בישולים לסופ"ש

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש


אז מה הולך אצלכם?
הכנות לקראת החג?
סתם התפדלעות עם פסטה וסלט?
ספרו ספרו, וצרפו תמונות
 

merav999

New member
התכנון הוא

מוקפץ מושקע שכולל גם כרוב ניצנים וברוקולי ואולי גם אפונה עדינה.

סושי.

פאלאק פניר שעוד לא החלטתי אם יהיה עם קוביות תפו"א או טופו בקרם קוקוס. המתכון מכאן:
http://hativonut.wordpress.com/
 

Optimistic Girl

New member
אצלי

מכינה ממרח שעועית לבנה
ומחר נראה מה עוד... מחפשת מתכונים חדשים לטבעונים
לארוחת צהריים אשמח להמלצות
 

merav999

New member
שקשוקת טופו זו המנה הקבועה שלי

ביום שישי בצהריים


אפשר גם את השווארמת טופו של החיפושית שהיא מוצלחת מאוד.

חביתת חומוס.
 

Optimistic Girl

New member
כמה בעיות

לא אוכלת מטוגן =חביטות אין מצב
לא אוכלת טופו
לא אוכלת פסטה ומוצרי קמח לבן

בקיצור נעשיתי בררנית מאוד באוכל
מצד אחד זה טוב לי, מצד שני קשה מאודדדדדד

מחפשת מתכונים של קטניות ודגנים מלאים וכו'...
אחפש גם במאמרים של הפורום
 

ladybug6

New member
תעברי על בלוגים

אני חובבת תבשילי קטניות, נסי את הבלוג שלי (בחתימה)
ויש עוד המון בלוגים טבעוניים בעברית לשאוב מהם רעיונות :)

ברירת המחדל שתמיד טעימה ומזינה זה קטנית כמו שעועית/לוביה ברוטב עגבניות, ופסטה/אורז/קוסקוס (מלאים, בשבילך).. ומערבבים
 

RSPA

New member
יש תכנון לכמה דברים...

אבל הכל תלוי בזמן שיהיה לי ובחשק הכללי...
כרגע על הפרק:
להכין את השווארמה מטופו ואת רוב הדברים היפים והקורצים שנמצאים באותו פוסט בבלוג שלך. כן, כולל המלפפונים החמוצים (קניתי כבר איזה קילו פלוס, קטנים ונחמדים שמתאימים לזה בול).
בנוסף לנ"ל מתכנן לאפות עוגיות "פרסות שקדים" (שנקראות גם "סהרוני שקדים") עם שמן קוקוס במקום חמאה (שבמתכונן המקורי). נראה איך ייצא.
אגב, אם למישהו מוכר מתכון לזה שיש בו שמן קוקוס - שיעלה לפה בבקשה. תודה מראש.
 

ladybug6

New member
יאא איזה כיף


אין על המלפפונים האלה. אני מתעצלת להכין לבד אז כל פעם שנגמר אני מחזירה לאמא את הצנצנת הריקה, בתור רמז
 

RSPA

New member
אההה...נראה רעיון טוב !

שאעביר לאמא (שלך) את צנצנת ריקה גם כן...?
לזה רמזת ?
 
אני המרתי

שמן קוקוס ביחס 3/4 לחמאה במגוון מתכוני בצק פריך, האחרון היה עוגיות ריבה ואגוזים
 

ladybug6

New member
היום הכנתי אפונת שלג ופורטבלו על פולנטה

יצא מהמם!
המתכון המלא עם המון תמונות וחפירות כאן -
http://tivonim-blog.co.il/פולנטה-אפונת-שלג-פורטבלו/

בקצרה -

אפונת שלג מוקפצת עם פורטבלו
1 חבילה של אפונת שלג (כ-200 גרם)
2 פטריות פורטבלו בינוניות
1 כף שומשום
2-3 כפות שברי בוטנים (אפשר להחליף בשקדים או קשיו)
2 כפות שמן
1 כף רוטב סויה
3 כפות מירין
1 כף שמן שומשום

פולנטה טבעונית
4 קלחי תירס טריים
100 מ"ל שמנת צמחית לבישול (לא מתוקה)
1 כף שמן זית
מעט מלח ופלפל לבן
למתכון המלא והוראות הכנה

מכינים קודם כל את הפולנטה לפי ההוראות הנ"ל, מניחים בצד.
את אפונת השלג מנקים מהקצוות הגסים, חולטים במים רותחים ל-2 דקות, עוצרים את הבישול במים קרים ומסננים. את השומשום והבוטנים קולים במחבת יבשה ומניחים בצד. מחממים במחבת את שמן הקנולה והשומשום ומטגנים את פטריות הפורטבלו, פרוסות לרצועות. מוסיפים את הסויה והמירין וממשיכים להקפיץ עד שהפטריות מוכנות ולא צמיגיות. מכבים את האש. מוסיפים פנימה את השומשום והבוטנים ואפונת השלג ומערבבים היטב.
בצלחת מסדרים את הפולנטה ומעליה מניחים את המוקפץ.
 
למה להעלות תמונות מגרות לפני ארוחת ערב?

כדי שאני אסתכל על האוכל שלי ואתבאס?

אני הולכת להכין לי גם כזאת מנה מושקעת
 
השבוע אני לא בבית שבת

אלא בעבודה
אז אין אוכל מיוחד לשבת
אלא סתם אוכל רגיל
יש טופו בכורכום ועשבי תיבול
יש "שווארמה" סויה
ירקות מוקפצים חריף/ חמוץ - מתוק
לחמניות כוסמין במילוי נוגט ואגוזים
ובגזרת המתוקים -
מלבי
מוס שוקולד ופירות יער (טבעוני)
מאפינס וניל ופירות יער (טבעוני)
רולדות במילוי פירות
שמרים במילי ריבה ופירות יבשים (טבעוני)
וטארטלים במילוי פיצוחים
וכמובן - גלידת סורבה
 
שומושג

יש שקיק ניר מלא במיות סגולות
שקית עמוסה תרד תורכי
דלעת קשיחה
תפוחי אדמה ישירות מהשדה האורגני מה שעושה את בשרם צח ואחיד
גזר
עגבניותומלפפונים
עגבניות שרי שעוד מעט לא יהיו כי הן כמו חטיף מתוק ומגניב
פראסה
שעועית לוביה ארוכה

פרות וקטניות ודגנים
אני חושבת על אורז שחור עגול ולא ברור לי אם בסלט או בתבשיל או אולי בכלל בקציצות עם עדשים כתומים פריכים?
מתלבטת מתלבטת
 
בינתיים

הדלעת מתקרמלת בקוביות עם בצל בסיר- שוקלת לחיוב להוסיף קוביות טופו קטנות ולקחת את זה לכיוון הסילאן והקינמון- כמון
בתנור קדרה של אורז שחור עגול, מאש,בצל,אורז אדום ןתבלינים צהובים
בסיר נוסף התבשלו הבמיות הסגלגלות עם רוטב עגבניות עשיר כפי שהעלךיתי כאן השבוע כבר
בסיר השלישי תרמילי לוביה שנקצצו, עם פרסה, חלב קוקוס, פלפל חריף ,שום,כוסברה וקארי מדדרס.

לחם נ"ג על בסיס קמח טף בדרך

אין לי רעיונות וחסר לי משהו שאני מחפשת כל הזמן בין הפרודוקטים
 
למעלה