שאלה לדיון - האזנה ראשונה

Drunk in Love

New member
כן שיר אדיר
רק חבל שאני פחות אוהב

את הכינוי. שיניתי בגלל שתפוז עשו לי בעיות (בפעם המי יודע כמה), אבל לא מתאים לי לבחור כינוי של ביונסה

Drunk in Love

New member
הכינוי שלי היה ARTPOP עד שתפוז החליט

שהוא מבטל לי את האפשרות לשלוח תגובות

בכל אופן כשפתחתי משתמש חדש Drunk in Love ישר עלה לי לראש כי הייתי מכור אליו בצורה קשה.

Music Man XD

New member
ומבחינת ההאזנה הראשונה עצמה,

יש "נוהל" מסוים שאת פועלת לפיו? או שפשוט מה שזורם באותו הרגע?

ו... ברוכה השבה!

ערן1987

New member
שאלה יפה

יש לי לא מעט הפרעוות קשב וריכוז אז ההאזנה הראשונה שלי לאלבום בדרך כלל כוללת את זה שאני עושה כמה דברים במקביל. למשל כשאני שומע אלבום במערכת לראשונה (לצערי המערכת שלי לא עובדת כבר כמה זמן אז אני לא שומע בה כבר כמה חודשים
) אז אני תמיד אהיה במחשב, אקרא כמה דברים במקביל או שאקרא עיתון כלשהו. החלוקת קשב שלי לא אחידה ברמתה ולכן כשאני רוצה להתעמק באלבום כמו שצריך אני "מאלץ" את עצמי לשמוע אותו כמה פעמים במלואו.

לפעמים אני יכול "להיתפס" לאלבום כבר בשמיעה ראשונה ולפעמים זה לוקח יותר. אני זוכר שאת OK Computer של רדיוהד קניתי בערך בזמן הצבא אחרי המלצה חמה מחבר ושלא ממש נתפסתי אליו בהתחלה, אבל רק אחרי כמה חודשים, כשהיה לי רגע של משבר כשעבדתי בעגלות בארה"ב וכשאחד השירים מהאלבום עלה לי באייפוד שלי - רק אז, עם אוזניות ממוצעות, הוא נתפס לי באוזן. ככה גם היה עם האלבום הראשון של טרייסי צ'פמן, הורדתי אותו לאייפוד, שמעתי שיר-שניים ממנו והשאר היסטוריה.. שני האלבומים האלה הם מהשניים האהובים עליי ביותר אי פעם.

לפעמים אני גם קורא במקביל את הטקסטים של השירים אבל בד"כ אשמור את זה לאחרי ההאזנה הראשונה-שניים כדי לנסות "להיתפס" לטקסטים בעצמי ובלי "עזרה".

Music Man XD

New member
מה שתיארת בפסקה השנייה

קורה גם לי לפעמים. ה"אסימון" לא תמיד נופל לי בשמיעה הראשונה.

למשל, The Queen Is Dead של הסמית'ס. אהבתי אותו מהשמיעה הראשונה, אבל התאהבתי בו רק אחר כך. או Overgrown של ג'יימס בלייק. התרשמתי בשמיעה הראשונה, אבל רק אחרי כמה חודשים האזנתי לו, תפסתי את הראש שלי ואמרתי - זה פשוט עצום. Where have you been all my life?!

למעלה