בישולים לסופ"ש

אז זהו שאת הטופו

עירבבתי עם התבלינים האמורים בתוספת שמן קוקוס וסילאן
הנחתי על שכבה מכובדה של טבעות בצל ופטריות שמפניון משובחות פרוסות
עכשיו זה בתנור

הדלעת התכבדה בערימה נאה של עלי תיבול שונים שנאספו ע"י הילדים מהגינה וקיבלה ניחוח מתקתק מתובל- יאמי

עכשיו חסרים לי סלטים...ןקינוח שאינו אבטיח
 

יוספה 51

New member
סלט משונה מאד עבר על כוחותנו בהכנה

לגבי הטעם- נדע יותר טוב אחרי ה'התארחות'. כולל: עלי בייבי, ברוקומיני מבושל קלות, קישוא מטוגן קלות, עדשים שחורות (שהתחילו את כל הסיפור), בצל מטוגן יותר מקלות, וג'עלה, רוטב פשוט ורגיל של שמנזיתלימון פלוס שום...
 

יוספה 51

New member
יצא מעולה, קיבל מחמאות נפלאות.

משפחה של 19 איש, חצי מהם צמחונים-טבעוניים כבר. איזה יופי.
 

Ofericko

New member
שאלת פלפלים ממולאים:

אני הכנתי פלפלים ממולאים אבל כל הסיפור יצא חמוץ מדי. המילוי מורכב מבצל ושום מטוגנים, אורז, גזר וקישוא מגורדים וצנוברים.
הרוטב מורכב משימורי עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, תבלינים וסוכר. אצלך בבלוג רשום ״מעט סוכר״ ולדעתי שמתי יותר ממעט.
ובכל זאת יצא חמוץ מדי.
אציין גם שלא הוספתי מיץ לימון כמתבקש בכמה מתכונים שראיתי.
האם פשוט צריך להוסיף יותר סוכר?


לאחר מילוי הפלפלים נשאר לא מעט מהחומר. אשתי הוסיפה לזה חמוציות, טיגנה קצת והוסיפה מים ולסיר. יצא סוג של ריזוטו מדהים!
 
אפשר למהול את העגבניות ביותר מים

או להוסיף לרוטב עוד ירקות כמו סלרי קצוץ או עלי מנגולד או שניהם
 

ladybug6

New member
מה יצא חמוץ?

הרוטב?
צריך להוסיף סוכר עד שזה מתאזן, כמו בכל רוטב עגבניות
 

ladybug6

New member
היום אנחנו בניחוח הודי משהו

הכנתי תבשיל עדשים כתומות + ירוקות עם המון תבלינים, בצל מטוגן, שום, גרגרי חרדל, זרעי כוסברה, ג'ינג'ר טרי, הרבה קארי, מלח, מים ובישול עד שהכל רך ועדיין קצת נוזלי (סוג של דאל משודרג).
יצא ממש ממש טעים.
את זה אכלנו עם אורז עגול לבן, ותפוחי אדמה בתנור.
סלט אפילו לא הספקתי להכין

מיהרנו כי הערב יש הפגנה חשובה להגיע אליה!!
 

ladybug6

New member
מתכון מפורט ככל האפשר

כוס כמעט שלמה של עדשים כתומות
חצי כוס עדשים ירוקות
1 בצל גדול
200 גרם עגבניות מרוסקות (השתמשתי בכאלה מקופסה)
3 שיני שום
פרוסה דקיקה של ג'ינג'ר טרי, קצוצה
חופן קטן מאוד של זרעי כוסברה כתושים/שבורים
כף גרגרי חרדל
מלח בנדיבות
אבקת קארי (הכי הרבה שאפשר בלי שיהיה חריף מדי), נראה לי שאני שמתי משהו כמו כף
נראה לי ששמתי גם פפריקה מתוקה, לא בטוחה (לא קריטי)
2.5 עד 3 כוסות מים רותחים

טיגנתי את הבצל הקצוץ, הוספתי לו את השום הקצוץ, לזה הוספתי את כל התבלינים והגרגרים למניהם חוץ מהעגבניות המרוסקות וטיגנתי מספר דקות עד שהבצל התחיל להזהיב.
לזה הוספתי את העדשים (שטופות במים, לא מושרות) וערבבתי הכל, הוספתי את העגבניות המרוסקות, ואת המים. נתתי לזה להתבשל עם מכסה על אש קטנה-בינונית כחצי שעה עם ערבוב מדי פעם או עד שהעדשים הירוקות התרככו מספיק לאכילה, והכתומות נמסו פנימה.
התבשיל בסופו של דבר צריך לצאת קצת עיסתי (בגלל העדשים הכתומות) עם שכבה של נוזל מלמעלה שנעלמת כשמערבבים הכל.
 

נטאשKה

New member
אני מארחת בראש השנה

לארוחה צמחונית טבעונית חברים טובים, אמנם לא לערב החג אלא ליום החג עצמו.
אז הייתי שקועה בכל מיני נסיונות ועבורינו לא ממש בישלתי.

במקום זה גלגלנו סושי קייצי עם לימון וקאפה ווראפ. זה פחות או יותר היה האוכל רוב הסופ"ש.
 
למעלה