שאלה יפה
יש לי לא מעט הפרעוות קשב וריכוז אז ההאזנה הראשונה שלי לאלבום בדרך כלל כוללת את זה שאני עושה כמה דברים במקביל. למשל כשאני שומע אלבום במערכת לראשונה (לצערי המערכת שלי לא עובדת כבר כמה זמן אז אני לא שומע בה כבר כמה חודשים
) אז אני תמיד אהיה במחשב, אקרא כמה דברים במקביל או שאקרא עיתון כלשהו. החלוקת קשב שלי לא אחידה ברמתה ולכן כשאני רוצה להתעמק באלבום כמו שצריך אני "מאלץ" את עצמי לשמוע אותו כמה פעמים במלואו.
לפעמים אני יכול "להיתפס" לאלבום כבר בשמיעה ראשונה ולפעמים זה לוקח יותר. אני זוכר שאת OK Computer של רדיוהד קניתי בערך בזמן הצבא אחרי המלצה חמה מחבר ושלא ממש נתפסתי אליו בהתחלה, אבל רק אחרי כמה חודשים, כשהיה לי רגע של משבר כשעבדתי בעגלות בארה"ב וכשאחד השירים מהאלבום עלה לי באייפוד שלי - רק אז, עם אוזניות ממוצעות, הוא נתפס לי באוזן. ככה גם היה עם האלבום הראשון של טרייסי צ'פמן, הורדתי אותו לאייפוד, שמעתי שיר-שניים ממנו והשאר היסטוריה.. שני האלבומים האלה הם מהשניים האהובים עליי ביותר אי פעם.
לפעמים אני גם קורא במקביל את הטקסטים של השירים אבל בד"כ אשמור את זה לאחרי ההאזנה הראשונה-שניים כדי לנסות "להיתפס" לטקסטים בעצמי ובלי "עזרה".