתעמקתי מאוד מאוד במילים שלו.

אולי דווקא בגלל שזה אלבום עם הפקה כל כך פשוטה ודגש על הלחנים והמילים.
תקשיבו למילים של השיר הזה, הן פשוט מעלפות.

אם אהבת את השיר, אז כדאי לך לנסות עוד

שירים מהאלבום, יש מצב שתאהב אותו.

למעלה