עבודות בדרך לראש חודש אדר

דרך אגב חזרתי היום מפריז וחשבתי עליך

מתחת למונטמרט יש רחוב עם חנויות בדים מדהימים שנחלת בנימין מחווירה לידם.
לרגע אחד קטן חשבתי למה את לא לצידי אלא .....וזה חלף מהר כי הוא עמד במטלה בגבורה.
היום התחיל קורס הקרייזי קווילט שלי ואני צריכה בדים.
חלק קניתי שם. קניתי בדים בגודל 45 על 45 - איך קוראים לזה בשפה של אוהבות הבדים?
וחתיכה אחת מקסימה של 3 מטר.
הסבלנות של האיש שלי והשעון שרץ לכיוון ההמראה בחזרה לארץ האיצו בי.
הספקתי לראות חנות שהיו בה מסרגות קרושה כמו אלה שנעלמו במעבר לבית וקניתי במהירות מספרים 1,2,3.
ו....או שאני באה לעשות סיבוב על הבדים שלך או שקבענו פגישה לקניית בדים איפה שתגידי....
שבוע הבא?

maybesure

New member
הספקת להיות בפריז?

ככה באמצע החיים?? איזה כייףףףף לך!

את מוזמנת לבוא לבדים שלי בשמחה.
לריבועי הבדים האלו קוראים "רבע שמן" אין לי מושג למה. מעולם לא קניתי כמות כזו קטנה של בד. כשקונה זה לפחות יארד או מטר ומעלה.

מקווה לראות תוצרים שלך בקרייזי - זכרי - פרוייקט ראשון קטן.
בהצלחה ותהני!

תשמעי, אחרי שהחלפנו 3 רכבות, חצינו כמה צמתים

והגענו לרחוב המבוקש......נכנסתי להלם ואלם.
לא ידעתי מאיפה להתחילף בקושי קניתי בדים בארץ כי מצבי התפירתי נמצא על הקנטים אז מה יכולתי לעשות?
פניתי לאופציה הפשוטה יחסית וקניתי משתלבים בקטנים האלה. שרפתי 100 שקל ואמרתי מה שיהיה יהיה.
את השאר נשלים בארץ.
מצב די מביך אבל לא רציתי לקנות כמויות ואחר כך לא לדעת מה לעשות איתם כי לא קראתי מה לקנות לפני

וכן, נסענו לחגוג לאיש המתוק שלי יום הולדת בסוף שבוע ארוך במקום הכי רומנטי בעולם.
אני משתדלת לזכור - קטן ולא תמונת קיר לסלון

maybesure

New member
מזל טוב לאישך

הכי נכון לקנות כך כשמתחילים. אל תביני אותי לא נכון. אני אמנם לא קונה כך אבל יש לי כמה שקיות של דוגמיות בדים קטנות מאלו שאת קנית. מגוון עצום. מהן בעיקר אני תופרת אצת הקרייזי.
מעניין איזו שיטת קרייזי תלמדי.

רבע שמן הוא לא ריבוע אלא מלבן

רבע שמן נקרא כך כי...
רבע רגיל הוא לקחת את רוחב הבד, למדוד 25 ס"מ (או רבע יארד) ולחתוך.
בעוד שרבע שמן חותכים גם רבע ממטר, אבל באופן הבא: חותכים מטר של בד, ואז אותו חוצים לארבעה חלקים שווים בחיתוך של + על הבד. כך שבמקום רצועות ארוכות וצרות, יוצאים מלבנים "שמנים".

זה כמעט תמיד יוצא מלבן, כי בד"כ רוחב הבד אינו מטר אחד, אלא יותר מכך.

ריבועים של בד הם חתיכות שמיועדות לקווילטינג. בין אם הם בגודל של 20X20 או 40X40 או..

maybesure

New member
תודה על ההארה

אז לא הבנתי למה משמשים הריבועים השמנים (המלבנים) אם לקווילטינג משמשים ריבועי בד?

זה יכול הליות גם לקוויל

לדוג' קרייזי, שבו הצורות אינן בגודל קבוע. או שבכלל לא צריך לגזור משולש/מרובע בגודל זהה.
או לכל צורך שבו את צריכה כמות קטנה מהבד, אבל מעדיפה שזה יהיה יותר לכיוון ריבוע, מאשר מלבן ארוך מאוד..

למעלה