ניסוי מוצלח: פסטה ועדשים
אחרי שמאסתי בצירוף המחניק משהו של עדשים ואורז מצאתי מתכון חביב לרוטב עגבניות ועדשים לפסטה. השילוב נראה לי נחמד אבל הרוטב שלה לא לטעמי ואני מכינה רוטב "יבש" יותר,כך שלא יתרככו מספיק.
החלטתי להוציא את העדשים מהרוטב ולבשל אותן עם הפסטה:
מכינים בנפרד רוטב אהוב לפסטה ומשאירים מכוסה על הלהבה הנמוכה ביותר, שיישאר חם.
בסיר גדול מרתיחים המון מים. לא מוסיפים מלח!
מתחילים בבישול העדשים. עדשים אדומות מתבשלות מהר..
כשהעדשים כמעט רכות מוסיפים את הפסטה.
צורות קטנטנות כמו צדפים מתבשלות בצ'יק..
מסננים ומערבבים עם הרוטב.
את הירקות לרוטב (בצל,קישואים,פלפלים) חתכתי לקוביות גדולות לקבלת תבשיל סמיך יותר ובישלתי כ-20 דק' בסיר מכוסה עם שום וכוסברה לפני הוספת הרסק והתקבל מעין ציר טעים.