בישולים לסופ"ש

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש


נכון שאוטוטו חג, אבל מה לעשות שגם בסופ"ש צריך לאכול?

אני מתכננת לאכול בעיקר דברים מהירים/קנויים כי אנחנו בסופ"ש של אריזה לקראת המעבר. אז היצירתיות ממני והלאה. אני יכולה מקסימום להציע לאחרים מה לבשל ואז לרייר על זה



 
כרגע

קציצות מעדשים כתומות, מאש, טופו בחתיכות קטנות, קישואים ובצל. קמח חומוס ומעט שבבי תפוחי אדמה. מטוגנות.

תפוחי אדמה ובטטה אפויים על פרוסות בצל
יש חצילים במקרר נראה וחוצמזה יובש גמור
 
החצילים נקלו

ונטחנו עם טחינה, פטרוזיליה, שום, שמיר, פלפל חריף ומלח.
כרגע בתנור שתי דלוריות חצויות ומרוקנות ושתי דלעות ערמונים כנ"ל עם מלית של בצל , פטריות , טופו חתוך קטןקטן ושבבי תפוחי אדמה. הפוכות על פניהן. רוטב סויה , מייפל, מעט שמן זית.
לקציצות אכין רוטב עגבניות עם הרבה שום ובזיליקום שישמש גם לפסטה.

צנוניות ממתינות להפוך לסלט עם גפרורי גזר, הרבה מיצלימון וקורנית טריה אולי בצל ירוק.
ענבים קטנים בלי גרעינים יחתכו עם בצל סגול, פרוסות דקדקות של תפוחי עץ ונראה לפי הצבע מה עוד, רוטב מיצלימון סחוטרי, שמן זית, מלח, פלפל שחור

עוגת דבש, כן, ברוב עוונותי, נטולת גלוטן ללא ביצים, עם יוגורט סויה ותבלינים. מקווה שהצליחה- ריח יש.
לחמניות נ"ג יש.

היינו ביומולדת של סבתא היום כך שלפחות חלק יגיעו לארוחה לא רעבים. טחינה ודי.
 
הנה העוגה

טעים לנו מאד מאד

אני מניחה שאפשר להמיר את הדבש במייפל או סילן אבל הארומה תצא אחרת
המרקם מצויין

 
היא נראית אפרורית בתמונה הזו

וזה לא נכון, זה הפלורסנט
אז הנה היא בצבעה האמיתי

 
ועוד אחד

צנוניות , בצל ירוק, גזר, שמיר, הרבה מיצלימון סחוטרי, שמן זית מלח

 
לתפוחי אדמה?

הכי פשוט שיש
מלוא השק תפוחי אדמה במקרה הזה וורדרדים וקטנים אבל כל זן יתאים, שטופים היטב מנוקים מכל עים ירוקה או משו, בקליפתם, חתוכים יחסית גדול, על פי רוב בקטנים חצאים יהיו טובים. מברישים את התבנית בשמן זיתץ איכותי. מניחים את תפוחי האדמה קליפתם למעלה. חשוב שכולם יבואו במגע עם התבנית. ממליחים מעט ומכניסים לתנור עד שהם מקבלים את הגוון שמתאים לך. זה הכל. זה לוקח בין שעה לשעה וחצי תלוי בכמות שלהם. חום מכל הכיוונים בערך 185 מעלות. זה הכל. אפשר להכניס גם חצאי בטטות באותו אופן וגם כחצי שעה אחרי תחילת האפיה לפזר רבעי בצל קלוף. אפשר גם מראש להניח את הבצל בפרוסותץ עבות על קרקעית הכלי ומעליהן את תפוחי האדמה. עשינו תבנית אחת כזו ואחת כזו.ץ בתמונה נטולת הבצל
 

Gidi Shemer

New member
אולי מספיק?

די כבר. יש אנשים שמנסים להימנע מהדברים האלה. שימי כמה תמונות של דלעות שאת רוצה, אבל את חייבת גם את זה, ועוד בכזו הגדלה?

יא מתעללת!!
 

RSPA

New member
דייייי....זה משגע את הגנים שלי


(בהמשך למאמר שגידי הביא).
 

ימימה

New member
נוסעים לחתונה

ככה שבישולים לא יהיו פה. נקווה שיהיה מה לאכול....
 

RSPA

New member
יש לי מלא אורז מבושל. מחפש רעיונות מה לעשות איתו.

מישהו....משהו....
 
לעבודה!

1. קציצות שבהן הוא רק חומר מדביק.
2. כדורי אורז [חפש באינטרנט, זה מן יפני כזה].
3. סושי [כן, אפשר גם מאורז שכבר בושל והוא לא אורז סושי].
4. מוקפץ ביחד עם ירקות ותיבול אחר.
5. תוספת לתבשיל [נגיד שעועית ברוטב עגבניות, טחון מהצומח, תוספת לירקות שהוקפצו לבד, תוספת לירקות מבושלים או אפויים...]
6. מג'דרה, אבל זה הבסיס

7. בצימוד לגרגרי חומוס בסגנון הודי.
8. מילוי של גמבות או עגבניות.
9. חלב אורז [אם בא להשקיע וזה לא אורז מתובל מדי].
10. להוסיף פנימה שקדים/אגוזים/חמוציות וכו' ולעשות אורז-פיצוחים.
 

RSPA

New member
תודה. קציצות נשמע לי רעיון טוב. רק איזה? מתכון?

 
למעלה