בישולים לסופ"ש

איך אצלכם בימים האלה? פחות או יותר בישולים?

אני רוב הזמן במטבח כמנגנון הדחקה מעולה.
הרדיו דלוק כדי שאשמע אם יש סירנות, כי אצלנו ברחוב המנגנון ממש חלש (כבר קרה ששמעתי את הבומים ולא את הסירנה
) אבל אני עמוק בבישולים ובאפיות, וממלאה את הפריזר עד ראש השנה!
התחלתי להשתמש בקמח ״מקצועי״ של שטיבל, אני מניחה שזה קמח רגיל שהוסיפו לו גלוטן, אבל באמת שהחלות יוצאות נהדרות.
עם החלות יהיה סלט חצילים עם ליים, פטרוזיליה, נענע ומלפפון חמוץ.
יש לזניה עם תרד וקרם דלעת
הרגע הכנסתי ארבעים קציצות סלק, בורגול ועדשים שחורות לתנור. אני מקווה שהאחיין הטבעוני שאמור לקפוץ מהמילואים ביום ראשון ייקח קצת, עם חלה...
סלט תפוחי אדמה
סלט סלק
פטריות פורטובלו צלויות
גספצ׳ו

לא הכול להערב


אחותי מכינה עוגת שוקולד טבעונית עם שזיפים.
 

ladybug6

New member
אצלי ההיפך הגמור

אמנם יש סיבות נוספות אבל הכל ביחד בהחלט מוציא את התאבון והחשק לבשל, הראש מפוזר, אין אנרגיות, אני מקנאה במי שמתעל רגשות שליליים לעשייה חיובית, כיף וטעים לכם
 
קציצות סלק ועדשים

המתכון המקורי כאןhttp://dapeitamar.blogspot.co.il/2013/10/blog-post_14.html(סורי, לא רואה איך מוסיפים קישור כמו פעם באלגנטיות), אבל הפעם הכנתי וריאציה קלה יותרכוס עדשים שחורותכוס בורגול גסששה גבעולים בצל ירוקארבעה סלקים בינוניים, קלופים (לא מבושלים)חצי כוס פסטו ״הודי״ של אביטל סבג (יש מתכון בבלוג שלי: כוסברה, בזיליקום, נענע, קצת פלפל חריף, שמן זית והרבה מיץ לימון)שתי כפות שמן זיתחצי כוס פירורי פנקומלח פלפלמבשלים את העדשים, מסנניםמשרים את הבורגול הגס במים רותחים עד שהבורגול ממש רך. סוחטים היטב היטבטוחנים את הסלק במעבד מזון עם הבצל. טוחנים בורגול ועדשים, מערבבים הכול ומוסיפים פסטומוסיפים שמן זית ופירורי לחםמשהים כחצי שעה, ואם התערובת רכה מדי מוסיפים עוד כף פירורי לחםמחממים תנור לחום בינונימרפדים שתי תבניות בנייר אפייה ומשמנים אותו היטביוצרים קציצות, מניחים על התבנית, מושחים את הקציצות מלמעלה במעט שמן מהתבנית (מברשת סיליקון)אופים כארבעים דקות, הופכים באמצע
 
ואו סליחה! באמת שכתבתי עם רווחים ושורות נפרדות

יש לי הרגשה שהפורמט החדש לא ידידותי לאייפד!!אנסה שוב מאוחר יותר ממחשב רגיל
 
אני מנסה שוב, ממחשב אחר

המתכון המקורי כאן http://dapeitamar.blogspot.co.il/2013/10/blog-post...(סורי, לא רואה איך מוסיפים קישור כמו פעם באלגנטיות),

אבל הפעם הכנתי וריאציה קלה יותר:
כוס עדשים שחורות
כוס בורגול גס
ששה גבעולים בצל ירוק
ארבעה סלקים בינוניים, קלופים (לא מבושלים)
חצי כוס פסטו ״הודי״ של אביטל סבג (יש מתכון בבלוג שלי: כוסברה, בזיליקום, נענע, קצת פלפל חריף, שמן זית והרבה מיץ לימון)
שתי כפות שמן זית
חצי כוס פירורי פנקו
מלח פלפל

הכנה:
מבשלים את העדשים, מסננים
משרים את הבורגול הגס במים רותחים עד שהבורגול ממש רך. סוחטים היטב היטב
טוחנים את הסלק במעבד מזון עם הבצל.
טוחנים בורגול ועדשים, מערבבים הכול ומוסיפים פסטו
מוסיפים שמן זית ופירורי לחם
משהים כחצי שעה, ואם התערובת רכה מדי מוסיפים עוד כף פירורי לחם
מחממים תנור לחום בינוני, מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב
יוצרים קציצות, מניחים על התבנית, מושחים את הקציצות מלמעלה במעט שמן מהתבנית (מברשת סיליקון) ואופים כארבעים דקות, הופכים באמצע
 
