אני מנסה שוב, ממחשב אחר
המתכון המקורי כאן
http://dapeitamar.blogspot.co.il/2013/10/blog-post...(סורי, לא רואה איך מוסיפים קישור כמו פעם באלגנטיות),
אבל הפעם הכנתי וריאציה קלה יותר:
כוס עדשים שחורות
כוס בורגול גס
ששה גבעולים בצל ירוק
ארבעה סלקים בינוניים, קלופים (לא מבושלים)
חצי כוס פסטו ״הודי״ של אביטל סבג (יש מתכון בבלוג שלי: כוסברה, בזיליקום, נענע, קצת פלפל חריף, שמן זית והרבה מיץ לימון)
שתי כפות שמן זית
חצי כוס פירורי פנקו
מלח פלפל
הכנה:
מבשלים את העדשים, מסננים
משרים את הבורגול הגס במים רותחים עד שהבורגול ממש רך. סוחטים היטב היטב
טוחנים את הסלק במעבד מזון עם הבצל.
טוחנים בורגול ועדשים, מערבבים הכול ומוסיפים פסטו
מוסיפים שמן זית ופירורי לחם
משהים כחצי שעה, ואם התערובת רכה מדי מוסיפים עוד כף פירורי לחם
מחממים תנור לחום בינוני, מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב
יוצרים קציצות, מניחים על התבנית, מושחים את הקציצות מלמעלה במעט שמן מהתבנית (מברשת סיליקון) ואופים כארבעים דקות, הופכים באמצע