אני יודעת בוודאות שעל תמ"ל מתפתחים פחות
יש כל כך הרבה עדויות מוצקות בנושא, וכל מחקר חדש רק מאשש את הקודמים ומגלה צדדים חדשים שבהם ההנקה חיונית והתמ"ל לא מתקרב בכלל להשתוות אליהם, שפשוט מגוחך לטעון אחרת.
את את הבחירה שלך כבר עשית, ואין לי רצון להוכיח אותך על זה, אבל למען נשים אחרות שגולשות פה, אגיד בכל זאת:
אין שום דמיון בין האכלה בתמ"ל מבקבוק, לבין יניקה של חלב אם
אפשר להשוות תמ"ל לחלב אם מבחינת הערכים התזונתיים, ואז מגלים שהתמ"ל מפגר הרבה מאחור.
אי אפשר לנסות להשוות תמ"ל לחלב אם מבחינת ההשפעות על מערכת החיסון. לחלב אם יש תפקיד חיסוני ענק - המון תפקידים חיסוניים, למעשה:
הגנה על התינוק מפני זיהומים, באמצעות נוגדנים של האם שעוברים בחלב.
ההגנה הזאת משתנה כל הזמן, ו"תפורה" על הצרכים המיידיים של התינוק: אם הוא חשוף לחיידקים או נגיפים, גוף האם יקבל על זה מידע דרך הרוק של התינוק, ייצר את התגובה החיסונית המתאימה וישלח אותה בחזרה לתינוק.
החומרים והתאים שעוברים בחלב לא רק מגנים על התינוק באופן פאסיבי, אלא גם ממריצים את התגובות החיסוניות שלו עצמו, ו"מלמדים" את מערכת החיסון שלו איך להגיב.
כשהתינוק חולה, גוף האם מעביר אליו חומרים שמדכאים תגובה דלקתית (חום, נפיחות וכו'), כדי לחסוך מאמץ פיזיולוגי מהתינוק, ושהוא יוכל להפנות יותר אנרגיות לגדילה.
כשהתינוק מתחיל לאכול, וממשיך לינוק במקביל, מערכת החיסון של האם מלמדת את המע' של התינוק איך להבדיל בין חומרים זרים שטובים לגוף (=מזון) לבין חומרים מזיקים שצריך להגיב נגדם.
כל זה לא קיים ולא יכול להיות קיים בתמ"ל
הלאה:
התפתחות הלסת והשיניים: יניקה משחקת תפקיד חשוב בהתפתחות הפה, הלסת ובריאות השן. תמ"ל לא מתחיל בכלל להשתוות לזה.
(תסתכלי מסביב ותראי כמה אנשים זקוקים לאורתודנט. חלק גדול מזה זה בגלל תזונה דלה של האם בזמן ההריון ולפניו, אבל גם להיעדר הנקה יש פה תפקיד).
התפתחות הראייה - כיוון שנשים מיניקות מחליפות צדדים כל הזמן, וכיוון שהיא אטרקציה לא נורמלית להסתכל עליה
התינוק מקבל גירוי שווה לשתי העיניים. בשעה שעם תמ"ל, בדרך כלל נשים מתקבעות באופן טבעי על האכלה מצד אחד, בדרך כלל הצד הדומיננטי שלהן.
מגע עור-בעור - בהכרח, ההנקה כוללת מגע עור-בעור, של פה התינוק (והידיים שלו) עם השד. אין את זה בבקבוק. מגע כזה חיוני להתפתחות, עלייה במשקל, המרצת מערכת החיסון ותחושת רווחה רגשית. באופן כללי, אפשר להגיד שאנחנו מקבלים הרבה פחות מדי ממנו, יחסית לצרכים שלנו.
כמובן שעל זה אפשר לפצות, באמצעות הפשטה חלקית של התינוק בזמן האכלות. אבל כמה אמהות עושות את זה?
וזו רק ההתחלה.......
<האם אני אומרת למישהי האם להניק או לא להניק? לא, כי לדעתי זו גסות רוח להיכנס למישהי לחזייה. אני נותנת מידע נכון, מדויק ומבוסס, אתן תחליטו לבד.
אבל רבאק, כל מי שהחליטה לא להניק - לפחות אל תעוותו את העובדות!>