אצלי זה באינטרוולים

קציצות מטוגנות מחומוס ומאש שחור מושרים וטחונים, עם עלי מרווה וגזר בתערובת
תבשיל במיה סגולה שיובשה בתנור, רוטב עגבניות עשיר
אורז אפוי
עוגות אין- העברנו הכל כאמור לעיל
אבטיח גדול
ענבים כהים נפלאים ומבושמים
מלון
קיוי בשני צבעים
נקטרינות יציבות
שזיפים עגלגלים בעלי בשר צהבהב חמצמצים

סלט עגבניות משני צבעים עם בצל סגול וכוסברה

עוד נראה
הערב אנחנו אוכלים בחוץ בכלל
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
להיום אכלתי בצהרים חומוס ופלפל אדום ולמחר

בתכנון שעועית לבנה וסלט
 
אורז כמצע לתבשיל אפונה ועדשים כתומות

במקרר מצטננים להם ענבים מתוקים, מנגו ותפוחי פינק ליידי קשים וטובים (הסוג האהוב עליי)
יש עוד מבחנים ויחד עם הסטרס היעילות ברצפה, על כן אני דובקת במאכלים קלים ומהירים להכנה - או בפירות (טריים וחתוכים או בשייק)

שתהיה שבת שקטה לכולם
 

יוספה 51

New member
הכיוון הסופש הוא ליידי באג בגדול

אצבעות הגבינה מהחוברת כבר נעשו בכמות כפולה, כדי שלא נצטרך להתקמצן עליהם, החמין הטבעוני עכשיו על הגז ובקרוב יעבור לתנור, ומחר אולי יתווסף לו פאי הרועים, עוד לא החלטתי. עוד תוספת אפשרית אולי תהיה קישואים על האש.
 
שאלה על קרם קוקוס

אני טבעונית בתחילת דרכי

חסר לי בחיים קרמים, ומוסים האהובים עליי
שמעתי רבות על קרם קוקוס
השאלה היא האם-כשמכינים אותו , יש לו טעם קוקוס דומיננטי?

והאם יש קרם קוקוס ללא חומרים משמרים?
כי ראיתי רק עם המוןןןןןןןןןן חומרים משמרים
ואני לא צורכת חומרים משמרים ללא צורך.
 

ladybug6

New member
היי, ברוכה הבאה!


תלוי מאוד מה עושים איתו. למשל אם מערבבים קרם קוקוס עם שוקולד לטארט שוקולד, לא מרגישים קוקוס בכלל.
אם מקציפים את החלק השמן של הקוקוס ומוסיפים וניל וסוכר, מרגישים אותו רק קצת, וזה טעים מאוד (ואני לא אוהבת טעם של קוקוס בעקרון).

יש את קרם הקוקוס הזה, שהוא בלי רכיבים מוזרים ונחשב לאיכותי ביותר:
http://www.veganart.co.il/tmp/coconut_milk.jpg
יש אותו בהרבה סופרים רגילים, ובוודאי בחנויות טבע
 

elin86

New member
גילוי חדש.. משהו הכיר את השמנת אלפרו

אורז? נראה בידיוק כמו הסויה אבל אורז? אז קניתי וניסיתי היום עם בטטות ופסטה.. יצא ממש אחלה..
הוא סמיך יותר מהסויה לדעתי.. http://www.pricez.co.il/Product/99998/שמנת-על-בסיס-אורז-אלפרו-1-ליטר
חוץ מזה ניסיתי מתכון חדש לעוגת תפוחים ואגוזים ויצא ממש טעים! היו לי תפוחים ירוקים ומשום מה בכמה מתכונים רשום לא להשתמש בהם.. לא הבנתי למה.. עד שמצאתי אחד שזה מתאים בו..
יצאתי מרוצה וכולם החמיאו.. יצא מוכן בפנים ולא רטוב כמו כמה עוגות שניסיתי עד כה..
http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1054588
 

ladybug6

New member
אה, באמת תהיתי איך הוא!

ראיתי שהגיע לארץ לאחרונה.
מעולה לרגישים לסויה.
איך הטעם בהשוואה לסויה?
 

elin86

New member
אני פשוט לא מתה על הטעם הלוואי של הסויה

ובאופן כללי מנסה לגוון ושלא יהיה לי מלא סויה בתפריט..
כמו שאמרתי הוא סמיך יותר מהסויה..
 
גם סופ"ש וגם לא- בסימן פרסי

עשיתי במשך השבוע גורמה סבזי- יצא אליפות! (עם אורז לבן)
היום הכנתי אורז פרסי (עם שעועית ירוקה וגזר) וקציצות עדשים ירוקות (קצת פחות פרסי), וגם סלט שעועיות (עוד לא טעמתי, אבל מה יכול להיות רע ב-3 סוגי שעועית, בצל, לימון, פטרוזיליה וגמבה??)
 
למעלה